Jump to content
Dogomania

MA DOM :):):)Emi - 3 letnia sunia, strach, samotność, smutek - pomóżmy jej!

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='yolanovi']Cisza u Emi jak makiem siał :( żadnych info z hoteliku? ani foteczek?[/QUOTE]

Musimy poprosić Kasię żeby tutaj się pojawiła z nowymi informacjami :)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Musimy poczekać na sprawozdanie Kasi :) Ale wiemy, że są spore problemy z tym lękiem separacyjnym...[/QUOTE]

Mam nadzieje ,ze z dnia na dzien bedzie lepiej.

Posted

Jestem i ja :-)
Jak już wcześniej pisałam z Emiśki jest niezłe ziółko. Kto miał do czynienia z beaglem, jamnikiem itd. będzie wiedział o co chodzi :-)
Już "prawie" opanowałyśmy chodzenie na smyczy - pod warunkiem, że Emi nie wywęszy jakiegoś zwierza. Ciągnie wtedy okrutnie.
Apetyt jej bardzo dopisuje, wetnie wszystko co znajdzie - nawet okruszki z podłogi pozbiera. Przytycie jej nie grozi bo ma takie pokłady energii, że ja czasami przy niej wysiadam.
Emi ma troszkę problemów z utrzymywaniem czystości - o ile w dzień jest super to po nocy zawsze zostawia nam niespodziankę .
I duży problem z zostawaniem samej w domu ;-(

Posted

Dziękujemy Kasiu za wieści i cudne zdjęcia!!! Widać, że Emi gra miną i liczy na to, że wystarczy popatrzeć smutnymi oczkami... i już wszytko będzie wybaczone ;)

Mam nadzieję, że uda się ujarzmić jej charakterek, niszczycielskie zapędy w samotności to duży problem... :(

A jak dogaduje się z innymi psiurami?

Posted

Informuję też, że przekazujemy na konto Emi 400zł z pieniążków, które pozostały po odnalezieniu właścicieli Mikiego/Freda - > http://www.dogomania.pl/forum/threads/246987-Miki-okaza%C5%82-si%C4%99-Fredem-ju%C5%BC-bezpieczny-w-swoim-domku-Dzi%C4%99kujemy-za-wspracie%21-%29

Będzie na zapłatę przynajmniej jednego miesiąca u Kasi. A potem ?

Bez stałych deklaracji może być kiepsko... :(

Posted

[quote name='Gabi79']Ja też nie wierzę, przecież to SŁODKIE NIEWINIĄTKO[/QUOTE]

Mogę Ci ją podrzucić na 2-3 dni :-)

Emiśka troszkę lepiej ;-) z utrzymywaniem czystości przez noc ;-) Poza tym nadal ma nadmiar energii i dostaje szału jak wychodzę bez niej:roll:

Posted

[quote name='kasiaprzystał']Mogę Ci ją podrzucić na 2-3 dni :-)

Emiśka troszkę lepiej ;-) z utrzymywaniem czystości przez noc ;-) Poza tym nadal ma nadmiar energii i dostaje szału jak wychodzę bez niej:roll:[/QUOTE]
Dziękuję, mam u siebie też takie niewiniątko pełne energii, właśnie podkradła z szafy skarpetki:eviltong:

Posted

U mnie szósteczka - nie wiem które lepsze od którego. Wczoraj panowie śmieciarze zostawili nam na płocie 3 worki do segregowania śmieci. Zostały poszarpane na tak drobne kawałeczki, że chomik by chyba drobniej nie posiekał... Do tego poległa poduszka na krzesło ogrodowe i psi kocyk. Aha, psie pluszaki mają się świetnie i są w całości ;)

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Dziękujemy za odwiedziny u naszej małej złośnicy!!!

Złośnica troszkę się uspokoiła tzn. nauczyła się zostawać sama ;-) W środę był test - 3 godzinki siedziała sama i nic nie narozrabiała ( tylko kosz ze śmieciami przegrzebała - a że segregujemy to w papierach nic nie znalazła ;-) ).