mestudio Posted May 19, 2015 Author Posted May 19, 2015 Witam serdecznie wszystkich. Co do dzwonienia w sprawie psów to jest jakiś koszmar, porażka. Pola i Bafi mają wyróżnione ogłoszenia - Pola aż 200 pobrań telefonów i cisza. Po co ludzie te telefony pobierają? Jestem załamana bo te dwa psy powinny już być w swoich domach, szczególnie Pola, która sama funkcjonuje całkiem zwyczajnie i poprawnie, a problematyczna jest w towarzystwie Beti. Co do Bafiego to wiadomo, musi się trafić dom szczególny dla wariata rozbrykanego no i dom, a nie mieszkanie bo ja bym go nie pozostawiła w domu bez opieki na kilka godzin. Kejciu, prześlę teksty i zdjęcia tych dwóch wariackich psów. Quote
mestudio Posted May 19, 2015 Author Posted May 19, 2015 Dopisałam do rozliczenia pieniążki z bazarku Gusiaczka oraz darowiznę od Iv_, bardzo serdecznie dziękujemy!!! Quote
Poker Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 W jakim wieku jest Pola i jaka jest duża, ew. waga? Quote
mestudio Posted May 20, 2015 Author Posted May 20, 2015 Pola ma ze 3 lata, waży około 13 kg, jest drobna, niewielka tak naprawdę. Taki super mix z umaszczeniem owczarkowatym. Jest bardzo spokojna, grzeczna, lubi być z człowiekiem, w domu jest bardzo miła, lubi się przytulić. Niestety dominuje inne psy dla zasady, szczególnie nowe i głupieje przy Beti. Super bawi się z Bafim. Quote
Poker Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Gdzie mogę znaleźć więcej zdjęć? Mam chętny dom na sunię podobną do Zojki. Pochowali kilka miesięcy temu boksera.Ludzie mają po 70 lat ,ale aktywni. Mieszkają w domku z ogródkiem i mają daczę nad jeziorem. Quote
mestudio Posted May 20, 2015 Author Posted May 20, 2015 Zdjęcia są tylko tu na wątku i w ogłoszeniach. Quote
mestudio Posted May 21, 2015 Author Posted May 21, 2015 Zapraszamy na bazar, z którego dochód przeznaczony będzie na pobyt psiaków w hoteliku w czasie, kiedy my wyjedziemy w czerwcu do rodziny. http://www.dogomania.com/forum/topic/147045-ciuszki-dla-dzieciaczk%C3%B3w-10-maja-godz-2200/?p=16227452 Quote
Mattilu Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 Stała poszła, mam nadzieję, że bank się zachowa. Jak nie, to pomyśl proszę mestudio o tym Paypalu... Quote
TZmestudio Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 W wolnej chwili zapraszamy na "Kulturny" bazarek: http://www.dogomania.com/forum/topic/147053-nowe-ksi%C4%85%C5%BCki-i-breloczki-31-maja-2200/ Zaproszenia znajomych i podnoszenie mile widziane..... Quote
mestudio Posted May 24, 2015 Author Posted May 24, 2015 Wczoraj rano jechaliśmy na moje zajęcia odchudzające i na uboczu w mieście jest spory zbiornik wodny - jeziorko, a po drugiej stronie jeziorka biegała z jakimś psem ta sunia łaciata, która była u nas na wsi 2 tygodnie temu. Także suka przemieściła się w stronę miasta blisko przytuliska, może ma jakiegoś właściciela jak do tej pory jej nie odłowiono? Kilka zdjęć potworów. Leoś nigdy nie pije wody z misek...w domu też kombinuje jakby tu drinknąć sobie z muszli klozetowwej, kranu czy spod prysznica. Przy rozkładaniu włókniny pod korę wszyscy pomagają. Quote
