Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Shilomaniak napisał(a):
To zupełnie tak jak ja :diabloti:

Narazie z przyczyn osobistych nie mam czasu wolnego - ale jak już wszystko mi się unormuje to postaram się bardziej rozruszać wątek :)
Dziękuję za każdą obecność :)

Posted

A ja mam prośbę do Kwiaciarenki, bo widzę nowy bazarek Ziutki :)
Chciałabym wznowić ogłoszenia Tadzika i Liska, ale przydałby się nowy tekst i zdjęcia.
O nowe zdjęcia raczej trudno, to może jakiś świeży tekst bym wymodziła.
Kwiaciarenko, wiem, że jesteś urobiona po pachy, ale może w wolnej chwili podrzuciłabyś parę uwag na temat zachowań i charakteru obu psiaków.
Trudno jest pisać tekst reklamujący psa nie mając z nim styczności i nie znając go.

Posted

[quote name='Mazowszanka2']A ja mam prośbę do Kwiaciarenki, bo widzę nowy bazarek Ziutki :)
Chciałabym wznowić ogłoszenia Tadzika i Liska, ale przydałby się nowy tekst i zdjęcia.
O nowe zdjęcia raczej trudno, to może jakiś świeży tekst bym wymodziła.
Kwiaciarenko, wiem, że jesteś urobiona po pachy, ale może w wolnej chwili podrzuciłabyś parę uwag na temat zachowań i charakteru obu psiaków.
Trudno jest pisać tekst reklamujący psa nie mając z nim styczności i nie znając go.

Nie obiecuję ale postaram się o nowe zdjęcia :)

Posted

Mazowszanko, tak lepię i lepię ten lisi plakacik... :oops:

Przygotowywałam sobie tekst do plakatu na podstawie tych dwóch, co mam (od Ciebie z priv i z tego wątku) i wyszło mi takie coś:

UROCZY LISEK PRAGNIE DOMU

Tygodniami błąkał się po ulicach mazowieckiego miasteczka, aż w końcu dobrzy ludzie dali mu tymczasowe schronienie. Teraz czeka na kochający dom na zawsze - u boku człowieka, który wszystkiego go nauczy, pokocha i już nigdy więcej nie skaże na poniewierkę i bezdomność...

Lisek to młody (ok. 1,5 roku), łagodny piesek średniej wielkości (waży ok. 20 kg).

Ma piękne umaszczenie, gęste futro, najpiękniejsze miękkie uszy i słodki pyszczek.
Uwielbia głaskanie - wtedy wesoło merda swoim zabawnym króciutkim ogonkiem.

Jest towarzyski, grzeczny, dobrze dogaduje się z psimi i kocimi znajomymi. Bez problemu podróżuje autem.

Jest zdrowy, odrobaczony, odpchlony i zaszczepiony.
Przed adopcją zostanie wykastrowany.

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

KONTAKT:

[email protected]
tel. 697 972 508

Trochę za długie na plakat, ale może się przyda jako kolejny tekst ogłoszeń... :hmmmm:
Ew. ten pierwszy akapit można przesunąć za "...podróżóje autem" albo jeszcze coś zmienić, ale to jak uważacie.

Do plakatu już ciut to okroiłam i uprościłam. Postaram się na dniach dokończyć wreszcie... :oops:

Posted

Dzięki inka :)
Może nie pisz o tej kastracji, bo nie bardzo widzę możliwość jej przeprowadzenia.
I z tym lubieniem kotów też niepewna sprawa.
Na dworze gania, pewnie z nudów.
W domu sytuacja może wygladać inaczej, ale nie wiem czy Kwiaciarenka odważy sie wprowadzić go do kociarni ;-), więc też tego nie wiemy.

Posted

Kwiaciarenka napisał(a):
niestety koty gania,poczuł się jak w stadzie,strach opadł,do pieszczot stworzony.

czyli raczej trzeba szukać domku bez kotów

Posted

kejciu napisał(a):
Bardzo dziękujemy!
A dzisiaj do domku ma jechać koteczka ZUZIA :)
Zamieszka niedaleko nas bo w Czosnowie :):):)
Powodzenia Maleńka :)

Miło czytać takie wieści :)

Posted (edited)

Rozmawiałam z dr Hubertem - po rozliczenie wybiorę się w piątek bo dopiero w piątek będzie w pracy.
A tymczasem zamówiłam żwirek, puszki oraz suplement na stawy dla Dingo

koszt całości zamówienia 116,80zł - dopisuję w poście rozliczeniowym

Edited by kejciu
Posted

Otrzymałam zapytanie w sprawie Leonka - ale Pani która pyta napisała ze ma zepsuty głośnik w telefonie i nie może do Marzeny zadzwonić.
Zaproponowałam aby ktoś ze znajomych, rodziny użyczył jej na kilka minut telefonu :):):) bo bez rozmowy się nie obejdzie :)
zapytała gdzie można Leonka obejrzeć więc odpisałam :) może rzeczywiście telefon jej się zepsuł - ale jeśli to dobry domek - to zrobi wszystko aby się z Marzenką skontaktować :) także kciuki....no.... wiecie co :) TRZYMAMY :)