Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podobno właśnie mieli reklamacje, i wycofali póki co :/ W mojej też się trochę ogniwka odchyliły, ale cały czas w takim samym miejscu.

Ja mam ochotę na obróżkę dla Kajki i Puffka taką samą, bo one pokrzywdzone :D Ale znowu nie wiem, czy z tasiemką, czy z odblaskiem (ale takie mam 2 rogzy w sumie :)).

Daty kastracji jeszcze nie mam- i w sumie tu mam zagwozdkę, muszę napisać do Fundacji. Bo po zachowaniu Puffa mam wrażenie, że on jest jakiś około 7-miesięczny max- wydaje mi się, że niedawno wymienił zęby, wetka też mi to zasugerowała. Powinnam go wykastrować do końca roku zgodnie z umową, ale jeśli faktycznie ma tylko 7 miesięcy to nie wiem czy to dobry pomysł- jestem za kastacją dobrze rozwiniętych psiaków.

Posted

No właśnie nie mogłam. A czemu? Bo o tej godzinie będzie naszą rodzina na swoich grobach, i moi rodzice muszą z nimi być. A ja jako kierowca dzisiaj jedyny :/

Ale następnym razem już spaceru nie przepuszczę. Tylko że ten weekend to szkoła :/

Posted

Jeśli chodzi o kastrację - to w przypadku samców cięłam bym jak najszybciej ;). Nim wąchanie sików im w nawyk i nim zaczną etap plucia na innych piesków. Jednak to akurat sprawa osobista. ;) U suczek faktycznie, czekałabym aż się rozwiną.

Posted

Ja właśnie nigdy nie miałam pilnej potrzeby ciachania- poprzedni jamnik był cięty w wieku 12 lat, obecny nie. I tak mi się automatycznie skojarzyło z suczką- że po skończonym rozwoju. Może faktycznie panikuję, jutro jadę do wetki i z nią pogadam o kastracji ;)

A swoją drogą- dzisiaj zrobiłam z psami rano 5km na rowerze, a teraz jestem na spacerze, już 11km za nami :)

Posted

Zazdroszczę. Ja dalej kiszę się w domu, pies bez ruchu od prawie tygodnia. A od jutra mam pod opieką i Azora, chyba będe fruwać z dwoma niewybieganymi psami xd

Posted

Ja tez chodze na samotne spacery ;)

I ja :D I zwłaszcza zimą, gdy wychodzę po zmroku (bo inaczej nie da rady) przeklinam się w duchu czemu kundel nie jest 3x większy :D

Posted

Ja lubie sama chodzic, bo moge chodzic swoim tepem. :D

Ja też, ale czasem samotne spacery nudzą.

Ale już nie narzekam. Bo czwartek zapowiada się z trzema psami. :D