Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
58 minut temu, Maciek777 napisał:

Wszystko jest OK. Kluskowe oko ma się już całkiem nieźle:) Tylko ok 30% jest zaczerwienione. Ne myślałem, że to tak będzie wyglądało, ale ta krew schodzi z gałki ocznej jak z naczynia - tylko dół jest czerwony,

Dotarła karma i przysmaki. Jutro wstawię zdjęcia.

bardzo się cieszę, że jest lepiej:) i jutro jemy smaczki:):) trzymajcie się kochani, ja mam wnusię i zostaje u mnie do niedzieli:), więc będę zaglądała w miarę możliwości:) 

Posted

Wstawiam dzisiejszą fotkę Klusinego oka. Jest całkiem fajnie. Krople i tabletki działają. Może nawet będzie ciut lepiej wdziała.

Czas na podliczenie wydatków. Cenę za karmę i przysmaki dzielę na pół między sunie:

Kluska:

Stan z 19 maja: 197,50 zł

25 maja: -61,85  za karmę i przysmaki

Stan na chwilę obecną: +135,65 zł

Pandi:

Stan z 19 maja: 105,19 zł

25 maja: -61,85  za karmę i przysmaki

Stan na chwilę obecną: +43,34 zł

DSC_7594.JPG

DSC_7629.JPG

Posted
Godzinę temu, danusiadanusia napisał:

wnusia po obiedzie usnęła, więc babcia na dogo!:):)

I tak trzymać:)

Zastanawiam się czy Kluska nie potrzebowałaby badań:( Ona dużo pije i dużo sika. Zdaje się, że nie zawsze to kontroluje. Np dzisiaj leżała (nie spała), a gdy do niej przyszedłem to się podniosła z małej kałuży moczu i chodząc, jeszcze jej kapało. Mam nadzieję, że to jakieś nietrzymanie moczu, a nie Coushing. Nie chcę straszyć bo na razie nie ma ku temu powodów. Oprócz tego sikania to ma jeszcze chyba tylko jeden objaw ewentualnego Coushunga, a mianowicie dołki po obu stronach głowy. Być może tuż tak ma bo wcale nie jest za gruba. Widziałem ją chudszą i mała większe dołki. Poza tym nie ma chyba więcej objawów charakterystycznych dla tej choroby. To chyba byłby najgorszy scenariusz, ale wiadomo, że to może być 10 innych schorzeń.

Posted
O 26.05.2016 o 17:58, Olena84 napisał:

A ja przegapiłam chyba info o tym oku, co się działo z okiem?

Miała/ma krwistek (chyba rodzaj krwotoku) w lewym oku. Przy ostatniej wizycie u weta jest szerszy opis.

• Downvote 1
Posted
O 14.05.2016 o 12:07, Maciek777 napisał:

nie wiem co się dzieje,ale ciągle cytuję wpis Maćka:( co u Was? jak oko? Maciej jak będzie jakiś bazarek to kupię Klusce obróżkę, tylko musisz wybrać:) czy jakieś pieniążki są potrzebne? zaraz idę na spacer z Lusią od wieczora nie wychodzi, bo wcześniej była burza a teraz pogrzmiewa a ona biedna siedzi i telepie się jak galareta:( 

Posted
10 godzin temu, danusiadanusia napisał:

Też tak miałam. Chciałam kogoś zacytować, rozmyśliłam się i te cytowanie cały czas działało niezależnie od wątku i wylogowania.

