Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszam na wątek chorej, ciezarnej, zaglodzonej suni Tili.

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252109-Wielkanocne-sprz%C4%85tanie-czyli-jak-pozby%C4%87-si%C4%99-psa-Historia-Tili-kt%C3%B3ra-szuka-domu[/url]

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ellig']Pani Halina z synem, przyjada do Zuli wieczorem w niedzielę, wtedy ostatecznie podejmiemy decyzje o jej adopcji.[/QUOTE]

Ty i Ania będziecie ją podejmować chyba... A od wczoraj miałam 2 telefony o Zulę. Na szczęście (?) oba bez sensu;-)

Posted (edited)

Pani Beata, która adoptowala od nas Oli podczytuje z mężem nasze wątki. Zula również Jej skradła kawał serca i wiem już, że obie będziemy rozpaczać po jej adopcji, bo nie ma możliwości, żeby mogła trafić do którejś z nas... Pani Beata chcialaby jednak wesprzeć jakoś naszą działalność, za co jesteśmy z Elunią bardzo wdzięczne:-) Wspólnie ustaliłyśmy, że przesłane przez nią pieniądze zasilą budżet Zuli:-) Jak tylko wpłata dojdzie do mnie na konto, od razu zapiszę ją w poście rozliczeniwym Zulki. I chaiałam jeszcze dodać, że Pani chcąca Zulę adoptować nie będzie chciala zmieniać jej imienia, bo bardzo jej się podoba:-)

Edited by Ewa Marta
Posted

Doszły już pieniądze dla Zuli od Pani Beaty! To wielka pomoc! Dostałyśmy 100 zlotych!!! Już zapisałam je w poście rozliczeniowym. Panni Beato, bardzo dziękujemy za zaufanie i życzliwość dla nas i naszych podopiecznych:-)

Posted

Dziewczęta :) trzymam kciuki za najlepszy domek stały dla Zuli, którą mocno całuję :buzi: :buzi: :buzi:
dzisiaj wysłałam po 100 zł dla Zuleńki i dla ABI - sprawdźcie w poniedziałek czy doszły,
i jeszcze raz dziękuję Wam w imieniu tych malizn za Wasze wielkie serducho i wielką robotę dla nich :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

[quote name='Podmcent']Dziewczęta :) trzymam kciuki za najlepszy domek stały dla Zuli, którą mocno całuję :buzi: :buzi: :buzi:
dzisiaj wysłałam po 100 zł dla Zuleńki i dla ABI - sprawdźcie w poniedziałek czy doszły,
i jeszcze raz dziękuję Wam w imieniu tych malizn za Wasze wielkie serducho i wielką robotę dla nich :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:[/QUOTE]Bardzo Ci serdecznie dziękuję za wpłatę! Jak tylko dojdzie, na pewno zapiszę wpłatę. Podzielę na pół dla Abi i Zuli:-) W niedzielę o 18:00 Państwo przyjadą do Zuli. Miałyśmy w jej sprawie kilka zapytań, ale żadne nie brzmiało tak sensownie jak ten domek. Zobaczymy, co się stanie w niedzielę. Zulka może być troszkę nieufna, bo Pani przyjedzie z synem, a ona do mężczyzn nie za bardzo... Nic jeszcze nie zostało przesądzone, dlatego bardzo się stresujemy.

Posted

[quote name='Ewa Marta']Doszły już pieniądze dla Zuli od Pani Beaty! To wielka pomoc! Dostałyśmy 100 zlotych!!! Już zapisałam je w poście rozliczeniowym. Panni Beato, bardzo dziękujemy za zaufanie i życzliwość dla nas i naszych podopiecznych:-)[/QUOTE]

[quote name='Podmcent']Dziewczęta :) trzymam kciuki za najlepszy domek stały dla Zuli, którą mocno całuję :buzi: :buzi: :buzi:
i jeszcze raz dziękuję Wam w imieniu tych malizn za Wasze wielkie serducho i wielką robotę dla nich :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:[/QUOTE]

[IMG]http://www.iv.pl/images/96140216248877917941.jpg[/IMG]

Posted

Ewuniu, chyba nie trzeba dzielić bo poszły dwa przelewy - 100 zł dla Zuleńki, 100 zł dla ABI, no i może w poniedziałek prześlę jeszcze 100 zł na Tili bo moja ciężarna przyjaciółka się popłakała, jak czytała o Tili; jak zrobię ten ostatni przelew na Tili to dam znać :)

Posted (edited)

[quote name='Podmcent']Ewuniu, chyba nie trzeba dzielić bo poszły dwa przelewy - 100 zł dla Zuleńki, 100 zł dla ABI, no i może w poniedziałek prześlę jeszcze 100 zł na Tili bo moja ciężarna przyjaciółka się popłakała, jak czytała o Tili; jak zrobię ten ostatni przelew na Tili to dam znać :)[/QUOTE]

Dziewczyno, czy Ty jesteś jakimś ukrytym Aniołem???? Ja nawet nie wiem, co napisać i jak podziękować:-) To naprawdę ogromna pomoc i szczerze mowiąc wzrusza mnie bardzo to, że poznajemy na naszych wątkach osoby, które tak bezinteresownie chcą pomóc naszym podopiecznym:-)
Mam nadzieję, że Twoja przyjaciółka czuje się dobrze i że nie zestresowała się za bardzo czytając wątek Tili?

EDIT: Pieniądze dla Zuli i Abi są już na moim koncie Małgosiu:-) Bardzo Ci dziękuję! Już pędzę zapisać je w postach rozliczeniwych sunieczek:-)

Edited by Ewa Marta
Posted

Dzisiaj wizyta Pani H. z Pasikonie u Zuli, jak wszystko dobrze pojdzie, Zula pojedzie do domku.
Prosimy o trzymanie kciukow, poniewaz mamy dzisiaj bardzo cięzki dzien.

Posted

Kciuki trzymam od samego rana - żeby Zuleńka miała NAJLEPSZY domek. No i nie wytrzymałam tego napięcia, z wyjazdu do rodziny wróciłam wcześniej, weszłam i czekam na wieści...

Posted

Kochane Zula pojechała do nowego domku, ale stres był wielki. Pani wspaniła, miła, ciepła. Syn też spokojny, uśmiechnięty - pozytywni bardzo. Zuleńka bardzo się bała, bo Pani szla o kulach. Dosyć długo trwało namawianie jej na wyjście. Pod koniec polizala Pani rękę, ale byla jeszcze niepewna.
Słuchajcie, ja wiem, że to wspaniały dla niej dom, ale chwytałam się dzisiaj każdego drobiazgu, żeby jej nie oddać. Tyle, że to bardzo egoistyczne, bo sama wziąć jej nie mogę. Anusia była tu rewelacyjna, bo na spokojnie wyjaśniła mi, że taką zażyłość jaką mam z Zulą mam tylko ja i Ona. Pozostałe osoby Zula traktuje ostrożnie. Pani bardzo wyrozumiała dla suni. Zulę do samochodu prowadzil Pan... Będzie dobrze, wiem to na pewno, ale ciężko m strasznie dzisiaj:-(

Ponieważ Pani Halina przekazala na moje ręce 50 zl do dowolnego rozdysponowania, chciałybyśmy z Elunią przekazać je na długi Zulki.

Wybaczcie, że nie wgrywam dzisiaj zdjęć sprzed wizty Pani, ale na dzisiaj padam. No i w domu nie jest za wesolo, bo praktycznie cały dzień mnie nie bylo albo beczałam:-( Zdjęcia i filmiki jutro.

Posted

Kochana Ewuniu,

zmykaj do łóżka odpocząć i tak byłaś dziś bardzo dzielna - wystarczy.
Co tu mówić - gulę mam w gardle bo Zula sobie poszła, ale mam nadzieję że pokocha ten domek; że Pani o kulach to tylko dobrze wróży bo i o wrażliwość łatwiej.
Kurczę, dalej trzymam kciuki za Zuleńkę - niech Jej będzie najlepiej pod słońcem w nowym domku - tak czaruję :multi::multi:

Posted

Przy każdej adopcji dzwonię do DS następnego dnia rano, żeby zapytać jak minęła noc i jak zaklimatyzowal się psiak. Dzisiaj już od 7 rano byłam gotowa dzwonić. Jakoś wytrzymałam do 8 rano, wysłałam smsa do Pani, na który nie odpowiedziała. Ustaliłam sama ze sobą, że wytrzymam jakoś do 8:30 i dzwonię. Każdą minutę przeliczałam na sekundy, rzucałam moim psiakom na spacerze piłkę i patyki, żeby czas szybciej zleciał... No i zadzwoniłam. Zulka w czasie jazdy zwróciła, ale to wiedziałyśmy, bo żeby ją oswoić z Panią, dostała kilka ciasteczek wątrobowych. Po wejściu do domu była oszołomiona i starała się chować za fotel, a potem za łóżko. Pani położyła jej kocyk, który dostała od nas (taki z zapachami wszystkich psiaków i jej dotychczasowego domu) na jej nowym posłanku i delikatnie zawolała Zulę, żeby jej pokazać, że to jest jej miejsce. Zula przyszła i położyła się tam. Panni posłała sobie łóżko i poszła się myć. Kiedy wróciła.... Zulus łobuz leżał na jej łóżku:-) Przespała z Panią całą noc, a rano wycałowała Panią, przytulała się i wcale nie chciała schodzić z łóżka:-) Nie wyobrażacie sobie jaka to radość dla nas! Wczorajszy dzień, tak bardzo ciężki spowodował, że Elunia wylądowała w nocy na pogotowiu na kroplówce. Na szczęście wszystko już dobrze i jest z powrotem w domu musi tylko wypocząć. Dzisiaj przyjmujemy tylko dobre wiadomości!!! Jedną z nich jest darowizna od mojej przyjaciółki Rity w wysokości 200 zł, którą podzielimy na 3 psiaki. Zula dostanie 78,21 zl i w ten sposób jej zadłużenie zniknie. Pozostałą kwotę podzielimy na Sonię (45 zł) i Abi (79,79 zł). Wybaczcie brak przerw w pisaniu. Pisalam juz o tym, w pracy nie działa mi na dogo enter...

Posted

Niewiele robiłam wczoraj zdjęć, ale wspólnymi siłami z Anią troszkę ich się nazbierało. To byla ciężka adopcja, bo Zula jest sunią wyjątkową...

Stójka do ciasteczek:

Chciala wejść jeszcze wyżej, bo coś ją zainteresowało:-)

Jest bardzo ciekawa świata

W nagrodę za trzymanie jej tak wysoko dostałam buziaka