Oscar Patric Posted October 23, 2015 Posted October 23, 2015 Gratulacje nowego członka rodzinki :) Quote
Ania :) Posted October 23, 2015 Posted October 23, 2015 No to dużo pracy przed Wami ale dacie radę :) a w jakim on jest wieku ? Quote
marta1624 Posted October 23, 2015 Author Posted October 23, 2015 Ania- Ma niecały rok :) Dzisiaj podcinaliśmy uszy... Właściwie to jedno. I jeszcze dużo do cięcia zostało, ale nie jest źle. Są bardzo zlepione, pod wierzchnią warstwą całe w rzepach, i strasznie śmierdzą- kupami :/ Więc cięcie sierści, a potem mus to mycie pozostałości i znowu cięcie. Na szczęście został sam z babcią- i to na ponad godzinę!- i tylko chwilę piszczał, potem poszedł spać :) Oscar Patric- diękujemy :) Ola- teoretycznie żaden pies nie miał mieć wstępu. Z dwoma zrobiliśmy błąd- ale już kolejny pies miał mieć zakaz łóżkowy (tsaa, mój szczylek owsika :lol:). No więc Puffi miał spać na legowisku, a "nasze" psy zostać po staremu. No i nie powiem, skubany jest cwany, wykorzystuje urok osobisty dla wywalczenia swoich celów, ale żeby się przypodobać wykonuje polecenia. I dzisiaj dzień nauki, Puffi nie wskakuje na łóżka. Teraz śpi obok, nie próbuje wskakiwać :) Erykowa- my się jutro pakujemy rano :) Wstaję o 5, idę z psami, potem pakowanie i o 6:45 w drogę :) Quote
angineuuka Posted October 23, 2015 Posted October 23, 2015 Myślę że Owsik też powinien spać w łóżku ;) albo wszystkie albo żaden :D Quote
marta1624 Posted October 23, 2015 Author Posted October 23, 2015 Nie ma :p Powoli braknie miejsca dla mnie :lol: "Starsze" będą miały więcej prawa, jako że budowlańce, młodej ekipie legowisko musi starczyć :p Quote
nadira Posted October 23, 2015 Posted October 23, 2015 Hehe banerek musisz zmienić ;) Do zobaczenia jutro :) Quote
Ania :) Posted October 23, 2015 Posted October 23, 2015 Ja od początku mówiłam że Brando nie będzie wchodził na łóżko no i można powiedzieć że dotrzymalam słowa :P w Starym domu od czasu do czasu pozwalalismy ale zaraz sam zeskakiwal :) teraz na nowym nie ma wstepu i nie wchodzi , nawet nie próbuje :) A klatka taaak. Polecam :D Quote
Aleksa. Posted October 24, 2015 Posted October 24, 2015 Właśnie nie sprawiedliwe albo żaden w łóżku, albo wszystkie! :) Quote
marta1624 Posted October 24, 2015 Author Posted October 24, 2015 Ola- życie też niespraeiedliwe :p A tak serio- nie, kolejny w łóżku to za dużo. Teraz jest tak, że 2 psy mogą na łóżka u góry, na dolny narożnik tylko Lucek, a Puffi tylko legowiska. I powoli to akceptuje :) No a nad klatką myślę intensywnie, zwłaszcza że zauważam lęk separacyjny. Quote
angineuuka Posted October 24, 2015 Posted October 24, 2015 Bicz plis ja spalam w 6 w jednoosobowym łóżku :p Quote
marta1624 Posted October 24, 2015 Author Posted October 24, 2015 Ja się rozpycham :p I cenię wygodę :lol: Quote
łamAga Posted October 24, 2015 Posted October 24, 2015 Moje psy nie spia w ogóle w łóżku i żyją :P Quote
Erykowa Posted October 24, 2015 Posted October 24, 2015 Hej Jak tam po "górkach"? Szkoda,ze znikneliscie wczesniej bo na końcu bylo losowanie nagród -calkiem dużo i calkiem fajnych.I nawet zostałaś wylosowana ale niestety nie można było wziąć dla kogoś / bo bym Ci wysłała / tylko odebrać osobiście.Ale nie zmarzliście,bo po piątej juz było nie fajnie. A jak nowy domownik przetrwal dzień? Quote
