Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paula_t napisał(a):
Niestety ilość pobrań telefonów na tablicy nie jest kompletnie miarodajna...tylko denerwuje ;)

Ledwo parę dni ogłoszenie wisi w internecie, więc czekamy cierpliwie...

Czekamy cierpliwie!!!

A, że ilośc pobranych tel. denerwuje to prawda

Posted

Gabi79 napisał(a):
Czekamy cierpliwie!!!

A, że ilośc pobranych tel. denerwuje to prawda

Był pierwszy tel. od osoby która chciała adoptować Fazerka. Po rozmowie tel.miałam mieszane uczucia ,więc poprosiłam Anie o przeprowadzenie rozmowy z tym młodym człowiekiem i razem podjęłyśmy decyzję że Fazer nie szuka takiego domku, bez stabilizacji (Fazer mieszkał by trochę u niego trochę u ojca ), bez znajomości rasy . Nie było ani jednego pytania co to za piesek, jak się zachowuje, czy jest zdrowy , czy ma komplet szczepień, pan nawet nie miał zamiaru pofatygować się osobiści i zapoznać się z Fazerkiem, chciał go odebrać z Krakowa i zafundować mu przejażdżkę pociągiem...Więc szukamy dalej domku prawdziwego, pełnego miłości i zrozumienia!!!!
Ale pamiętamy wszyscy ,że pierwszy domek Milusia też się nie sprawdził a potem już było tylko lepiej i Miluś ma cudowny dom:)

Posted

Panu już dziękujemy...Dobrze zrobiłyście, ja już mam dość zerowego zaangażowania ze strony przyszłych domków, zerowego zainteresowania przyszłym domownikiem. Najlepiej to przywieźć Im pod drzwi psiaka, a jak tylko pojawi się jakikolwiek problem, to jeszcze odebrać:angryy:
Nie takiego domku szukamy dla Fazerka:shake:

Posted

Ja, po prostu tego nie rozumiem: nowy domownik ma się pojawić i nikt nawet nie zapyta co je, czego nie lubi, etc:angryy:. A na moje stwierdzenie, że boksio wyciągnięty ze schronu, po nieudanej adopcji, wsadzony do pociągu przez obcego człowieka może zachowywać się różnie, a na pewno będzie zestresowany, odpowiedział: no, może tak być...

Posted

Fazerku,to na pewno nie ten domek dla Ciebie!To zapewne znowu kolejny "amator", z tak niestety,ale licznej grupy pseudo- miłośników zwierząt...:-(
Czekamy na ten właściwy i jedyny!!!:kciuki::smile:

Posted

Fazerek dziś poszedł do nowego domku, ale nie wiemy gdzie dokładnie, tylko tyle, że z Dębicy. Myślimy i mamy nadzieję, że o sprawie wiedzą więcej inspektorzy, my nie wiemy nic więcej poza tym, co wyczytane na stronie inspektoratu, tzn.: Nowy domek dowiedział się o historii Fazerka z internetu. Dom będzie sprawdzany, jest z podwórkiem (chyba już jakieś kroki zostały podjęte przed adopcją, by go sprawdzić, ale to nasze domysły wynikające z treści, którą przeczytałyśmy dotyczącej tej adopcji). Gdy Wiola dzwoniła do azylu, by poprosić o niewydawanie nikomu Fazerka, bo znalazł się domek idealny w Krakowie, było już za późno - właśnie w tym momencie nowi właściciele podpisywali ostanie papiery. Słowem, długo nic się nie działo, a jak zaczęło się dziać to naraz. Mamy tylko nadzieję, że Fazerek na tym dobrze wyjdzie, dziękujemy Wam wszystkim za pomoc!!! Na razie czekamy na jakieś wieści, żeby potwierdzić udaną adopcję. Jeśli tylko pojawią się jakieś dodatkowe informacje, napiszemy!

Posted

Tak wyszło...ja byłam już umówiona dziś na 18 z nowym domkiem na wizytę, bo okazało się, że niedoszły domek kilka ulic ode mnie mieszka i do tego samego weta chadzamy i zadzwoniła Wiola z info, że Fazio idzie do adopcji. Trzymam kciuki za Fazerka!

