Poker Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 Lepiej napisz mi adres i nr telefonu dla kuriera. Quote
Kejciu Posted April 6, 2014 Author Posted April 6, 2014 [quote name='Poker']Lepiej napisz mi adres i nr telefonu dla kuriera.[/QUOTE] Wysłałam Ci przed chwileczką adres Kwiaciarenki :) Quote
Nutusia Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 W sobotę poznałam osobiście Kwiaciarenkę, psiaki i kociaki. Piszę dopiero dziś, bo dopadła mnie taka migrena, że 2 dni miałam wyjęte z życiorysu, a i dziś jeszcze boli :( Tadzik jest maleńki - na żadnym zdjęciu nie widać jak bardzo! A Lisek przeuroczy - tak prosił łapką przez bramę, żeby go miziać. I grzecznie dał się zakropić na kleszczory... Rezydent usiłował wymóc pierwszeństwo w głaskach i tylko sunia była "ponad to" ;) Kociaki przefajnościowe - takie miziaste mruczasy - do wyboru, do koloru :) Kwiaciarenko - dziś pierwsza dostawa dywanowa ;) Quote
Kejciu Posted April 7, 2014 Author Posted April 7, 2014 Kwiaciarenka ma nowego podopiecznego - malusiego gołąbka - ktoś przyniósł go do lecznicy w której leczy zwierzaki - Kwiaciarenka wzięła go do siebie aby się nim zaopiekować. Gołąbek ma strasznie powykrzywiane nóżki, nie siedzi sam na grzędzie - podpiera się - dzięki uprzejmości TŻ Nutusi który przywiózł dzisiaj Kwiaciarenkę z gołąbkiem na konsultację do weta - miałam okazję zwierzaczka poznać. Niestety wet stwierdził że chorych łapek nie da się wyleczyć - najprawdopodobniej miał on jakieś zapalenie stawów... Kwiaciarenka ma się nim dalej opiekować ale szans na godne życie Gołąbek nie ma żadnych :(:(:( Lekarz zasugerował eutanazję :(:(:( to trudna decyzja i Kwiaciarenka ma jeszcze podjąć walkę - niestety z góry przegraną :( jeśli zauważy że ptaszek ma odleżyny, męczy się rozważy podjęcie takiej decyzji. To bardzo trudne decyzje - zawsze - ale ZAWSZE trzeba mieć na względzie dobro zwierzaka zobaczcie jaki śliczniusi [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images63.fotosik.pl/854/e95e8d909c0dfcc9med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images63.fotosik.pl/854/9f79716bb802f3ecmed.jpg[/IMG][/URL] Za konsultacje zapłaciłyśmy 20zł Quote
Kwiaciarenka Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='kejciu']Rozmawiałam z Kwiaciarenką - smaczki doszły wczoraj - pędzę potwierdzić na wątku DZIĘKUJEMY :)[/QUOTE] Tak smaczki doszły,pszepraszam ja się gubię w tych wątkach,to Kejciu odwala całą internetową robotę.Dziękuję. Quote
Kwiaciarenka Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='Poprawna']A mnie na FB ostatnio poproszono o opinię na temat BDT Marzenki. Całe szczęście, że mi dziewczyny trochę opowiedziały :)[/QUOTE] Boże kochany,mam nadzieję że nic złego nie było. Quote
Mazowszanka13 Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='Kwiaciarenka']Boże kochany,mam nadzieję że nic złego nie było.[/QUOTE] O Matko ! A kto to wywiad robi i po co ? Może to milioner, który chce Kwiaciarenke obdarować ? ;) Quote
Kwiaciarenka Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='Nutusia']W sobotę poznałam osobiście Kwiaciarenkę, psiaki i kociaki. Piszę dopiero dziś, bo dopadła mnie taka migrena, że 2 dni miałam wyjęte z życiorysu, a i dziś jeszcze boli :( Tadzik jest maleńki - na żadnym zdjęciu nie widać jak bardzo! A Lisek przeuroczy - tak prosił łapką przez bramę, żeby go miziać. I grzecznie dał się zakropić na kleszczory... Rezydent usiłował wymóc pierwszeństwo w głaskach i tylko sunia była "ponad to" ;) Kociaki przefajnościowe - takie miziaste mruczasy - do wyboru, do koloru :) Kwiaciarenko - dziś pierwsza dostawa dywanowa ;)[/QUOTE] Dywanex dojechał a i kierowca interesujący,złapaliśmy wspólny temacik. Quote
Kwiaciarenka Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='Mazowszanka2']O Matko ! A kto to wywiad robi i po co ? Może to milioner, który chce Kwiaciarenke obdarować ? ;)[/QUOTE] Tacy to ode mnie uciekają gdzie pieprz rośnie. Quote
Kejciu Posted April 8, 2014 Author Posted April 8, 2014 Kwiaciarenko czy plan jaki wstępnie ustalilyśmy że przy 3 klatkach ( jedna u Ciebie zakupiona wcześniej + jedna od Nutusi zawieziona w sobotę i jedna która już w drodze do Ciebie zakupiona w weekend ) wykonanie 10 sterylek kotek w ciągu około 1,5 tyg jest nadal aktualny do wykonania ? Jak koteczki po sterylkach się czują?pałaczują jedzonko?ubranek nie ściągają?:) Quote
Nutusia Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='Kwiaciarenka']Dywanex dojechał a i kierowca interesujący,złapaliśmy wspólny temacik.[/QUOTE] Ups... ani słowem nie pisnął w tym temacie! Dziś - lampa w gały i zeznanie na piśmie!!!! :) [quote name='kejciu']Kwiaciarenko czy plan jaki wstępnie ustalilyśmy że przy 3 klatkach ( jedna u Ciebie zakupiona wcześniej + jedna od Nutusi zawieziona w sobotę i jedna która już w drodze do Ciebie zakupiona w weekend ) wykonanie 10 sterylek kotek w ciągu około 1,5 tyg jest nadal aktualny do wykonania ? Jak koteczki po sterylkach się czują?pałaczują jedzonko?ubranek nie ściągają?:)[/QUOTE] No właśnie - jak tam małe, kotkowe ZOO? ;) Quote
Kwiaciarenka Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='kejciu']Kwiaciarenko czy plan jaki wstępnie ustalilyśmy że przy 3 klatkach ( jedna u Ciebie zakupiona wcześniej + jedna od Nutusi zawieziona w sobotę i jedna która już w drodze do Ciebie zakupiona w weekend ) wykonanie 10 sterylek kotek w ciągu około 1,5 tyg jest nadal aktualny do wykonania ? Jak koteczki po sterylkach się czują?pałaczują jedzonko?ubranek nie ściągają?:)[/QUOTE] Nikoniecznie,nie zapominaj że jeszcze jedne siedzą,wszystko odbywa się wachadłowo,jedne wchodzą ,drugie wychodzą ,jeśli dobrze się goją 7 dni wystarcza,jeśli gorzej to siedzą w klatce do 10dniZaworzę je 2 razy w tyg. Quote
Kwiaciarenka Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='Nutusia']Ups... ani słowem nie pisnął w tym temacie! Dziś - lampa w gały i zeznanie na piśmie!!!! :) No właśnie - jak tam małe, kotkowe ZOO? ;)[/QUOTE] Kotkowe zoo ok.temacik to zwierzęta oczywiście bez domysłów proszę. Quote
Kwiaciarenka Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='Kwiaciarenka']Nikoniecznie,nie zapominaj że jeszcze jedne siedzą,wszystko odbywa się wachadłowo,jedne wchodzą ,drugie wychodzą ,jeśli dobrze się goją 7 dni wystarcza,jeśli gorzej to siedzą w klatce do 10dniZaworzę je 2 razy w tyg.[/QUOTE] Weź pod uwagę że nie wszystkie się kochają,muszą być tak dobrane,oby brzuchy się całe ostały,ubranek nie ściągają za bardzo lecz trochę stresu ubrankowego jest. Quote
Kwiaciarenka Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 Właśnie przyjechała klatka.Cykę fotki oczywiście. Quote
Kejciu Posted April 9, 2014 Author Posted April 9, 2014 [quote name='Kwiaciarenka']Właśnie przyjechała klatka.Cykę fotki oczywiście.[/QUOTE] Dzięki za informację:) fotki najlepiej z wkładką hihi kocią :D posterylkową:D Marzenko wyślij mi na maila zdjęcia Dzwoneczka z nowego domku to tu też się pochwalimy :) Quote
Poprawna Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 Marzenko, miał do Ciebie trafić jakiś psiak uratowany przed wywózką do Ruskiej Wsi .... I ponieważ wiedzą, że znam sporo ludzi z dogo, to zwrócono się do mnie o opinię czy mozna spokojnie powierzyć Ci psa.... Mając rekomendację dziewczyn, które znam osobiście, Tobie też dałam dobre mówiąc oczywiscie, ze nie znam Cię osobiście, ale masz wyśmienite referencje :). Nic w złym kontekście o Tobie nie było :) Quote
Kwiaciarenka Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 [quote name='kejciu']Dzięki za informację:) fotki najlepiej z wkładką hihi kocią :D posterylkową:D Marzenko wyślij mi na maila zdjęcia Dzwoneczka z nowego domku to tu też się pochwalimy :)[/QUOTE] Wkładka kocia będzie jutro,na jutro mamy termin.Postaram się dzwoneczka pokazać,jeśli moje dziecię zdjęcia przeżuci. Quote
Kwiaciarenka Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 [quote name='Poprawna']Marzenko, miał do Ciebie trafić jakiś psiak uratowany przed wywózką do Ruskiej Wsi .... I ponieważ wiedzą, że znam sporo ludzi z dogo, to zwrócono się do mnie o opinię czy mozna spokojnie powierzyć Ci psa.... Mając rekomendację dziewczyn, które znam osobiście, Tobie też dałam dobre mówiąc oczywiscie, ze nie znam Cię osobiście, ale masz wyśmienite referencje :). Nic w złym kontekście o Tobie nie było :)[/QUOTE] Tak piesek miał być ale pojechał do kogoś innego,zdziwiłam się bo do mnie było 250km,a tam gdzie pojechał ponad 560 ,mam nadzieję że mu tam dobrze. Quote
