Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kejciu napisał(a):
miejscowość KAZUŃ za Nowym Dworem Mazowieckim

tak oczywiście - Kwiaciarenka sama osobiście odebrała od mojej Mamy :)
kwiaciarenko potwierdź że nie kłamię :)

Wciągnęły nosem i już,takie luksusy to moment.

Posted (edited)

Nareszcie dorwałam się do internetu.
Chciałam powiedzieć, że od 31 maja Lisek jest u mnie na wsi.
Próbuję go cywilizować, przyzwyczajać do życia w domu i zbadać pod względem ogłoszeń.
Założyłam mu osobny wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/253369-LISIO-prawie-collie-z-gminnego-skrzyżowania-szuka-DS

Dziekuję z całego serca Kwiaciarence za opiekę nad Liskiem :Rose:
I zapewniam publicznie, że krzywda mu się u mnie nie stanie.

Edited by Mazowszanka2
Posted

Zamówiłam dla kociaków i psiaków rarytasy:

[TABLE="width: 576"]
[TR="bgcolor: #F0FCE1"]
[TD]3[/TD]
[TD="colspan: 2"]414637.0 - Kitekat saszetki w sosie, 12 x 85 g - Drób w sosie[/TD]
[/TR]
[TD]5[/TD]
[TD="colspan: 2"]414637.1 - Kitekat saszetki w sosie, 12 x 85 g - Mięso w sosie[/TD]
[/TR]
[TD]5[/TD]
[TD="colspan: 2"]414637.2 - Kitekat saszetki w sosie, 12 x 85 g - Ryba w sosie

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TD]1[/TD]
[TD="colspan: 2"]400692.0 - 15 kg + 3 kg gratis! 18 kg Beneful - Original, wołowina z warzywamia[/TD]
[/TR]
[TD]1[/TD]
[TD="colspan: 2"]405461.0 - Bosch FSC Goodies, bez dodatku zbóż przysmak dla psa - 450 g[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Psie zakupy 101,40zł + kocie 101,60zł = 203zł

Posted

[quote name='Mazowszanka2']Napiszcie coś więcej o tym staruszku z opolskiego schroniska.

[quote name='malagos']Jakim staruszku? Ze schroniska?.....

W związku z moimi licznymi zobowiązaniami które pochłaniają ogrom czasu troszkę wątek zaniedbałam więc nadrabiamy :)

Apsik to piesek oceniony na 18 lat - przyjechał do Kwiaciarenki 26 kwietnia
27 kwietnia pojechałam z nią i Apsikiem do weterynarza - został prześwietlony

fragment wpisu Kwiaciarenki: " [FONT=Arial]Okazało się że psina ma ropień w buzi,paskudny który okropnie boli,w czasie kastracji miał usuwane popsute zęby .W każdym razie wiadomo co jest grane.Otrzymał środek przeciw bólowy i przeciw zapalny.Trochę mu ulżyło,zjadł papu z chęcią "

Apsik zaaklimatyzował się bez problemu zarówno z kotami, z Dingo jak i damskim towarzystwem suczek jakie są u Kwiaciarenki :)

[/FONT]

Posted

Jakiś czas temu Kwiaciarenka wspominała o kocie odebranym interwencyjnie - oto jak wyglądał wtedy...

jak wyglądał podczas operacji usuwania zębów:

i jak wygląda teraz:

Posted

Na koniec nowy podopieczny Kwiaciarenki :)
nie - żartuję - GOŚĆ :)

I na koniec umieszczam fragment wpisu autorstwa Kwiaciarenki:

[FONT=Arial]" Apsik jest ostatnio bardzo słaby,niby je posiłki ale widać jak wiele ma lat w każdy jego drobnym kroczku.[/FONT]
[FONT=Arial]Nie wiem ile czasu mu pozostało,mam nadzieję jednak że jest zadowolony.tak wiele chciałabym jeszcze zrobić,tak wielu zwierzakom pomóc.Kiedy wchodzę na facebooka tyle tam bied , nieszczęśliwych oczu i pyszczków,bardzo Was proszę żebyście nie zapominali o nas.Marzę o zrobieniu woliery dla kociaków,nie mogę ich za bardzo wypuszczać,mieszkam przy ulicy a ta zbiera swoje żniwa,marzę o dodatkowym kątku do przetrzymywania psiaków po zabiegach,najwyższa pora się za to zabierać.Nie myślę tu o nie wiadomo jakich luksusach,tylko o panelach ogrodowych i siatce z której możemy zrobić kociakom wybieg.Następne biedy czekają w kolejce.Bardzo Was proszę o pomoc,o drobny gest jaki możecie wykonać.Są tacy którzy nie mogą lub nie chcą zwierzaka,są jednak tacy którzy chcą za wszelką cenę im pomagać i ja do nich należę,więc proszę o szansę niesienia im pomocy.Mam też ogromną prośbę,kochani może ktoś ma starego ale działającego laptopa,mój padł ,matryca nie wyświetla obrazu,już nie warto naprawiać.Mam w nim mnóstwo obrazów ,dzięki którym mogę malować na zamówienie,morze ktoś takowy posiada to bardzo proszę o kontakt.Bardzo się staram by zwierzakom niczego nie brakło i bardzo proszę nie zapominajcie o nas" [/FONT]

Posted

kejciu napisał(a):
Zamówiłam dla kociaków i psiaków rarytasy:

[TD]3[/TD]
[TD="colspan: 2"]414637.0 - Kitekat saszetki w sosie, 12 x 85 g - Drób w sosie[/TD]
[/TR]
[TD]5[/TD]
[TD="colspan: 2"]414637.1 - Kitekat saszetki w sosie, 12 x 85 g - Mięso w sosie[/TD]
[/TR]
[TD]5[/TD]
[TD="colspan: 2"]414637.2 - Kitekat saszetki w sosie, 12 x 85 g - Ryba w sosie
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TD]1[/TD]
[TD="colspan: 2"]400692.0 - 15 kg + 3 kg gratis! 18 kg Beneful - Original, wołowina z warzywamia[/TD]
[/TR]
[TD]1[/TD]
[TD="colspan: 2"]405461.0 - Bosch FSC Goodies, bez dodatku zbóż przysmak dla psa - 450 g[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Psie zakupy 101,40zł + kocie 101,60zł = 203zł

Zamówienie dostarczyłam w niedzielę do Kwiaciarenki - została chwilowo bez internetu = ale jak odzyska dostęp to potwierdzi :)

Posted

kejciu napisał(a):
156 saszetek chyba w 3 dni nie zjadły :)

Dorwałam się do internetu,padł terminal ze starości ,mamy też jakiegoś wirusowego gościa,puki co saszetki dotarły i psie suche też,zjadamy saszeteczki bez mrugnięcia okiem,pycha.Dziękujemy bardzo.

Posted

[quote name='Mazowszanka2']Nareszcie dorwałam się do internetu.
Chciałam powiedzieć, że od 31 maja Lisek jest u mnie na wsi.
Próbuję go cywilizować, przyzwyczajać do życia w domu i zbadać pod względem ogłoszeń.
Założyłam mu osobny wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/253369-LISIO-prawie-collie-z-gminnego-skrzyżowania-szuka-DS

Dziekuję z całego serca Kwiaciarence za opiekę nad Liskiem :Rose:
I zapewniam publicznie, że krzywda mu się u mnie nie stanie.

No mam nadzieję,mój własny mąż mnie opierniczył że Linia oddałam,moja mina bezcenna.

Posted

Kwiaciarenka napisał(a):
No mam nadzieję,mój własny mąż mnie opierniczył że Linia oddałam,moja mina bezcenna.

Linio ma sie dobrze, nabiera domowych manier. Nie załatwia się w domu, nie niszczy jak zostaje sam. No nie całkiem sam, bo z moja Luką i nie na długo. Dyzia wolę separować na czas nieobecności.
Na spacer wychodzi bez smyczy, ładnie wraca , nawet nie wołany. Widać,że trzyma się stada. Ma silny instynkt łowczy, gania po łąkach jak szalony za ptaszkami. Próbuje polować na myszy i żaby.

Jest rodzina z Warszawy ( Białołęka) zainteresowana Liniem .
W ramach zniechęcania powiedziałam, aby na poczatek przyjechali zobaczyć psa ( i vice versa).
Mają przyjechać w weekend. A czy przyjadą to się okaże.

Posted

Kwiaciarenka napisał(a):
U kwiaciarenki,jeśli o to chodzi,myślisz że wiem o co chodzi fan coś tam ha ha,ale chyba o to

funpage Kwiaciarenki jest pod nazwą " U KWIACIARENKI " :)