Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 minut temu, mestudio napisał:

Taka cisza u nas jakbyśmy nie istnieli. Ale pokażemy jak spędzamy czas przez większość dnia.

DSCF1297.JPG

Normalnie kółko różańcowe ! :D

Kochani, istniejecie i to bardzo - dla nas jak najbardziej serdecznie :)

Poleciał przelew z bazarku. Nasi Kochani Niezawodni Goście sprawili, że skarpeta Bandy przyłatana kwotą 708.40 zł

Po zaksięgowaniu prosimy o potwierdzenie tu:

Spokojnej nocy :)

Posted

Gusiaczku miły, psiaki pilnują oczywiście pańci, która siedzi i czyta książkę. Staram się czasami zasiąść na kilkanaście minut chociaż żeby to to poleżało zamiast łazić wiecznie za mną. 

Pięknie dziękujemy za bazarkowy trud i zasilenie naszej skarbonki psiej, zerknę później na konto i potwierdzę wpłatę. Teraz zmykam wykonać parę obowiązków.

Posted

Melduję, że wspomożenie dotarło na konto pieseczków!!! Pięknie dziękujemy za serce i pamięć o naszym Dt.

Przy okazji odliczam 20 zł za mięsko dla pieseczków.

A chwilę temu mieliśmy nawałnicę straszliwą.

Nie wiem czy pisałam - dziękujemy za wpłatę Zuanna - koniec maja i Agnieszka103- czerwiec.

Posted

Znowu miałam najście pana ze wsi, który ma pole uprawne po drugiej stronie ulicy. Pan tak jak rok temu przyszedł z informacją, że moje psy podarły mu nową folię na polu. Tak twierdzi jego żona, że to moje psy. Mówienie 100 razy, że moje psy nie latają po wsi luzem jak wszystkie inne nic nie daje, mówienie, że mam kłopot bo każdego dnia zaglądają do mnie jakieś obce psy albo latają wokół ogrodzenia i drażnią moje psy siedzące ze mną w ogrodzie też nic nie daje. Jak psów nie będę miała to też będą moje psy latały im po polach bo mieszkam najbliżej. 

Nie mam już siły na wieśniaków. 

Posted
3 godziny temu, mestudio napisał:

Znowu miałam najście pana ze wsi, który ma pole uprawne po drugiej stronie ulicy. Pan tak jak rok temu przyszedł z informacją, że moje psy podarły mu nową folię na polu. Tak twierdzi jego żona, że to moje psy. Mówienie 100 razy, że moje psy nie latają po wsi luzem jak wszystkie inne nic nie daje, mówienie, że mam kłopot bo każdego dnia zaglądają do mnie jakieś obce psy albo latają wokół ogrodzenia i drażnią moje psy siedzące ze mną w ogrodzie też nic nie daje. Jak psów nie będę miała to też będą moje psy latały im po polach bo mieszkam najbliżej. 

Nie mam już siły na wieśniaków. 

Bo na nich siły nie ma :(

Posted

Gusiaczku, strasznie to irytujące jest, aż mi ciśnienie skoczyło wczoraj. Żaden z naszych psów nawet nosa nie wystawi za ogrodzenie, chyba że otwieram bramę bo TZ ma przyjechać, czy zamykam jak odjeżdża i wtedy któryś wyjdzie powęszyć na podjeździe. A tu co rusz jakieś modele psie biegają i nie tylko te stałe co to mają luz całą dobę i wiecznie krążą po polach i ulicy, tylko i nowe się pojawiają.

Strasznie mnie drażnią ci ludzie. 

Posted

Takie chore miejsce, głupi ludzie. Jak dziadowi mówię, że całymi dniami latają burki sąsiadów i pokazuję mu 4 gospodarstwa czyje to on wie, ale to moje poniszczyły i już. I 10 razy pytanie - to nie wypuszcza Pani swoich luzem? Moje nawet nie wiedzą co to luzem polecieć w siną dal - tylko na Beti i Polę trzeba uważać bo jakie durne były to i są. Dziś około północy też coś latało przy nas bo Pola i Beti się złościły okropnie, ale to pewnie ja wypuściłam.

Posted

Gorąco okropnie, psy ledwie dychają, szczególnie Roza ma problemy z łapaniem powietrza i nasza duża Lady. Bardzo źle jest z Jordim, na łapinki już nic nie pomaga. W tej chwili trzeba go wynosić z domu i wnosić. W ogrodzie czasami da radę zrobić rundkę, ale głównie leży, a on tak kochał łazić bez celu w kółko po ogrodzie. Ma swoje ścieżki i jak taki autystyczny piesio sobie chodził zawsze - poleżał trochę i rundka. Biedny nie wie co się dzieje, kuperek mu ciąży, a on uparcie stara się iść po swojemu.

Doliczam do rozliczenia serduszka, wątróbkę i trochę ryżu -36,22 zł.

DSCF1664.JPG

Dzikusek lubi towarzystwo i coraz częściej zagląda do domu,

DSCF1614.JPG

albo siedzi w naszej okolicy w ogrodzie.

DSCF1565.JPG

DSCF1444.JPG

Posted

Do rozliczenia doliczam 50 zł za leki Jordana. Piesek dostał sterydy, niestety jest z nim źle. Ma jeszcze czucie w łapkach, ale ledwie chodzi po płaskiej powierzchni. O zejściu po schodach czy wejściu nie ma już mowy.

Posted

Kochani, Foka to ukochany tymczas TZ-a, toż on sam go wypatrzył na tym łańcuchu przy budzie bez dna w schronisku i specjalnie po niego jechał. Był i jest tak dziwny i oryginalny, wręcz śmieszny na tych krzywych łapinach, że oboje byliśmy przekonani, że szybko znajdzie dom - a tu zonk maksymalny. Foka nam się ostała jako bonus. Nie wyobrażam sobie uśpienia Foki z takiego czy innego powodu, raz musiałam zawieźć do uśpienia kocurka naszego ukochanego bo już miał za dużo przerzutów nowotworowych, nigdy nie daruję sobie Sańki, że mi odeszła kilka minut przed dojazdem do kliniki w Lublinie - który weterynarz zaniedbał jej stan, który nie podpowiedział co można jeszcze zrobić - odejście psa przez głupią ranę pooperacyjną jest dla mnie nie do zaakceptowania. 

Są takie zwierzęta, które pamięta się szczególnie. 

Ech, musiałam sobie pomarudzić. Foka da jeszcze radę. Odpoczywa chłopak teraz, może zastrzyki jeszcze go postawią na te dwie tylne nóżki.

DSCF1674.JPG

DSCF1675.JPG

DSCF1676.JPG

Nawet o drugiej w nocy można zastać w kuchni kocurki oczekujące na kolejny posiłek.

DSCF1673.JPG

Posted

Gusiaczku, ja mam super dietę od połowy maja, ale nawet jak nie miałam to nigdy po nocach nie buszowałam w kuchni- nie tylko od przejedzenia ludziska tyją, ale Tobie to nie grozi.

Z Jordankiem dziż dużo lepiej, wczoraj wieczorem jeszcze go wynosił TZ na spacer, a miseczkę z woda miał pod nosem przy legowisku, a dziś już człapie sam do kuchni żeby się napić i nie chce miski postawionej przez pańcię. Podaję mu zastrzyki i może znowu go postawimy na łapiny na jakiś czas.

Jordankowy paragon DSCF1710.JPG

Kilka innych paragonów, mam cała stertę i powoli fotografuję jak mi się przypomni, nie cierpię tego robić..........................

DSCF1442.JPG

DSCF1441.JPG

Posted

Cieszę się, że kochany Jordanek lepiej :)

Ewa, jestem zagrożona, jak większość z nas ;) a że przy okazji jestem udziwnionym stworem to insza inszość :D

Paragon Jordana na przecudnym bratkowym tle! obrusik taki sliczny?

Posted
25 minut temu, Gusiaczek napisał:

Cieszę się, że kochany Jordanek lepiej :)

Ewa, jestem zagrożona, jak większość z nas ;) a że przy okazji jestem udziwnionym stworem to insza inszość :D

Paragon Jordana na przecudnym bratkowym tle! obrusik taki sliczny?

Gusiaczku, to tło to podkładka pod talerz na stół, mam cały komplet + taca i misa i jeszcze serwetnik - zrobiono mi na życzenie, nie znoszę wyrobów chińskich i lubię polskie rękodzieło więc czasami zamawiam u pani wspomagającej psiaki swoimi wyrobami. Zawczasu zamawiam u niej różności na prezenty na zapas np.