APSA Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [quote name='pucka69']to wam hurtem zawiozę do Poznania :) apso! apso! chcesz świnki? bajon i hala - tylko żebyscie sie nie obraziły !!!![/quote][quote name='Elurin']Ja przypominam, że dwaj 1,5 miesięczni chłopcy też szukają domku, wspólnego, w Warszawie lub okolicy. Apso, może się skusisz?[/quote]Dopiero wróciłam z wyjazdów, nadrabiam zaległości, a za tydzień odbieram "swoje" szczurki. Na świnki się nie skuszę, póki nie wydam koszaków. Może ktoś chce długoogoniaską prawie-świnkę barwy agouti? :cool3: Quote
pucka69 Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 nieee no apso, nie o to mi chodziło;) mi o to chodziło, zeby te dwie swinie, które mam - dac np tym ludziom - którzy pytali o swinki ze starych ogłoszeń :) zeby one nie czekaly tyle czasu - skoro JUŻ mogą mieć dom .... Quote
Bajon Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [quote name='Hala']Musicie mnie uprzedzić, jesli chcecie mi świniaki kupić...bo muszę się zaopatrzyć w klatkę, bądź klatki. W zeszłym miesiacu miałam to zrobić, ale przygarnęłam szynszyla.[/quote] Hala czy to znaczy że rezygnujesz ze świniaczków? Wiemy już ,że Pucka będzie w Poznaniu między 13 a 18 września, więc jeśli do tego czasu będą już labo prośki to przyjadą z Pucką. Ja biorę dwie, moja przyjaciółka jedną świnkę, a druga przyjaciółka trzy świniaczki. Tak żeby uściślić sprawę:cool3: Myślałam że Ty chcesz adoptować dwa "kuliste cudeńka"? Pzdr Ps. Elurin czy już coś wiadomo kiedy będą faceci z Twojego labo?? Quote
Gosiapk Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 co to są 'kuliste cudeńka' ? :roll: Komu dwie myszoskoczki? Quote
Bajon Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [quote name='Gosiapk']co to są 'kuliste cudeńka' ? :roll: [COLOR=Green]zgadnij??[/COLOR]:eviltong: [COLOR=SeaGreen]nie są kuliste?? i nie są cudne??[/COLOR] Quote
Gosiapk Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [quote name='Bajon'][quote name='Gosiapk']co to są 'kuliste cudeńka' ? :roll: [COLOR=green]zgadnij??[/COLOR]:eviltong: [COLOR=seagreen]nie są kuliste?? i nie są cudne??[/COLOR][/quote] Koszatniczki? szynszyle? Piesy? Biesy? :cool3: Quote
Hala Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 W zanym wypadku nie rezygnuję ze świnek. podtrzymuję swoje zdanie, że jednąmogę zaadoptować a jedną na DT. Skąd wniosek że rezygnuję? Quote
Hala Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img253.imageshack.us/img253/7563/dscf6358ln8.jpg[/IMG][/URL] Quote
zasadzkas Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Hala, a planujesz towarzystwo dla Ziomala? Pytam bo szynszyle to zwierzaki wyjątkowo potrzebujące towarzystwa tego samego gatunku. Wiem, bo miałam. Może jednak druga szynszyla, a nie świnka? To jednak ważne, też u świnek morskich, choć te oswajają się z człowiekiem łatwiej i bardziej. Napisz coś, żebym miała spokojny sen :roll: Quote
Hala Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Noja chciałam świniaka...od dawna...a szynszyl mi tak wpadł z nienacka. :( Quote
Korenia Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 A z tego co ja wiem, szynszyle bardzo dobrze żyją ze świnkami i są polecane do towrzystwa. Quote
Kostek Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [quote name='Gosiapk']Znacie kogoś kto lubi myszoskoczki i chciałby przygarnąć 2 dziewczyny (szaruski)?[/quote] w jakim sa wieku? Quote
zasadzkas Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [quote name='Hala']Noja chciałam świniaka...od dawna...a szynszyl mi tak wpadł z nienacka. :([/quote] Domyślam się, ma nadzieję, że nie brzmię za ostro :roll: Może jednak szynszyla? Szynszyl dla szynszyla to nie to samo co świnka, a gdzieś widziałam szynszyle do oddania. Poszukam, jak oporządzę swoje szczurzyska. Dziewczyny, świń jest dużo do ratowania, wiem, ale trochę wolniej, pomyślmy, co będzie lepsze. Quote
invictus hilaritas Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 swinka do szynszyla moim skromnym zdanie nie pasuje.. inny pokarm, zachowanie.. ja jakos przeciwna jestem trzymanie roznej rasy razem.. Quote
