Martika&Aischa Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 [quote name='ewu']Wpłaciłam 60 zł na konto Fundacji "Kocie życie" za pomoc w sterylizacji obu kotek. Po 30 zł za kotkę, takie są zasady refundacji zabiegu. Oczywiście nikt nie zmusza do wpłaty 60 zł ale jest to mile widziane i o taką kwotę proszą. Muszą mieć środki na pomoc bezdomniakom. Jestem Fundacji niezmiernie wdzięczna:)[/QUOTE] ewu proszę zrób post rozliczeniowy :) Quote
ewu Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 [quote name='Martika@Aischa']ewu proszę zrób post rozliczeniowy :)[/QUOTE] Jasne:) Już się robi:) Quote
ewu Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 Dla potwierdzenia wpłaty w wysokości 60 zł wklejam otrzymanego maila: Pani Barbaro, tego rodzaju akcje pomocowe zazwyczaj prowadzimy z niewielką dopłatą ze strony opiekuna kota lub osoby zgłaszającej do nas temat. Kwota wynosi 30 zł od zabiegu, Fundacja pokrywa resztę kosztów związanych z jego wykonaniem. W tym wypadku byłaby to więc kwota 60 zł za całość - jeśli istnieje możliwośc wpłacenia takiej darowizny na nasze konto - będę bardzo wdzięczna. Poniżej podaję dane do przelewu: Fundacja Kocie Życie ul. Mochnackiego 17/6 51-122 Wrocław Tytuł: "Darowizna na cele statutowe" Nr konta: 30 2490 0005 0000 4500 8315 1633 Pozdrawiam serdecznie Małgorzata - Fundacja Kocie Życie Quote
ewu Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 Potwierdzenie wpłaty z banku do wglądu na życzenie. Quote
Livka Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Napiszcie dziewczyny co jest najbardziej potrzebne - oprócz nowych domów dla kociaków -oczywiście ;) Poproszę o adres do Pani Uli - wykombinuję z Nikusiem jakąś paczuszkę :) Quote
Martika&Aischa Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 [quote name='Livka']Napiszcie dziewczyny co jest najbardziej potrzebne - oprócz nowych domów dla kociaków -oczywiście ;) Poproszę o adres do Pani Uli - wykombinuję z Nikusiem jakąś paczuszkę :)[/QUOTE] Livko kochana karma i oczywiście środki czystości bo przy tylu ogonkach idą jak woda :( Już przesyłam adres Pani Uleńki i przepięknie Ci dziękuję :loveu::loveu::loveu: Quote
Marysia R. Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 (edited) Zaglądam. Przydałyby się teksty do ogłoszeń dla kić, może Pani Ula albo ktoś kto poznał kicie może coś skrobnąć w wolnej chwili?:) Edited January 28, 2014 by Marysia O. literówka Quote
Martika&Aischa Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='Marysia O.']Zaglądam. Przydały by się teksty do ogłoszeń dla kić, może Pani Ula albo ktoś kto poznał kicie może coś skrobnąć w wolnej chwili?:)[/QUOTE] Marysieńko ja niestety w tekstach jestem noga :( Ale postaram się choc kilka słów o nich skrobnąc z nadzieją że ktoś zbierze to w całośc ;) Quote
Marysia R. Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='Martika@Aischa']Marysieńko ja niestety w tekstach jestem noga :( Ale postaram się choc kilka słów o nich skrobnąc z nadzieją że ktoś zbierze to w całośc ;)[/QUOTE] W uzyskaniu wersji ostatecznej chętnie pomogę, ale potrzebna jest "baza" informacji, które mają się w ogłoszeniu znaleźć bo na pierwszej stronie jest bardzo mało szczegółów:) Quote
kolejna kobietka Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Podnoszę, może ktoś nowy zajrzy :cool3: Quote
Martika&Aischa Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 (edited) Marysiu to ja napiszę co wiem o kociastych ;) Czarnulka od maluszka u Pani Uli. Z tego co się orientuję jest u Pani Uli od marca lub kwietnia. Kocia mama przyniosła maleństwo Pani Uli na kolana :( Pani Uleńka ją odkarmiła ...wyleczyła. Kotka wspaniale dogaduje się zarówno z psiakami jak i z kotami. Bardzo spokojna. Zero dzikości ;) Uwielbia się przytulać :) Mała jest oczywiście po zabiegu sterylizacji. Czarnulka jest niewielka. Za dużo się dziewczynie nie urosło ;) Kolejna kotka - czarno - żółta :) Około 1,5 roku - 2 lat. Zgarnięta przez Panią Ulę z ulicy. Bardzo wycofana. Mieszka w szafie. Strasznie boi się innych kotów i psów. U Pani Uli została zaatakowana przez Trikolorkę. Do człowieka się tuli :) Koteczka oczywiście jest po zabiegu sterylizacji. Edited January 29, 2014 by Martika@Aischa Quote
Martika&Aischa Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 I Trikolorka. 7 - letnia. To przepiękna dziewczyna jednak bardzo charakterna ;) chodzi swoimi ścieżkami. Z kotami Pani Uli jest bardzo zżyta od małego i z nimi żyje w zgodzie. Z psiakami również jak najbardziej w porządku. Kotka jest wysterylizowana !!! Myślę jednak że powinna być jedynaczką bo innych kotów absolutnie nie akceptuje!!! Quote
