Bonsai Posted January 20, 2015 Author Posted January 20, 2015 Komu mogłabym przesłać kilka fotek Milki na maila żeby wstawił na wątek:http://www.dogomania.com/forum/topic/135467-milka-ca%C5%82u%C5%9Bna-dziewczynka-z-przytuliska-g-ju%C5%BC-w-swoim-domku-sta%C5%82ym/#post21851888 Ja niestety nie mam obecnie możliwości wstawiania zdjęć. Mi możesz - [email protected] Quote
malagos Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 Fajne prezenty - i te kapcie koło pudełka z lewej strony, to też suwenirki dla nudzących się psiątek?... Quote
Bonsai Posted January 20, 2015 Author Posted January 20, 2015 Fajne prezenty - i te kapcie koło pudełka z lewej strony, to też suwenirki dla nudzących się psiątek?... Akurat dla nudzących się psiątek są kapcie ze skóry wołowej. Te sztuczne twory obok pudełka są mało ciekawe i raczej niezbyt smaczne (choć pewnie kilka pśów by się z tym nie zgodziło, np. Etna). ;) Quote
Sara2011 Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 Bonsai, dzięki za wklejenie zdjęć. Wrzuć je proszę też na wątek Milki.I chyba jeszcze jedno zdjęcie więcej wysłałam na maila. Quote
Nutusia Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 Rewelka! Dziurę Pańci w spodniach wygryzła i NIC ;) :) Quote
Mela Jakimiuk Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 Szczęśliwe psisko, dobrze trafiło. Quote
Anula Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Bardzo się cieszę,że do psiaków zawitali wolontariusze.Teraz psiaki będą miały o wiele lepsze warunki bytowe.Za czyją sprawką jest to,że wolontariusze trafili do Przytuliska? Quote
Bonsai Posted January 21, 2015 Author Posted January 21, 2015 Bardzo się cieszę,że do psiaków zawitali wolontariusze.Teraz psiaki będą miały o wiele lepsze warunki bytowe.Za czyją sprawką jest to,że wolontariusze trafili do Przytuliska? To taki łańcuszek. :) Ja poprosiłam Ewę, moją znajomą wolontariuszkę ze schroniska w Kaliszu, by zrobiła psiakom zdjęcia. Ona pojechała tam i postanowiła przyjeżdżać regularnie. Zwerbowała Paulinę, kolejną wolontariuszkę z Kalisza. Potem dołączyły jeszcze Magda, Marlena i Sylwia. :) Quote
Anula Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 To taki łańcuszek. :) Ja poprosiłam Ewę, moją znajomą wolontariuszkę ze schroniska w Kaliszu, by zrobiła psiakom zdjęcia. Ona pojechała tam i postanowiła przyjeżdżać regularnie. Zwerbowała Paulinę, kolejną wolontariuszkę z Kalisza. Potem dołączyły jeszcze Magda, Marlena i Sylwia. :) Bonsai,bardzo dziękuję.Jesteś Kochana.Tak bardzo mi te psiaki leżą na sercu.Teraz będą większą miały opiekę,więcej spacerów i przynajmniej nalaną świeżą wodę.A nowa buda to zasponsorowana przez UG czy przez kogoś innego? Quote
Bonsai Posted January 21, 2015 Author Posted January 21, 2015 Bonsai,bardzo dziękuję.Jesteś Kochana.Tak bardzo mi te psiaki leżą na sercu.Teraz będą większą miały opiekę,więcej spacerów i przynajmniej nalaną świeżą wodę.A nowa buda to zasponsorowana przez UG czy przez kogoś innego? Budę zasponsorowała Lucyna, która wiozła Kamę do DT i od tego czasu nas wspiera. Quote
Bonsai Posted January 22, 2015 Author Posted January 22, 2015 Kto chce zobaczyć radosną twórczość Norka vel. Hugo? :) ... czyli co zrobić, gdy ma się dylemat gdzie lepiej leżeć: na posłanku, czy na kanapie? https://www.dropbox.com/s/4cc4l7dzd53lt2x/20150119_194641.mp4?dl=0 Quote
