Felka z Bagien Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 Kibicuję Koko z całych sił!Ona jest piękna,taka trochę labkowata!Dzielna dziewczynka.Tyle przeszła,teraz już niech tylko zaufa człowiekowi i do domu! Quote
esperanza Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 Zdjęcia z ubiegłej niedzieli: [url]https://www.flickr.com/photos/29411511@N04/13832234534/in/photostream/[/url] [url]https://www.flickr.com/photos/29411511@N04/13831915613/in/photostream/[/url] Quote
Mazowszanka13 Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 Do kraty, do ludzi podchodzi. To chyba nie jest z nią aż tak źle. Quote
Nutusia Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 Chyba nie aż tak! Kamień z serca... Ciekawe co ją skłoniło do opuszczenia budki - może pozostałe psiaki z boksu? Ile to czasu minęło?... Quote
malagos Posted April 14, 2014 Author Posted April 14, 2014 Biała pojechała do Kruszewa 12 marca. To one są we 3 w boksie? Mają 3 budy, czy mniej? Bo do tej pory były chyba we dwie. Czy to już jakieś ogólne boksy? Esperanza, a pytałaś moze o termin sterylki? Quote
Mattilu Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 Biedna malutka. A cycole do ziemi prawie zwisają. Quote
konfirm13 Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 Jak byłam u niej, to mieszkała z sunią, która stoi na dwóch łapkach z boku. To ona zjadała chetnie pasztet i była kontaktowa. Blanche= Koko wyszła zza budy, kiedy wyszłam z kojca. Gdybym miała refleks i prawdziwy aparat, to bym jej zdążyła zrobić zdjęcie. Potem - szybko schowała się do budki. Przed Świętami, już nie zdążę, ale po Świętach - wpadnę z wizytą :). Zobaczę, jak tym razem mnie "potraktuje". Quote
esperanza Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 Byłam w schronisku 6 kwietnia i sunia była dosyć zainteresowana ludźmi. Dopiero w momencie gdy do niej się podchodziło, coś chciało, chowała się w budzie. Nie wiem kiedy sterylka, nie pytałam wtedy. Gdy się dowiem na pewno napiszę. Quote
malagos Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 Kochane dziewczyny, bardzo dziekuję za te wieści :) Trochę optymizmem powiało :) Widać, że towarzystwo innego psa wskazane, by się Blansz otworzyła, zobaczyła, ze fajnie jest podejść do człowieka, pomachać ogonem, dostać jakiś smaczek. Quote
malagos Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 [quote name='esperanza']Byłam w schronisku 6 kwietnia i sunia była dosyć zainteresowana ludźmi. Dopiero w momencie gdy do niej się podchodziło, coś chciało, chowała się w budzie. Nie wiem kiedy sterylka, nie pytałam wtedy. Gdy się dowiem na pewno napiszę.[/QUOTE] Może są jakieś nowe wiesci?..... Quote
malagos Posted April 26, 2014 Author Posted April 26, 2014 Martwię się o ten termin sterylki, teraz dobry czas przed koleją cieczką. Quote
malagos Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 Zadzwoniłam przed chwilą do pani Wiesi, nie bardzo mogła rozmawiać, ale: suczynka daje się głaskać i wziąć na ręce (nadal niechętnie, ale nie gryzie) i jest już po sterylizacji! :) Widac, potrzeba Blanszetce domu (czy kojca na początek) z inną sunią czy pieskiem, tak dla kurażu i brania przykładu. Quote
Nutusia Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 A widzisz, że nie taka dzika jak ją... malowano? ;) SUPER! Baaaaaaaaaaardzo się cieszę! :) Quote
Ellig Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 [quote name='malagos']Zadzwoniłam przed chwilą do pani Wiesi, nie bardzo mogła rozmawiać, ale: suczynka daje się głaskać i wziąć na ręce (nadal niechętnie, ale nie gryzie) i jest już po sterylizacji! :) Widac, potrzeba Blanszetce domu (czy kojca na początek) z inną sunią czy pieskiem, tak dla kurażu i brania przykładu.[/QUOTE] Oj, jak dobrze :) Rzeczywiście inne psiaki, koty sprawdzaja sie wspaniale jako "behawiorysci", pokazują,ze nie ma sie czego bac :) Quote
Marysia R. Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 [quote name='malagos']Zadzwoniłam przed chwilą do pani Wiesi, nie bardzo mogła rozmawiać, ale: suczynka daje się głaskać i wziąć na ręce (nadal niechętnie, ale nie gryzie) i jest już po sterylizacji! :) Widac, potrzeba Blanszetce domu (czy kojca na początek) z inną sunią czy pieskiem, tak dla kurażu i brania przykładu.[/QUOTE] Cudowne wieści:lol: Quote
Mattilu Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Super wiesci. Blanszetko, tylko tak dalej, zobaczysz, swiat nie jest taki zly :) Quote
Ewanka Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Wspaniałe wieści :) ... w porównaniu z jej stanem ducha sprzed dwóch miesięcy jest duża poprawa. Macie rację, że dobre towarzystwo czyni cuda ;) Quote
Nutusia Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 [quote name='Mattilu']Super wiesci. Blanszetko, tylko tak dalej, zobaczysz, swiat nie jest taki zly :)[/QUOTE] Tym bardziej, że już zakwitły jabłonie! ;) :) Quote
Mattilu Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 [quote name='Nutusia']Tym bardziej, że już zakwitły jabłonie! ;) :)[/QUOTE] Taaa...i kasztany ;) Quote
malagos Posted May 7, 2014 Author Posted May 7, 2014 ... i matury... Ja za dwa lata będę zdawać po raz kolejny, i to już czwarty :) Quote
malagos Posted May 13, 2014 Author Posted May 13, 2014 "Pani Małgosiu, mam dobre wieści sunia coraz bardziej się otwiera - bierze jedzenie z ręki, podchodzi do mnie i daje się głaskać. Niestety, na razie tylko wtedy gdy jesteśmy sam na sam. Przesyłam zdjęcia, niezbyt udane, bo jedną ręką ją karmiłam, a drugą fotografowałam. Ale jest już nadzieja, że jeżeli przede mną się otwiera to i przyszłym właścicielom zaufa. Myślę, że pozostanie lękliwa, ale na pewno wśród swoich da się poznać jako wspaniały pies. Mieliśmy z nią trochę kłopotu, bo po sterylizacji, rozlizała sobie ranę i zdjęła szwy, więc była "poprawka" i nie obyło się bez kołnierza, ale już wszystko ładnie się goi. Jutro będzie u nas weterynarz, więc ją zobaczy i myślę, że pozwoli zdjąć kołnierz.. Pozdrawiam" Quote
Nutusia Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Jak to jednak niewiele było trzeba... Pies wybacza, bo nie zna słowa "zdrada". O matko, ten kołnierz, cóż to musiał być dla niej za dyskomfort :( Quote
malagos Posted May 13, 2014 Author Posted May 13, 2014 Zapraszam, zajrzyjcie do nas: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253039-Ma%C5%82a-bezdomna-Karusia-oszczeni%C5%82a-si%C4%99-pod-deskami?p=22137149#post22137149[/url] Quote
Recommended Posts