Nutusia Posted March 27, 2014 Posted March 27, 2014 Odebrałam wczoraj od Mazowszanki smyczkę flexi - dziś przekażę Kasi plus wynalazłam kilka obróżek - może któraś się nada, trzeba przymierzyć. Quote
Kwiaciarenka Posted March 27, 2014 Posted March 27, 2014 Kwiaciarenka bardzo dziękuje za wszystko.Mam trochę problemów więc mało mnie tutaj . Quote
Kejciu Posted March 27, 2014 Author Posted March 27, 2014 Odebrałam smyczkę + obróżki - przyjadę to zobaczymy czy któreś się przydadzą - ale obstawiam że tak - na oko :) Quote
Nutusia Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 O, to bardzo się cieszę i liczę, że kejciowe oko okaże się... sokole :) Quote
malagos Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 Kwiaciarenka napisał(a):Kwiaciarenka bardzo dziękuje za wszystko.Mam trochę problemów więc mało mnie tutaj . Mam nadzieję, ze to problemy przejściowe i że wszystko bedzie ok :) Quote
Mazowszanka13 Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 (edited) kejciu, Ziutka spłodziłam taki tekst. Oczywiście można go zmienić. Chodziło mi o to, żeby w tytule było słowo owczarek. Część tekstu wzięłam z wątku, autorstwa inka33 ? MINI OWCZAREK LISEK lub LISEK-OWCZAREK w wersji kieszonkowej Lisek to uroczy kundelek o pięknym ( tricolor) umaszczeniu i wysmukłym pyszczku przypominającym owczarka collie. Ma piękne, gęste futro, najpiękniejsze miękkie uszy i słodki pyszczek. Uwielbia głaskanie - wtedy wesoło merda swoim zabawnym króciutkim ogonkiem. Lisek to młody (ok. 1,5 roku), łagodny piesek średniej wielkości (waży ok. 20 kg). Jest towarzyski, grzeczny, dobrze dogaduje się z innymi psami. Bez problemu podróżuje autem. Jakiś czas urzędował na skrzyżowaniu gminnej wsi, aż w końcu dobrzy ludzie dali mu tymczasowe schronienie. Teraz czeka na kochający dom na zawsze - u boku człowieka, który wszystkiego go nauczy, pokocha i już nigdy więcej nie skaże na poniewierkę i bezdomność... Jest zdrowy, odrobaczony, odpchlony i zaszczepiony. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. KONTAKT: [email protected] tel. 697 972 508 Edited March 29, 2014 by Mazowszanka2 Quote
Nutusia Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 Mazowszanka2 napisał(a): dobrze dogaduje się z psimi. Bez problemu podróżuje autem. Tygodniami błąkał się po ulicach /.../ z psimi kolegami albo z innymi psami ;) I może zamiast tygodniami, "długo" albo "jakiś czas"?... Quote
Kejciu Posted March 29, 2014 Author Posted March 29, 2014 Temat kastracji nadal jest otwarty - nie mamy możliwości wykastrować go w obecnej chwili więc nie wiem czy informować że będzie wykastrowany - skoro wiemy że z naszej strony będzie to właściwie na ten moment nie wykonalne. - brak funduszy - trzeba zakupić preparaty na kleszcze - nie mamy pieniędzy - ja nie mogę już ze swoich założyć bo zakładam na Koko - a Fiprexy są priorytetem! dzisiaj byłyśmy na spacerku z Tadzikiem i Liskiem i Lisek od razu złapał kleszcza - na szczęście Marzena od razu zobaczyła( łaził mu po pyszczku ) i zdjęła. W mojej ocenie numer telefonu powinien być podawany do Kwiaciarenki - bo u niej jest Lisek i ona potrafi najwięcej o nim opowiedzieć - ja bywam u niej często ale nie odważyłabym się opowiadać o Lisku ewentualnemu nowemu domkowi który by zadzwonił z uwagi na to że nie znam psa na tyle- ale to oczywiście pozostawiam Wam do ustalenia. My z Ziutką możemy oddać jeden pakiet i ten tekst wykorzystać jak najbardziej - dziękujemy :) Ale ustalcie między sobą jakie dane kontaktowe mamy podawać. Quote
Mazowszanka13 Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 [quote name='Nutusia']/.../ z psimi kolegami albo z innymi psami ;) I może zamiast tygodniami, "długo" albo "jakiś czas"?... Poprawiłam na: jakiś czas urzędował na skrzyżowaniu gminnej wsi. Ziutka obiecała darmową kastrację w Błoniu, więc problemem jest miejsce po, a nie pieniądze. Wykasowałam zdanie o kastracji. Wpiszcie kontakt do Kwiaciarenki. Na plakatach jest co prawda mój, jak bedą chętni to i tak skieruję ich do Kwiaciarenki. Mnie też zależy, aby dobrze trafił. Na nowych plakatach, jak inka33 podmieni zdjęcie, też można podać namiar do Kwiaciarenki. Co do Fiprexu, to skończyłam bazarek i czekam na wpłaty. Mam nadzieję, że w nadchodzącym tygodniu ociągacze zapłacą. I niebawem będzie można te Fiprexy kupić. Quote
Kwiaciarenka Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 Dziękuję za obróżki i smycz,wszystko pasuje.Oko Kejciu jest idealne. Quote
Nutusia Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 Bardzo się cieszę :) Tak, Fiprexy to najpilniejsza PILNOŚĆ, bo kleszcze to największa plaga naszych pięknych terenów :( W dodatku liczba zarażonych kleszczy rośnie w zastraszającym tempie! Quote
Kejciu Posted March 29, 2014 Author Posted March 29, 2014 Zdjęcia z dzisiejszego spacerku - Lisek chodzi na smyczy bez zastrzeżeń - natomiast Tadzik nie za bardzo - boi się w momencie jak blokuje się smycz - dzisiaj był pierwszy raz na smyczy flexi więc może dlatego - ale w momencie zablokowania nieruchomieje - boi się też przejeżdżających samochodów - ale myślę że to poprostu kwestia czasu - pochodzi, nabierze obycia zobaczy że nic złego się nie dzieje i nic mu nie grozi :) będzie dobrze :) Jak na pierwszy raz na flexi było bardzo przyzwoicie :) nie chce niestety przychodzić na zawołanie - jak lekko się pociągnie - również truchleje - ale jak sam decyduje gdzie ma iść to jest wporzo :D img host Quote
Kejciu Posted March 29, 2014 Author Posted March 29, 2014 image hosting no register 20mb image hosting upload an image Quote
Nutusia Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 Nie ma zdjęć, tylko napisy w obcym języku ;) A ja z naszej rozmowy zrozumiałam na odwrót, że to Lisek ma problem ze smyczą, a nie Tadzik... Quote
Kejciu Posted March 29, 2014 Author Posted March 29, 2014 Kupiłam FIPREX na allegro http://allegro.pl/fiprex-m-pies-10-20-kg-3-pipety-promocja-06-2015-i4070406498.html 3 pipety + koszty wysyłki = 40,89zł Quote
Kejciu Posted March 30, 2014 Author Posted March 30, 2014 Nutusia napisał(a):Nie ma zdjęć, tylko napisy w obcym języku ;) A ja z naszej rozmowy zrozumiałam na odwrót, że to Lisek ma problem ze smyczą, a nie Tadzik... U mnie widać zdjęcia :) czy ktoś ma jeszcze problem z widokiem fotek? Nie - Lisek chodzi idealnie - pisałam o tym już tydzień temu przy okazji sesji wiosennej :D Quote
Nutusia Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Może w pracowym kompie zdjęcia ujrzę... Czyli najwyraźniej pomyliłam chłopaków ;) Quote
Kejciu Posted March 30, 2014 Author Posted March 30, 2014 Nutusia napisał(a):Może w pracowym kompie zdjęcia ujrzę... Czyli najwyraźniej pomyliłam chłopaków ;) Na to wychodzi :) Quote
Ziutka Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 [quote name='Mazowszanka2'] Ziutka obiecała darmową kastrację w Błoniu, więc problemem jest miejsce po, a nie pieniądze. Małgosiu, nie wiem jak będzie z tą kastracją bo mój wet (niestety, albo i stety) chyba odejdzie z tego gabinetu gdzie pracuje :( Stety ze względu na pewne służbowo-gabinetowe sprawy :cool1: Ale i tak narazie nie ma co gdybać, bo wiadomo, że i tak nie ma możliwości wykastrowania ze względu na brak miejsca do odizolowania ;) Quote
Mazowszanka13 Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Ziutka napisał(a):Małgosiu, nie wiem jak będzie z tą kastracją bo mój wet (niestety, albo i stety) chyba odejdzie z tego gabinetu gdzie pracuje :( Stety ze względu na pewne służbowo-gabinetowe sprawy :cool1: Ale i tak narazie nie ma co gdybać, bo wiadomo, że i tak nie ma możliwości wykastrowania ze względu na brak miejsca do odizolowania ;) Przyjdzie odpowiednia pora to pomyślimy :) Quote
Ziutka Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Mazowszanka2 napisał(a):Przyjdzie odpowiednia pora to pomyślimy :) Otóż to :) :) Quote
teresaa118 Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 http://www.dogomania.pl/forum/threads/252097-Próbki-psie-i-kocie-(nie-tylko)-na-Waszkowe-sznupy-Do-30-04-(godz-20-00)?p=22027535#post22027535 tutaj znowu kupilam cos dla[FONT=arial black] kwiaciarenki [/FONT]- poprosze adres do wysylki Quote
Kejciu Posted April 2, 2014 Author Posted April 2, 2014 Marzenko - czy z pierwszego zamówienia otrzymałas paczuszkę?bo już raz adresik podawałam - Teresaa118 pamiętasz co tam miało być?:-) aby Kwiaciarenka wiedziała że to było od Ciebie :) adres podam wieczorkiem bo mam zapisany w domku a teraz w pracy jestem - chyba że Kwiaciarenka się zaloguje wcześniej i sama do Ciebie wyśle ;) Dziękujemy że pamiętasz o zwierzakach Kwiaciarenkowych :) Quote
teresaa118 Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Ostatnie to byla dostawa osobista z ciasteczkami.A adres byl podany bezposrednio do osoby prowadzacej bazarek przed ciasteczkami Quote
Recommended Posts