Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gosiapk']Akwarium lepsze niż klatka bo nie wypadają wióry i siano.[/quote]

Pod tym względem lepsze... ale ogólnie prośkom jest lepiej w klatce. Mają lepszy kontakt z otoczeniem...

W każdym razie na tymczasie nic im się nie stanie w akwarium ;-)

Posted

Pucka - "nasze" świnki będą za tydzień-dwa... Kurczę, nałożą się na siebie. Musimy mieć DT dla 10 świń...
Gosiu - klatka lepsza, świnki mają przewiew i bardziej bezpośredni kontakt z otoczeniem...i łatwiejsze wchodzenie/wychodzenie.
A sypanie trocin - jak się ma prośki, to się po nich sprząta bez szemrania!

Posted

[quote name='Neris']A czy w akwarium to się wszystko nie pozaparza? Bo cyrkulacja powietrza słaba...[/quote]

Powiem tak... kiedyś miałam świnki i trzymałam je w akwarium. Nie było źle... Nic się nie zaparzało. Świnki dobrze się tam czuły, choć może lepiej byłoby im w klatce... ale wtedy jeszcze o tym nie wiedziałam...

Ale akwarium :
- jest trudniejsze w sprzątaniu, ciężkie,
- świnki z niego same nie wyjdą,
- mają gorszy kontakt z otoczeniem,

Ale tak jak mówię - na DT może być. Mogę zmierzyć je dokłanie, ale myslę, że ma z 70-80 x40-50. Tak na oko...

Posted

Z forum świnkowego będziemy mieli nowy DT dla prośków :). ([B]Kalmah z Warszawy[/B], ma klatkę 56 - ze dwa prosiaczki na DT wejdą chyba...?)

Tylko, że od ok. 8 września dopiero. Bo dziewczyna teraz wyjeżdża.

Jest jeszcze chętny [B]tomcio95 - z Kędzierzyna Koźla...[/B] ale nie wiem na ile świnek. No i to trochę daleko...

Posted

Mam DT dla dwóch świń, koło mnie. Na początek na próbę, jak u siostry, ale z opcją zostania na stałe, jeśli nikt się nie uczuli albo nie zniechęci. Kazałam kupić klatkę na allegro, bo nie mamy, ale to może potrwać. Jak macie świnie dwie z klatką, to mogą wziąć choćby już.
Z siostrą muszę pogadać, bo Misia vel Jasio musi mieć kumpla docelowo, więc jeden u nas. Tylko musi to być świń-pierdoła, bo Misia jest facetem dominującym i pewnym siebie, żeby nie było wojny ;)

Posted

To mamy tak:
Zbyszek z Wrocławia (pisał maile) - 1-2 świnki;
Kalmah z W-wy - 2 świnki;
Korenia - 1 świnka;
Ulv - 2? więcej?;
koło Zasadzkas - 2 świnki;
siostra Zasadzkas - 1 świnka;
Ronja - 1-2 świnki;
razem: 10-11 świń.
Damy radę!!!:multi:

Posted

[quote name='Elurin']To mamy tak:
Zbyszek z Wrocławia (pisał maile) - 1-2 świnki;
Kalmah z W-wy - 2 świnki;
Korenia - 1 świnka;
Ulv - 2? więcej?;
koło Zasadzkas - 2 świnki;
siostra Zasadzkas - 1 świnka;
razem: 9-10 świń.
Damy radę!!!:multi:[/quote]
jeszcze ja - 1-2 świnki

Posted

[quote name='ronja']jeszcze ja - 1-2 świnki[/quote]

I jeszcze z gryzoniowego dziewczyna z Gdańska, Kana dla cioci. Dziewczyna co do zasady zajmuje się szczurkami.

Posted

[quote name='pucka69']a ja?
jak ulv weźmie proski to trzeba jej dac z wałówką - bo ona w dołku finansowym ! mówię zupełnie poważnie i ja funduję suche ![/quote]

Pucka a może na coś wykorzystamy fundusz z Gryzoniowej skarpety?
Bo jesli nie no to...to na co ?? Klatki makabryczne są,pieniądze makabryczne tez...:diabloti:
Ale to Prezesunio z Prezesunią muszą zdecydować...:lol:

Posted

tez tak sobie pomyślałam - swinki i tak z Warszawy wyjezdzają - to moznaby z wałówką je dac. Bo zeby wydostac pieniadze to potrzebne sa fv - to ja bym np kupila wziela fv i afn oddalby mi pieniadze a ja bym mu fv odesłała
Korenio! odebrałam klatkę - jestes mi winna olbrzymie lody - moze byc tam na placu Solnym! jeden autobus zlikwidowali, bo remontuja - polecialam do drugiego, uciekl mi, czekalam z całym tłumem. odebrałam (pani bardzo sympatyczna - opowiedziałam jej o naszym klubie a ona mi o swoim szynszylu) przystanek w druga str nie dzialal - musialam isc na inna ulice, wsiadłąm w niedobry tramwaj, zaczelo padac i blyskac - ELURIN - wie dlaczego tak szczegółowo to opisuję;) Korenio - no wiec mam te klatke, fajna jest. Bardzo lekka. Niestety dostawa była dzis - czyli najpewniej klata we Wrocku bedzie w przyszła sobotę dopiero

Posted

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Pucka,Tobie chyba nie pisane normalnie jeździć...Chyba po prostu lubisz jeździć z przygodami..Różnymi...:diabloti:
Pewnie,najlepiej kupić wieprzakom jedzenie i wysłać je z zaopatrzeniem..
trociny i żwirek też..
Ciekawe co na to prezesunio...

Posted

Evelin - prezesunio popiera pomysł. Najlepiej dodawać 1 l Megan i 1 pudło Duo Cavia...Tylko, czy kasy starczy... a właściwie na ile swiń? Chyba zostaniemy przy ziarnach i sianku...

Posted

gdyby koziołek był wporzadku to by sie tam zamówiło i juz a tak to co? nawet nie ma gwarancji ze przysla fv mnie nie przysłali na przykład
a moze tu:
[URL]http://animalia.pl/produkt.php?id=9335[/URL]
[URL]http://animalia.pl/produkt.php?id=3588[/URL]
[URL]http://animalia.pl/produkt.php?id=1806[/URL]

może dodawać juvit?

Posted

O boże Pucka dzięki :loveu: :* i przepraszam bardzo za kłopot! Wielkieee lody postawię! Moja sis pracuje w cukiernio-lodziarni, więc postawie również kawę/herbate, ciastko czy co to tam zechcesz ;) Pracuje obok CTK - wiec zabierz sie z najblizszym transportem ;)