Posted

[quote name='kontaktogloszenia']Fazerek dziś poszedł do nowego domku, ale nie wiemy gdzie dokładnie, tylko tyle, że z Dębicy. Myślimy i mamy nadzieję, że o sprawie wiedzą więcej inspektorzy, my nie wiemy nic więcej poza tym, co wyczytane na stronie inspektoratu, tzn.: Nowy domek dowiedział się o historii Fazerka z internetu. Dom będzie sprawdzany, jest z podwórkiem (chyba już jakieś kroki zostały podjęte przed adopcją, by go sprawdzić, ale to nasze domysły wynikające z treści, którą przeczytałyśmy dotyczącej tej adopcji). Gdy Wiola dzwoniła do azylu, by poprosić o niewydawanie nikomu Fazerka, bo znalazł się domek idealny w Krakowie, było już za późno - właśnie w tym momencie nowi właściciele podpisywali ostanie papiery. Słowem, długo nic się nie działo, a jak zaczęło się dziać to naraz. Mamy tylko nadzieję, że Fazerek na tym dobrze wyjdzie, dziękujemy Wam wszystkim za pomoc!!! Na razie czekamy na jakieś wieści, żeby potwierdzić udaną adopcję. Jeśli tylko pojawią się jakieś dodatkowe informacje, napiszemy!

[quote name='kontaktogloszenia']...jak piszą inspektorzy, Nowi właściciele przeczytali historię w internecie, poczytali sobie o bokserkach, przyjechali zobaczyć się z Fazerkiem, a na drugi dzień adoptowali :).

na fejsie animalsi dębica można poczytać.

Sama nie wiem, czy się cieszyć, skoro nie mamy pewności, czy to dobry domek.

Dziewczyny pisałyście w ogłoszeniach w jakim mieście jest Fazer?

Szkoda tego super domku w Krakowie. Pozostaje mieć nadzieję, że Fazerek dobrze trafił

Na tablicy ogłoszenie Fazerka jest wyróżnione do końca listopada, można spróbować podmienić.

Macie jakiegoś kandydata i tekst o nim????

Posted

[quote name='Gabi79']Sama nie wiem, czy się cieszyć, skoro nie mamy pewności, czy to dobry domek.

Dziewczyny pisałyście w ogłoszeniach w jakim mieście jest Fazer?

Szkoda tego super domku w Krakowie. Pozostaje mieć nadzieję, że Fazerek dobrze trafił

Na tablicy ogłoszenie Fazerka jest wyróżnione do końca listopada, można spróbować podmienić.

Macie jakiegoś kandydata i tekst o nim????
Mamy pilnego kandydata z domu prywatnego. Juz pare miesiecy go oglaszam, byl jeden domek, ale gosc go wypuscil, niedopatrzyl, a psiak sam z dość daleka trafił do dawnego domu. Nowy właściciel już go nie chciał i znowu trafił na ogłosenia. Jak zaczęłam go ogłaszać miał 7 miesiecy, teraz ma rok. Własciciel po przeszczepach mięsni, nie wolno go mu wyprowadzać, psina czeka na działce.... on chce mu znaleźć coś lepszego, bo to żadne życie. Napiszcie, czy jest zgoda na Toffika? Ja jeszcze zadzwonie i pogadam z właścicielem, ale raczej nic nie zmieniło się bo by dzwonił. Mam tekst zdjęcia w gotowości. no i chyba ogloszenia zalożone na 16 serwisach... Linda

Posted

Tak, Piesek w domu nadal, a raczej na działce czeka. Nam z Wiolą go jest żal. Patrzymy na niego i serce się kraja... to taki typowy przypadek. Piesek urósł i nie ma z nim kto wychodzić, bo sytuacja się skomplikowała. Tylko i wyłącznie przez wzgląd na psiaka chcemy się tym zająć. On już raz wykopał dołek na działce i uciekł, coś go potrąciło, ale na szczęście nie poważnie, utykał przez pewien czas.

Posted

biednedobre napisał(a):
Mamy pilnego kandydata z domu prywatnego. Juz pare miesiecy go oglaszam, byl jeden domek, ale gosc go wypuscil, niedopatrzyl, a psiak sam z dość daleka trafił do dawnego domu. Nowy właściciel już go nie chciał i znowu trafił na ogłosenia. Jak zaczęłam go ogłaszać miał 7 miesiecy, teraz ma rok. Własciciel po przeszczepach mięsni, nie wolno go mu wyprowadzać, psina czeka na działce.... on chce mu znaleźć coś lepszego, bo to żadne życie. Napiszcie, czy jest zgoda na Toffika? Ja jeszcze zadzwonie i pogadam z właścicielem, ale raczej nic nie zmieniło się bo by dzwonił. Mam tekst zdjęcia w gotowości. no i chyba ogloszenia zalożone na 16 serwisach... Linda

biednedobre napisał(a):
Tak, Piesek w domu nadal, a raczej na działce czeka. Nam z Wiolą go jest żal. Patrzymy na niego i serce się kraja... to taki typowy przypadek. Piesek urósł i nie ma z nim kto wychodzić, bo sytuacja się skomplikowała. Tylko i wyłącznie przez wzgląd na psiaka chcemy się tym zająć. On już raz wykopał dołek na działce i uciekł, coś go potrąciło, ale na szczęście nie poważnie, utykał przez pewien czas.

