Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biedny głodzony pies , musiała sobie upolować :p
Mój też niestety złodziej jesli idzie o jedzenie , hitem bylo zejdzenie prawie kilograma ziemniaków zimnych ugotowanych .
Foliówek i innych rzeczy nie licze już ..

Posted

TŻ-ta pies zjadł kostkę masła :cool3: a później nim bekał :cool3:

z patrysiowych przebojów mamy na koncie całą rolkę mentosów (z opakowaniem), 4 batoniki typu kinder, też z papierkami, śmietnik do cna rozgrzebany i wyżarte wszystko, co przypomina jedzenie - z 5 razy, połkniętą w całości (z kością) ugotowaną kurzą nogę (następnie zwróconą na dywan), dzisiaj resztki ryby przysmalone do folii aluminiowej (coś mi się rachunek folii w śmietniku nie zgadza), a raz dawałam mu żreć poza domem, suche, otworzyłam więc siatkę w której były chrupki luzem i zrobiłam mu coś na kształt "miski", żeby nie wysypywać na podłogę - i co?

odwracam się ,a tam Patryś drze torbę w łapach i już kawał ląduje w mordzie :cool3:

Posted

na moim starym osiedlu był lab, który wszystko zżerał. Kiedyś zawinęli mu łapę i ...bandaż znikł. Babka nie wiedziała co robić jak zaczął wychodzić druga strona:lol:

z kolei jak byliśmy szczepić szczenieta to przyszła babka z yorkiem który zjadł złotówkę - tu niestety juz na operacje:roll:

Posted

no dajcie spokój a jaka ona zadowolona przyszła oblizujac się:razz: zaraz mi coś nie pasowało rzuciłam grabie i poszłam ... no i się roześmiałam jak i wkurzyłam. W nocy musiało ja boleć brzuszysko bo grzecznie spała i nie reagowała na zawołanie a ogonek leżał nieruchowo.

Co do psów co żra wszystko to seterka mojej matki taka jest potrafiła kilo cukru zjeść ,wypić olej i poobgryzać ściany...

Posted

Agutka - ja to tak już jestem przyzywyczajona do szczupłości u psów - mojej Wegi, odchudziłam psa mamy i ona teraz pilnuje wagi, że mi aż przykro jak widze jakiegoś psiego grubaska :P

Co do wetki ... no cóż - nie może być specem od wszystkiego hehehe dobrze, że na leczeniu się zna ;) dietetykiem nie musi być ;)

Posted

Jak ma sie psa zbieracza podwórkowego to warto zainwestować w kaganiec.
Miesiąc temu odszedł nasz psi kumpel 7 letni golden Atos , złapał coś na dworze będąc na smyczy ... i się udusił .
Właściel stał metr obok i nie mógł mu pomóc .
Wielka targedia .
A ten pies przez 7 lat zjadał wszystko co znalazł i nic mu do tej pory nie było .
Przykre bardzo .

Posted

[quote name='agutka']
Co do psów co żra wszystko to seterka mojej matki taka jest potrafiła kilo cukru zjeść ,wypić olej i poobgryzać ściany...[/QUOTE] Smakoszka :loveu:

[quote name='gops']Jak ma sie psa zbieracza podwórkowego to warto zainwestować w kaganiec.
Miesiąc temu odszedł nasz psi kumpel 7 letni golden Atos , złapał coś na dworze będąc na smyczy ... i się udusił .
Właściel stał metr obok i nie mógł mu pomóc .
Wielka targedia .
A ten pies przez 7 lat zjadał wszystko co znalazł i nic mu do tej pory nie było .
Przykre bardzo .[/QUOTE]

Dlatego nalezy zapobiegac.. Niestety porządna nauczka :/ My wieczorem zawsze w kagańcach bierzemy obydwa psy ,mimo iz nalogowymi smieciarzami nie są ale nigdy nie wiadomo.. Kasta pierwsze co dorwała na dworze to jakies grzyby rosnace w trawie na osiedlu.. Ze akurat suke fociłam to leciałam do wetki ze zdj tych grzybów ,tak sie wystraszyłam :/

Posted (edited)

wiosna idzie to pewnie psiuty energia rozpiera co :) ? tylko te Sagatowe łapki, mam nadzieję że polepszy się mu wkrótce ...

Edited by emirna
Posted

dzień dobry miłemu towarzystwu ;)
wczoraj wydaliła rękawiczki i folię w której było mięso :evil_lol: nic się nie zatkało;)

nic wa ciekawego nie napiszę bo cały czas sa prace w ogródku i nie mam czasu na nic :roll:

emirna - Sagat jak będzie grzecznie na smyczy spacerował to łapki nie będa dokuczać w dodatku zbliża się lato a wtedy ból objawia się bardzo rzadko

Posted

ja o kiszonej nie słyszałam :crazyeye: ale o olejach wszelakich owszem, kiedyś dawna wetka wstrzyknęła Patrykowi do paszczy całą strzykawę jakiegoś gluta, żeby wysrał mentosa w opakowaniu :cool3: i poszło :cool3:

a ja nakarmiłam go olejem z łyżki (zeżarł chętnie jak wszystko inne..) jak mi pożarł ugotowaną kurzą nogę, no ale na nic to się zdało, bo wyszło pierwszymi drzwiami ;)

Posted

mentos w całej postaci wyszedł??:cool3:

kapusta kiszona przyspiesza koopę a olej daje poślizg ;) a ziemniak pełnił rolę korka-przepychacza:evil_lol:

Posted

w końcu doszła obroża dla wariatki :multi:
wykonanie solidne i zarazem delikatne lecz nie spełniła moich oczekiwań... w moich myślach lepiej się prezentowała na Ledzi :(
[IMG]http://oi58.tinypic.com/1zewn7b.jpg[/IMG]
[IMG]http://oi59.tinypic.com/vfatzm.jpg[/IMG]

przemęczony życiem i wszystkim na tym świecie Sagat
[IMG]http://oi58.tinypic.com/2ztkrjn.jpg[/IMG]
[IMG]http://oi62.tinypic.com/212j1fs.jpg[/IMG]
[IMG]http://oi58.tinypic.com/rm194l.jpg[/IMG]

i gwiazda sezonu- wypoczywajaca po ciężkim dniu wylegiwania się na słońcu .... Leda ;)
[IMG]http://oi57.tinypic.com/2eaktpe.jpg[/IMG]

Posted

A mnie się zdaje że gruba jakaś, ale ogólne wrażenie dobre. Zresztą, ładnemu we wszystkim ładnie ;)

Sagat wygląda bardzo poczciwie :loveu: Lubię go, następnym razem jego też weź, muszę go poznać :)

Posted

obroża ma 5 cm i tylko w takiej się nie dusi w dodatku robi się powoli upalnie a to bardzo sprzyjało problemowi tchawicy :shake:
mam jedna czwórkę lecz nie służy nam.

Magda bo ja jestem jakaś sado maso i wolę skórę z ćwiekami ;)

Majka- ten sam rozmiar co skórkowa , zapewne szmatka się nieco skórczy i będzie cieńsza ;)
Sagat nie nadaje się niestety na długie podróże... skacze piszczy i bardzo się boi jazdy autem:roll:

Posted

hhmm na wakacje na 100 % dam cynę ;)
Sagat chojrak jedna korekta i bez kagańca między sfora może latać do puki któryś nie przystartuje bo wtedy nie przelewki:diabloti: