Jump to content
Dogomania

Dramatyczna sytuacja Pani Uli i jej zwierzaków.......pomocy.....

Recommended Posts

Posted (edited)

W starej , smutnej oficynie, w małym mieszkanku mieszka Pani Ula.....
Szlachetna, serdeczna, dobra...Razem z Panią Ulą w bardzo skromnych warunkach żyje 8 kotków i 2 psiaki.
Wszystkie uratowane przed okrutnym losem poniewieranych bezdomniaków.
Pani Ula ma wielkie serce i wierzcie mi dzieli się tym sercem z każdą potrzebującą istotą.
6 kotów rezydentów, zadomowionych od lat, pilnie strzeże swojego terytorium.
Jakiś czas temu w domu Pani Uli pojawiły się dwie młode kotki przygarnięte z ulicy...
Jedna niestety ciężarna....Psiaki z radością powitały nowych lokatorów, koty a w szczególności jedna 7-mio letnia kotka były odmiennego zdania....:(
Nawet Pani Ula została przez nią dotkliwie pogryziona
Nowe kotki zostały wysterylizowane ale bardzo potrzebują nowego lokum. Są młode, małe, urocze...
Proszę o pomoc dla Pani Uli i jej kociaków...

Kocie finanse:
Wydatki:
60 zł darowizna tytułem sterylizacji dwóch kotek- Fundacja Kocie Życie
25 zł usuwanie krawiaka
84 zł transport czarnulki do ds w Krakowie
Razem:
169zł
Wpłaty:
bazarek Martiki@Aischy 157zł24 gr
Stan konta:
-11zł 76 gr

Edited by ewu
  • Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mała czarna kotka - około roku - pilnie potrzebny dobry dom :-( u Pani Uli nie może zostać. Dogaduje się zarówno z kotami jak i psiakami. Kotka jest po zabiegu sterylizacji.

Ostatnia znajda - 2 miesiące temu rodziła kociaki i teraz znów jest w ciąży. Przygarnięta przez Panią Ulę mieszka w szafie. Nie dogaduje się ani z kotami ani z psiakami. Myślę że może mieć około 1,5 roku. Dziewczynka szuka pilnie domu !!!!! Wysterylizowana !!!

Posted (edited)

Domku szuka również Trikolorka która dotkliwie pogryzła Panią Ulę :( Kotka ma 7 lat. Jest oczywiście po zabiegu sterylizacji.

Na domek czeka również śliczna Azunia :)

Edited by Martika@Aischa
Posted (edited)

Zgłaszam się na apel Martiki. Pomóc niestety nie mogę - moja siódemka to góra tego co się u mnie mieści :(
Warto chyba porobić jak najwięcej ogłoszeń, jest szansa, że znajdą domy. Potrzebna pomoc finansowa?

Edited by Maruda666
Posted

Też zaglądam ale koty u mnie w domu nie mają szans-tylko jako wolnodochodzące,stajenne, które mijają psy łukiem i po cichu miski odwiedzają ;)

Jak ta druga jest wysterylizowana i teraz znów w ciąży?? To chyba jakaś pomyłka?

Posted

Jestem na zaproszenie.
Przygarnąć już nie mogę.
Zrobię ogłoszenia którejś koteczce. Rozumiem, że tricolorka musi być jedynaczką?
Jakie podawać dane kontaktowe?
Jest szansa na więcej fajnych zdjęć czarnych kotek?

Posted

Zaglądam i tylko tyle mogę, bardzo lubię koty nawet kiedyś miałam czarną koteczkę, żyła bardzo długo umarła ze starości, niestety mój pies kocha ludzi ale nienawidzi innych zwierząt, także drugi pies lub kot odpada, bo Miś by go przepędził :-(

Posted

Norel napisał(a):
Też zaglądam ale koty u mnie w domu nie mają szans-tylko jako wolnodochodzące,stajenne, które mijają psy łukiem i po cichu miski odwiedzają ;)

Jak ta druga jest wysterylizowana i teraz znów w ciąży?? To chyba jakaś pomyłka?

Kotka niedawno rodziła ( żółte kocięta) przygarnęli je ludzie z Będzina. Pani Ula zabrała ją nie co później z ulicy i okazało się że po raz kolejny jest w ciąży. W poniedziałek przeszła zabieg sterylizacji.