Macie jakieś fotki tego biedaka i tekst, to bym od razu podmieniła

Posted

Toffika oglaszalam na : debicacity, mojadebica, gumtree podkarpackie, tablica, anonse, lento pilzno, topogloszenianet. ropczyce, rzeszowiak, e-zwierzak, tarnowiak, ogloszenia krakow, adin, adopcjapsa, alegratka, doadopcji+morusek, podkarpackie24, tarnow.olx, cafeanimal.

Posted

biednedobre napisał(a):
Toffika oglaszalam na : debicacity, mojadebica, gumtree podkarpackie, tablica, anonse, lento pilzno, topogloszenianet. ropczyce, rzeszowiak, e-zwierzak, tarnowiak, ogloszenia krakow, adin, adopcjapsa, alegratka, doadopcji+morusek, podkarpackie24, tarnow.olx, cafeanimal.

Linda, czy możesz usunąć to z tablicy, ja spróbuję podmienić Tofika za Fazerka, a jak się zdublują to moje zostanie usunięte

Posted

Nie wiem czy się cieszyć czy nie, bo z jednej strony Fazerek znalazł domek, a z drugiej nic o tym domku nie wiemy...:roll: Mam nadzieję, że chłopak dobrze trafił. Koniecznie trzeba zamienić Fazerka na jakąś inną bidę, która szuka domu, bo nie ma co tracić tego wyróżnienia, a już Wiola z Lindą wiedzą najlepiej kto jest pierwszej potrzeby;)

Posted

paula_t napisał(a):
Nie wiem czy się cieszyć czy nie, bo z jednej strony Fazerek znalazł domek, a z drugiej nic o tym domku nie wiemy...:roll: Mam nadzieję, że chłopak dobrze trafił. Koniecznie trzeba zamienić Fazerka na jakąś inną bidę, która szuka domu, bo nie ma co tracić tego wyróżnienia, a już Wiola z Lindą wiedzą najlepiej kto jest pierwszej potrzeby;)

Po wszystkich informacjach jakie zebrałyśmy z Lindą ,myślę że domek Fazerka jest ok :) Rozmawiałam jeszcze dzisiaj z osobą która wydawała Fazerka do adopcji i mówiła że możemy być spokojne o los psiaka,że nie poszedł do żadnej budy tylko do domu a nowy właściciel wypatrzył go na stronie www. i poruszyła go historia Fazerka...ale wiadomo ze lepiej byłoby aby wcześniej domek był sprawdzony, lecz u nas to nie działa.Bardzo rzadko mamy adresy nowych domków...raz jeździłyśmy z Lindą po dużej rozległej wsi chciałyśmy wiedzieć gdzie nasza pupilka trafiła a znałyśmy tylko imię właścicielki ale się udało,znalazłyśmy- a sunia (amstafka)ma tam raj :)i oby Fazerek też tak miał!!! Dziękujemy Wam za pomoc w szukaniu tych wszystkich domków naszym psiaczkom ,teraz mamy Tofika i jemu bardzo chcemy znaleźć domek :)
Pozdrawiam
Wiola

Posted

kontaktogloszenia napisał(a):
Po wszystkich informacjach jakie zebrałyśmy z Lindą ,myślę że domek Fazerka jest ok :) Rozmawiałam jeszcze dzisiaj z osobą która wydawała Fazerka do adopcji i mówiła że możemy być spokojne o los psiaka,że nie poszedł do żadnej budy tylko do domu a nowy właściciel wypatrzył go na stronie www. i poruszyła go historia Fazerka...ale wiadomo ze lepiej byłoby aby wcześniej domek był sprawdzony, lecz u nas to nie działa.Bardzo rzadko mamy adresy nowych domków...raz jeździłyśmy z Lindą po dużej rozległej wsi chciałyśmy wiedzieć gdzie nasza pupilka trafiła a znałyśmy tylko imię właścicielki ale się udało,znalazłyśmy- a sunia (amstafka)ma tam raj :)i oby Fazerek też tak miał!!! Dziękujemy Wam za pomoc w szukaniu tych wszystkich domków naszym psiaczkom ,teraz mamy Tofika i jemu bardzo chcemy znaleźć domek :)
Pozdrawiam
Wiola

Fajnie, że dało Wam się więcej dowiedzieć :):):) To dobre wiadomości :)