Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kwiaciarenka napisał(a):
Kwiaciarenka bardzo dziękuje za wszystko.Mam trochę problemów więc mało mnie tutaj .

Mam nadzieję, ze to problemy przejściowe i że wszystko bedzie ok :)

Posted (edited)

kejciu, Ziutka spłodziłam taki tekst. Oczywiście można go zmienić. Chodziło mi o to, żeby w tytule było słowo owczarek.
Część tekstu wzięłam z wątku, autorstwa inka33 ?

MINI OWCZAREK LISEK lub LISEK-OWCZAREK w wersji kieszonkowej

Lisek to uroczy kundelek o pięknym ( tricolor) umaszczeniu i wysmukłym pyszczku przypominającym owczarka collie.
Ma piękne, gęste futro, najpiękniejsze miękkie uszy i słodki pyszczek.
Uwielbia głaskanie - wtedy wesoło merda swoim zabawnym króciutkim ogonkiem.
Lisek to młody (ok. 1,5 roku), łagodny piesek średniej wielkości (waży ok. 20 kg).
Jest towarzyski, grzeczny, dobrze dogaduje się z innymi psami. Bez problemu podróżuje autem.

Jakiś czas urzędował na skrzyżowaniu gminnej wsi, aż w końcu dobrzy ludzie dali mu tymczasowe schronienie.
Teraz czeka na kochający dom na zawsze - u boku człowieka, który wszystkiego go nauczy, pokocha i już nigdy więcej nie skaże na poniewierkę i bezdomność...

Jest zdrowy, odrobaczony, odpchlony i zaszczepiony.

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

KONTAKT:

[email protected]
tel. 697 972 508

Edited by Mazowszanka2
Posted

Mazowszanka2 napisał(a):

dobrze dogaduje się z psimi. Bez problemu podróżuje autem.

Tygodniami błąkał się po ulicach

/.../ z psimi kolegami albo z innymi psami ;)

I może zamiast tygodniami, "długo" albo "jakiś czas"?...

Posted

Temat kastracji nadal jest otwarty - nie mamy możliwości wykastrować go w obecnej chwili więc nie wiem czy informować że będzie wykastrowany - skoro wiemy że z naszej strony będzie to właściwie na ten moment nie wykonalne.

- brak funduszy
- trzeba zakupić preparaty na kleszcze - nie mamy pieniędzy - ja nie mogę już ze swoich założyć bo zakładam na Koko - a Fiprexy są priorytetem!
dzisiaj byłyśmy na spacerku z Tadzikiem i Liskiem i Lisek od razu złapał kleszcza - na szczęście Marzena od razu zobaczyła( łaził mu po pyszczku ) i zdjęła.

W mojej ocenie numer telefonu powinien być podawany do Kwiaciarenki - bo u niej jest Lisek i ona potrafi najwięcej o nim opowiedzieć - ja bywam u niej często ale nie odważyłabym się opowiadać o Lisku ewentualnemu nowemu domkowi który by zadzwonił z uwagi na to że nie znam psa na tyle- ale to oczywiście pozostawiam Wam do ustalenia.

My z Ziutką możemy oddać jeden pakiet i ten tekst wykorzystać jak najbardziej - dziękujemy :)

Ale ustalcie między sobą jakie dane kontaktowe mamy podawać.

Posted

[quote name='Nutusia']/.../ z psimi kolegami albo z innymi psami ;)

I może zamiast tygodniami, "długo" albo "jakiś czas"?...

Poprawiłam na: jakiś czas urzędował na skrzyżowaniu gminnej wsi.
Ziutka obiecała darmową kastrację w Błoniu, więc problemem jest miejsce po, a nie pieniądze.
Wykasowałam zdanie o kastracji.

Wpiszcie kontakt do Kwiaciarenki. Na plakatach jest co prawda mój, jak bedą chętni to i tak skieruję ich do Kwiaciarenki.
Mnie też zależy, aby dobrze trafił.
Na nowych plakatach, jak inka33 podmieni zdjęcie, też można podać namiar do Kwiaciarenki.

Co do Fiprexu, to skończyłam bazarek i czekam na wpłaty.
Mam nadzieję, że w nadchodzącym tygodniu ociągacze zapłacą. I niebawem będzie można te Fiprexy kupić.

Posted

Bardzo się cieszę :)
Tak, Fiprexy to najpilniejsza PILNOŚĆ, bo kleszcze to największa plaga naszych pięknych terenów :( W dodatku liczba zarażonych kleszczy rośnie w zastraszającym tempie!

Posted

Zdjęcia z dzisiejszego spacerku - Lisek chodzi na smyczy bez zastrzeżeń - natomiast Tadzik nie za bardzo - boi się w momencie jak blokuje się smycz - dzisiaj był pierwszy raz na smyczy flexi więc może dlatego - ale w momencie zablokowania nieruchomieje - boi się też przejeżdżających samochodów - ale myślę że to poprostu kwestia czasu - pochodzi, nabierze obycia zobaczy że nic złego się nie dzieje i nic mu nie grozi :) będzie dobrze :)

Jak na pierwszy raz na flexi było bardzo przyzwoicie :)
nie chce niestety przychodzić na zawołanie - jak lekko się pociągnie - również truchleje - ale jak sam decyduje gdzie ma iść to jest wporzo :D

img host

Posted

Nutusia napisał(a):
Nie ma zdjęć, tylko napisy w obcym języku ;)

A ja z naszej rozmowy zrozumiałam na odwrót, że to Lisek ma problem ze smyczą, a nie Tadzik...

U mnie widać zdjęcia :) czy ktoś ma jeszcze problem z widokiem fotek?
Nie - Lisek chodzi idealnie - pisałam o tym już tydzień temu przy okazji sesji wiosennej :D

Posted

[quote name='Mazowszanka2']
Ziutka obiecała darmową kastrację w Błoniu, więc problemem jest miejsce po, a nie pieniądze.

Małgosiu, nie wiem jak będzie z tą kastracją bo mój wet (niestety, albo i stety) chyba odejdzie z tego gabinetu gdzie pracuje :(
Stety ze względu na pewne służbowo-gabinetowe sprawy :cool1:
Ale i tak narazie nie ma co gdybać, bo wiadomo, że i tak nie ma możliwości wykastrowania ze względu na brak miejsca do odizolowania ;)

Posted

Ziutka napisał(a):
Małgosiu, nie wiem jak będzie z tą kastracją bo mój wet (niestety, albo i stety) chyba odejdzie z tego gabinetu gdzie pracuje :(
Stety ze względu na pewne służbowo-gabinetowe sprawy :cool1:
Ale i tak narazie nie ma co gdybać, bo wiadomo, że i tak nie ma możliwości wykastrowania ze względu na brak miejsca do odizolowania ;)

Przyjdzie odpowiednia pora to pomyślimy :)

Posted

Marzenko - czy z pierwszego zamówienia otrzymałas paczuszkę?bo już raz adresik podawałam - Teresaa118 pamiętasz co tam miało być?:-) aby Kwiaciarenka wiedziała że to było od Ciebie :)
adres podam wieczorkiem bo mam zapisany w domku a teraz w pracy jestem - chyba że Kwiaciarenka się zaloguje wcześniej i sama do Ciebie wyśle ;)

Dziękujemy że pamiętasz o zwierzakach Kwiaciarenkowych :)