Norkowa Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 Witam serdecznie:) Dziś otrzymałam wpłatę od Cioci Agat21:) Dodatkowo wczoraj przelałam pieniążki do Cioci Makili za hotelik w wysokości 310 zł:) Zapraszam nadal do Muszyny!:D Quote
Norkowa Posted November 9, 2014 Author Posted November 9, 2014 Ciociu ja z Muszką niestety nie jestem na co dzień tylko Ciocia Makila, ale z tego co wiem to Muszka jest przytulaską, lubi się głaskać, spędzać czas w domu na kanapie:D Zachowuje czystość , chodzi na smyczy :) Oczywiście jest wysterylizowana, zaszczepiona:) Dogaduje się z innymi psiakami:D Jej minus to to, że nie akceptuje małych dzieci:( Boi się płaczu, krzyku i wtedy robi się agresywna. Ale starsze dzieci spokojnie zaakceptuje, takie nastoletnie:) Nie lubi tarmoszenia, ganiania, miziania na siłę. Będzie taką psinką jednego właściciela:D Quote
agat21 Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Muszynko, śpij smacznie i śnij o domku - na pewno jest coraz bliżej :) Quote
Norkowa Posted November 11, 2014 Author Posted November 11, 2014 Cicoiu Agat bardzo dziekuję w imieniu Muszki:D Pozdrawiamy:) W piątek rano jadę do Żernik na kontrolę gospodarstwa z Krzysiem oraz Elizą- tego chłopa u którego były dziewczynki:) Mam nadzieję, że nie zobaczę tam tego samego widoku co wtedy- masa psów, szczennych suczek:| tego się bardzo boję... Za paliwo mam oddać 80 zł:) Wiozę też dla psiaków batony :) Quote
Poker Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 dzięki za info o Muszce.Niczego nie obiecuję ,ale wolę mieć co nieco zakodowane w głowie. Trzymam kciuki ,żeby u dziada nie było psów. Quote
Norkowa Posted November 13, 2014 Author Posted November 13, 2014 dzięki za info o Muszce.Niczego nie obiecuję ,ale wolę mieć co nieco zakodowane w głowie. Trzymam kciuki ,żeby u dziada nie było psów. Dziękuję Ciociu bardzo za kciuki!:D :) Nie musisz nic Ciociu obiecywać dla mnie bardzo ważne jest, że tu jesteś z nami :loveu: Quote
Norkowa Posted November 14, 2014 Author Posted November 14, 2014 Witam, witam:) Dziś odwiedziliśmy "stare śmieci" Muszki w celu sprawdzenia jak się sprawa ma. Co zastaliśmy?? Kojec dla psiaków dokończony. W budzie słoma- ale tylko jedna porządna buda z podstawą, tą którą zakupiliśmy pół roku temu dla psiaków. Stan psiaków nie uległ zmianie. Wszyscy w komplecie. Niestety żaden psiak nie posiada szczepień. Duży czyli psiak domowy wygląda świetnie! Najedzony zadbany mieszka z ludźmi w domu:) Niestety: Bury- dziki bardziej niż wtedy, Mamuśka zdziczała totalnie, Rudy ciut lepiej, ale podejść się nie da. Przegięty przybywał z lasu raz na tydzień- obecnie od 3 tygodni się nie pojawia;( Czekamy na jego pojawienie, ale mam złe przeczucia- tamte lasy roją się od sideł;( A dodatkowo wielka niespodzianka: DAISY KTÓRA UCIEKŁA NAM Z DOMKU, W KTÓRYM TRZYMALIŚMY JĄ ABY POCZEKAŁA NA STERYLKĘ- W TYM MIESIĄCU PO ROCZNEJ TUŁACZCE WRÓCIŁA. Niestety dzika tak, że nie pozwala podejść na 5 metrów. Aczkolwiek ponieważ nie została wtedy wysterylizowana z powodu swojej ucieczki- będziemy próbowali złapać ją i wysterylizować. PODUSMOWANIE: Miejsce w które pojechaliśmy to tragedia. Prawdziwa polska, zaściankowa wieś. Psy na łańcuchach max. 1 m. Bez jedzenia, wody, budy... Na naszych oczach starsza Pani humanitarnie walczyła z