Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

__Lara napisał(a):
Toron wyrusza DZISIAJ w nową drogę :)

Cioteczki, a czemu tak mocno go obcięłyście? Z tego co wiem to nie wolno na lato aż tak mocno (do skóry) przycinać psów - pokrywa włosowa też chroni psa przed słońcem, a bez niej pies może być poparzony przez słońce.

wiem, już mi Nilsson zwróciła uwagę. Nie byłam przy obcinaniu. Następnym razem powiem Pani. Ten salonik pierwszy raz obcinał piesy ze schroniska

Edited by Zofija
  • Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zofija napisał(a):
wiem, już mi Nilsson zwróciła uwagę. Nie byłam przy obcinaniu. Następnym powiem Pani. Ten salonik pierwszy raz obcinał piesy ze schroniska

Kapuję :) to teraz niech szybko zarasta ;)

Posted

Toron u weta. Dostałam zdjęcie na komórkę. Pierwszy raz pomerdał ogonkiem. Pewnie Pani Patrycja wieczorem wszystko napisze. A Nilsson dostała maila od Pani co chciała Torona do budy. Teraz chce Dextera do budy. Z reguły się tak nie zachowuje, ale napisałam jej, zeby sama zamieszkała w budzie rozmiar XXL, ocieplana. I, ze ją blokuje w schronisku.

Posted

jesteśmy już w domku i odpoczywamy po zakręconym dniu :)
Psiak zmęczony śpi.
Jest bardzo grzeczny i towarzyski lubi dzieci i inne zwierzaki, nie ma choroby lokomocyjnej wiec kamień z serca i najszczęśliwszy jest jak chodzi na smyczce lubi spacerki wtedy zawsze ogonek w gore :)
u weterynarza "ok" jak tak to można nazwać wazy 3,700 !!!! (makabra) ale dostał witaminki i będziemy się starać jeść :) ale apetycik był :) jakby coś to w poniedziałek idziemy na kontrole wagi i będą kroplóweczki ale mam nadzieje że się obędzie :) zobaczymy jutro :)

heheh :) właśnie ułożył się na swoim posłaniu :)

kurka zdjec nie potrafie dodać tu go dałam
https://www.facebook.com/events/654022697943640/?fref=ts

Posted

patkaoppl napisał(a):
jesteśmy już w domku i odpoczywamy po zakręconym dniu :)
Psiak zmęczony śpi.
Jest bardzo grzeczny i towarzyski lubi dzieci i inne zwierzaki, nie ma choroby lokomocyjnej wiec kamień z serca i najszczęśliwszy jest jak chodzi na smyczce lubi spacerki wtedy zawsze ogonek w gore :)
u weterynarza "ok" jak tak to można nazwać wazy 3,700 !!!! (makabra) ale dostał witaminki i będziemy się starać jeść :) ale apetycik był :) jakby coś to w poniedziałek idziemy na kontrole wagi i będą kroplóweczki ale mam nadzieje że się obędzie :) zobaczymy jutro :)

heheh :) właśnie ułożył się na swoim posłaniu :)

kurka zdjec nie potrafie dodać tu go dałam
https://www.facebook.com/events/654022697943640/?fref=ts

Boziu 3700....:(:(:(

Posted

Anula napisał(a):
Sądzę,że Toron nie był dopuszczany do miski i stąd ta waga.DT mu gotuje ryzik,czy jest na suchej karmie?

Też tak myślę Aniu. Chyba gotujr. Ale przyznam, ze już nie pamiętam. Ale dt pewnie napisze:)

Posted

Zofija napisał(a):
Też tak myślę Aniu. Chyba gotujr. Ale przyznam, ze już nie pamiętam. Ale dt pewnie napisze:)

Jak DT gotuje i będzie dawał w małych ilościach, często,do tego sucha karma stojąca na okrągło,piorunem Toron przytyje.Coś o tym wiem;)

Posted

kurcze nie wiem co jedza w schronisku ale za sucha karma nie przebada nie chce za bardzo ryzyk tak :)

Anula napisał(a):
Sądzę,że Toron nie był dopuszczany do miski i stąd ta waga.DT mu gotuje ryzik,czy jest na suchej karmie?

Posted

i wbił nam do łóżka :) hehe ale się uśmiałam :) jest już na kocyku i mam nadzieje ze zostanie bo mąż wszystko tylko nie zwierzaki w łóżku :) kot też ze mną śpi tylko jak robercik w trasie :) a jak jest w domu to się nie zbliża :P

Posted

patkaoppl napisał(a):
kurcze nie wiem co jedza w schronisku ale za sucha karma nie przebada nie chce za bardzo ryzyk tak :)

A jaką suchą karmę ma? Ryż(nie papaja) z kurczakiem i marchewką,zalany wywarem nie smakuje?

Posted

dobranoc wszystkim bo jutro znów intensywny dzień :)
nie spodziewałam się ze tak gładko pójdzie piesek śpi kolo kanapy a kot na kanapie hmmmm może kicia wyczuła że to taki biedak i nic mu nie robi

Posted

patkaoppl napisał(a):
dobranoc wszystkim bo jutro znów intensywny dzień :)
nie spodziewałam się ze tak gładko pójdzie piesek śpi kolo kanapy a kot na kanapie hmmmm może kicia wyczuła że to taki biedak i nic mu nie robi

Spokojnej nocy:)

Posted

Mi się też łzy w oczach pokazują jak patrzę na fotki tego biedactwa.Aż się nie chce wierzyć,że w tak krótkim czasie pobyt w schronie kruszynkę tak zniszczył.Dobrze,że jakimś cudem się znalazło DT.Będzie zadbany,odpowiednia opieka,jedzenie i mam nadzieję,że Toron wróci do swojej świetności bo jest przepięknym malutkim pieskiem.