Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lamia2']Wiem, Camara coś organizuje, ja przyjadę i pomogę i do weta też pojadę :)

organizuje :cool3: wieczorkiem w przypływie desperacji zadzoniłam do Kasie i huknęłam: znajdź kogos w Wa-wie do transportu Igorka. to w końcu twój kaukaz - bo wszystkie kaukazy są twoje :eviltong: I pomogło :p

ale jeszcze nie zapeszam - bo dopiero będę dzwonic i słodko utwierdzać dekliwenta, że to zadanie to cel jego istnienia :evil_lol:

• Replies 974
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Camara napisał(a):
... - bo dopiero będę dzwonic i słodko utwierdzać dekliwenta, że to zadanie to cel jego istnienia :evil_lol:

Camara, a jaki numer wykręcisz? Bo rozumię, że telefonujesz do Igora. Myślisz ze odbierze? Ciekawa jestem gdzie on nosi ten telefon...
No i jak Ty sie z nim dogadasz? Chyba ze Cię nie doceniam :cool1:

Posted

Uśmiałam się do łez :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

jakby się nie udało z dogowym transportem, to może chociaż na przednie siedzenie mojego autka uda się go wepchnąć :p , nie wiem tylko czy mu się w czasie jazdy chodzik nie włącza :cool3:

Posted

lamia, wtenczas dzwoń do Camary żeby z nim pogadała i mu wytłumaczyła że przednie siedzenie jest od siedzenie a nie od włączania chodzików ;)

A co do tyłu. Ataman też nie chciał początkowo wsiadać. I to się robi tak: Otwierasz bagażnik, otwierasz drzwi z obu stron. Pies widzia na przestrzał i jest przepływ powietrza. Wsiadasz najpierw Ty i wołasz psa albo go po prostu ciągniesz za sobą, ktoś ewentualnie może popychać. :razz: . Jak pies już jest w środku to zamykasz drzwi którymi wsiadł, wysiadasz Ty i zamykasz drugie drzwi. Uchylasz okno, głaskasz go, na koniec bagażnik zamykasz. Tak nauczyłam wsiadać Atamana do samochodu. Juz nie ma problemów. Chyba sie bał zamkniętej, małej przestrzeni.

Posted

Kasie napisał(a):
lamia, wtenczas dzwoń do Camary żeby z nim pogadała i mu wytłumaczyła że przednie siedzenie jest od siedzenie a nie od włączania chodzików ;)

A co do tyłu. Ataman też nie chciał początkowo wsiadać. I to się robi tak: Otwierasz bagażnik, otwierasz drzwi z obu stron. Pies widzia na przestrzał i jest przepływ powietrza. Wsiadasz najpierw Ty i wołasz psa albo go po prostu ciągniesz za sobą, ktoś ewentualnie może popychać. :razz: . Jak pies już jest w środku to zamykasz drzwi którymi wsiadł, wysiadasz Ty i zamykasz drugie drzwi. Uchylasz okno, głaskasz go, na koniec bagażnik zamykasz. Tak nauczyłam wsiadać Atamana do samochodu. Juz nie ma problemów. Chyba sie bał zamkniętej, małej przestrzeni.

W moim to jest trudne przez te siedzenia z przodu, to jak w maluchu, trzeba przesunąć siedzenie i przecisnąć się na tylną kanapę. Przy braku współpracy to trochę trudne, zwłaszcza, że fotel kierowcy jest nieruchomy na stałe. Ale odezwała się do mnie Beata i prawie jesteśmy umówione (jeszcze tylko miejsce do dogrania) :cool3:

Posted

lamia2 napisał(a):
Ale odezwała się do mnie Beata i prawie jesteśmy umówione (jeszcze tylko miejsce do dogrania) :cool3:

lamia - to teraz ja z beczki organizacyjnej:

com usłyszała przez telefon - powtarzam ;) :

1.Igor jest umówiony na tę 19.15 do dr Elwiry Buczek

2.lecznica jest w nowym miejscu, czyli przy ul. Nałęczowskeij 60 róg Zdrojowej

3. ja podałam swoje namiary i nr kontaktowy, bo coś trzeba było podać :p - ale zastrzegłam, ze ja jestem w Koszalinie i aktualizuję dane osoby, która z psem przyjedzie - zeby w razie czego z nia sie kontaktować. Czy mogę podać twoje namiary, tj. nazwisko i tel.?

