Gusiaczek Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 Masz cudowną Wnusię o pięknej wrażliwości :) Quote
mestudio Posted August 3, 2016 Author Posted August 3, 2016 Witamy serdecznie. Do rozliczenia dodałam mięsko i zakup karmy Josera Festival. Dziś będziemy mieli gościa bo przyjedzie moja siostra ze swoją sunieczką. Zamieszanie będzie zapewne dość duże więc niektóre egzemplarze zostaną odprowadzone do kojca aby nie dziczeć. Trudno mi ogarnąć rozumem jak to będzie bo siostra nie wie ile ja mam menażerii, no ale nic nie poradzę. Przygotowujemy się do zrobienia nowego wybiegu dla Beti i Poli, Chcę zakupić płyty chodnikowe, ciężarówkę żwirku i panele ogrodzeniowe aby im odgrodzić około 100 metrów terenu. Dwa boki już mają ogrodzone bo jest to ogrodzenie zewnętrzne. Płyty i żwir potrzebne są do przestawienia dwóch kojców, które kupiliśmy dwa lata temu, trzeba zlikwidować prowizorkę, na której obecnie stoją kojce. Także mamy plany i mam nadzieję, że je wykonamy w sierpniu. Uparcie uczymy Polę i Beti załatwiania się na smyczy, szczególnie Beti jest uparta jak osioł i wiecznie sika i załatwia się w kojcu po spacerach. Sporadycznie zaś korzysta ze spaceru. No ale jest minimalny postęp i nie odpuszczamy. Quote
Gusiaczek Posted August 7, 2016 Posted August 7, 2016 I jak? obyło się bez strat? ;) Serdeczności zostawiam i żegnam się na kilka dni Quote
mestudio Posted August 10, 2016 Author Posted August 10, 2016 Witam serdecznie. Bardzo dziękujemy za wpłaty od Agnieszka103 i Zuanna, dopisałam do rozliczenia. Dopisałam też wydatki na ryż i mięsko. Quote
mestudio Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 Gusiaczku, obyło się jakoś. Jedynie Pola zaatakowała raz sunię mojej siostry. Musiałam Polę i Beti przyprowadzić na werandę bo zbliżała się burza i Pola skorzystała z okazji i przemknęła do domu no i rzuciła się na małą sunię. Sunia potem w ogóle bała się poruszać po domu. Zresztą to taki straszek biedny i nie opuszcza mojej siostry na metr nawet. Dziś zakupiliśmy kropelki na odpchlenie stada, na paragonie jest suma 120 zł, ale nasza Lady to 25 zł, a nasza Fiźka 7 zł i Roza mająca swój wątek 13 zł, także odliczam 75 zł na pozostałe psiaki. Niedługo zakupimy też nową partię tabletek odrobaczających gdyż nasz zapas się skończył. Potem szczepienia na wściekliznę po kolei. Jutro planujemy zakup przęseł do wybiegu Poli i Beti, tego nie doliczamy do psich pieniędzy, wyjdzie około 400 zł. Potem wywrotka piachu i płyty aby część powierzchni im wyłożyć. A oto nasz gość. Quote
rozi Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Ładne paluszki ma ten gość. Ogólnie wygląda jak Gackowa po strzyżeniu i agresywnej dekoloryzacji. Quote
mestudio Posted August 12, 2016 Author Posted August 12, 2016 Rozi, witaj. Ta sunia i wielkościowo jak Gackowa i z charakteru, ciężko ją nawet pogłaskać, wręcz niewykonalne dla obcych, tylko moja siostra może ją przytulać i właściwie sunia co rusz wskakuje siostrze na kolana i tak spędza czas. Quote
Gusiaczek Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Witam serdecznie, wpadłam po wieści i wypadam odpocząć po trudach bycia poza domem tam, gdzie wiele smutnych wieści czekało zaczajonych za winklem dobrych wspomnień ... podróże do miejsc utraconych nie są jednak dobrym pomysłem na życie, które zdecydowanie w odwrocie ... często z podkulonym ogonem . Zatem pozdrawiam z serca i do poczytania :) Quote
mestudio Posted August 15, 2016 Author Posted August 15, 2016 Gusiaczku witaj w naszym głuchym wątku, gdzie echo hula całymi tygodniami. U nas standard, cały dzień spędziliśmy w ogrodzie. Dziś ustawialiśmy przęsła ogrodzeniowe dla Poli i Beti, wyszedł nam kojec o pow. ponad 60 m kw. Psiaki w miarę funkcjonują, Jordi niestety coraz gorzej, znowu trzeba się udać po serię zastrzyków dla dziadka. Pola i Beti jak zawsze w swoim własnym świecie, dalej pobierają nauki wychodzenia na spacer i korzystania na nim z przypiętą smyczą - jeśli o Beti chodzi to masakra od kilku lat. Ja już myślę, że ona nigdy się nie nauczy. Quote
