Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 857
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczynki dostałam dwie godzinki temu takie zapytanie na maila o Bafika ;)

Witam!Chciałabym zadać Pani kilka pytań o pieska Bafiego. Jaki jest jego stosunek do innych zwierząt?Jaka jest wielkość tego pieska?Czy może zostawać w domu sam chodzi mi o czystość i niszczenie (ok.3-4 h byłby sam ponieważ pracuję zawodowo)?Gdzie pies obecnie przebywa?(ja mieszkam w Krakowie).Z góry dziękuję za odpowiedź,pozdrawiam. Ewa

podaje maila pani Ewy [email protected] ;)

Posted

AgusiaP napisał(a):

Witam!Chciałabym zadać Pani kilka pytań o pieska Bafiego. Jaki jest jego stosunek do innych zwierząt?Jaka jest wielkość tego pieska?Czy może zostawać w domu sam chodzi mi o czystość i niszczenie (ok.3-4 h byłby sam ponieważ pracuję zawodowo)?Gdzie pies obecnie przebywa?(ja mieszkam w Krakowie).Z góry dziękuję za odpowiedź,pozdrawiam. Ewa

Najwięcej o Bafim wie Angelika, bo to u niej jest w hoteliku.
NIkt tej Pani nie odpisze, bo żadna z nas nie zna psa, i nawet go nie widziała (oprócz zdjęć). Angelika nie wchodzi na dogo, to i nie odpisze.

W ogłoszeniach kontakt jest na hotelik, wystarczy sobie zadzwonić , a jeśli nie mozna dzwonić, to trzeba napisać do hoteliku.

Ja tylko prowadze finanse psa, rzadko tu wchodzę, wieści o nim nie mam.

Posted

kodi napisał(a):
witam
piszę w imieniu MALWY
... Till napisała do pani w niedzielę ale nie ma odpowiedzi ...

Dzięki, ze przekazałaś moją informację z sms...........

AgusiaP napisał(a):

A teraz precyzuję: Till odpisała w niedzielę tej Pani, bo otrzymała informację z zapytaniem na e-maila.

Pani nie odpisała. Dzisiaj Till nie sprawdzi poczty, bo nie ma do niej dostępu. Internet będzie miała dopiero jutro.

Tak jak pisałam wcześniej......szkoda, że Pani nei zadzwoniła bezpośrednio do hoteliku, takie pisanie nie zawsze ma sens, bo niestety długo trwa.....ale trzeba być dobrej myśli, Bafik jest pod Krakowem, Pani z KRakowa, może coś z tego będzie ?

Posted

Mam sms od Till, i napisała, ze ma kontakt z Panią, umówią się na spotkanie.

Jeśli Bafi zachowuje w domu czystość, i zaakceptuje biegającą po mieszkaniu świnkę morską, to Pani go che.

Świnka morska - ??????????????

Posted

MALWA napisał(a):
Mam sms od Till, i napisała, ze ma kontakt z Panią, umówią się na spotkanie.

Jeśli Bafi zachowuje w domu czystość, i zaakceptuje biegającą po mieszkaniu świnkę morską, to Pani go che.

Świnka morska - ??????????????

No to ciekawe, jak będzie na spotkaniu. Rozumiem, że Pani będzie podpisywać umowę adopcyjną?

A co do świnki to nie wiem... Zależy od psa... Moja Czara długo czyhała na mieszkające w terrarium odkrytym od góry żółwie stepowe... Wskakiwała na szafkę na której było terrarium i wkładała łeb do środka. Musiałam ją najpierw izolować od żółwi. Wyglądała jakby chciała je zjeść.............

Posted

Świnka morska... Sam z siebie pies będzie ją gonił, chocby z ciekawości. Poza tym przeciez będzie chciał sprawdzić nowy teren. To będzie trudne powitanie, ale trzymam kciuki.
Dziewczyny, zadbajcie o zapoznanie zwierzaków... Szkod b byo zeby ciekawośc psa została źle odebrana i szansa na dom przepadła...

Bafi! Powodzenia!

Posted

MALWA napisał(a):
Dzięki, ze przekazałaś moją informację z sms...........

A teraz precyzuję: Till odpisała w niedzielę tej Pani, bo otrzymała informację z zapytaniem na e-maila.

Pani nie odpisała. Dzisiaj Till nie sprawdzi poczty, bo nie ma do niej dostępu. Internet będzie miała dopiero jutro.

Tak jak pisałam wcześniej......szkoda, że Pani nei zadzwoniła bezpośrednio do hoteliku, takie pisanie nie zawsze ma sens, bo niestety długo trwa.....ale trzeba być dobrej myśli, Bafik jest pod Krakowem, Pani z KRakowa, może coś z tego będzie ?

tak bo ja jej wysłała maila ;)

Posted

U Angeliki jest wiele kotów, część mieszka w domu, i psy mają z nimi kontakt.........tak sobie myslę, ze skoro Bafi zna kota, to może i świnkę zaakceptuje?

Posted (edited)

Nie musi tak być.

Moja suka goni koty (wdomu nie mam żadnych innych zwierząt, więc dla niej wszystkie są dziwne), poleci też za sarną, bażantem... A jak przyniosłam do domu szczura, to po 10 minutach wiedziała czego oczekuję. Szczur łaził po podłodze, a pies uważał, zeby nie nadepnąć.

Oczywiście wcześniej było niuchanie: najpierw na wymuszony dystans, a kiedy emocje opadły, psi nos ruszał się z jednej strony, milimetro od niego z drugiej szczurze wąsiki. (przekomiczny obazek). Był jeszcze liz przez cała długość trzytygodniowego szczurzatka, a później już nie musiałam pilnować.

Jeśli zapoznanie odbywa się na ustalonych przez czowieka zasadach, to później wszystko jest możliwe.

Edited by Ayame Nishijima