Karena Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Co do kastracji - ja osobiście bym się bała, zwłaszcza narkozy, bo już jedną świnkę straciłam przez narkozę, ale nie przy sterylizacji, pomimo, że był to świnek młody (1,5 roku), dobrze odżywiony. Quote
kajolka Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 kobietą to ja jeszcze nie jestem-ledwie 15 lat ;-) a Sopelek nie bierze tego prosiaczka?bo ja tak zrozumiałam.. Quote
pucka69 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 kajolko - ale kobietą to się chyba jest ( lub nie jest) od urodzenia ;) ps.a czy sopelek sie odzywala w sprawie prosiaczka? neight? Quote
Neigh Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Się nie odezwała. Naturalnie mogę wołacz kobieto.....zamienić nadziewczyno............spoko:-). Wypada tylko zapytać: co Rodzice na to :-)? Quote
kajolka Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 fakt :lol: to ja zobacze,bo jeśli Sopelek jest chętna,mogę poczekać.Mam swoje 2 prośki,więc mam kogo miziać i obserwować :) Quote
kajolka Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 rodzice to już przywykli siłą rzeczy.5 gekonów,agama,2 jamniki i 2 prosiaki robią swoje.teraz wyznają teorie,że i tak będę do domu sprowadzała zwierzęta,i mają nadzieje że wyrosnę ;-) Quote
pucka69 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Aaaaaa ! Tacy rodzice to skarb!!! Serdecznie pozdrawiamy rodziców!!!!:) Quote
kajolka Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 to prawda :) psy miałam w domu od urodzenia,zawsze po 2(teraz 3,bo jeszcze jest duży kundel ze schroniska-oficjalnie zajmuje się nim tata),i jeszcze jakieś rybki,chomiki..no i teraz im wyrosła zwierzęca córka :lol: Quote
Korenia Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Uszyłam hamaczki, ile osób jest chętnych ? Czy ktoś jest chętny na ten mały ? Quote
pucka69 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 to ja się zgłaszam za Ronję!!!! ale "mały" to chyba za mały dla dorosłej swinki Ronji ... Quote
Elkisz Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Ja nadal jestem chetna wziasc na DS 1-2 swinki samiczki...:roll: Quote
ronja Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 ja hamaczek jak najbardziej!!!jutro zabieram Kłódzię od Magdarynki:multi: Quote
pucka69 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Ronju - rozmawiałas z Magdarynką? Jak świnka? Czy je? Brazowa mówila ze ona je tylko w domku ...daj jej koniecznie jakis domek - moze byc pudelko po butach z wycietym wejsciem Quote
ronja Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 rozmawialam z Magdarynką - je, bobki robi. na razie śpi zagrzebana w sianko, jutro dam jej pudełeczko, za 2 tyg kupię jej domek drewniany Quote
pucka69 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 sorki za moją obsesje tego jedzenia i robienia bobkow ;) Quote
sopelek Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Kochani:) jestem chętna na prośka bo Muciorek bardzo chcialby miec kolege :) Niby bryka po lozku i pokoju, ale z kolegą brykałby radośniej :) A nie pisalam bo nie mialam dostepu do neta :( To co, chlopaczek jest wolny? Quote
seledynek Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 [quote name='Elkisz']Ja nadal jestem chetna wziasc na DS 1-2 swinki samiczki...:roll:[/quote] To co Neigh może te rozetki do Elkisz pojadą? Czy może ktoś inny jest pierwszy na liście do wzięcia ich? Quote
sopelek Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Ok, jutro najwczesniej moge byc na necie o 17 i to na chwilke, pozniej wieczor. Ale na 100 % wezme świnke facecika :) na 100, na bank, na pewno :) Quote
Korenia Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 [quote name='pucka69']to ja się zgłaszam za Ronję!!!! ale "mały" to chyba za mały dla dorosłej swinki Ronji ...[/quote] Tak za mały, nadaje się dla chmoika, myszki, małego szczurka :) Czy ktoś jeszcze? Quote
bebebe1 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Uffff, 2,5 godziny czytałam zaległości :cool3: Nie dość, że mam urlop (no to nie mogę czytać jak zwykle w pracy :oops:), to jeszcze mój samochód staruszek, w którego włożyłam tysiąca PLN w dalszym ciągu jeździ tak nie za bardzo i poruszam się autobusami, co zajmuje mnóstwo czasu. Do tego zaczęłam studia podyplomowe (Elurin, witaj w klubie :)), tylko, że one są w Krakowie. Ma to złe i dobre strony - złe, bo muszę się do tego Krakowa wlec pociągiem (strrrrasznie długo), a dobre, bo jest stały transport na trasie K-ce Kraków raz na 2 tygodnie. To tyle w kwestii wyjaśniania mojej długiej nieobecności. Bounty, to dla Lukierka (*) i Zygfryda (*), bardzo mi przykro, najbardziej mnie to poruszyło ze wszystkiego :( U moich dziewczyn wszystko w porządku (odpukać). Mała Julka rośnie, jak na drożdżach, zdrowa, reszta też. No to nara, idę czytać na makabrę :) Quote
Neigh Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 [quote name='seledynek']To co Neigh może te rozetki do Elkisz pojadą? Czy może ktoś inny jest pierwszy na liście do wzięcia ich?[/quote] Ale Elkisz chce WYŁĄCZNIE świnki długowłose. Przynajmniej tak twierdziła w mailach do mnie.... Druga sprawa ........rozetka ma skierowanie na usg.......+ lecznie potem. Osoba, która zdecyduje się je wziąć, musi zdawać sobie z tego sprawę i zobowiązać się do leczenia świnki. Quote
Neigh Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 [quote name='sopelek']Ok, jutro najwczesniej moge byc na necie o 17 i to na chwilke, pozniej wieczor. Ale na 100 % wezme świnke facecika :) na 100, na bank, na pewno :)[/quote] Sporo na bank, na 100 procent i na pewno........to ja nie widzę przeciwskazań. Jutro obdzwonię chętnych.........poustalam, bo z tego wnioske, że chłopaki wszyscy trzej zarezerwowani. Pozostaje kwestia dziewczynek, które trzeba wziąć a. razem b. leczyć starszą.... Quote
pucka69 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 o! cześć Matko Polko! I jak tam świnie? słuchajcie - mysle ze skarpeta gryzoniowa musi pomóc w tym usg - jak uważacie? ja juz robie pewne rzeczy, które zasilą bazarek. chyba dobrze byloby zrobic to usg skoro mamy namiary i wiedziec czy operacja jest konieczna witaj bebebe! super ze wróciłas do nas?:) Quote
Neigh Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Ja mam dziś doła giganta i wszystkiego dość. Ale za to prosiaki wszystkie 5 super:-) Quote
pucka69 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 ja mam malutkiego doła, jak zwykle w niedzielę wieczór, kiedy do mnie docira ze jutro trzeba znowu isc do roboty;) Quote
Recommended Posts