Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 947
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

I jak tu człowiek moze spokojnie pracować, gdy przyszła kobitka z rynku zgłosić błąkającego się od wczoraj czarnego małego pekińczyka?... "Pani, ja nawet budy nie mam, by go przechować"... Tomek już go szuka, bo coś zniknął z pola widzenia, tzn. z rynku.

Posted

[quote name='malagos']I jak tu człowiek moze spokojnie pracować, gdy przyszła kobitka z rynku zgłosić błąkającego się od wczoraj czarnego małego pekińczyka?... "Pani, ja nawet budy nie mam, by go przechować"... Tomek już go szuka, bo coś zniknął z pola widzenia, tzn. z rynku.[/QUOTE]

:shake:
A może piesek jest czyjś tylko się wybrał na samotny spacerek? :???:

Posted

Może jest takim psiaczkiem, który jest puszczany samopas. U nas w okolicy 90% psów tak właśnie "funkcjonuje". Gdybym wyłapała wszystkie, które widzę przy drodze, w okolicznych wsiach zostałyby chyba tylko psy... łańcuchowe :(

Posted

[quote name='Nutusia']Może jest takim psiaczkiem, który jest puszczany samopas. U nas w okolicy 90% psów tak właśnie "funkcjonuje". Gdybym wyłapała wszystkie, które widzę przy drodze, w okolicznych wsiach zostałyby chyba tylko psy... łańcuchowe :([/QUOTE]

U mnie jest podobnie. Z obrożą, bez - domne i bezdomne...Nic z niczego w sposób sensowny - nie wynika. Zdecydowanie domne - to te na łańcuchach i w ciasnych klatkach :(

Posted

Nie, nosek jeszcze niedotykalski. Jak się uparłam i po postawieniu miseczki z pachnącym jedzeniem stałam sobie obok (zgięta w pałąk, bo nisko...), to i Biała się uparła, i nie wyszła wcale. Jak tylko zamknęłam kojec i odeszłam 5 kroków, to wyszła. Takie to smutne i wycofane, biedactwo.

Posted

[quote name='malagos']Gosiu, ona jest podnad 3 tygodnie - w sobotę zaczął się czwarty tydzień. Tydzień później doszła do nas Vanilka.[/QUOTE] Już 3 tygodnie?! :crazyeye: Rany! Ale czas leci.

Posted (edited)

Nie wiem czy na ten watek miała wkleić fotkę....:roll:

[IMG]http://i59.tinypic.com/r2ojnk.jpg[/IMG]

i drugie...bidniutka...

[IMG]http://i61.tinypic.com/n4ftdh.jpg[/IMG]

Edited by savahna
Posted

Ta dziurka/wgłębienie w główce -całkiem spore :(. Biedulka :(

Drapsianko dla ciągle nieufnej Blanszetki (widać, że pannica konsekwentna ;) i dłuuuugo się każe prosić ;))

Posted

Wiecie, czym się martwię? Jak ja wyciagnać z tej budy, jak już dojdzie co do czego. Co, podnieść dach i jak ją wyciągnąć? Za głowę na sznurku? jak jej założyć obrożę, czy kaganiec - bo może gryzie?.. To nie jest miniaturka, ze się weźmie jedną ręką. Jak już umówię sterylkę w Ostrołęce, to jakoś ja trzeba dowieźć :shake: Jak zareaguje an samochód? na obrozę i smycz? Chyba ze do klatki ją wsadzimy na drogę, ale klatka nie zmieści się do Punto. Eh, kłopocik mały....

Posted

Zajrzałam sobie na wątek dzikuski. Nam było łatwiej, bo Fidel przebywał w mieszkaniu, więc miał nas "niestety" ciągle w pobliżu. Czasem wyglądał zza rogu. :evil_lol:
Sunia jest w kojcu, więc ma z Wami do czynienia sporadycznie. Moim zdaniem dobrze byłoby ją trochę przegłodzić i spróbować pokarmić z ręki. Pewnie zajmie to więcej czasu, trzeba uzbroić się w cierpliwość. Ja miałam czasem wrażenie, że to trwa wieki.
Dla was teraz największym zmartwieniem jest przygotowanie jej do ewentualnej sterylki, a do tego musicie jej zapiąć smycz. Jak tylko uda się ją wyciągnąć z budy radziłabym zapiąć jej na stałe jakiś kawałek linki. Ona musi się oswoić z jej widokiem.
Wygląda na to, że sunia jest psem uległym jak mój Fidel, on nas przynajmniej nie gryzł ze strachu, ale rozpłaszczał się jak dywanik. :lol: