Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hejka :)

Fotki od Sheri już ukradłam, na każdym dogtrekkingu nie zawodzą :)
I was też tam widziałam :D

Co do wyniku- dziewczyny,jestem z nas dumna! Nie zgubiłyśmy trasy, szłyśmy bez przygotowania po takich górach, trasami jak organizator określił gorszymi, i mamy takie miejsca :) Coraz lepiej nam idzie, przyszły sezon na podium :lol:

Posted

Moja ulubiona fotka (wprawdzie mega rozmazana, ale najważniejsze widać): Strome podejście, wszyscy ledwo zipią, ja bliska zawałowi serca, a Marta...jakby nigdy nic jeszcze grzybki zbiera :D

Posted

Wow, aż zazdroszczę Wam tych zawodów.

Niestety u nas blisko nic nie organizują, a szkoda... a znowu jak coś było to ja w szkole siedziałam... a teraz szkołę skończyłam to nic nie ma, ahhh moje szczęście :D

A tak swoją drogą to podziwiam Cię za tą akcję z Puffkiem ;)

Posted

Wielkie dzięki Nadira <3 Nie wiem kiedy sama bym to wstawiła...

Co do grzybków- tak przy okazji :lol:

Magda, postój był to można grzyby zbierać :D

Kalyna- sama sobie też zazdroszczę :) A tak serio- klimat nieziemski, towarzystwo wyśmienite, nic więcej nie potrzeba :)

Co do Puffka- sama się dziwię :lol: Teraz wygląda śmiesznie, bo tak powycinany że szok :lol:

Posted

Pierwszy raz widze psa na DT na flexi, jesteś niesamowita Marta :D I jeszcze te zbieranie grzybków ;p

Nadira, jaki piękny ten Twój chodsky! Ile on ma? bo mam wrażenie, że trochę zmężniał od ostatnich fotek, które widziałam :).

Posted

Tyśka- był zakaz puszczania (z groźbą dyskwalifikacji), a że moja sucz to osioł zawąchujący się, to posiłkowałam się flexi :D Normalnie na DT chodzi luzem :p

Katik- a ja widziałam :) Nawet miałam podejść, ale jakoś nie było kiedy...

Posted

Wygląda bardziej szczeniaczkowo.

Nie boisz się go już spuszczać luzem? :O

Posted

Tyś- nie :) Pierwsze dni tylko linki i flexi, ćwiczenia przywołania, zaczął kontaktować i z tatą puściliśmy go- najpierw wlókł smycz za sobą, teraz chodzi luzem na odludziach. Trzyma się fajnie, za Luckiem, a jak zawołam to zaraz leci (parówka!). W miejsach bardziej zaludnionych linka, aczkolwiek dzisiaj się dał odwołać od pani z psem, co prawda na lince ale jednak. W miejscach gdzie mogę wpaść na np auto jest na smyczy- nie rozumie, żeby się przesunąć, a stoi i się gapi. Ogólnie nie odstępuje nas na krok, fajnie się słucha (ale póki co nie ufam na 100%), nie sika już 2 noc, nie wchodzi na łóżko, żeby tylko jeszcze nie skakał. 

Posted

Ja sama nie myślałam że tak go puszczę :) Byłam pewna, że jednak to nie szczyl, więc linka. Ale Puff zaskakuje :)

A dziewczyny, mam pytanie, może będziecie wiedzieć. Bo się dokształcam o spanielach i czytam, że golić nie wolno, jedynie obcinać w razie czego, bo wyrośnie brzydka sierść. No spoko, tylko obcinałam sierść na łapach i uszach, ale jednak uszy aż do samej skóry miejscami są sfilcowane, a nożyczkami już tego nie wezmę. Niby przeczesane, ale ta sierść taka brzydka jest. I nie wiem, iść do fryzjera psiego i mu to zgolić? Czy raczej zostawić? Na łapach jeszcze podcinać troszkę będę, bo jednak miejscami jeszcze długa ;)

Posted

Co do strzyżenia: jeśli nie chcesz mieć wizualnego ŁAŁ to nie popadaj w paranoję ;) Jasne, że spanielomaniacy za największą zbrodnię będą traktować wszelkie zabiegi niezgodne z Najwyższym Kodeksem Postępowania ze Świetym Futrem Spaniela wydanym przez forumowiczów i hodowców, ale nie traktowałabym tego całkiem na poważnie ;) Oczywiście, jak masz taką możliwość, to najlepiej, żeby Puff odwiedził specjalistę (ale uwaga upewnij się czy pobliski groomer ma dobrą opinię czy czasem, na przykład, nie obcina sierści z kawałkami skóry...), ale nie uważam, by to było koniecznością ;)

Posted

Wpadaj do mnie do frycka :p nie masz chyba parcia na siersciowe WOW ;)
I mnie na osiedlu jest golony spaniel I jego siersc po obrosnieciu nie wyglada zle.

Ja to come puscilam dopiero w sierpniu 2014, a wzielam w pazdzierniku 2013 :p

Posted

Oskarki, dzięki :)

Tyś, Angi- nie mam parcia na piękną, długą, spanielową szatę :) Wolałabym taką łatwą w utrzymaniu, bo już wiedziałam ile brudu znosił jak mu sierści na łapach nie wyciachałam. Teraz też jest psem "brudniejszym" od "moich"- ma dużo kłaków między palcami, na " stopach", i to znosi brud. Miałam plan odwiedzić znajomą gromerkę, okolica ją bardzo chwali, ale właśnie znajomy ma spanielkę i była ona golona u niej- a wpadłam na fanatyków spanielowych, poczytałam że nie wolno i zgupiałam. Dzięki za rady, wrzucam na luz :)

Haha to wychodzi że bardzo odważnam :lol: