Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ania- Ma niecały rok :)

Dzisiaj podcinaliśmy uszy... Właściwie to jedno. I jeszcze dużo do cięcia zostało, ale nie jest źle. Są bardzo zlepione, pod wierzchnią warstwą całe w rzepach, i strasznie śmierdzą- kupami :/ Więc cięcie sierści, a potem mus to mycie pozostałości i znowu cięcie.

Na szczęście został sam z babcią- i to na ponad godzinę!- i tylko chwilę piszczał, potem poszedł spać :)

Oscar Patric- diękujemy :)

Ola- teoretycznie żaden pies nie miał mieć wstępu. Z dwoma zrobiliśmy błąd- ale już kolejny pies miał mieć zakaz łóżkowy (tsaa, mój szczylek owsika :lol:). No więc Puffi miał spać na legowisku, a "nasze" psy zostać po staremu. No i nie powiem, skubany jest cwany, wykorzystuje urok osobisty dla wywalczenia swoich celów, ale żeby się przypodobać wykonuje polecenia. I dzisiaj dzień nauki, Puffi nie wskakuje na łóżka. Teraz śpi obok, nie próbuje wskakiwać :)

Erykowa- my się jutro pakujemy rano :) Wstaję o 5, idę z psami, potem pakowanie i o 6:45 w drogę :)

Posted

Ja od początku mówiłam że Brando nie będzie wchodził na łóżko no i można powiedzieć że dotrzymalam słowa :P w Starym domu od czasu do czasu pozwalalismy ale zaraz sam zeskakiwal :) teraz na nowym nie ma wstepu i nie wchodzi , nawet nie próbuje :)
A klatka taaak. Polecam :D

Posted

Ola- życie też niespraeiedliwe :p A tak serio- nie, kolejny w łóżku to za dużo. Teraz jest tak, że 2 psy mogą na łóżka u góry, na dolny narożnik tylko Lucek, a Puffi tylko legowiska. I powoli to akceptuje :) No a nad klatką myślę intensywnie, zwłaszcza że zauważam lęk separacyjny.

Posted

Hej
Jak tam po "górkach"?
Szkoda,ze znikneliscie wczesniej bo na końcu bylo losowanie nagród -calkiem dużo i calkiem fajnych.I nawet zostałaś wylosowana ale niestety nie można było wziąć dla kogoś / bo bym Ci wysłała / tylko odebrać osobiście.Ale nie zmarzliście,bo po piątej juz było nie fajnie.
A jak nowy domownik przetrwal dzień?

Posted

Hejka :)

Aga o to to :)

Erykowa- naprawdę chciałyśmy zostać. Niestety kierowca (mój tata) miał do pracy na noc, a to 1,5h drogi :/

I dzięki za chęci, szkoda tym bardziej :(

A co do domownika- dał w kość mamie. Zaczął sikać w domu... Przez to wczoraj szorowała pufę,a panele po nocy mają skazę, no i skacze po drzwiach i zrobił delikatne ślady. Coraz bardziej myślę o klatce, przynajmniej na noc, żeby nie sikał. I samce zaczęły do siebie mieć wąty, przy mnie nie, ale przy mamie coś tak. Priorytet to kastracja. No a poza tym- ciocia jest w nim zakochana :) Uwielbia go, jest jej oczkiem w głowie,a Puffi ciągle jej wchodził na kolana. Bo on słodziak :)

Posted

A wrażenia po dt- było momentami ciężko :) Zwłaszcza do 1 punktu, no tam przystanki gęste. Potem się rozchodziłyśmy :) Widoki nieziemski, na pewno będziemy chciały powtórzyć.

Posted

Hejka :)

Sizarem zostaje mój tata- pojechaliśmy na odludzie i puściliśmy Puffka na lince 10m. Ale że był grzeczny, dawał się odwołać, a pustkowie jest totalne- to po 10 minutach szedł luzem. I był mega grzeczny :) Oby tylko sié nie zesikał w nocy...

Posted

Cieszę się z takiego obrotu spraw :)

Tylko... od początku pamiętajcie o zasadach. Klatka, kastracja to są priorytety. I od razu pokazywanie co mu można, a co nie. Pełny charakter ujawni się dopiero za ok miesiąc, gdy psiak się zaaklimatyzuje, ale nawyki, których nabierze na początku pobytu u Was (bo będziecie go żałować, że on taki biedny) będą ciężkie do odkręcenia. Podsikiwanie może jeszcze być (może to być też ze stresu) i myślę, że szybko się z tym uporacie: byleby tylko nie widział, jak interesujecie się jego sikami i pozbyć się zapachu moczu z mebli. Trzymam kciuki za okrzesanie Puffiego :)

Co do "fochania" się zwierząt, to norma. Przejdzie im, jak nie będziecie faworyzować żadnego z futer. ;)

Posted

E tam...obędzie się bez klatki. Mały próbuje na wszelkie sposoby sztuczek swoich, ale jak zobaczy, że nie są tolerowane to pewnie szybko odpuści i nie będzie potrzeby klatkowania. Szczególie, że może brać przykład z reszty stada- szybciutko się dostosuje :) z wyjątkiem spania w łóżku ;)

Posted

Marta mu wytłumaczy ;) kiedyś klatek nie było i dało się psy nauczyć zostawania tam, gdzie byc powinny :) ( nie mówię absolutnie, że klatka to samo złoooo)