Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

rozmawiałam dzisiaj  z Angeliką, u której jest Grafiś.

Grafi żyje, ma sie dobrze. Ładnie je, nie ma problemów zrowotnych.

Na podwórzu u Angeliki rządzi. Jest psem dominujacym, i dlatego podporządkowuje sobie inne psy. Z suczkami ładnie się dogaduje.

Jest psem, który bardzo lgnie do człowieka, lubi sie przytulać, lubi być w centrum uwagi.  Stara sie zwrócić na siebie uwagę człowieka.

Co do zjęc, to dostałam kilka od Angeliki, ale nei umiem wstawiać zdjęć na dogo. Czy ktoś mi pomoże?

Jutro sprawdzę konto i podam czy mam nowe wpłaty, poza tymi, które widnieją w rozliczeniu.

Posted

Nie otwierają się :( Jeśli to inne niż te poniżej, to prześlij do mnie, wstawię.

Problem jest taki, że administrator co chwilę zmienia zasady dodawania obrazów. Ja juz nie wydalam z serwerami hostingowymi: stale coś jest nie tak, stale format strony im się nie podoba. 

Korzystam z Picasa Web Albums i nie mam żadnych problemów z wstawianiem zdjęć pod warunkiem, że na dogo mam pełny pakiet uprawnień.

śliczny ten Grafiś - trudno uwierzyć, że nikt się w nim nie zakochał .... ;(

Ja też się dziwię.

Czy te zdjęcia są w ogłoszeniach ? Jeśli nie, to może wartałoby podmienić. Może zdjęcia w ogłoszeniach nie są zbyt zachęcające.

Posted

Witam,

sprawdziłam konto, i mam nową wpłatę od   moca35 - 15 zł  (21.09.).

Za wpłatę pięknie dziękuję !

Obecnie Grafi ma 771 zł.

Posted

Elik: U mnie z picassy od jakiegoś czasu nie wchodzą. Pełny pakiet to opcje płatne jak rozumiem?

Pełny pakiet na dogo to znaczy, że mam wszystkie możliwe funkcje edycji bez konieczności korzystania z HTML-a. Nie miałam na myśli jakichś dodatkowych, płatnych funkcji. Od czasu do czasu ja też nie mam dostępu do wszystkich funkcji i wtedy tez nie mogę wklejać zdjęć bezpośrednio z albumu pisaca. Musze wtedy wklejać linki, ale na wątku pojawia się nie link, a zdjęcie.

Teraz od dłuższego czasu mogę korzystać z wszystkich funkcji, jakie są na dogo.

• Upvote 1
Posted

hmmm... mi z picassy nie wchodzą i już. No trudno. 

Mam jeszcze jedno pytanie: Jak załatwiacie pakiety ogłoszeń? W sensie, że ktoś zrobi? Zakładam, że to kosztuje, ale pytanie jest kogo prosić. 

Są bazarki ogłoszeniowe płatne, ale ceny nie wygórowane. Trzeba śledzić reklamy bazarków.

• Upvote 1
Posted

Witam,

Wykupiłam pakiet ogłoszeń dla Grafisia na bazarku ogłoszeniowym u AgnelikiXD: 

http://www.dogomania.com/forum/topic/333432-bazarek-ogłoszeniowy-na-dług-cezara-do-1010-godz-2100/page-2

Zapytałam też czy istnieje możliwość wykupienia ogłoszeń wyróżnionych. Czekam na odpowiedź.

Na bazarku ogłoszeniowym wkleiłam nieco zmienioną treść ogłoszenia, którą w poście nr 1045, na stronie 53 przygotowała Ayame:

Historia Grafiego nie jest znana. Pies może kiedyś miał dom, może ktoś kiedyś go kochał. Nie wiadomo czy się zgubił, czy został wyrzucony, czy długo się błąkał. Nie wiadomo też czy ktoś skrzywdził go celowo, czy na skutek wypadku trzy zęby Grafiego zostały złamane. Dalej nie było lepiej. Psiak trafił do punktu przetrzymań, miejsca, gdzie powinni być ludzie, którym zależy, którzy chcą pomóc bezdomnym psom. Niestety tam takich nie było.