Posted

Czyli - transport jest?
Bo ja w razie WU służę Ostatnią Warszawską Deską Ratunku (mam nadzieje ze niezawodną... :roll: ) wstępnie poinformowaną już :razz:
Igor niespecjalnie lubi do auta wsiadac - coś się o tym przekonałam :cool3:
Ale metodą łopatologiczną załadujecie go gdziekolwiekbądź :evil_lol:

Co do rekordów.
Moja skoda favorit jechaliśmy:
psy: 1/ wielka Abi 2/ duży szarik 3/ średni ale ruchliwy szarpej Lalunia
człowieki: 1/ Piotrek kierowca 2/ Roman duży mężczyzna 3/ ja mała kobietka.
Nie jest to skoda kombi :evil_lol:
A kiedyś do czinkłaczento zapakowałam 4 psy i 3 koty :evil_lol: ale z ludziów byłam tylko ja.

Posted

kinga napisał(a):
lamia - to teraz ja z beczki organizacyjnej:

com usłyszała przez telefon - powtarzam ;) :

1.Igor jest umówiony na tę 19.15 do dr Elwiry Buczek

2.lecznica jest w nowym miejscu, czyli przy ul. Nałęczowskeij 60 róg Zdrojowej

3. ja podałam swoje namiary i nr kontaktowy, bo coś trzeba było podać :p - ale zastrzegłam, ze ja jestem w Koszalinie i aktualizuję dane osoby, która z psem przyjedzie - zeby w razie czego z nia sie kontaktować. Czy mogę podać twoje namiary, tj. nazwisko i tel.?

Wysłałam Ci na PW moje dane :cool3:

Posted

PaulinaT napisał(a):
Czyli - transport jest?
Bo ja w razie WU służę Ostatnią Warszawską Deską Ratunku (mam nadzieje ze niezawodną... :roll: ) wstępnie poinformowaną już :razz:
Igor niespecjalnie lubi do auta wsiadac - coś się o tym przekonałam :cool3:
Ale metodą łopatologiczną załadujecie go gdziekolwiekbądź :evil_lol:

Co do rekordów.
Moja skoda favorit jechaliśmy:
psy: 1/ wielka Abi 2/ duży szarik 3/ średni ale ruchliwy szarpej Lalunia
człowieki: 1/ Piotrek kierowca 2/ Roman duży mężczyzna 3/ ja mała kobietka.
Nie jest to skoda kombi :evil_lol:
A kiedyś do czinkłaczento zapakowałam 4 psy i 3 koty :evil_lol: ale z ludziów byłam tylko ja.

No już mnie nie zawstydzajcie :oops: ja tylko 3 psy i dwa ludki

Posted

[quote name='Camara']organizuje :cool3: wieczorkiem w przypływie desperacji zadzoniłam do Kasie i huknęłam: znajdź kogos w Wa-wie do transportu Igorka. to w końcu twój kaukaz - bo wszystkie kaukazy są twoje :eviltong: I pomogło :p

:evil_lol:

dobrze, ze pomogło :lol:

ale tak naprawdę... :siara: to Igor jest kaukazem... Camary :siara:

w papierach w schronie stoi czarno na białym, ze ona go sobie adoptuje, w pełni świadoma obowiązków, jakie wiaża się z posiadaniem psa, tralala...

( bo Camara mnie wychowuje, zebym NIGDY na siebie nie adoptowała wszystkich psów ze schroniska :shake: - no więc umowa adopcyjna jest na nią :lol:
- i teraz mogą do niej zadzwonić kontrolnie i sprawdzić, czy Kaukaza nie trzyma na łańcuchu, czy nie rozmnaża, itd...
a ona nawet go nie ma :niewiem: - co za kłamliwa kobieta :shake: )

Posted

tak sie to czyta, to az zal, ze zaden transport nie jedzie przez Gdynie i nie ma kogo upychac:placz: A wiecie, ze ja "na zywo" nigdy nie widzialam kaukaza:shake: :lol:

Posted

samoglow napisał(a):
tak sie to czyta, to az zal, ze zaden transport nie jedzie przez Gdynie i nie ma kogo upychac:placz: A wiecie, ze ja "na zywo" nigdy nie widzialam kaukaza:shake: :lol:

oj to bardzo ryzykowne - bardzo
bo zaraz Ci Kinga przyśle jakiegoś kaukaza... na tymczas :diabloti: żebyś go sobie mogła na żywo pooglądac z każdej strony :evil_lol:

Posted

[quote name='samoglow'] A wiecie, ze ja "na zywo" nigdy nie widzialam kaukaza:shake: :lol:

samoglow - czy Ty naprawdę to napisałaś? :crazyeye:

...bo żeby potem nie było na mnie :shake: - jak Cię z domu wywalą, gdy nagle zobaczysz :
na żywo :p hurtem :p kaukazy z Koszalina :p

