Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiesz...jedni uważają, że za wygląd trzeba zabić ;) że jak ktoś ma tatuaże, kolczyki gdzieniegdzie albo długie włosy czy inny kolor skóry to już nie jest człowiek ;)

ja w ten deseń mogę podobnie powiedziec o "grzecznych" ładnie ubranych (szczegolnie w niedzielę) ludziach, którzy potrafią wiele krzywd wyrządzić - no ale widać co niektórzy lepiej się czują patrząc na takowych niż na takich "innych"

Posted

Być może się to wiąże ze stereotypami, tego rodzaju zachowania, ubiory, styl są w pewnego rodzaju subkulturach, nie zawsze przez wszystkich akceptowanych.

Mi tatuaże, ani kolczyki, ani co nie przeszkadzają, czasami bawią. Jak widze niewiastę w moim wieku z "błędem" przeszłości na ciele.

Bo styl się zmienił i z ostrej panienki zrobiła się stateczna niewiasta w tradycyjnym stroju spod którego wyziera jakiś tatuaż, bo usunięcie drogie. I 12 dziurek w uszach, a w jednej bursztynki :)

Posted

wiesz...jedni uważają, że za wygląd trzeba zabić ;) że jak ktoś ma tatuaże, kolczyki gdzieniegdzie albo długie włosy czy inny kolor skóry to już nie jest człowiek ;)

ja w ten deseń mogę podobnie powiedziec o "grzecznych" ładnie ubranych (szczegolnie w niedzielę) ludziach, którzy potrafią wiele krzywd wyrządzić - no ale widać co niektórzy lepiej się czują patrząc na takowych niż na takich "innych"

kościołowych masz na myśli?tacy zapierdzielają co niedzielę do kościółka,a przy okazji kopną psa bo im w drogę wszedł,skąd ja to znam,miłosierdzie :pissed:

Posted

Ja jestem ładnie ubrana od poniedziałku do piątku, a w sobotę i niedzielę chodzę w porwanych jeansach i wyciągniętym podkoszulku. Na razie jeszcze wszyscy mi mówią dzień dobry :)

no popatrz mnie też :megagrin:

Posted

Być może się to wiąże ze stereotypami, tego rodzaju zachowania, ubiory, styl są w pewnego rodzaju subkulturach, nie zawsze przez wszystkich akceptowanych.

Mi tatuaże, ani kolczyki, ani co nie przeszkadzają, czasami bawią. Jak widze niewiastę w moim wieku z "błędem" przeszłości na ciele.

Bo styl się zmienił i z ostrej panienki zrobiła się stateczna niewiasta w tradycyjnym stroju spod którego wyziera jakiś tatuaż, bo usunięcie drogie. I 12 dziurek w uszach, a w jednej bursztynki :)

stereotyp stereotypem, ale generalizować nie można ;) ja mam uraz do dresiarzy i łysych (przez ttb ) - ale...ale to nie znaczy, ze wśród nich nie ma osób wartościowych :) tak samo mnie ani ziębią ani parzą ludzie homo - niech se żyją jak chcą - byle krzywdy innym nie robili :) w sumie jak na to spojrzeć...to ja bardzo tolerancyjna jestem :) :)  aż się sama sobie dziwię :megagrin:

Posted

Rety jak tu u Was miło :) Lubię ten temacik bardzo. Sama mam swojego całego wytatuowanego  :pepsi: od stóp od  głów  i  w dodatku w dresikach zapitala :)

Poza tym sama mam długie włosy i kolor skóry, jak to niektórzy twierdzą zielonkawy i tatuaża mam ;)

Co ja jeszcze chciałam napisać...hyyyyyyyyyyyyyy ,aaaaaaaaaaaa to tych co lubią głupka z siebie robić i myślą,że przez mondre! pisanie będą mądrzejsi...otóż NIET! Nie będą!!! A swoją wartość i miłość do siebie niech sieją wśród swego poziomu ...

Posted

Rety jak tu u Was miło :) Lubię ten temacik bardzo. Sama mam swojego całego wytatuowanego  :pepsi: od stóp od  głów  i  w dodatku w dresikach zapitala :)

Poza tym sama mam długie włosy i kolor skóry, jak to niektórzy twierdzą zielonkawy i tatuaża mam ;)

Co ja jeszcze chciałam napisać...hyyyyyyyyyyyyyy ,aaaaaaaaaaaa to tych co lubią głupka z siebie robić i myślą,że przez mondre! pisanie będą mądrzejsi...otóż NIET! Nie będą!!! A swoją wartość i miłość do siebie niech sieją wśród swego poziomu ...

No wiesz :saeek: 

Posted

Tak gimbaza zaśmieca forum... A do książek, do roboty, do schronów!

Ty człowieku zaśmiecasz samym swoim istnieniem. To nasz wątek i możemy sobie pisać co nam się żywnie podoba, a tobie nic do tego. idź sobie edukować kogoś innego.

Posted

Zaglądam, a tu tak  pozytywnie u Buliona - rozumiem że to w końcu ten właściwy domek i mam małą refleksję na temat ładnie ubranych w niedzielę ludzi. Otóż byłam ostatnio świadkiem takiej niedzielnej sytuacji - padało, było zimno i brzydko i niedziela. Jadąc samochodem mijałam ludzi ładnie ubranych zmierzających w różnych kierunkach, w pewnym momencie zauważyłam skulonego, zmarnowanego, zrezygnowanego, biednego haszczaka przy ulicy, leżącego w deszczu, ludzie przchodzili obok,mieli swoje niedzielne sprawy, był dla nich niewidoczny. Zatrzymałam się, okazało się że ten haszczak to kości powleczone skórą, połamana łapa, zaćma na oku, jedno wielkie leżące w przydroznym rowie nieszczęście, którego nikt z niedzielnych przechodniów nie chciał/nie potrafił dostrzec. Opuszczony w tłumie ładnie ubranych niedzielnych ludzi. Ja uwielbiam różnorodność, tatuaże, dziwolągów o dobrych sercach, staram się nie postrzegać stereotypowo, nawet niedzielnych ludzi mimo wszystko, pozdrawiam

Posted

Kudlataja...niestety jako, ze Polacy to naród w większości katolicki...to ja pytam - KTO? wywala zwierzaki? kto się znęca? itd itp? biorąc pod uwagę liczbę katolików to niestety w większości to właśnie oni :(

A Bulion wczoraj tak wariowal pod nieobecność opiekunow, ze pani sandra nie mogła wejść do mieszkania bo wepchnął tak dywanik, ze cięzko bylo drzwi otworzyć. Dzisiaj byli z nim u weta, bo prawdopodobnie ma jakiś stan zapalny drog moczowych - dzisiaj zauważyła kropelkę krwi na siusiaku i się wystraszyla i pobiegli do weta. Dostał antybiotyk i jutro mają dac mocz do badania.

Posted

Kudlataja...niestety jako, ze Polacy to naród w większości katolicki...to ja pytam - KTO? wywala zwierzaki? kto się znęca? itd itp? biorąc pod uwagę liczbę katolików to niestety w większości to właśnie oni 

To niestety smutna prawda... My mieliśmy fajnego proboszcza. Miał psa i przygarnął drugiego, którego znalazł przywiązanego w lesie.

Posted

Hehe, zazdrościsz?

:megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin:  brawo ewab