Kwiaciarenka Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 Być może psiaki u mnie na kanapach nie sypiają,nie mam takich możliwości ale zawsze lepsza budka,podwórko i pełna miseczka niż koczowanie gdzieś za kratami albo o głodzie i chłodzie ,zawsze i pomiziam i pokocham i pokrzyczę jak trzeba,krzywdy jednak nigdy nie robię. Quote
Doma17 Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 [COLOR=#000000]Przepraszam za offa [/COLOR];-)[COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000]Serdecznie zapraszam na bazarek dla amstaffki Rity, zbieramy na hotelik. Suczka zupełnie nie radzi sobie w schronisku [/COLOR]:-([COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000]ZAPRASZAM!!! [/COLOR] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/252359-Bazarek-dla-pechowej-amstaffki-Rity%21%21%21%21-%29"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...1%21%21%21-%29[/URL] Quote
Kejciu Posted April 11, 2014 Author Posted April 11, 2014 Dopisuję kwotę 73,50zł z mojego bazarku: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251604-KONIEC-ROZLICZAM-%21R%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-Kwiaciarenki-i-Wierki-do-20-marca[/URL] Quote
Kejciu Posted April 11, 2014 Author Posted April 11, 2014 [quote name='Kwiaciarenka']Wkładka kocia będzie jutro,na jutro mamy termin.Postaram się dzwoneczka pokazać,jeśli moje dziecię zdjęcia przeżuci.[/QUOTE] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images63.fotosik.pl/869/a3e5eec7bc562dcdmed.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images61.fotosik.pl/869/0b9dae5604f4043emed.jpg[/IMG][/URL] Quote
Kejciu Posted April 11, 2014 Author Posted April 11, 2014 Kwiaciarenko ile koteczek udało się wysterylizować?Napiszę to o czym rozmawiałyśmy - jeśli problemem byłyby finanse na sterylizacje - daj znać - zbierzemy pieniążki bazarkami - klatek jest w tej chwili 3 - więc jest gdzie " lokować" bidunie kubraczkowe po zabiegach Tak jak kiedyś powiedziałam w rozmowie z Tobą wielokrotnie - robię wszystko aby zapobiegać rozmnażaniu się kociaków bo miliony jest ich w schroniskach... jeśli jest coś co możemy wspólnymi siłami jeszcze zrobić ( oprócz zaopatrzenia w klatki jakie nastąpiło ) aby naprawdę temu zapobiec pisz Kwiaciarenko. Jak czuje się Dingo?Bieże jeszcze sterydy?teraz niby w dzień cieplej ale wieczory chłodne - pewnie odczuwa to. Dziś wyleciałam z klatki szczęśliwa do pracy że słoneczko świeci - podchodzę do samochodu a tam lód - i skrobanko szyb było :) więc można jeszcze się zdziwić :) wieczorami jest tak zimno że w zimowej kurtce z psiakami wychodzę :) pogoda niestety zdradliwa i teraz szczególnie trzeba dbać o zdrowie aby przed samymi świętami się nie rozchorować :) Quote
Kwiaciarenka Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 [quote name='kejciu']Kwiaciarenko ile koteczek udało się wysterylizować?Napiszę to o czym rozmawiałyśmy - jeśli problemem byłyby finanse na sterylizacje - daj znać - zbierzemy pieniążki bazarkami - klatek jest w tej chwili 3 - więc jest gdzie " lokować" bidunie kubraczkowe po zabiegach Tak jak kiedyś powiedziałam w rozmowie z Tobą wielokrotnie - robię wszystko aby zapobiegać rozmnażaniu się kociaków bo miliony jest ich w schroniskach... jeśli jest coś co możemy wspólnymi siłami jeszcze zrobić ( oprócz zaopatrzenia w klatki jakie nastąpiło ) aby naprawdę temu zapobiec pisz Kwiaciarenko. Jak czuje się Dingo?Bieże jeszcze sterydy?teraz niby w dzień cieplej ale wieczory chłodne - pewnie odczuwa to. Dziś wyleciałam z klatki szczęśliwa do pracy że słoneczko świeci - podchodzę do samochodu a tam lód - i skrobanko szyb było :) więc można jeszcze się zdziwić :) wieczorami jest tak zimno że w zimowej kurtce z psiakami wychodzę :) pogoda niestety zdradliwa i teraz szczególnie trzeba dbać o zdrowie aby przed samymi świętami się nie rozchorować :)[/QUOTE] W tej chwili w tej klatce siedzi bardzo chory kot,przywiozłam go jakąś godzinę temu.Dzięki temu że klatka jest mniejsza to mogłam ją wstawić do domu.Kociak jest pogryziony,śmierdzący zakrwawiony i charczący.Po konsultacji z lekarzem podałam antybiotyk.Jutro będę działać dalej. Quote
Recommended Posts