Nutusia Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Ale numerant! :) A najlepsze jest to, że jak już zawlókł to posłanko na łóżko, wcale się w nim nie położył :) Quote
Bonsai Posted January 22, 2015 Author Posted January 22, 2015 Ale numerant! :) A najlepsze jest to, że jak już zawlókł to posłanko na łóżko, wcale się w nim nie położył :) Widać po prostu chciał mieć je "pod łapą". ;) Quote
Marycha35 Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Hi hi, ale fajocha akcja posłankowa!!! I brawa dla wolontariuszy:) Quote
Poker Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Co prawda musiałam się położyć na boku przed monitorem ,żeby filmik obejrzeć,ale się opłacało.Uśmiałam się do łez z wyczynów Norka.Sytuacja adekwatna do jego imienia. Może on zatargał legowisko dla pańci ,a sam chciał zająć łóżko ? Quote
Bonsai Posted January 23, 2015 Author Posted January 23, 2015 Mam nowe zdjęcia Miszki... I uśmiech do Bejotki o ogłoszenia :) Niestety o sunię nie ma telefonów... Miszka to niewielkich rozmiarów sunia ważąca ok. 5,5 kg. Ma ok. 3 lat. Obecnie przebywa w DT w KALISZU. Została zabrana z gminnego „przytuliska”, gdzie głodowała i spała na własnych odchodach w dziurawej budzie. Szuka pilnie kochających ludzi. Miszka jest spokojną, choć radosną i chętną do zabawy suczką - chętnie bawi się piłeczką czy ukochaną piszczącą świnką. Uwielbia spacery - gdy tylko widzi smycz, tańczy z radości. W domu jest typowym kanapowcem. Najchętniej spędza czas przytulając się do opiekuna. Powinna trafić do spokojnego domu, w którym nie ma małych dzieci, których żywiołowość ją przeraża (przestaje jeść, chowa się po kątach). Natomiast bardzo dobrze odnajduje się w towarzystwie kotów i spokojnych psów. Suczka jest już po sterylizacji, jest zdrowa. Zachowuje czystość w domu. Kontakt: Ewa: 695-196-837 Quote
Nutusia Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Boże, jaka ze mnie durna pałka!!!! Kilka dni temu miałam telefon o Florkę i zapomniałam o tej suni (a to Florkowy klonik!!!)... Wczoraj była akcja ONek i teraz już nie odszukam numeru tej pani w gęstwinie obcych numerów :( Quote
Bonsai Posted January 23, 2015 Author Posted January 23, 2015 Dziś Hugo wrócił do swojego domu! Pani znalazła go dzięki temu artykułowi, o który poprosiła jedna z nowych wolontariuszek :) http://www.zycie-pleszewa.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=5620%3Aprzygarnij-psa-zdjcia&catid=1%3Apowiat&Itemid=81#.VLe8jJVKodk.facebook Quote
gluchypies Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Świetna wiadomość! :) a daleko zawędrował? Quote
Bonsai Posted January 23, 2015 Author Posted January 23, 2015 Świetna wiadomość! :) a daleko zawędrował? W sumie nie dużo, bo do sąsiedniej gminy - max. 10 km. Z tym, że pani nawet nie wiedziała, że jest coś takiego jak przytulisko w Gołuchowie. Szukała w Kaliszu. Quote
Poker Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Radosna nowina o Hugo. Oby go pilnowali lepiej. Dziwne ,że Miszka jeszcze nie jest w DS.Jest śliczna.Trzeba zrobić jej dużo ogłoszeń, na całą Polskę. Quote
Mela Jakimiuk Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Jak wspaniale, że Hugo odnalazł domek Quote
Recommended Posts