Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam już info:
Jest to płatny DT. Cena jest 150 zł, ponieważ w boksie są dwa psy. Boks 300zł + karma. Gdyby Klusia przyjechała z jeszcze jednym psem, to też ta cena była by na nią jedną 150 zł. Warunki są fajne, duże wybiegi po 150 m2, psy są zamykane na noc, a jeśli nie szczekają to nie są zamykane. Mają do dyspozycji budy w budynku. Są im okazywane miłość i ciepło.

Takie info dostałam. Jeśli jesteście dziewczyny zainteresowane, to mogę poprosić o namiary na osobę, która prowadzi ten DT i wtedy możecie dzwonić i już u niej się dowiadywać, jak to wygląda.

Posted

bardzo fajne! rozumiem ze 300zl za boks to bez zadnego jedzenia (mam na myśli gotowane) ?
dla takiej suni hmm 10 kg karmy miesiecznie wystarczy ? nie widzialam ją na oczy nie wiem jak duża ani ile waży.

Posted

A jest możliwość zobaczenia zdjęć tego miejsca.
To jednak jest hotel, nie DT, na DT pies jest w domu.

Jakie jest schronisko w którym mieszka Klusia? Pytam, bo może wcale nie poprawimy jej warunków, przenosząc z jednego boksu do drugiego, a narazimy na stres? Ile psiaków jest w tym hoteliku/DT? Pytam, aby móc ocenić ile osoba prowadząca to miejsce ma czasu dla jednego psa.

Posted

A Klusia jest wysterylizowana? Mogłaby być w jednym boksie z psem ?
Bo jeśli warunki tam są dobre, to może bym jednego psa dołączyła do Kluski . .
ocelot jest chyba znana na dogo ?? zdjęcia też chciałabym zobaczyć.

Posted

[quote name='kinga_kinga7']no,to wstawiam zdjęcia "naszej" dziewczynki :loveu::loveu:

[IMG]http://i44.tinypic.com/2uzfha1.jpg[/IMG]

[IMG]http://i44.tinypic.com/2vbtxts.jpg[/IMG]

i spacerek z Kluseczką :multi:

[IMG]http://i39.tinypic.com/2v36jdf.jpg[/IMG]

[IMG]http://i43.tinypic.com/atum3p.jpg[/IMG]

[IMG]http://i42.tinypic.com/14n1qhi.jpg[/IMG]

[IMG]http://i42.tinypic.com/24l7kgi.jpg[/IMG][/QUOTE]
myślę, że owy hotelik jest zbliżony do warunków schroniskowych. Kluseczka mieszka z przyjaciółką /na zdjęciu/ każda ma swoją budę....

Posted

Coś zaczyna się dziać:p

[quote name='Gosiapk']A jest możliwość zobaczenia zdjęć tego miejsca.
To jednak jest hotel, nie DT, na DT pies jest w domu.

Jakie jest schronisko w którym mieszka Klusia? Pytam, bo może wcale nie poprawimy jej warunków, przenosząc z jednego boksu do drugiego, a narazimy na stres? Ile psiaków jest w tym hoteliku/DT? Pytam, aby móc ocenić ile osoba prowadząca to miejsce ma czasu dla jednego psa.[/QUOTE]

Podpisuję się pod tym:)

Posted

[quote name='Maciek777']Coś zaczyna się dziać:p

Podpisuję się pod tym:)[/QUOTE]
dokładnie też tak myślę, że zmienimy Jej tylko miejsce "postoju" a ona jest spragniona kontaktu z człowiekiem, tu w schronisku czuje się bezpiecznie obie sunieczki znają się, mają swój wybieg, dogadują się, są wolontariusze, którzy wyprowadzają ją na spacerek, oczywiście w miarę możliwości, przepraszam, ale Klusce trzeba na gwałt DT A NAJLEPIEJ DS

Posted

Decyzję wam zostawiam, ale niech opuści schron po tych 10 latach . .
to może u Murki ? a u niej byłaby w domu czy w kojcu ??
Chodzi o to, żeby miała jak najwięcej kontaktu z człowiekiem na swoje stare lata.. .jesli ds nie znajdzie :(

jednak nadal proszę o zdjęcia hoteliku u ocelot .