Posted

PaulinaT napisał(a):
oj to bardzo ryzykowne - bardzo
bo zaraz Ci Kinga przyśle jakiegoś kaukaza... na tymczas :diabloti: żebyś go sobie mogła na żywo pooglądac z każdej strony :evil_lol:

he he, pisałyśmy w tym samym czasie - jak ty mnie droga koleżanko znasz :placz:

a w ten transportowy piątek, gdy do Pauliny dzwoniłam jako do Ostatniej Deski Ratunku - w słuchawce zamiast zachęcającego:
- halo, kochana koleżanko z koszalina :loveu:

- usłyszałam groźne: - Hotel [psi] zajęty :diabloti:

ale od czegóż ma się Dobre Koleżanki rozsiane po całej Polsce :p
siła mojej perswazji była mocniejsza, niż Paulinowej :p

Posted

kinga napisał(a):
he he, pisałyśmy w tym samym czasie - jak ty mnie droga koleżanko znasz :placz:

a w ten transportowy piątek, gdy do Pauliny dzwoniłam jako do Ostatniej Deski Ratunku - w słuchawce zamiast zachęcającego:
- halo, kochana koleżanko z koszalina :loveu:

- usłyszałam groźne: - Hotel [psi] zajęty :diabloti:

ale od czegóż ma się Dobre Koleżanki rozsiane po całej Polsce :p
siła mojej perswazji była mocniejsza, niż Paulinowej :p

he he - to było tylko po to, zeby nie wyszło ze jakas łatwa jestem czy cuś - zawsze trzeba sie choc troszke opierać nie :razz:
Ale Ci powiem - jak usłyszałam: "jedzie rotwailerka i kaukaz" to mnie kolana się miętkie zrobily... :roll:

Posted

To ja jestem lepsza kolezanka bo zaraz kombinowałam gdzie ja czwartego upchnę na tymczasie :cool1:

Samogłów, jak to nie widziałas kaukaza! Toż to wstyd zwłaszcza ze jednego pomagasz utrzymywać ;)
Ale żebyć nie miała tak jak sie Camarze zrobiło: wzięła na przechowanie Gale, kałkazice ze schroniska na moją prośbę. Do tamtego czasu to ona sie tylko w podhalanach specjalizowała. No i wzięła tą kulawą Gale. Narobiła jej szkód w otoczeniu domu ale nic to. Od tej pory Camara i w kaukazach się specjalizuje. A że samogłów jesteś jej immienniczka to bym uwazała. Czasem ten pierwszy raz wystarczy zeby później nie przestać już...;)

Posted

Kasie napisał(a):
To ja jestem lepsza kolezanka bo zaraz kombinowałam gdzie ja czwartego upchnę na tymczasie :cool1:

ooo... :-o
i w dodatku jednego koszalińskiego kaukaza juz masz...

Posted

PaulinaT napisał(a):
:razz:
Ale Ci powiem - jak usłyszałam: "jedzie rotwailerka i kaukaz" to mnie kolana się miętkie zrobily... :roll:

:p :p :p

no masz - jakoś tak wszystkim mowę odbierało, jak ich informowałam, ze będą wiezć rottweilerkę i kaukaza

mojemu Maćkowi też, gdy mu, pogodnie uśmiechnięta, to oswiadczyłam ;)
on był pierwszym, najtrudniejszym punktem, bo musiałam mu to zapodać twarza w twarz :-o

...potem wszystkim innym - to juz tylko przez telefon - i tylko za każdym razem sie zastanawiałam, czy mam przerwę w połączeniu, bo cóś milkło po drugiej stronie...:evil_lol:

Posted

A moja mama,
w niedzielę,
jak jej powiedziałam że mam sunie z 5 szczeniakami, to najpierw zapytała z przerażeniem i dezaprobatą w głosie, czy zakładam schronisko, a potem już cichszym głosem: to zrezygnowaliście już z dzieci ?

Posted

Kasie napisał(a):

...;)

droga koleżanko - no przecież to Twój kaukazi obowiązek :diabloti:

... i nadal wierzymy w Ciebie - bo on w koncu opuści kiedyś Warszawę... :siara:

Posted

Kinga, ja czegos nie rozumię: jesteś w stanie Maćkowi zapodać przewóz rottwailerki z kaukazem, obcych psów ras uznanych za agresywne a nie umiesz go przekonać do przechowania Foresta?

Posted

karina1002 napisał(a):
A moja mama,
w niedzielę,
jak jej powiedziałam że mam sunie z 5 szczeniakami, to najpierw zapytała z przerażeniem i dezaprobatą w głosie, czy zakładam schronisko, a potem już cichszym głosem: to zrezygnowaliście już z dzieci ?

Karina - Puchar Zwycięzcy za tego posta :loveu:

Posted

karina1002 napisał(a):
A moja mama,
w niedzielę,

Karina, moja mama przy tym psim interesie to już dawno mnie za starą panne uznała bo nie mam czasu wyjść za mąż tylko jakieś psie bidy ciągle zwożę...