Gosiapk Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Akwarium lepsze niż klatka bo nie wypadają wióry i siano. Quote
Aniuś Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 [quote name='Gosiapk']Akwarium lepsze niż klatka bo nie wypadają wióry i siano.[/quote] Pod tym względem lepsze... ale ogólnie prośkom jest lepiej w klatce. Mają lepszy kontakt z otoczeniem... W każdym razie na tymczasie nic im się nie stanie w akwarium ;-) Quote
Elurin Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Pucka - "nasze" świnki będą za tydzień-dwa... Kurczę, nałożą się na siebie. Musimy mieć DT dla 10 świń... Gosiu - klatka lepsza, świnki mają przewiew i bardziej bezpośredni kontakt z otoczeniem...i łatwiejsze wchodzenie/wychodzenie. A sypanie trocin - jak się ma prośki, to się po nich sprząta bez szemrania! Quote
Neris Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 A czy w akwarium to się wszystko nie pozaparza? Bo cyrkulacja powietrza słaba... Quote
Elurin Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Neris, dostałaś moją odpowiedź na priv? Bo mi wyrzuciło, że masz skrzynkę zapchaną, ale priv jest w wysłanych... Quote
Neris Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Pojawiło się okienko że jest nowa wiadomość - weszłam na moje PM i nic nie było... wyślij proszę jeszcze raz. Quote
agamika Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 ale moze na awaryjny tymczas akwarium chyba moze być ?, szczególnie jeśli jest duże. Bo na dłuzsza mete tez uwazam ze klatka jest o wiele lepsza. Quote
Aniuś Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 [quote name='Neris']A czy w akwarium to się wszystko nie pozaparza? Bo cyrkulacja powietrza słaba...[/quote] Powiem tak... kiedyś miałam świnki i trzymałam je w akwarium. Nie było źle... Nic się nie zaparzało. Świnki dobrze się tam czuły, choć może lepiej byłoby im w klatce... ale wtedy jeszcze o tym nie wiedziałam... Ale akwarium : - jest trudniejsze w sprzątaniu, ciężkie, - świnki z niego same nie wyjdą, - mają gorszy kontakt z otoczeniem, Ale tak jak mówię - na DT może być. Mogę zmierzyć je dokłanie, ale myslę, że ma z 70-80 x40-50. Tak na oko... Quote
Aniuś Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Z forum świnkowego będziemy mieli nowy DT dla prośków :). ([B]Kalmah z Warszawy[/B], ma klatkę 56 - ze dwa prosiaczki na DT wejdą chyba...?) Tylko, że od ok. 8 września dopiero. Bo dziewczyna teraz wyjeżdża. Jest jeszcze chętny [B]tomcio95 - z Kędzierzyna Koźla...[/B] ale nie wiem na ile świnek. No i to trochę daleko... Quote
Korenia Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Myślę, że ja będę mogła wziąć też prosiaka na tymczas, ale dopiero jak klatka przyjdzie z Warszawy. Bianka1 ma 2 klatki więc może ona coś weźmie? Quote
Korenia Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Ulvhedinn weźmie też prośki! Ma akwarium ( podobno duże), a dzisiaj załatwiłam jej klatkę :P Quote
zasadzkas Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Mam DT dla dwóch świń, koło mnie. Na początek na próbę, jak u siostry, ale z opcją zostania na stałe, jeśli nikt się nie uczuli albo nie zniechęci. Kazałam kupić klatkę na allegro, bo nie mamy, ale to może potrwać. Jak macie świnie dwie z klatką, to mogą wziąć choćby już. Z siostrą muszę pogadać, bo Misia vel Jasio musi mieć kumpla docelowo, więc jeden u nas. Tylko musi to być świń-pierdoła, bo Misia jest facetem dominującym i pewnym siebie, żeby nie było wojny ;) Quote
Elurin Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 To mamy tak: Zbyszek z Wrocławia (pisał maile) - 1-2 świnki; Kalmah z W-wy - 2 świnki; Korenia - 1 świnka; Ulv - 2? więcej?; koło Zasadzkas - 2 świnki; siostra Zasadzkas - 1 świnka; Ronja - 1-2 świnki; razem: 10-11 świń. Damy radę!!!:multi: Quote