Posted

Danusiadanusia, nie żebym się przejmował, ale co Ci się nie podoba w moim ostatnim poście, że dostałem strzałkę w dół?:)

Jeśli chcesz wykasować okienko cytatowe to najedź nad jego lewy górny róg, a wtedy pojawi się tam taki krzyżyk. Najedź na niego, a kursor zmieni się w taki sam krzyżyk. Wtedy przytrzymaj lewy przycisk myszy i zjedź lekko w dół aż pojawi się tam przerywana linia na szerokość okna. Wtedy puść przycisk i naduś backspace. Gotowe. Łatwiejsze niż ten opis:) 

U nas wszystko OK. Panda pilnuje Kluski nawet jak ta śpi:) A Kluska pomimo otwartego kojca woli spać całe dnie właśnie w środku. Widocznie chłodniej na deskach. Pandi chodzi sobie z moimi psami:)

Oko w porządku. Zakrapiam, ale powoli krople się kończą. Dzwoniłem do weta i przez najbliższe dni nie ma co myśleć o ściąganiu kamienia z zębów bo ma u nas być burzowo do końca tygodnia, a takie ciśnienie jest zbyt niebezpieczne w jej wieku by ją usypiać do zabiegu. 

Co do obroży to muszę zmierzyć Kluskę  rozejrzeć się po bazarkach:)

Póki co to pieniędzy nie potrzebuję, dzięki:)

Lusia już się uspokoiła? Moje też się boją - jeden słabiej, drugi mocniej, ale na szczęście już bez większej paniki.

Posted
23 minut temu, Maciek777 napisał:

Danusiadanusia, nie żebym się przejmował, ale co Ci się nie podoba w moim ostatnim poście, że dostałem strzałkę w dół?:)

Jeśli chcesz wykasować okienko cytatowe to najedź nad jego lewy górny róg, a wtedy pojawi się tam taki krzyżyk. Najedź na niego, a kursor zmieni się w taki sam krzyżyk. Wtedy przytrzymaj lewy przycisk myszy i zjedź lekko w dół aż pojawi się tam przerywana linia na szerokość okna. Wtedy puść przycisk i naduś backspace. Gotowe. Łatwiejsze niż ten opis:) 

U nas wszystko OK. Panda pilnuje Kluski nawet jak ta śpi:) A Kluska pomimo otwartego kojca woli spać całe dnie właśnie w środku. Widocznie chłodniej na deskach. Pandi chodzi sobie z moimi psami:)

Oko w porządku. Zakrapiam, ale powoli krople się kończą. Dzwoniłem do weta i przez najbliższe dni nie ma co myśleć o ściąganiu kamienia z zębów bo ma u nas być burzowo do końca tygodnia, a takie ciśnienie jest zbyt niebezpieczne w jej wieku by ją usypiać do zabiegu. 

Co do obroży to muszę zmierzyć Kluskę  rozejrzeć się po bazarkach:)

Póki co to pieniędzy nie potrzebuję, dzięki:)

Lusia już się uspokoiła? Moje też się boją - jeden słabiej, drugi mocniej, ale na szczęście już bez większej paniki.

Maćku wszystko mi się podoba:) tylko nie umiem sobie poradzić:) przepraszam! nawet byłam nieświadoma co zrobiłam:) zmierz ją i szukaj bazarku:) Klusia uzbierała z bazarku kwotę 202,- zł. jeszcze nie mam wszystkich wpłat, bo dzisiaj o 22.00 się skończył:) Pandi dostała wpłatę 10,- zł od Pauli_t , jutro wszystko naniosę, bo i nas jest burza :) Lusia telepie się strasznie, nie była na dworze od 3 godz. i chyba już nie pójdziemy, bo nie wyjdzie, ona boi się nawet deszczu:(

a teraz pochwalę się naszą perełką:) pałac Potockich,  może zechce ktoś obejrzeć i poczytać o dzisiejszej wizycie Prezydenta http://iledzisiaj.pl/index.php/aktualnosci/7751-prezydent-polski-andrzej-sebastian-duda-w-radzyniu.html  ja nie byłam, bo mieszkam w sferze konserwatorskiej, czyli blisko pałacu, ale codziennie przechodzę do miasta przez ten dziedziniec i pracuję w jednym ze skrzydeł :) dzisiaj był przegląd BOR-u i Policji :):) poza tym jestem chora:( 

Posted
O 31.05.2016 o 22:50, danusiadanusia napisał:

Maćku wszystko mi się podoba:) tylko nie umiem sobie poradzić:) przepraszam! nawet byłam nieświadoma co zrobiłam:) zmierz ją i szukaj bazarku:) Klusia uzbierała z bazarku kwotę 202,- zł. jeszcze nie mam wszystkich wpłat, bo dzisiaj o 22.00 się skończył:) Pandi dostała wpłatę 10,- zł od Pauli_t , jutro wszystko naniosę, bo i nas jest burza :) Lusia telepie się strasznie, nie była na dworze od 3 godz. i chyba już nie pójdziemy, bo nie wyjdzie, ona boi się nawet deszczu:(

a teraz pochwalę się naszą perełką:) pałac Potockich,  może zechce ktoś obejrzeć i poczytać o dzisiejszej wizycie Prezydenta http://iledzisiaj.pl/index.php/aktualnosci/7751-prezydent-polski-andrzej-sebastian-duda-w-radzyniu.html  ja nie byłam, bo mieszkam w sferze konserwatorskiej, czyli blisko pałacu, ale codziennie przechodzę do miasta przez ten dziedziniec i pracuję w jednym ze skrzydeł :) dzisiaj był przegląd BOR-u i Policji :):) poza tym jestem chora:( 

Nie wiedziałem, że już tyle dni minęło...

Nowe dogo wszystkim sprawa problemy:)

Kluska ma 40 cm obwodu szyi. Jedną obrożę tylko znalazłem  jest fajna, ale jest tylko do licytacji i jest licytowana (8 zł) więc chyba nie ma sensu akurat tej...

Lusia pewnie miała ciężkie dni, ale teraz ma już być ładnie przez jakiś czas:)

Gratuluję wizyty prezydenta:) Szkoda, że nie byłaś, ale masz do niego bliżej niż większość z nas na wątku więc może jeszcze kiedyś się zobaczycie:) A pałac tylko podziwiać:)

2 godziny temu, danusiadanusia napisał:

już pożegnałam wnusię, była u mnie od piątku:) we wtorek lecą do Grecji, więc musieliśmy się Nią nacieszyć:) Maćku co u Was? jak dziewczyny? 

Udanych wakacji życzę:) 

Co u suń? Za wiele się nie zmieniło:) Dobrze sobie radzą z upałami, właściwie bezproblemowo. Pandi bardzo pcha się do ludzi, chce zwrócić na siebie uwagę i być głaskana:) Kluska to samo, choć u niej to trudniejsze, ale jeśli już wie, że ktoś stoi blisko to potrafi łasić się jak kot:) Muszę umówić Kluskę na ten zabieg... Jutro będę rozmawiał z wetem jeśli będzie ładna pogoda na najbliższe dni. niby ma się ochłodzić więc idealnie, ale zobaczę jak jutro będzie prognoza wyglądała. I muszę się o jakieś fotki postarać bo dawno nic nie było...

• Upvote 1
Posted
34 minut temu, Maciek777 napisał:

Nie wiedziałem, że już tyle dni minęło...

Nowe dogo wszystkim sprawa problemy:)

Kluska ma 40 cm obwodu szyi. Jedną obrożę tylko znalazłem  jest fajna, ale jest tylko do licytacji i jest licytowana (8 zł) więc chyba nie ma sensu akurat tej...

Lusia pewnie miała ciężkie dni, ale teraz ma już być ładnie przez jakiś czas:)

Gratuluję wizyty prezydenta:) Szkoda, że nie byłaś, ale masz do niego bliżej niż większość z nas na wątku więc może jeszcze kiedyś się zobaczycie:) A pałac tylko podziwiać:)

Udanych wakacji życzę:) 

Co u suń? Za wiele się nie zmieniło:) Dobrze sobie radzą z upałami, właściwie bezproblemowo. Pandi bardzo pcha się do ludzi, chce zwrócić na siebie uwagę i być głaskana:) Kluska to samo, choć u niej to trudniejsze, ale jeśli już wie, że ktoś stoi blisko to potrafi łasić się jak kot:) Muszę umówić Kluskę na ten zabieg... Jutro będę rozmawiał z wetem jeśli będzie ładna pogoda na najbliższe dni. niby ma się ochłodzić więc idealnie, ale zobaczę jak jutro będzie prognoza wyglądała. I muszę się o jakieś fotki postarać bo dawno nic nie było...