marta1624 Posted October 25, 2015 Author Posted October 25, 2015 Hejka :) Aga o to to :) Erykowa- naprawdę chciałyśmy zostać. Niestety kierowca (mój tata) miał do pracy na noc, a to 1,5h drogi :/ I dzięki za chęci, szkoda tym bardziej :( A co do domownika- dał w kość mamie. Zaczął sikać w domu... Przez to wczoraj szorowała pufę,a panele po nocy mają skazę, no i skacze po drzwiach i zrobił delikatne ślady. Coraz bardziej myślę o klatce, przynajmniej na noc, żeby nie sikał. I samce zaczęły do siebie mieć wąty, przy mnie nie, ale przy mamie coś tak. Priorytet to kastracja. No a poza tym- ciocia jest w nim zakochana :) Uwielbia go, jest jej oczkiem w głowie,a Puffi ciągle jej wchodził na kolana. Bo on słodziak :) Quote
marta1624 Posted October 25, 2015 Author Posted October 25, 2015 A wrażenia po dt- było momentami ciężko :) Zwłaszcza do 1 punktu, no tam przystanki gęste. Potem się rozchodziłyśmy :) Widoki nieziemski, na pewno będziemy chciały powtórzyć. Quote
angineuuka Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 Kastracja i klatka. Polecam, Sizar Milan :lol: Quote
marta1624 Posted October 25, 2015 Author Posted October 25, 2015 Hejka :) Sizarem zostaje mój tata- pojechaliśmy na odludzie i puściliśmy Puffka na lince 10m. Ale że był grzeczny, dawał się odwołać, a pustkowie jest totalne- to po 10 minutach szedł luzem. I był mega grzeczny :) Oby tylko sié nie zesikał w nocy... Quote
Guest TyŚka Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 Cieszę się z takiego obrotu spraw :) Tylko... od początku pamiętajcie o zasadach. Klatka, kastracja to są priorytety. I od razu pokazywanie co mu można, a co nie. Pełny charakter ujawni się dopiero za ok miesiąc, gdy psiak się zaaklimatyzuje, ale nawyki, których nabierze na początku pobytu u Was (bo będziecie go żałować, że on taki biedny) będą ciężkie do odkręcenia. Podsikiwanie może jeszcze być (może to być też ze stresu) i myślę, że szybko się z tym uporacie: byleby tylko nie widział, jak interesujecie się jego sikami i pozbyć się zapachu moczu z mebli. Trzymam kciuki za okrzesanie Puffiego :) Co do "fochania" się zwierząt, to norma. Przejdzie im, jak nie będziecie faworyzować żadnego z futer. ;) Quote
nadira Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 E tam...obędzie się bez klatki. Mały próbuje na wszelkie sposoby sztuczek swoich, ale jak zobaczy, że nie są tolerowane to pewnie szybko odpuści i nie będzie potrzeby klatkowania. Szczególie, że może brać przykład z reszty stada- szybciutko się dostosuje :) z wyjątkiem spania w łóżku ;) Quote
mar....ka Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 gratulacje Martucha :) mizianko dla Puffiego (jak karma z biedry hehe) Quote
angineuuka Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 Czy ja wiem czy bez klatki sie obejdzie :D moze sie okazac ze Jednak ma ten lek :D Quote
nadira Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 Marta mu wytłumaczy ;) kiedyś klatek nie było i dało się psy nauczyć zostawania tam, gdzie byc powinny :) ( nie mówię absolutnie, że klatka to samo złoooo) Quote
Recommended Posts