Rybka_39 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Jakie ślicze proski:loveu:, ja sama mam jednego i matka by mnie z kolejnym świniakiem wywaliła:-(, ale podnosze:multi: Quote
ronja Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 [quote name='Elurin']To mamy tak: Zbyszek z Wrocławia (pisał maile) - 1-2 świnki; Kalmah z W-wy - 2 świnki; Korenia - 1 świnka; Ulv - 2? więcej?; koło Zasadzkas - 2 świnki; siostra Zasadzkas - 1 świnka; razem: 9-10 świń. Damy radę!!!:multi:[/quote] jeszcze ja - 1-2 świnki Quote
pucka69 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 a ja? jak ulv weźmie proski to trzeba jej dac z wałówką - bo ona w dołku finansowym ! mówię zupełnie poważnie i ja funduję suche ! Quote
bebebe1 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 [quote name='ronja']jeszcze ja - 1-2 świnki[/quote] I jeszcze z gryzoniowego dziewczyna z Gdańska, Kana dla cioci. Dziewczyna co do zasady zajmuje się szczurkami. Quote
Evelin Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 [quote name='pucka69']a ja? jak ulv weźmie proski to trzeba jej dac z wałówką - bo ona w dołku finansowym ! mówię zupełnie poważnie i ja funduję suche ![/quote] Pucka a może na coś wykorzystamy fundusz z Gryzoniowej skarpety? Bo jesli nie no to...to na co ?? Klatki makabryczne są,pieniądze makabryczne tez...:diabloti: Ale to Prezesunio z Prezesunią muszą zdecydować...:lol: Quote
pucka69 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 tez tak sobie pomyślałam - swinki i tak z Warszawy wyjezdzają - to moznaby z wałówką je dac. Bo zeby wydostac pieniadze to potrzebne sa fv - to ja bym np kupila wziela fv i afn oddalby mi pieniadze a ja bym mu fv odesłała Korenio! odebrałam klatkę - jestes mi winna olbrzymie lody - moze byc tam na placu Solnym! jeden autobus zlikwidowali, bo remontuja - polecialam do drugiego, uciekl mi, czekalam z całym tłumem. odebrałam (pani bardzo sympatyczna - opowiedziałam jej o naszym klubie a ona mi o swoim szynszylu) przystanek w druga str nie dzialal - musialam isc na inna ulice, wsiadłąm w niedobry tramwaj, zaczelo padac i blyskac - ELURIN - wie dlaczego tak szczegółowo to opisuję;) Korenio - no wiec mam te klatke, fajna jest. Bardzo lekka. Niestety dostawa była dzis - czyli najpewniej klata we Wrocku bedzie w przyszła sobotę dopiero Quote
Evelin Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Pucka,Tobie chyba nie pisane normalnie jeździć...Chyba po prostu lubisz jeździć z przygodami..Różnymi...:diabloti: Pewnie,najlepiej kupić wieprzakom jedzenie i wysłać je z zaopatrzeniem.. trociny i żwirek też.. Ciekawe co na to prezesunio... Quote
pucka69 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 dzień bez przygód to dzień stracony ... ps. w robocie właśnie zalewa nam piwnicę ... tralalala Quote
Elurin Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Evelin - prezesunio popiera pomysł. Najlepiej dodawać 1 l Megan i 1 pudło Duo Cavia...Tylko, czy kasy starczy... a właściwie na ile swiń? Chyba zostaniemy przy ziarnach i sianku... Quote
pucka69 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 gdyby koziołek był wporzadku to by sie tam zamówiło i juz a tak to co? nawet nie ma gwarancji ze przysla fv mnie nie przysłali na przykład a moze tu: [URL]http://animalia.pl/produkt.php?id=9335[/URL] [URL]http://animalia.pl/produkt.php?id=3588[/URL] [URL]http://animalia.pl/produkt.php?id=1806[/URL] może dodawać juvit? Quote
Korenia Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 O boże Pucka dzięki :loveu: :* i przepraszam bardzo za kłopot! Wielkieee lody postawię! Moja sis pracuje w cukiernio-lodziarni, więc postawie również kawę/herbate, ciastko czy co to tam zechcesz ;) Pracuje obok CTK - wiec zabierz sie z najblizszym transportem ;) Quote
Recommended Posts