Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='danusiadanusia']Witaj Maćku:) myślę, że możemy zrobić próbę:):) skoro Ty podajesz! ile to kosztuje?[/QUOTE]
Normalnie cała butelka kosztuje ok 380 zł i wystarcza na bardzo długo. Ja wspominałem o dwumiesięcznej porcji na Dzień Dziecka - za darmo:)

Posted

[quote name='Maciek777']Normalnie cała butelka kosztuje ok 380 zł i wystarcza na bardzo długo. Ja wspominałem o dwumiesięcznej porcji na Dzień Dziecka - za darmo:)[/QUOTE]
super!!!!! może i ja się załapię na jakiś prezent:):) a czy starsze dzieci można ująć do listy?

Posted

[quote name='danusiadanusia']super!!!!! może i ja się załapię na jakiś prezent:):) a czy starsze dzieci można ująć do listy?[/QUOTE]
Tu bardziej chodzi o wzrost niż wiek:eviltong:

Jeśli już zapadnie jakaś decyzja to proszę dać jasno znać;)

Posted

Maciek777 - spokojnie
Po 1) - darmowa kuracja? super - a darowanemu koniowi (nomen omen ) nie zagląda się w zęby,
Po 2) - mój wet też polecał mi jakiś specyfik dla koni, ale nie zapamiętałam nazwy, bo miał tylko 5 l. baniak, więc nie wchodził w rachubę.
Na razie dostałam na próbę 10 dniową darmową kurację tabletkową arthroflexem.
Maciek - podać Ci na pw adres ?

Posted

[quote name='Bambino']Maciek777 - spokojnie
Po 1) - darmowa kuracja? super - a darowanemu koniowi (nomen omen ) nie zagląda się w zęby,
Po 2) - mój wet też polecał mi jakiś specyfik dla koni, ale nie zapamiętałam nazwy, bo miał tylko 5 l. baniak, więc nie wchodził w rachubę.
Na razie dostałam na próbę 10 dniową darmową kurację tabletkową arthroflexem.
Maciek - podać Ci na pw adres ?[/QUOTE]
Nie wiem co mogło być w tak wielkiej bańce:roll: Ta zwykła butelka (niecały litr) wystarczy 500 kg koniowi na dwa miesiące więc tam to dopiero było:D Chyba, że coś słabszego...
Jeśli chcesz to adres możesz wysłać, ale i tak czekam na oficjalny werdykt osób/osoby decyzyjnych/ej:)

[quote name='Cantadorra']A jaką dawkę [B]macie[/B] dla psa około 45 kg? Jeśli takiego macie??:)[/QUOTE]
I teraz nie wiem kogo tyczyło się to pytanie:roll:
Jeśli do mnie to ja daję sam bo pisałem o moich prywatnych psach:) Mój najcięższy waży 40 kg:p
Dawkowanie to 15 ml na 500 kg konia (na dobę), co daje 0,15 ml na 5 kg, czyli 1,35 ml na 45 kg. Na opakowaniu pisze, że ciężko pracującym koniom dawkę można podwoić.

Posted

[quote name='Maciek777']Nie wiem co mogło być w tak wielkiej bańce:roll: Ta zwykła butelka (niecały litr) wystarczy 500 kg koniowi na dwa miesiące więc tam to dopiero było:D Chyba, że coś słabszego...
Jeśli chcesz to adres możesz wysłać, ale i tak czekam na oficjalny werdykt osób/osoby decyzyjnych/ej:)

I teraz nie wiem kogo tyczyło się to pytanie:roll:
Jeśli do mnie to ja daję sam bo pisałem o moich prywatnych psach:) Mój najcięższy waży 40 kg:p
Dawkowanie to 15 ml na 500 kg konia (na dobę), co daje 0,15 ml na 5 kg, czyli 1,35 ml na 45 kg. Na opakowaniu pisze, że ciężko pracującym koniom dawkę można podwoić.[/QUOTE]
czyli może Kasia podaj adres Maćkowi:):) skoro chce zrobić prezent to oczywiście skorzystamy:):):) i bardzo dziękujemy:)

Posted

kochani bardzo proszę pomóżcie [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/253534-W-Y-K-O-P-_-K-O-S-T-K-%C4%98-)-wspom%C3%B3%C5%BC-dziadusia-z-ropniem-na-pupie-(-_do-11-06_?p=22195154#post22195154"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253534-W-Y-K-O-P-_-K-O-S-T-K-%C4%9-wspom%C3%B3%C5%BC-dziadusia-z-ropniem-na-pupie-(-_do-11-06_?p=22195154#post22195154[/URL]

Posted

[quote name='danusiadanusia']czyli może Kasia podaj adres Maćkowi:):) skoro chce zrobić prezent to oczywiście skorzystamy:):):) i bardzo dziękujemy:)[/QUOTE]
OK, to postaram się wysłać w tym tygodniu bo to jeszcze zależy od tego, że muszę coś znaleźć by to bezpiecznie przetrwało podróż:roll:

Posted

[quote name='Maciek777']OK, to postaram się wysłać w tym tygodniu bo to jeszcze zależy od tego, że muszę coś znaleźć by to bezpiecznie przetrwało podróż:roll:[/QUOTE]

suuperrr!!!! czy ja mówiłam Ci, że jesteś kochany?:):)

Posted

[quote name='danusiadanusia']ludzie jak ludzie! ale co powiedziałby mój mąż:)):)[/QUOTE]
Lepiej nie pytać:evil_lol:

Tak więc nie wysłałem w piątek bo stwierdziłem, że nie wiadomo gdzie będzie się smażyła ta przesyłka przez cały weekend, ale mogę wysłać jutro jeśli tylko...dostanę adres:D

Posted

[quote name='Maciek777']W sumie pytanie nie do mnie, ale...:p Ja swoim podaję Cortaflex Ha Solution...dla koni:p
[URL]http://new.cortaflex.pl/cortaflex-solution-946ml-zapas-p-15.html[/URL]
Głównie mój jeden pies ma problemy z kręgosłupem i muszę przyznać, że efekty było widać już po tygodniu - dwóch. W kolejnych tygodniach dystans jaki mógł przechodzić zwiększył się dwu-trzykrotnie, a przerwy na odpoczynek z kilku minut zmieniły się na kilkanaście sekund:)
Preparat ma bardzo dobrą opinię przy podawaniu koniom, a także psom, oczywiście w odpowiednio zmniejszonej dawce. Dla Klusi wychodziłoby to jakieś 0,4 ml dziennie.
Jeśli chcecie to mogę przesłać dawkę na dwumiesięczną kurację:) Z okazji Dnia Dziecka;) Co do faktu, że to preparat dla koni to oczywiście jeśli chcecie to skonsultujcie to ze swoim wetem bo odpowiedzialności na odległość nie biorę:roll: Swoim podaję bo wcześniej dużo o tym czytałem i rozmawiałem:)[/QUOTE]

ja też swoim podaję taki lek dla koni w płynie cortavet, mam wrażenie, że On ma większą dawkę substancji czynnej i podaję na moje psy 30-40 kg 0,7 ml

[url]http://animalia.pl/produkt,16075,558,equine-corta-vet-ha-solution-plyn-946ml.html[/url]

Posted

[quote name='asiuniab']ja też swoim podaję taki lek dla koni w płynie cortavet, mam wrażenie, że On ma większą dawkę substancji czynnej i podaję na moje psy 30-40 kg 0,7 ml

[URL]http://animalia.pl/produkt,16075,558,equine-corta-vet-ha-solution-plyn-946ml.html[/URL][/QUOTE]
Dawkowanie identyczne - 15 ml / 500 kg:) W ogóle i nazwa i butelka też bardzo podobne:roll:

Posted

Paczka wysłana przed chwilą. Poszła priorytetem, ale nie wiem czy zdąży dzisiaj wyjść. Jest tam dawka na 2 miesiące + ciut więcej. Zakładając oczywiście dawkowanie 0,15 ml na 5 kg, czyli w przypadku Kluski, której ostatnia podana waga wynosiła 14 kg to wychodzi 0,4 ml. A do tego miała jeszcze schudnąć:evil_lol: Tylko nie za dużo by imię ciągle pasowało;)

Posted

[quote name='Maciek777']Paczka wysłana przed chwilą. Poszła priorytetem, ale nie wiem czy zdąży dzisiaj wyjść. Jest tam dawka na 2 miesiące + ciut więcej. Zakładając oczywiście dawkowanie 0,15 ml na 5 kg, czyli w przypadku Kluski, której ostatnia podana waga wynosiła 14 kg to wychodzi 0,4 ml. A do tego miała jeszcze schudnąć:evil_lol: Tylko nie za dużo by imię ciągle pasowało;)[/QUOTE]

no, to Klusiu czekaj cierpliwie na paczuszkę od wujka Maćka :evil_lol:

Posted

[quote name='Maciek777']Paczka wysłana przed chwilą. Poszła priorytetem, ale nie wiem czy zdąży dzisiaj wyjść. Jest tam dawka na 2 miesiące + ciut więcej. Zakładając oczywiście dawkowanie 0,15 ml na 5 kg, czyli w przypadku Kluski, której ostatnia podana waga wynosiła 14 kg to wychodzi 0,4 ml. A do tego miała jeszcze schudnąć:evil_lol: Tylko nie za dużo by imię ciągle pasowało;)[/QUOTE]
super!!!:):) bardzo dziękujemy:):) i wiesz chyba co Ci powiem......

Posted

[quote name='Maciek777']Nie ma za co:)
Pewnie powiesz "no czas najwyższy!":evil_lol:[/QUOTE]
otóż to!!!! rozmawiałam z Kasią, wejdzie dzisiaj na wątek dziewczyn i napisze o ich zachowaniu:) i ruszamy z ogłoszeniami:)