Tigraa Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Sara ma ok. półtora roku. Została znaleziona dziś przez Voess. Sunia jest owczarkiem niemieckim, bardzo miła i łagodna. Na szyi ma ogromną ranę po sznurze... prawdopodobnie jest też w ciązy... Sunia na razie została umieszczona w schronisku, które i tak już pęka w szwach. Nie miałyśmy po prostu co z nią zrobić... Prosimy o pomoc w szukaniu jej domu. Ktoś najwyraźniej wyrzucił bidulkę aby pozbyć się szczeniaków... radomska codzienność...:angryy: Quote
iczing Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 czy suńkę widział wet ? co powiedział ? czy zaciążona? Quote
D O R K A Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Sunia jest bardzo grzeczna, przyjaźnie nastawiona do ludzi pomimo krzywdy jakiej od człowieka zaznała. Sara jest w zaawansowanej ciąży. Miałyśmy z Kasią ogromny dylemat, bo tak naprawdę to w schronisku też nie było jej gdzie umieścić. Mamy ogromne przepełnienie, schronisko dosłownie pęka w szwach:shake: Musiałyśmy ją umieścić w boksie z psem choć ze wględu na jej stan powinna być sama w boksie. W obecnej chwili niestety nie ma takiej możliwości...:shake: Quote
D O R K A Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 iczing napisał(a):czy suńkę widział wet ? co powiedział ? czy zaciążona? Tak, zanim odwiozłyśmy ją do schronu Sarę oglądał lekarz i potwierdził ciążę. Quote
*Gajowa* Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Biedna sunieczka... a czy jest szansa w schronie na sterylke aborcyjną ? Czy można wogóle taki zabieg wykonać biorac pod uwage ranę na szyi ? Quote
Tigraa Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Myślę, że na sterylkę aborcyjną jest już za późno... Quote
*Gajowa* Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Na zdjęciach ciąża nie wygląda na bardzo zaawansowaną ale może fotki były robione wcześniej... Quote
Tigraa Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Wet stwierdził zaawansowaną ciążę, aborcja w tym wypadku to zbyt duże ryzyko. Quote
malagos Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 A jak ocenił tę ranę? Jest świeża, czy sie goi? Przy tych upałach muchy mają raj :shake: Quote
gallegro Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Sara na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=200870671 Quote
Tigraa Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Tomku dziękuję Ci... Sara powinna szybko znaleźć dom, jest prześliczną i przemiłą suńką. Quote
iczing Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 suia śliczna, nie trzeba się rozpisywać, oczy-widzą istotną przeszkodą w jej adoptowaniu TERAZ jest ciąża .... bo co zrobić jak się oszczeni? może jaki tymczas by spokojnie pomatkowala ? jest gdzieś niedaleko takie miejsce ? Quote
Voess Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Mama była we wtorek w schronisku . Zawiozła tam Pana, który tak by się wydawało chciał adoptować Sarunie. Tak bardzo prosiła łapkami żeby ją zabrać. Miała takie smutne oczka:placz: . Niestety Mama odrazu zorientowała się, że nic z tego nie będzie. Żal było odjeżdzać i Ją tam zostawiać. Tak bardzo chcielibyśmy żeby znalazła dom. Trzymamy Kciuki. Najlepiej gdyby taką ranę miała leczoną w odpowiednich warunkach. Tak bardzo się martwię żeby nic się Jej nie stało. Quote
Voess Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Czy ktoś wie ile może kosztować hotel dla Sary i czy jest w Radomiu? Może na czas dopóki nie znajdzie Sunia domu mogłaby przebywać w nim. Quote
BoWa Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Hotel bylby dobrym rozwiązaniem, myślę,że kasę się uzbiera.... Quote
D O R K A Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Leczenie Sary jest kontynuowane w schronisku. Wczoraj dostała antybiotyk. Rana z dnia na dzień wygląda lepiej. Quote
agusiazet Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Oferuję 200 zł na hotelik lub DTP dla suczki, miało być dla Tofika, ale on zanlazł dom , a ta biedna sunia nie może być w schronie!!! Quote
iczing Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 śliczna jest! ile jej zostalo do oszczenienia się ? i najważniejsze pytanie : co zrobimy ze szczeniakami ? Quote
iczing Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 przepraszam, zapomnialam dopisać ,że jest zainteresowanydomek i to o zadal pytanie nt .szczeniaków ! Quote
agusiazet Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Iczing, to super, szczeniaki - sama nie wiem. Jak już bedą ja nie miałabym siły psychicznej, żeby je uśpic, ale wiem, że to czasami konieczne. Myślę, że to adoptujący sunię ludzie powinni zadecydować! Ale współczuję im podejmowania takiej decyzji!!! Quote
Recommended Posts