Posted

[quote name='Doda_']Decyzję wam zostawiam, ale niech opuści schron po tych 10 latach . .
to może u Murki ? a u niej byłaby w domu czy w kojcu ??
Chodzi o to, żeby miała jak najwięcej kontaktu z człowiekiem na swoje stare lata.. .jesli ds nie znajdzie :(

jednak nadal proszę o zdjęcia hoteliku u ocelot .[/QUOTE]
ja tylko powiedziałam swoje zdanie:(:( a dobro Kluski jest najważniejsze!, skoro wiem jak mieszka w schronisku to warunki hoteliku muszą być o niebo lepsze niż schroniskowe!!!

Posted

[quote name='danusiadanusia'] skoro wiem jak mieszka w schronisku to warunki hoteliku muszą być o niebo lepsze niż schroniskowe!!![/QUOTE]

z tym się zgadzam pewnie i reszta też ! dlatego prosimy o zdjęcia, popatrzymy, pomyślimy ;)

Posted

Dziewczyny ale ja nie prowadzę hotelu. Nie wiem skąd się to wzięło.
Ja w tym dt mam psiaki, za które normalnie płacę.
Są tam, bo jest konkurencyjna cena. I warunki są lepsze niż w schronisku.

Posted

[quote name='gluchypies']Mam już info:
Jest to płatny DT. Cena jest 150 zł, ponieważ w boksie są dwa psy. Boks 300zł + karma. Gdyby Klusia przyjechała z jeszcze jednym psem, to też ta cena była by na nią jedną 150 zł. Warunki są fajne, duże wybiegi po 150 m2, psy są zamykane na noc, a jeśli nie szczekają to nie są zamykane. Mają do dyspozycji budy w budynku. Są im okazywane miłość i ciepło.

Takie info dostałam. Jeśli jesteście dziewczyny zainteresowane, to mogę poprosić o namiary na osobę, która prowadzi ten DT i wtedy możecie dzwonić i już u niej się dowiadywać, jak to wygląda.[/QUOTE]
to ja poproszę namiary:):) OCELOT nie prowadzi hoteliku, pisałam do Niej to jest ktoś inny... zaraz dopytam

Posted

Boksy to Wy macie rzeczywiście duże, ile psiaków mieszka w takim? jaki jest wolontariat? I samo schronisko.
Jak mi nakreślicie warunki to uczciwie Wam odpowiem czy warto Klusię targać te km czy nie:)

Posted

[quote name='ocelot']Boksy to Wy macie rzeczywiście duże, ile psiaków mieszka w takim? jaki jest wolontariat? I samo schronisko.
Jak mi nakreślicie warunki to uczciwie Wam odpowiem czy warto Klusię targać te km czy nie:)[/QUOTE]
z Klusią mieszka tylko jedna sunia, mają oddzielne budy, wolontariusze przychodzą głównie w soboty i niedziele, warunki nie są domowe, ale myślę, że niejedno schronisko może nam zazdrościć:)

Posted

[quote name='danusiadanusia']z Klusią mieszka tylko jedna sunia, mają oddzielne budy, wolontariusze przychodzą głównie w soboty i niedziele, warunki nie są domowe, ale myślę, że niejedno schronisko może nam zazdrościć:)[/QUOTE]
Nie ma z moim schroniskiem dziewczyny porównania:( U nas 4-5 psów w boksie 3 x 2 metry:( Szukajcie jej domowego dt

Posted

to prawda że jeśli chodzi o warunki to Kluseczka ma nawet fajne w porównaniu do innych schronisk . .
ale chodzi tu o Czlowieka. Ona juz 10 lat za kratkami
Albo intensywnie szukamy DS, piekne zdjecia robimy i jak najwiecej ogloszen
albo hotelik/dt . ..