inka33 Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Przynoszę kciuki za Wielką Akcję Ogloszeniową Czarownic! :) Stała poszła, mam nadzieję, że bank się zachowa. Jak nie, to pomyśl proszę mestudio o tym Paypalu... Oj, gdzieś Ci pisałam, że możesz na Paypala mojego TŻta, tylko mi potem napisz na PW (albo na maila), kiedy puściłaś, ile i dane konta, na które ma pójść. Znasz, bo już wysyłałaś - chyba za jakiś bazarek. Jak nie masz, to daj znać, jeśli będziesz chciała. Quote
Mattilu Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 Dzieki Inko, mam :) Na razie jednak bank zachowal sie przyzwoicie i nie zezarl :) Quote
inka33 Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Dzieki Inko, mam :) Na razie jednak bank zachowal sie przyzwoicie i nie zezarl :) Mi się ciągle zdaje, że to zależy od kwoty, choc mój bank (w osobie nie na 100% zorientowanej w temacie) się upierał, że to zalezy od tego, co zaznaczy osoba nadająca... Gęś by ich kopła, zdzierców, ot co! :angry: 1 Quote
mestudio Posted May 30, 2015 Author Posted May 30, 2015 Sunia, która swego czasu biegała we wsi, a potem nad stawem w mieście jest już w przytulisku po sterylce, także w sumie się cieszę. Dziś Bafi pokazał jak bardzo jest niebezpiecznym psem dla dzieci, okropnie skrzywdził Serduszko. Tym samym krąg poszukiwań mu właściwego domu jeszcze bardziej się zawęża. Spacerowałam z Serduszkiem po ogrodzie, Bafi biegał sobie luzem, w pewnym momencie dostał dzikiego szału i wyskoczył zza mnie i całym swoim impetem i ciężarem huknął w buzię Serduszka, które stało tuż przy mnie i schylało się po kwiatuszki. Bardzo mocno uderzył małą w głowę i przewrócił. Niestety jest to wyjątkowo kłopotliwy pies i nieprzewidywalny. Obliczyłam, że za hotelowanie psów zapłacimy minimum 450 zł o ile wrócimy expresem - musimy niestety zawieźć do hotelu też Roxi i Gacka. Roxi ma swoje fundusze więc nie ma problemu, a na pozostałe uzbieramy na moich bazarkach i będzie ok. Quote
NikaEla Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Dziś Bafi pokazał jak bardzo jest niebezpiecznym psem dla dzieci, okropnie skrzywdził Serduszko. Tym samym krąg poszukiwań mu właściwego domu jeszcze bardziej się zawęża. Spacerowałam z Serduszkiem po ogrodzie, Bafi biegał sobie luzem, w pewnym momencie dostał dzikiego szału i wyskoczył zza mnie i całym swoim impetem i ciężarem huknął w buzię Serduszka, które stało tuż przy mnie i schylało się po kwiatuszki. Bardzo mocno uderzył małą w głowę i przewrócił. Niestety jest to wyjątkowo kłopotliwy pies i nieprzewidywalny.. Biedne Serduszko... Okropny ten Bafi.... Quote
Poker Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Biedna malutka, mam nadzieję ,że nie wyrządził jej poważnej krzywdy. Oby nie nabrała urazu do psów. Quote
Gusiaczek Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 O qrcze :( Jak Serduszko? to bardzo niefajna "przygoda", bardzo .... Quote
TZmestudio Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 on jest gamoń. Nieokrzesany i pełen wigoru. Dom musi być w pełni świadomy. Nie będzie łatwo, a na pewno nie szybko. Quote
mestudio Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 No cóż, mała się bardzo przestraszyła i długo płakała no i buźka ją bolała, obraziła się na ogród i zarządziła, że idziemy do domu i już nie chciała więcej wyjść. Takie uderzenie Bafiego dla mnie jest bolesne, a co dopiero dla malucha i to w buzię. Bafi nie raz we mnie uderzył biegnąc. No ale dziś rano Serduszko jadło śniadanie już w ogrodzie w towarzystwie wszystkich psiaków więc jest ok. Quote
Recommended Posts