rozi Posted August 20, 2016 Posted August 20, 2016 Podoba mi się to tłuste, rude kociuszysko. Nie znacie jakiegoś dobrego miejsca na podgrzybki? Quote
Mattilu Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 pozdrowienia dla całej różnokolorowej Bandy :) Quote
mestudio Posted August 22, 2016 Author Posted August 22, 2016 Grzybów nie lubię, nie lubię też ich zbierać i nigdy mi się to nie podobało choć siostra mojej babci ciągała mnie po kościerzyńskich lasach jak miałam 7-8 lat. Witamy wszystkich zaglądających nawet jednym okiem. Do rozliczenia dodałam ryż i mięsko choć gdzieś są jeszcze paragony za ostatnie 10 dni..........może odnajdę. Zamówię też worek karmy i potem odliczę. Z piątku na sobotę jedziemy w okolice Borów Tucholskich - spotkanie z rodzicami TZ-a, którzy tam odpoczywają więc mamy bliżej niż do Świnoujścia, wracamy w niedzielę. Niektóre egzemplarze trafią do hoteliku. Zaklepałam miejsce. Wybieg postawiony, Beti i Pola nie dadzą rady się już wymknąć bo przęsła są mocne i stabilne. W sumie wydaliśmy około 600 zł. Jeszcze potrzebujemy wywrotkę fajnego żwirku i używane płyty chodnikowe aby lepiej ustawić kojce na wybiegu. Może gdzieś upoluję w okolicy coś używanego. Wczoraj do 16 urzędowaliśmy w ogrodzie, a potem koniec sielanki bo się rozpadało i tak z przerwami jest do teraz. Także przemykamy co 2 godzinki na spacery. Pozdrawiamy wszystkich. Quote
mestudio Posted August 23, 2016 Author Posted August 23, 2016 Dodałam do rozliczenia karmę Josera Festival, którą zamówiłam. Koszt 138 zł. Quote
mestudio Posted August 29, 2016 Author Posted August 29, 2016 Witam, dodałam do rozliczenia 40, 78 zł z paragonów z 19 i 23 sierpnia. Zwierzaki żyją, wybieg, który zrobiliśmy spełnia swoją rolę i wydaje się być całkiem ok. Pola i Beti nie dają rady go sforsować. Pozostała kosmetyka wnętrza. Wybieg ma 64 metry kw. Quote
Gusiaczek Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 Witajcie :) Nooooo, wybieg wypasiony nie ma 2zdań - tylachna metrów! Fiu! Fiu! :) Miłego dnia w cieniu ogrodowym :) Quote
mestudio Posted September 1, 2016 Author Posted September 1, 2016 No wybieg wielkości mieszkanka w bloku, przynajmniej moi rodzice takową powierzchnię mieli 100 lat temu :-). Mili zaglądający jednym okiem i pamiętający jeszcze o nas, że w ogóle istniejemy - bardzo dziękujemy za wpłatę od Zuanna, do rozliczenia dodałam 50 zł z mojego bazarku i odjęłam ostatnie zakupy - ryż i mięsko. Czas zrobić bazar genealogiczny bo powoli widać dno w psiej skarpecie, a jak zakupimy tabletki odrobaczające to będzie kiepska sprawa. W sumie nic się nie dzieje, nie licząc niespodzianek w wykonaniu Jordana i Rozy, którzy miewają problemy żołądkowe z niewiadomych powodów, niczego im nie zmieniamy w diecie, stoję w garach każdego dnia i jedzą gotowane, a suchą karmę mamy dla nich jako dodatek na dni kiedy trzeba szybko oporządzić stado albo dokarmić po południu. Porzucony Jordi. Kąpiel. Nocna miejscówka Greci. Quote
TZmestudio Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 O 20.08.2016 o 19:30, rozi napisał: Podoba mi się to tłuste, rude kociuszysko. Nie znacie jakiegoś dobrego miejsca na podgrzybki? Znam bardzo dobre miejsce na podgrzybki. Wręcz wymarzone - dwa centymetry pod pokrywką słoika w occie. :-D 1 Quote
mestudio Posted September 2, 2016 Author Posted September 2, 2016 9 godzin temu, Jo37 napisał: A dlaczego Jorgi został porzucony? To przenośnia, bo zawsze kładzie się w odosobnionych miejscach żeby mieć święty spokój. Quote
Lida Posted September 2, 2016 Posted September 2, 2016 Ale fajny elemetarz macie na stole :-) Stary, dobry Falski. Jest tam Murzynek Bambo, dziś wycofany podręczników. Quote
Gusiaczek Posted September 2, 2016 Posted September 2, 2016 Witam się z moją ulubiona Bandą, serdeczności :) Quote
mestudio Posted September 2, 2016 Author Posted September 2, 2016 4 godziny temu, Lida napisał: Ale fajny elemetarz macie na stole :-) Stary, dobry Falski. Jest tam Murzynek Bambo, dziś wycofany podręczników. To egzemplarze z lat sześćdziesiątych warte dziś dość sporo. Sama się uczyłam z takiego w kolejnym dziesięcioleciu . Witaj Gusiaczku. Quote
Recommended Posts