super!  daj znać wcześniej to wyślę kaskę :) szkoda,ze mimo, że One kochają człowieka nikt się nie przekonał do naszych dziewczyn! o wrzuć link do bazarku to będę licytować

Posted
23 godzin temu, danusiadanusia napisał:

super!  daj znać wcześniej to wyślę kaskę :) szkoda,ze mimo, że One kochają człowieka nikt się nie przekonał do naszych dziewczyn! o wrzuć link do bazarku to będę licytować

Rozmawiałem dzisiaj z wetem odnośnie tego zabiegu i polecił przeczekać upały aż przez kilka dni nie będzie ok 22*C. Szczegóły napiszę jutro bo dzisiaj już się spieszę. 

Mnie też ich bardzo szkoda. Takich jak one są tysiące, a ludzie sobie kupują psy, ale co zrobić:/

Tu link do obroży. Nr 75:

Ne mówię, że musi być ta. To jedyna jaka mi się trafiła, a poza tym odmłodziłaby Kluskę:D Mogą być oczywiście inne obroże, wg uznania, byle tylko nie skórzane:)

Posted
23 godzin temu, Maciek777 napisał:

Rozmawiałem dzisiaj z wetem odnośnie tego zabiegu i polecił przeczekać upały aż przez kilka dni nie będzie ok 22*C. Szczegóły napiszę jutro bo dzisiaj już się spieszę. 

Patrząc na prognozę pogody, nie nastąpi to w najbliższych dwóch tygodniach.

Byłem wczoraj u weta z moim psem. Kluski nie zabierałem bo mój wymagał więcej czasu spędzonego w gabinecie i nie miałbym co z Kluską zrobić. Pojedzie za tydzień do kontroli, razem z moim. Na razie opisałem wetowi jak to wygląda. Na szczęście poprawa jest widoczna gołym okiem. Wet zalecił zmniejszyć dawkę Encortonu do 1/2. Docelowo ma być odstawiony i liczę, że właśnie za tydzień. Krople nadal trzeba podawać, a przedwczoraj się skończyły więc dokupiłem. Niestety tanie nie są:/ 

Rozliczenie:

Kluska:

Stan z 26 maja: +135,65 zł

6 czerwca: -40  za krople do oka

Stan na chwilę obecną: +95,65 zł

Pandi:

Stan z 26 maja: +43,34 zł

Stan na chwilę obecną: +43,34 zł

20160607_202755_HDR.jpg

Posted

miałam przerwę na dogo z powodu awarii komputera, wracam - a tu taka niespodzianka :)

Maćku..... jesteś moim ulubionym wujkiem na dogo !!!!!! A od teraz - podwójnie!!! :)

• Upvote 1
Posted
10 godzin temu, mari23 napisał:

miałam przerwę na dogo z powodu awarii komputera, wracam - a tu taka niespodzianka :)

Maćku..... jesteś moim ulubionym wujkiem na dogo !!!!!! A od teraz - podwójnie!!! :)

moim też:):) Maćku, jak otrzymasz pieniądze, proszę o potwierdzenie odbioru:):) po ostatniej mojej akcji z przelewami moja wnusia powiedziałby ..." baba gapa " :):) i miałaby rację:):)

• Upvote 1
Posted
8 godzin temu, danusiadanusia napisał:

moim też:):) Maćku, jak otrzymasz pieniądze, proszę o potwierdzenie odbioru:):) po ostatniej mojej akcji z przelewami moja wnusia powiedziałby ..." baba gapa " :):) i miałaby rację:):)

ileż my mamy ze sobą wspólnego ;) i wujka Maćka lubimy, i wnusie wspaniałe mamy.... no i dogo.... :) :) :)