Posted

[quote name='Doda_']to prawda że jeśli chodzi o warunki to Kluseczka ma nawet fajne w porównaniu do innych schronisk . .
ale chodzi tu o Czlowieka. Ona juz 10 lat za kratkami
Albo intensywnie szukamy DS, piekne zdjecia robimy i jak najwiecej ogloszen
albo hotelik/dt . ..[/QUOTE]
dokładnie tak!! ja mieszkam 50 km od schroniska nie jestem tam często, ale poproszę kierownika o ładne zdjęcia i intensywnie ją ogłaszamy!!!! dodam, że szefostwo w schronisku jest super:):) pod każdym względem!!! teraz jak byliśmy po Nowym Roku to wszyscy na nas czekali:):) i śmiałam się, że my nie do nich przyjechałyśmy tylko do Kluski:):)

Posted

Przytargałam się tu do Was w sumie zupełnym przypadkiem.
Mam z tego schroniska (jak nic nie pokićkałam) Felę i Dolly adoptowane 2 lata temu
to jest Fela przyjechała do mnie w wieku ok 9 lat i jest strasznie podobna do Waszej niuni i z wyglądu i z zachowania.
[IMG]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/1507166_259140464242112_278609682_n.jpg[/IMG]
Tak mieszka Fela, Babula to ta siedząca koło Feli czarno-biała.
[IMG]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1380201_237873953035430_704387186_n.jpg[/IMG]

Przychodzę z taką do Was propozycją mam wolne miejsce w budynku ogrzewanym po Babuli staruszce z kieleckiego schroniska. Ja praktycznie większość dnia jestem w domu z uwagi na charakter pracy, bardzo dużo czasu spędzam z psami na spacerach.
Nie prowadzę hoteliku, wpłaty na utrzymanie psa są przekazywane na konto fundacji z każdej złotówki muszę się rozliczyć ze skarbówką, więc nic nie biorę do kieszeni, wszystkie nadwyżki są przekazywane na psy które nie mają wirtualnej opieki jak np ten duży czarny pies w rogu zdjęcia Reksiu lat 7.

Posted (edited)

[quote name='Hałabajówka']Przytargałam się tu do Was w sumie zupełnym przypadkiem.
Mam z tego schroniska (jak nic nie pokićkałam) Felę i Dolly adoptowane 2 lata temu
to jest Fela przyjechała do mnie w wieku ok 9 lat i jest strasznie podobna do Waszej niuni i z wyglądu i z zachowania.
[IMG]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/1507166_259140464242112_278609682_n.jpg[/IMG]
Tak mieszka Fela, Babula to ta siedząca koło Feli czarno-biała.
[IMG]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1380201_237873953035430_704387186_n.jpg[/IMG]

Przychodzę z taką do Was propozycją mam wolne miejsce w budynku ogrzewanym po Babuli staruszce z kieleckiego schroniska. Ja praktycznie większość dnia jestem w domu z uwagi na charakter pracy, bardzo dużo czasu spędzam z psami na spacerach.
Nie prowadzę hoteliku, wpłaty na utrzymanie psa są przekazywane na konto fundacji z każdej złotówki muszę się rozliczyć ze skarbówką, więc nic nie biorę do kieszeni, wszystkie nadwyżki są przekazywane na psy które nie mają wirtualnej opieki jak np ten duży czarny pies w rogu zdjęcia Reksiu lat 7.[/QUOTE]

Felka i Dolly są "nasze" fajnie,że do nas zajrzałaś :loveu::loveu: a jak dziewczynki się mają,jak Fela radzi sobie?

hmm jeśli chodzi o Twoją propozycję to na początku dziękujemy za chęci ! jednak uważam,że najlepszym rozwiązaniem jest jednak znalezienie Kluseczce DS - wiem,że będzie ciężko,ale musimy próbować ! w schronisku Klusia na prawdę ma dobre warunki - duży wybieg,ma swoje koleżanki,spacerki .... na pewno chciałaby - jak każdy "nasz" schroniskowy zwierzak swój własny,wymarzony domek,ale uwierzcie mi,że jak na schroniskowe warunki ma dobrze ! jeśli byłaby w hoteliku trzeba się liczyć z tym,że może w nim już zostać do końca swojego życia - niestety :( a płacić oczywiście trzeba :( z czasem mogą zacząć się problemy zdrowotne na które potrzebne będę dodatkowe pieniążki,na początku może być wszystko pięknie,ale potem możemy zostać z tym sami i co??

Edited by kinga_kinga7