Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ni ma fotek :( A to przez to że telefon mi wysiadł :(

Dzięki dziewczyny za rady ;) Tej nocy nie pchał się na łóżko i nie wysikał :) A Kajka wróciła do mnie :)

Za to jeszcze trzeba pracować nad skakaniem- ciągle chodzimy brudni bo skacze, drzwi podrapał, i odkąd nauczył się jeździć autem to skacze po nim. Ale to idzie odkręcić ;) Nie potrafi sam chodzić po podwórku, zaraz się boi i ucieka do domu. A jak wyszliśmy przed bramę żeby napompować koła w aucie to mimo że nas widział to był pisk, skakanie po bramie. Typowo boi się samotności, ciągle pcha się do głaskania.

A dzisiaj jedziemy na szczepienie.

A propos karmy- faktycznie kupiłam 2 puszki z biedry :) Nie umie jeść ani barfa, ani suszu, gotowane też średnio. Chciałby tylko chleba :/ Więc na szybko wczoraj w biedronce kupiłam puszki activ pet, i one mu smakują. A i skład taki niczego sobie ;)

Posted

Cena też nienajgorsza- 3,50zł za 400g :) Skład ok, smakuje.

I Puff stracił połowę uszu :D Wycięliśmy wszystko tak na "obtartego", jeszcze tylko dopracować troché i będzie super :) I wycięte ma kłaki koło łap, bo tyle syfu wnosił że nie nadążałam zamiatać. Wygląda gorzej, ale za to praktyczniej :)

Posted

Mnie akurat skład Activ Peta nie powala (Doliny Noteci też nie), ale to nie mój pies, a ja słynę z tego, że moje zwierzaki jedzą lepiej ode mnie :p

Oj, oszpeciłaś pieska :D Pokaż go!

Posted

Takiego brzydala nie ma co pokazywać :p

Tyśka- u mnie psy też jedzą lepiej ode mnie :D I serio, dla mnie ideałem byłoby, żeby był na barfie- Ot wyciągami 1 woreczek więcej. Niestety, póki co nie ma szans na to- nawet mięsa bez kości pokrojonego w kosteczkę nie chce. Suche też nie, gotowane tylko odrobinę... Jedyne co chce to chleb, wtedy ewentualnie zaakceptuje dodatek- np. pasztet. Ale takie karmienie odpada. Próbuję z puszkami, jeśli nie znudzą się szybko to zamówię Animondę, a inne żywienie spróbuję przemycać po trochu ;)

Posted

może mieszaj mu na razie chleb z czymś np. puszką czy mięsem mielonym i tak powoli przechodź. na wsi wiele osób karmi swoje psy chlebem z czymś i powiem Ci, że dożywają nastu lat...A my od dzisiaj na gotowanym....

Posted

Madzia, właśnie taki mam zamysł :) Mam nadzieję że mimo wszystko się przekona :)

A i dzisiaj nauczyłam śmierdziela siad :lol: (tsaa,raz był kąpany, ale uszy mu capią- bo były wielkimi, twardymi, zbitymi, śmierdzącymi klocami- i jutro planuję go wykąpać jeszcze raz).

Posted

Majoka- puszka sama w sobie jest jedzona :) Gorzej właśnie z innymi rzeczami, zdrowszymi. Jedyne co w minimalnym stopniu je to gotowany wywar (zupa? Chociaż bez przypraw to bardziej wywar) z mięsem, ale tego też chlipnie tylko troszeczkę.

Za to walczę od nowa z Kają- od przybycia Puffka znowu zgrubła :/ Je jak wlezie, wszystko, nie wiedziałam o co chodzi że tak przytyła a tu mama się przyznała że ona dokańcza jedzenie pozostałej dwójki :/ Ja zawsze michę zabieram jeśli nie jedzą, ale mama i babcia zostawiają i są efekty :( Pogadanka już była, teraz tylko powrót do wagi ;)

Posted

A to to- za ciemno na zdjęcia, w budzie jest :p No i za lekki łańcuch ma, co by to wyszło na focie :D

A tak serio- mam zepsuty telefon. Póki co się przeniosłam na taką cegłę, która zdjęć ładnych nie robi :/ Jutro idę na miasto oddać do naprawy, i oby się dało, bo kasy aż tyle brak, a to mój telefon, przeglądacz internetu i aparat foto w jednym...

Posted

pewnie się boi, że jej rudzielec wyje :P A Shadow też lubi te puszki z biedy (szczególnie serca z brązowym ryżem), jak nie chciał ostatnio suchego, to dodawałam i chętnie jadł (ale jak mówiłam koniec ze sztucznością- od dzisiaj gotowane :))

Posted

Morus z zazdrości też wpierniczał za 3... Trzeba pilnować :p

Posted

Angi- nie namawiaj! Bo przyjadę z 3 psami (w tym straszny onek!) i glonojadem :lol:

Tyśka- oj ona ogólnie ma spust... A tak fajnie już było, a tu klops :/

Majoka- kupiłam właśnie tą i jeszcze dziczyzna z dynią :) Mam nadzieję że czasowo jestem skazana na puchy :)

Posted

Ale słodziak :) Aż tak zle te uchole nie wyglądają, na pewno lepiej, niż takie posklejane brudem jak na pierwszych fotkach ;) Będą z niego ludzie :D

Marta- jak nie masz możliwości, to może ja powrzucam tu trochę fotek z Myślenic? Czy nie bardzo?