Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co do kastracji - ja osobiście bym się bała, zwłaszcza narkozy, bo już jedną świnkę straciłam przez narkozę, ale nie przy sterylizacji, pomimo, że był to świnek młody (1,5 roku), dobrze odżywiony.

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rodzice to już przywykli siłą rzeczy.5 gekonów,agama,2 jamniki i 2 prosiaki robią swoje.teraz wyznają teorie,że i tak będę do domu sprowadzała zwierzęta,i mają nadzieje że wyrosnę ;-)

Posted

to prawda :) psy miałam w domu od urodzenia,zawsze po 2(teraz 3,bo jeszcze jest duży kundel ze schroniska-oficjalnie zajmuje się nim tata),i jeszcze jakieś rybki,chomiki..no i teraz im wyrosła zwierzęca córka :lol:

Posted

Ronju - rozmawiałas z Magdarynką? Jak świnka? Czy je? Brazowa mówila ze ona je tylko w domku ...daj jej koniecznie jakis domek - moze byc pudelko po butach z wycietym wejsciem

Posted

Kochani:) jestem chętna na prośka bo Muciorek bardzo chcialby miec kolege :) Niby bryka po lozku i pokoju, ale z kolegą brykałby radośniej :) A nie pisalam bo nie mialam dostepu do neta :( To co, chlopaczek jest wolny?

Posted

[quote name='Elkisz']Ja nadal jestem chetna wziasc na DS 1-2 swinki samiczki...:roll:[/quote]

To co Neigh może te rozetki do Elkisz pojadą? Czy może ktoś inny jest pierwszy na liście do wzięcia ich?

Posted

[quote name='pucka69']to ja się zgłaszam za Ronję!!!!
ale "mały" to chyba za mały dla dorosłej swinki Ronji ...[/quote]
Tak za mały, nadaje się dla chmoika, myszki, małego szczurka :) Czy ktoś jeszcze?

Posted

Uffff, 2,5 godziny czytałam zaległości :cool3:
Nie dość, że mam urlop (no to nie mogę czytać jak zwykle w pracy :oops:), to jeszcze mój samochód staruszek, w którego włożyłam tysiąca PLN w dalszym ciągu jeździ tak nie za bardzo i poruszam się autobusami, co zajmuje mnóstwo czasu. Do tego zaczęłam studia podyplomowe (Elurin, witaj w klubie :)), tylko, że one są w Krakowie. Ma to złe i dobre strony - złe, bo muszę się do tego Krakowa wlec pociągiem (strrrrasznie długo), a dobre, bo jest stały transport na trasie K-ce Kraków raz na 2 tygodnie.
To tyle w kwestii wyjaśniania mojej długiej nieobecności.
Bounty, to dla Lukierka (*) i Zygfryda (*), bardzo mi przykro, najbardziej mnie to poruszyło ze wszystkiego :(
U moich dziewczyn wszystko w porządku (odpukać). Mała Julka rośnie, jak na drożdżach, zdrowa, reszta też.
No to nara, idę czytać na makabrę :)

Posted

[quote name='seledynek']To co Neigh może te rozetki do Elkisz pojadą? Czy może ktoś inny jest pierwszy na liście do wzięcia ich?[/quote]

Ale Elkisz chce WYŁĄCZNIE świnki długowłose. Przynajmniej tak twierdziła w mailach do mnie....

Druga sprawa ........rozetka ma skierowanie na usg.......+ lecznie potem. Osoba, która zdecyduje się je wziąć, musi zdawać sobie z tego sprawę i zobowiązać się do leczenia świnki.

Posted

[quote name='sopelek']Ok, jutro najwczesniej moge byc na necie o 17 i to na chwilke, pozniej wieczor. Ale na 100 % wezme świnke facecika :) na 100, na bank, na pewno :)[/quote]

Sporo na bank, na 100 procent i na pewno........to ja nie widzę przeciwskazań.
Jutro obdzwonię chętnych.........poustalam, bo z tego wnioske, że chłopaki wszyscy trzej zarezerwowani.

Pozostaje kwestia dziewczynek, które trzeba wziąć
a. razem
b. leczyć starszą....

Posted

o! cześć Matko Polko! I jak tam świnie? słuchajcie - mysle ze skarpeta gryzoniowa musi pomóc w tym usg - jak uważacie? ja juz robie pewne rzeczy, które zasilą bazarek. chyba dobrze byloby zrobic to usg skoro mamy namiary i wiedziec czy operacja jest konieczna
witaj bebebe! super ze wróciłas do nas?:)