Korenia Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [quote name='invictus hilaritas']swinka do szynszyla moim skromnym zdanie nie pasuje.. inny pokarm, zachowanie.. ja jakos przeciwna jestem trzymanie roznej rasy razem..[/quote] Ja też bym nie trzymała razem, zwłaszcza, że szynszyle są bardzo delikatne co do jedzenia, napisałam tylko, że ja tak słyszałam. Moja znajoma miała do oddania młodego szynszyla, bo jej się urodził. Zapytam czy ma go jeszcze czy już nie. Quote
pucka69 Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 apso - sytuacja wygląda tak ze u mnie są 2 sztuki - Zyt i Zygmunt. Mają domek w Poznaniu stały - czekają na transport - ja za 2 tygodnie jadę do Poznania pociagiem wiec je mogę zabrac. Szkoda że nasz Prezes się nie odzywa czy będzie mial w tym tyg świnki z labo. Bo jakby np byly - to te moje mogłyby zostac zaadoptowane teraz jakby się ktos w Wawie lub okolicach znalazł - a nie czekac te 2 tygodnie. Elurin tez kogos tam ma - Andzieja napewno i jeszcze kogoś, ale on by chciał dać do W-wy, do bardzo dobrego domku - zwłaszcza Andzieja. Quote
pucka69 Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 zapomniałam o wczorajszych zdjęciach - oto Grzesiek: [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/grzes.jpg[/IMG] [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/grzes2.jpg[/IMG] [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/grzes3.jpg[/IMG] Quote
zasadzkas Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Hala, zobacz: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77044[/url] co prawda w Krakowie, ale w połowie sierpnia robię trasę W-Kraków i z powrotem, a potem załatwimy coś dalej. Quote
Aniuś Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 To ja tylko napiszę, że sprawa drugiego labo jednak nie zostaje zamknięta... Będę jednak w stanie wyciągać stamtąd prosiaczki :multi: (tyle ile w stanie będziemy tylko przyjąć do DT czy DS). Niestety na dłuższą metę, teraz nie jestem w stanie zapewnić nawet DT dla prosiąt :-(. Wstępnie wiem, że co 2 tygodnie moglibyśmy odbierać... 14 prosiąt. Cóż... bardzo dużo. Wiem... Być może nie wszystkie się uda wyciągnąć, ale każde uratowane świńskie życie to będzie i tak wielki sukces. Właściwie sprawa tego labo była już zamknięta, a teraz prosiaczki znowu mają szansę żyć :loveu:. Jest szansa na stałą współpracę :). Trochę powalczyłam i... udało się :loveu: Quote
Korenia Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 [quote]Cóż... bardzo dużo. Wiem... Być może nie wszystkie się uda wyciągnąć, ale każde uratowane świńskie życie to będzie i tak wielki sukces. [/quote] Sądze Aniuś tak samo jak ty... tylko jedyny mankament jest w tym jak powiedzieć: 'Sory... wam prośkom się nie uda'... :placz: Quote
Aniuś Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 [quote name='Korenia']Sądze Aniuś tak samo jak ty... tylko jedyny mankament jest w tym jak powiedzieć: 'Sory... wam prośkom się nie uda'... :placz:[/quote] Wiem... to proste nie będzie. Ale trzeba mieć nadzieję, że jakoś się uda to wszystko zorganizować. Zebrać wszystkie siły. Rozwieszać ogłoszenia w sklepach zoologicznych, w lecznicach i nie tylko... Pytać kogo się da. Szukać... Jedno jest pewne - trzeba próbować uratować jak najwięcej prosiąt. Ile się tylko da... Quote
Hala Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 ja nie chcę trzymać świnki z szynszylem razem. Szynszyl ma swoją klatkę, specjalnie dla niego przystosowaną. Świnkę chciałam w innej klateczce trzymać. A szynszyl właśnie jest z Krakowa. Jednak zrozumiałam i życzę innym świnkomaniakom dużo radości z posiadania tych ślicznych zwierzątek. Quote
Bajon Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 [quote name='Hala']ja nie chcę trzymać świnki z szynszylem razem. Szynszyl ma swoją klatkę, specjalnie dla niego przystosowaną. Świnkę chciałam w innej klateczce trzymać. A szynszyl właśnie jest z Krakowa. Jednak zrozumiałam i życzę innym świnkomaniakom dużo radości z posiadania tych ślicznych zwierzątek.[/quote] Ja myślę ,że tu nikt nie chciał powiedzieć ,że nie powinnaś mieć świniaków, tyle tylko ,że nie trzymać szynszyla z świnką razem w jednej klatce:cool3: Osobno świnki i osobno szynszyle, jak mniemam;) Pzdr Quote
bric-a-brac Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 [quote name='Aniuś']Rozwieszać ogłoszenia w sklepach zoologicznych, w lecznicach i nie tylko... Pytać kogo się da. Szukać...[/quote] Czy jest jakiś projekt ogłoszenia do rozwieszania? Quote
Recommended Posts