Marysia R. Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 (edited) No to wrzucam propozycję tekstów:) Oczywiście można wprowadzić poprawki wedle uznania:) Nie wiem jak kotki mają na imię więc zostawiłam wykropkowane miejsce. Młodziutka, filigranowa, czarna koteczka szuka domu. Niespełna roczna, czarna jak węgiel koteczką czeka na własny dom. Jej matka przyniosła swoją maleńką, zabiedzoną córeczkę do ludzi. Na szczęście trafiła na osobę o wielkim sercu, która zaopiekowała się kocim maleństwem. Kotka została wyleczona, odkarmiona i w odpowiedniej chwili wysterylizowana. Niestety nie może zostać w dotychczasowym miejscu dlatego jej opiekunka szuka dla niej kochającego domu. Kicia jest wielką przylepą, kocha się przytulać do człowieka. Jest bardzo spokojna i miła. Wspaniale dogaduje się z innymi kotami oraz z psami. Jest kotem niewielkim, filigranowym. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Szylkretowa koteczka BARDZO PILNIE szuka domu! Ta śliczna szylkretowa koteczka ok. 1,5 roku - 2 lata. Została zabrana przez swoją aktualną opiekunkę prosto z ulicy gdzie żyła rodząc na okrągło kocięta. Niestety kicia nie może zostać u Pani która ją przygarnęła. W domu mieszka oprócz szylkretki siedem innych kotów i dwa psy, których koteczka bardzo się boi. Właściwie cały czas spędza w szafie, kryjąc się przed resztą zwierząt. Człowieka się nie boi, wzięta na ręce przytula się do opiekuna. Kicia jest wysterylizowana. Pilnie szukamy dla niej domu bez innych zwieząt. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej. I ostatni tekst: Dostojna, trójkolorowa dama z charakterem czeka na człowieka, który ją doceni. Piękna i dostojna trójkolorowa kotka zmuszona jest szukać nowego domu. Ma 7 lat. Jest damą z charakterem, potrafi zademonstrować swoje "poglądy". Jak na prawdziwego kota przystało chadza własnymi ścieżkami i nie pyta nikogo o zdanie. Powinna byś jedynym kotem w domu ponieważ w stosunku do obcych pobratymców potrafi być agresywna. Dogaduje natomiast z psami. Szukamy człowieka, który zrozumie tą przepiękną kotkę, doceni i pokocha taką jaka jest. Kotka jest wysterylizowana. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Edited January 30, 2014 by Marysia O. Quote
Martika&Aischa Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Marysiu kochana prześlicznie Ci dziękuję :loveu: Koteczki niestety nie mają imion a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Możemy je oczywiście jakoś nazwać roboczo a jak znajdą domki z pewnością otrzymają na start nowe imionka :) Quote
Marysia R. Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 [quote name='Martika@Aischa']Marysiu kochana prześlicznie Ci dziękuję :loveu: Koteczki niestety nie mają imion a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Możemy je oczywiście jakoś nazwać roboczo a jak znajdą domki z pewnością otrzymają na start nowe imionka :)[/QUOTE] Nie ma za co. Przerobiłam teksty tak, że imiona nie będą potrzebne:) Quote
paula_t Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Świetna robota! :) W takim razie ja jutro kitki ogłoszę, tylko potrzebowałabym jeszcze telefonu+maila do aktywacji. Quote
Martika&Aischa Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 [quote name='paula_t']Świetna robota! :) W takim razie ja jutro kitki ogłoszę, tylko potrzebowałabym jeszcze telefonu+maila do aktywacji. Pauluś kochana prześlicznie dziękuję :loveu: dodatkowe ogłoszenia zrobi nam również nasza kochana bashla z Krakowa :loveu: kontakt myślę że do ewu :) [email protected] tel : 608 451 727 ciocia już ślę PW :) Quote
Martika&Aischa Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Jutro wstawię dodatkowe zdjęcia naszych kociaków :) mam nadzieję że chociaż niektóre z nich nadadzą się do ogłoszeń. Quote
bahlsa Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Tak wyglądają ogłoszenia kocinek: http://alegratka.pl/ogloszenie/mlodziutka-filigranowa-czarna-koteczka-23602527.html?h=9fcc2ca0a7927395 http://alegratka.pl/ogloszenie/szylkretowa-koteczka-bardzo-pilnie-23602523.html?h=9fcc2ca0a7927395 http://alegratka.pl/ogloszenie/dostojna-trojkolorowa-dama-z-23602517.html?h=9fcc2ca0a7927395 i portale gdzie zrobiłam ogłoszenia (na Kraków) adopcje.org anonse.pl cafeanimal.pl gumtree.pl tablica.pl do-adopcji.pl e-zwierzak.pl morusek.pl cwirek.pl przygarnijzwierzaka.pl Na dzisiaj tyle :). Quote
Martika&Aischa Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 dziękuję :loveu::loveu::loveu: no to teraz (NIE) cierpliwie czekamy na nowe domki dla dziewczynek ;) Quote
Martika&Aischa Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 i druga dziewczynka czarno - żółta ;) Quote
paula_t Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 Ja generalnie psiaki i koty ogłaszam na tych stronach: gumtree.pl tablica.pl kociaczek.com.pl koty.pl przygarnijzwierzaka.pl morusek.pl adopcjapsa.pl adopcje.org adoptujemy.pl olx.pl pajeczyna.pl pineska.pl kupsprzedaj.pl tusprzedaj.pl neeon.pl najpewniej.pl petworld.pl tlenek.pl e-zwierzak.pl eoferty.com.pl ogloszenia.e-gratka.info oglaszamy24.pl ogloszenia.com hipierogloszenia.pl ogloszenia.wp.pl owi.pl rozglos.net kokosy.pl krakusik.pl cafeanimal.pl ale widzę, że bahlsa już na tych najważniejszych zrobiła. Gdzie jeszcze wrzucić kocinki z tej listy? Quote
Recommended Posts