kogutem, męczyła go niewprawną ręką próbując zabić... kilka razy zadając mu ból... niestety miejsce to jest pełne ludzi pełnych sympatii i chęci rozmowy- NIKT NIE CHCIAŁ ROZMAWIAĆ, LUDZIE UDAWALI, ŻE NIE MA ICH W DOMACH... Jesteśmy z kontroli zadowoleni tylko w 1/4. Są kwestie które będziemy nadal próbowali zmienić. Psiaki dostały: wiadro karmy z 10 kg, 5 kg korpusów i chyba 10 puszek:) Dziękujemy bardzo kochanej Elizce która zawiozła nas tam i z powrotem i razem z nami doglądała "cudów natury". Opłata za transport: 80 zł. Zdjęcia podrzucę później. Pozdrawiamy:) Quote
Norkowa Posted November 17, 2014 Author Posted November 17, 2014 Hop hop są nowe wieści i nikt nie zagląda do nas:( Quote
agasz Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Zagląda,zagląda... Aż strach pomyśleć jak żyła tam moja Lusia :lookarou: .Mój piecuszek kochany,który sypia pod kołderką i chodzi w sweterku...a na kurczaczka już kręci noskiem :lmaa: Quote
jola&tina Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Zagląda,zagląda... Aż strach pomyśleć jak żyła tam moja Lusia :lookarou: .Mój piecuszek kochany,który sypia pod kołderką i chodzi w sweterku...a na kurczaczka już kręci noskiem :lmaa: Pomyślałam o tym samym! Lusia, Tunia, Nela, Linka, Lenka - te najmniejsze, najdelikatniejsze sunie pewnie już nie żyłyby a wcześniej urodziłyby stadko małych biedactw. Quote
Norkowa Posted November 22, 2014 Author Posted November 22, 2014 Ja też jestem pełna podziwu, że udało się tym psiakom wyjść z traumy chociaż w pewnym stopniu. Szkoda każdego psiaka który tam jest, niestety Bury i Rudy oraz Mamuśka musiałyby chyba cały czas być pod opieką super-behawiorysty, żeby być takie jak dziewczynki:( Rozmawiałam wczoraj z Krzysiem i chcielibyśmy jeszcze w tym roku złapać i wysterylizować Daisy. Dziękuję za zaglądanko:) Quote
Norkowa Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 Kochani witam się i zapraszam:) :loveu: Quote
Norkowa Posted December 1, 2014 Author Posted December 1, 2014 Kochani zapraszam do Muszki, zbliżają się Święta i pomyślę o jakimś bazarku cegiełkowym:) Quote
agat21 Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Co u Muszki? Dawno jej nie odwiedzałam .. :oops: Quote
Norkowa Posted December 3, 2014 Author Posted December 3, 2014 Muszka niestety nadal szuka domku:( Nikt o nią, nie pyta...;( Quote
Xibalba Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Jestem u Muszki, psinka ma zaklepany pakiet ogłoszeń. A są gdzieś jakieś nowe zdjęcia, bo ja już się gubię w wydarzeniach, wątkach etc. ;) i może są a gdzieś przeoczyłam. Quote
Norkowa Posted December 5, 2014 Author Posted December 5, 2014 Niestety nie mam nowych zdjęć i nowych wiadomości:( Prosiłam Makilę o informacje nowe, być może jest zajęta i nie ma kiedy napisać więc poczekam troszkę:) A jak tylko uzupełnię konto zadzwonię i się dowiem:) Quote
Xibalba Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Zlecenie na pakiet dla Muszki poszło, ogłoszenia będą na woj. małopolskie. Niestety zdjęcia stare, ale kto wie, może i na nich ktoś wypatrzy sunię i zakocha się w niej :) Quote
Mortes Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Serdecznie zapraszam ;) http://www.dogomania.com/forum/topic/144470-expresowy-bazarek-do-15-grudnia-do-godziny-2000/?p=15951669 Quote
Recommended Posts