Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śmiesznoty, bawia sie cudownie.
Tak Gusiaczku w tle widac hasajacego Pikusia :)

Zamówiłysmy karmę dla Zuli i Abi w promocji:

[FONT=Arial]BOSCH ADULT MINI LAMB 15 kg- 119,97 zł[/FONT]

Posted

Rzadko piszę bo nieustannie jestem w niedoczasie, ale prawie codziennie lookam.
Jak wypadła ankieta Pani z Pasikoni?
Mam serdeczną prośbę, żeby Zulę dać do adopcji TYLKO do najlepszego domku, naprawdę.
Do tego czasu będę co miesiąc słać 100 zł, a jak się uda, to i więcej - ale tego drugiego obiecać na stałe nie mogę.

Posted

Witamy, ankieta wypadla pozytywnie, dlugo szukalam osoby, ktora moglaby zrobic wizytę przedadopcyjną w ewentualnym domku.Jak zawsze nie zawiodla mnie Dorota W., ktora robila też wizyte dla Emi. Jutro odbedzie sie wizyta w ewentualnym domu dla Emi.

Posted

Podmcent napisał(a):
Rzadko piszę bo nieustannie jestem w niedoczasie, ale prawie codziennie lookam.
Jak wypadła ankieta Pani z Pasikoni?
Mam serdeczną prośbę, żeby Zulę dać do adopcji TYLKO do najlepszego domku, naprawdę.
Do tego czasu będę co miesiąc słać 100 zł, a jak się uda, to i więcej - ale tego drugiego obiecać na stałe nie mogę.

Moja kochana, nie martw się wyborem domu dla Zuli, bo ona pójdzie tylko do SUPER domku:-) Dorota, która zrobi wizytę dostała od nas mnóstwo pytań do Pani, które ma zadać już na miejscu znienacka, żeby nie było czasu na myślenie.
Zula jest przekochanym stworzeniem. Dobra dla wszystkich, opiekuńcza, a do tego super przytulas. Pani przeszła już kilka rozmów ze mną. Omawiałyśmy z Elą całą ankietę. Pani sama do mnie dzwoniła, prosiła o spotkanie. W sumie rozmowy trwają ponad tydzień. Opowiadała o swojej suni, która zginęła w wypadku samochodowym, który Pani miała jadąc z nią... Bardzo zależy jej na adopcji Zuli, ale wie od nas, że nic jeszcze nie jest przesądzone. Nie szuka żadnego innego psa, tylko czeka na naszą decyzję.
Bardzo Ci dziękujemy za taka propozycję, za pomoc naszym podopiecznym w ogóle:-) Na pewno nie oddamy Zuli, jeśli będzie cień wątpliwości co do domku...

Posted

Bo wiecie, że teraz Zula ma full wypas - mizianko od Pani Ani i zabawy z Abi, towarzystwo całodzienne Kubulka, żółwicy i Łatki i odwiedziny ciotek z ciasteczkami... tak się tylko zastawiam, czy Zula nie będzie mieć gorzej... bo na to absolutnie nie zasługuje.
Ale z drugiej strony zastąpić DT Ani to trzeba wysiłku i nowy dom Zuli musi temu sprostać na wejściu... MUSI ...

Posted

Podmcent napisał(a):
Bo wiecie, że teraz Zula ma full wypas - mizianko od Pani Ani i zabawy z Abi, towarzystwo całodzienne Kubulka, żółwicy i Łatki i odwiedziny ciotek z ciasteczkami... tak się tylko zastawiam, czy Zula nie będzie mieć gorzej... bo na to absolutnie nie zasługuje.
Ale z drugiej strony zastąpić DT Ani to trzeba wysiłku i nowy dom Zuli musi temu sprostać na wejściu... MUSI ...

Zawsze pytamy Anię o jej opinię, co dla danej suni jest ważniejsze. Czasami jest to towarzystwo innego zwierzaka, a czasami człowiek. W przypadku Zuli zdecydowanie wygrywa człowiek i to taki, który będzie dużo w domu i będzie miał czas na przytulanie maleńkiej:-) Ona oczywiście uwielbia bawić się z Abi, Łatką, czy Pikusiem, ale jak Ania wychodzi, to jest bardzo smutna. Ubóstwia się do niej tulić i być blisko niej:-) W potencjalnym domku są dwa koty i Pani, która większą zęść czasu jest w domu i zabierała swoja sunię ze sobą wszędzie.
Tak naprawdę najchętniej zabrałabym ją do siebie, ale jest to niewykonalne niestety:-(

Posted

Mattilu napisał(a):
Och, jak ja Cie rozumiem Ewuniu! Od poczatku czuje tak samo: gdybym mogla, to zabralabym Zule do siebie...

Wiem, ze znajdziecie jej najlepszy domek. Jak zawsze.

Wygląda na to, że nie mamy sie do czego przyczepić po wizycie przedadopcyjnej... Ja sama nie wiem, czy śmiac się, czy płakać. W sobotę chcemy zaprosić Panią na spotkanie z Zulą i jak wszystko pójdzie dobrze, to nasze kochane słoneczko pojedzie do swojego domu. Ja przyznam szczerze nie wiem, jak dam radę ją oddać:-( Tyle adopcji i jakoś się udaje, ale Zula jest..... wyjątkowa.

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Wygląda na to, że nie mamy sie do czego przyczepić po wizycie przedadopcyjnej... Ja sama nie wiem, czy śmiac się, czy płakać. W sobotę chcemy zaprosić Panią na spotkanie z Zulą i jak wszystko pójdzie dobrze, to nasze kochane słoneczko pojedzie do swojego domu. Ja przyznam szczerze nie wiem, jak dam radę ją oddać:-( Tyle adopcji i jakoś się udaje, ale Zula jest..... wyjątkowa.

Tak jak juz Ewunia wspomniala wizyta w domu pani Haliny wypadla na 5+.
Jezeli w sobote spotkanie wypadnie rownie dobrze w co nie watpię, bo pani Halina kocha Zule calym sercem od pierwszego wejrzenia, to Zulka zamieszka w domu z duzym ogrodem i ogrodzonym kawalkiem lasu. W domu mieszkaja jeszcze dwie wysterylizowane kotki, lubią psy, oraz z dwoma 12 letnimi psami, ktore mają specjalnie dla nich wybudowany bardzo duzy wybieg z zadaszeniem i dwoma budami, rosna tam tez drzewa , krzewy i trawa, psiaki sa mile, nie boja sie ludzi, przybiegaja na zawolanie, sa zadbane i wykastrowane.
Jak powiedziala Dorota: Pani Halina to osoba z otwartą duszą, chetnie sluchajaca rad,mila i kulturalna, zakochana w Zuli po uszy.
Dziekuje bardzo Dorocie W. za zrobienie tej wizyty, w sumie to byla ponad 60 km wyprawa.

Posted

Gusiaczek napisał(a):
Zuleńko, szykujemy stos chusteczek dla Cioteczki Ewy :)
Trzymam kciuki

I jeszcze drugi wiekszy poprosimy dla Ani, ja to juz chyba sie wyplakalam.

Posted

Ellig napisał(a):
I jeszcze drugi wiekszy poprosimy dla Ani, ja to juz chyba sie wyplakalam.
Eluś, Ty nie masz wyjścia, musisz wykazać się rozsądkiem kochanie. Dobrze, że Ciebie mam, bo ja chciałam od razu odrzucać domek:-(