Zabiedzony, cierpiący z ogromnego bólu, smutny i zrezygnowany psiak w końcu miał odrobinę szczęścia. Wypatrzył go ktoś, kto postanowił mu pomóc.

Grafi trafił do psiego hotelu. Złamane zęby zostały usunięte i nareszcie pies mógł jeść.

Grafi wygląda  zwyczajnie, niczym się szczególnie nie wyróżnia, a wiadomo, że każdy chce mieć wyjątkowego psa.  

Okazało się, że w kontaktach z człowiekiem Grafi jest bardzo grzeczny i zrównoważony. Jest wspaniałym towarzyszem spacerów, wciąż lubi się bawić.  Nie atakuje innych  psów.  Jest  też bardzo czujny i dobrze pilnuje domu i posesji.

Grafi jest wykastrowany.  Został odpchlony, odrobaczony, zaszczepiony i zaczipowany.  Grafi ma wykonane badania krwi, jest zdrowy. Ma około 8-9 lat.

Grafi potrzebuje człowieka, który go pokocha i ofiaruje mu swój dom, a dostanie w zamian całą bezwarunkową miłość tego wyjątkowego psa.

Warunkiem  bezpiecznej adopcji jest wizyta przed adopcyjna oraz podpisanie umowę adopcji psa.

Jeśli zechcesz przygarnąć Grafisia pod swój dach zadzwoń proszę pod numer 504 060 219 lub 603 283 744, adres mailowy [email protected]

•  
Posted

NIe wiem jak to jest jak pies odchodzi, ale mam wrażenie, ze u mojego staruszka koniec zbliża się nieuchronnie...........i dlatego tak ciężko jest mi tu wchodzić i zabierać się za cokolwiek.....

Posted

NIe wiem jak to jest jak pies odchodzi, ale mam wrażenie, ze u mojego staruszka koniec zbliża się nieuchronnie...........i dlatego tak ciężko jest mi tu wchodzić i zabierać się za cokolwiek.....

Też mam staruszka - 13 letni z chorym serduszkiem. Wiem co czujesz i współczuję :(

Trzymaj się, nie pokazuj smutku przy staruszku. Psiaki doskonale wyczuwają nasze nastroje. Będzie niepotrzebnie cierpiał z Twojego powodu.

Posted

Mój 15 letni staruszek ma chore serce, w dodatku jest ono sporo powiększone, ma nowotwór płuc z licznymi przerzutami na miąższu płuc. Ten kilkucentymetrowy guz naciska na serduszko. I dlatego on tak strasznei dyszy, męczy się, sapie. Przy oddychaniu nieraz jęczy. Biegam z nim do weta, ale wszystko jest w normie, tylko te choroby........

Jeszcze ma chory układ moczowy, wątrobę, ma zaćmę i jest głuchy........ot taka starość..........

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Till.    Wiem, że o Grafisia nikt nie pyta.

Ona jakis czas temu porozwieszała plakaty z informacją, ze Grafi szuka domu - zresztą tak, jak już tu kiedyś ktoś sugerował.       Był tylko jeden telefon z ogłoszenia. Jak sie okazało, Pani, która dzwoniła miała na uwadze kilka piesków, i ostatecznie nie była zainteresowana Grafim.

Till zostawiła też informację w okolicznych przychodniach weterynaryjnych, że Grafi jest do adopcji.  Wiecie jak to jest, czasami komuś odejdzie piesek, jedyny przyjaciel, i może taka osoba chętnie przyjęłaby kolejnego.  Niestety nie było żadnego odzewu.

Till jeszcze liczy na to, że w jej okolicach może jakaś samotna starsza osoba zechce przygarnąć pieska, i może wówczas byłaby to jakaś szansa dla Grafisia. W każdym razie wieści zostały rozpuszczone, może coś z tego wyniknie....