Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie i sorki ze tak długo nie pisałam. U Nelki jest wszystko dobrze. :) Ja obecnie jestem w Polsce i Nelunia została pod opieka TZ-a, ale jak tylko wrócę do domu to porobie jej nowe fotki i napisze obszerniejsza relacje. :)

Posted

[quote name='Elisabeta']Sabino, witamy w Ojczyźnie! :multi:
Dobrego pobytu. :loveu: Co złego, to nie my... ;);)[/QUOTE]

Slicznie dziekuje! Ojczyzna piękna! :loveu:

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Hejka dziewczyny! Pozdrowienia od Nelusi!!! :loveu: Mala ma sie dobrze, jest kochana i slodka. :)

[IMG]http://oi57.tinypic.com/vp7qs3.jpg[/IMG]

[IMG]http://oi60.tinypic.com/34s3thy.jpg[/IMG]

[IMG]http://oi59.tinypic.com/2rhqu5c.jpg[/IMG]

• 2 weeks later...
Posted

Pozrdawiam,Sabinko trzymaj kciuki za nas 7 wrzesnia!!!!Trwam przy swoim cudzie,związek emocjonalny niesamowity,Barrunia wyczuwa moj nastrój,płacz i tuli sie niesamowicie.Oby wszystko poszło dobrze.Mój cudowny uparciuszek ma tylko 70w kłebie i 135 dł bez pysia :)Slicznie Twoja mała wygląda :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='azalia']Poczytałam sobie cudowny wątek Nelci.

Jak się miewa sunia i jej siostrzyczki?[/QUOTE]

Witaj na watku Nelci Azalia. :)

Nelka ma sie dobrze, choc ostatnio bylo troche gorzej. Nelunia ma przesuniety dysk w kregoslupie. :sad: Najpierw zaczela chodzic sztywnawo na tylnych lapach. Wet myslal ze to artretyzm i przepisal leki przeciwbolowe. Niestety, gdy leki te nie przynosily ulgi i Nelunia zaczela popiskwac z bolu coraz czesciej, zabralam ja znowu do weta. Wet nie wiedzial co jej jest, wiec zrobil rentgeny i caly szereg innych szczegolowych badan i wtedy okazalo sie ze to ten dysk. Nela jest na lekach i narazie odpukac jest dobrze. Poza tym dyskiem to badania nie wykazaly niczego innego i Nelunia jest zdrowiutenka. Siostrzyczki Neluni tez maja sie dobrze. :)

Posted

[quote name='halcia']Pozrdawiam,Sabinko trzymaj kciuki za nas 7 wrzesnia!!!!Trwam przy swoim cudzie,związek emocjonalny niesamowity,Barrunia wyczuwa moj nastrój,płacz i tuli sie niesamowicie.Oby wszystko poszło dobrze.Mój cudowny uparciuszek ma tylko 70w kłebie i 135 dł bez pysia :)Slicznie Twoja mała wygląda :)[/QUOTE]

Trzymam mocno kciuki Halciu!! Daj znac po siodmym jak poszlo! :)

• 1 month later...
Posted

Z wielkim żalem muszę Wam powiedzieć ze 5 października 2014r Nela odeszła za TM... :(

Była bardzo chora, choć nic do końca nie było tego widać. Miała anemię, chore jelita, sledziona i cały szereg innych rzeczy. Walczyłam o nią do końca, miała nawet transfuzję krwi... ale nie było szans. Postanowiłam jej nie męczyć i pozwoliłam jej odejść. Odeszła na kocyku na trawce spokojnie, w pięknym słońcu i otoczona ludźmi którzy ja kochali.

Żegnaj maleńka [*]... Będziesz na zawsze w moim sercu. :(

• Upvote 1
Posted

Sabinko, Ayame mi napisała kilka dni temu... :(

Bardzo Wam współczuję... Tak to już jest, że trzeba się żegnac z Przyjacielem. :(

Najważniejsze, że Nelunia miała swój kochający Domek i nie umierała w schronisku. W samotności. 

Była z Wami krótko, ale dała Wam wiele radości. Bo była niezwykłym psem, prawda, Sabinko? :)

Jest Wasza na zawsze i kiedyś się spotkacie. :)

Żegnaj, Neluniu.

• 2 weeks later...
Posted

Sabinko - bardo, bardzo współczuję...

Możesz odblokować swoje PW albo podać mi jakiś inny sposób skomunikowania się z Tobą? Tu albo na FB.  Bardzo proszę bo chciałam Ci napisać coś ważnego  ;-) .

• 4 months later...
Posted

Z wielkim żalem muszę Wam powiedzieć ze 5 października 2014r Nela odeszła za TM... :(

Była bardzo chora, choć nic do końca nie było tego widać. Miała anemię, chore jelita, sledziona i cały szereg innych rzeczy. Walczyłam o nią do końca, miała nawet transfuzję krwi... ale nie było szans. Postanowiłam jej nie męczyć i pozwoliłam jej odejść. Odeszła na kocyku na trawce spokojnie, w pięknym słońcu i otoczona ludźmi którzy ja kochali.

Żegnaj maleńka [*]... Będziesz na zawsze w moim sercu. :(

O Jezu............................ :( zatkało mnie Sabinko... :(
Nawet nie wiem, co napisac... :(