Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dest jeszcze w drodze, ale już blisko celu ;)

TZ mówił, że jest bardzo sympatyczny i że już się zaprzyjaźnili na tyle, że na stacji kiedy szedł do kasy, to Dest zaczął szczekać w samochodzie, uspokoił się dopiero, kiedy TZ wrócił :cool3:

Poza tym puścił jednego pawia, wypił kilka misek wody, zrobił dwa razy sioo na postoju i wygląda na odstresowanego ;)

Posted

Dest już u nas :multi:
Jaki fajny misior :loveu:
Jutro/pojutrze postaram się porobić mu fotki ;)

Dajcie znać co z tymi zastrzykami i czy jest szansa na jakąś historię choroby??

Posted

Murka napisał(a):
Dajcie znać co z tymi zastrzykami i czy jest szansa na jakąś historię choroby??

Wszystko postaram się przygotować to na jutro, dopiero wróciłam z urlopu i trochę mam problem z nadrobieniem zaległości, nie potrafię jeszcze powrócić do rzeczywistości :oops: W ogóle z moich obliczeń wynika, że on miał dostać zastrzyk w tą ostatnią niedzielę kiedy jeszcze mnie nie było... Qrczę, niestety w schronisku ciężko przypilnować.... Dlatego najbardziej cieszy mnie to, że teraz będzie miał szansę na normalne leczenie, w lepszych warunkach!

Posted

Oki to czekam na info.
Na razie zapodajemy mu witaminy na stawy Nutradyl (to oczywiście gratis ;) ).
W książeczce widzę, że Dest był odrobaczany, więc my go jeszcze tylko profilaktycznie odpchlimy :cool3:
No i trzeba będzie mu nieco fryzurę poprawić, bo ma straszliwe dredy, zwłaszcza na ogonie :shake:
Na ile oceniany jest Dest wiekowo?

A tu Dest już u nas:

http://img505.imageshack.us/img505/9725/dest5oy7.jpg

http://img387.imageshack.us/img387/7622/dest6dx0.jpg

http://img141.imageshack.us/img141/3160/dest7qt2.jpg

Posted

Co do histori choroby to Dest dostał hialgan 13 i 27 lipca. W między czasie dostawał też przeciwbólowo i przeciwzapalnie metacam.
Teraz jak mnie nie było w ostatnią niedzielę też miał dostać, ale niestety nie udało się tego dopilnować w schronisku :-(
Murko, jak bedziesz mogła zabierz go do weta, dowiedz się co i jak, bo nasz wet jest teraz na urlopie i niestety ciężko mi się czegoś więcej dowiedzieć.

Posted

Mysia_ napisał(a):
wysłałam 100 zł za transport, Saro napisz na pierwszej stronce w rozliczeniach ;)

Pieniądze dotarły, dzięki!

Jeśli chodzi o wizytę u weta, to możemy pojechać dopiero po 24-tym, bo dziewczyny z lecznicy ze Stalowej Woli wzięły sobie urlop (pierwszy chyba od początku działania lecznicy :lol:). Także jak się do tego czasu coś uda zdobyć z historii choroby Desta to będzie super.

Posted

Murka napisał(a):
Pieniądze dotarły, dzięki!

Jeśli chodzi o wizytę u weta, to możemy pojechać dopiero po 24-tym, bo dziewczyny z lecznicy ze Stalowej Woli wzięły sobie urlop (pierwszy chyba od początku działania lecznicy :lol:). Także jak się do tego czasu coś uda zdobyć z historii choroby Desta to będzie super.

naszych wetów nie ma być do końca sierpnia :oops: