Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I to w sumie razem 167km :p Ale wtedy go nie chcieli za bardzo rodzice, a i fundacja była w drodze... I tak wyszło "inaczej"- bo nie jest wykastrowany, nieszczepiony, i nie miałam wizyty przedadopcyjnej :) Sama dziewczyna z fundacji mi powiedziała, że pierwszy raz tak psa wydają :)

Posted

Właśnie ja też nie :p Dlatego go ciachnę, tylko najpierw muszę zaszczepić :) I nie wiem czy tych uszu to pod narkozą nie zrobię jak będzie kastrowany... Bo nie daje sobie ich ruszyć, szczypie po rękach, ucieka :/

No i nauczył się już wchodzić na piętro... I walczy o miejsce na łóżku, co mu wychodzi coraz lepiej :lol:

A moja trzoda zazdrosna. Kaja się stara przypodobać, jest smutna, a Lucek bawi (ale po jakimś czasie i on zostaje zgwałcony, więc interweniuję). Z czasem się wszystko ustawi, Kajka teraz taka przygaszona, ale przy Lucku też tak było ;)

Posted

Madzia- staram się. Co nie jest proste- Kajka się odsuwa,jaza nią,a młodzik ciągle za nami, przez co ona znowu się odsuwa. Teraz śpi u rodziców,bo młody się usadowił u mnie. No ale,z Luckiem było tak samo, przejdzie :)

Aga, dzięki :)

Angi- żeby on się dał ostrzyc... Jutro spróbuję część kołtunów wyciąć znowu.

Posted

No po tej jednej nocy widzę, że trzeba ćwiczyć dużo. Po pierwsze- śpi na łóżku. A nie chciałam! Tylko co go zwaliłam to wskakiwał, a jak zamknęłam pokój to skakał po drzwiach i piszczał. Ostatecznie- Lucek się wyprowadził do rodziców, Kaja do chomika, a on niby zasnął koło łóżka. Myślę ok, to idę spać. Tsaa... Obudziłam się o 7 a pies do góry brzuchem na łóżku i chrapie. Na szczęście, na drugiej stronie mnie Lucek. Więc tylko jeszcze Kaja... A z nim- nie wiem czy klatki nie kupić, bo miał mieć zakaz łóżkowy. Ale czy wtedy nie będzie zaś piszczał. No i druga sprawa- nie chce zostawać sam. Więc to też do nauczenia. Ciągle chodzi za mną, co jeszcze przeczekuję- może to tylko na początek? Dzisiaj planuję iść z nimi 3 na spacer, a potem wziąć jeszcze Kajkę i Lucka- żeby podbudować ich pozycję. Tylko czy on czegoś nie nabroi jak zostanie z babcią to nie wiem. Niby na krótko wyjdę, bo tak na początku z 10 minut, no ale muszę dzisiaj to załatwić- bo jutro jadę na cały dzień prawie, więc nie ma opcji żeby piszczał.

A co do załatwiania się- nie sika w domu. Uff. Kupy też nie. Przynajmniej póki co. Noc przesypia, na spacerze ciągnął, i miał typowo samcze zachowania- lizanie sików, zawąchiwanie się. Wczoraj wieczorem mu pozwalałam na wszystko, bo zależało mi żeby się wysikał przed snem. Ale dzisiaj już popracujemy :)

Posted

Hej
Fajnie,ze nie sika w domu bo to zawsze mniej do nauki i sprzątania ;)
Reszta wymaga pracy ale pewnie nikt nigdy go nic nie uczyl
My już spakowani na jutro a Erman chrapie obok mnie ;)
Ty pewnie masz dzis napięty dzień.