Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Aldrumka']a dlaczego wygryza ogonek ?[/QUOTE]

byłyśmy pewne że to wina zapchanych gruczołów ...ostatnio więc miał je wyczyszczone jednak na krótko pomogło jak widac :( znowu wygryza ogonek i interesuje się dupinką.

Posted

[quote name='ewa gonzales']Mareczello kochany:iloveyou::glaszcze: jaka przyczyna ?[/QUOTE]

tego mam nadzieję się dowiedziec w lecznicy. Wizyta dopiero po niedzieli niestety ale Anetka pilnuje chłopaka aby sobie krzywdy nie zrobił. Nie jest aż tak źle jak ostatnio.

Posted

Wiem ach wiem .... i boleje :-( ze nie posiadmy domeczku swojego magicznego:iloveyou::kociak::dog::dog::Dog_run:gdzie z mamunka , czyli z mła:loveu:mieszkaly by serdunka cudne i wielkie i maluczkie , dzieląc kazdenki kawaluniek szczęścia , kazdenki kacik razem , kazdenkie lato i zime .... ech .....gdzie kazdenkie serdunko miałoby swoj kacik :iloveyou:, serce ...... marze marze i może kiedyś sen się spelni ... z nadzieja pozdrawiam:loveu:

Posted

[quote name='iwonamaj']Zaglądam do Marcelka, chyba trzeba zacząć znowu ogłaszać chłopaka...[/QUOTE]

Iwonko bierzemy się zatem ostro za Mentosa! Wyróżnione ogłoszenia i gazeta!!!
Na początek potrzebujemy dobrego tekstu do ogłoszeń....
Trzeba się za chłopaka zabrać.

Posted (edited)

[quote name='Martika@Aischa']Iwonko bierzemy się zatem ostro za Mentosa! Wyróżnione ogłoszenia i gazeta!!!
Na początek potrzebujemy dobrego tekstu do ogłoszeń....
Trzeba się za chłopaka zabrać.

Marticzko, oto obiecany tekst:

Mentos – niewielki, młody, wesoły psi ideał czeka na dom. Może właśnie Tobie odda swe serce???

Mentos to niewielki, około 2letni, śliczny piesek.
Jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany.
Został wyrzucony na ulicę, jak zbędny przedmiot.
Może komuś się znudził, może ktoś wymienił go na małego ślicznego szczeniaczka???
Smutny, głodny i zaniedbany trafił do miejskiego przytuliska.
Miał już „bilet” do schroniska, zapewne był to bilet w jedną stronę, bo pośród kilkuset psów miałby niewielkie szanse na adopcję.
Na szczęście w ostatniej chwili dzięki ludziom, którym los bezdomnych zwierząt nie jest obojętny Mentosik trafił do domu tymczasowego.
Dał się poznać, jako wesoły, grzeczny piesek, wpatrzony w człowieka, jak w przysłowiowy obrazek.
Mieszka obecnie w sunią i kotkiem, z którymi się zaprzyjaźnił.
Do psich kolegów też jest nastawiony pozytywnie, chce się z nimi bawić.
Może zamieszkać zarówno w mieszkaniu w bloku, jak i w domu z ogrodem.
Bez problemu zostaje sam podczas nieobecności opiekuna, nie szczeka, niczego nie niszczy.
Utrzymuje czystość, grzecznie chodzi na smyczy, nie jest hałaśliwy.
Po prostu taki psi ideał.

Trzeba jeszcze dopisać info o wizycie p/a i podpisaniu umowy.

Mam nadzieję, że niebawem Mentosik znajdzie wspaniały dom!!!!!!

Edited by Gabi79
Posted

[quote name='Martika@Aischa']Gabi kochana :loveu::loveu::loveu: dziękuję :loveu:[/QUOTE]

Jak już wspomniałam cała przyjemność po mojej stronie i polecam się na przyszłość!!!

Oby tylko Mentoskowi się poszczęściło:loveu:

Posted

Co tam słychać u Mentosa?:)
Przelałam właśnie 220zł do Pani Anety (DT od 10.10 do 10.11). Przepraszam, za opóźnienie ale zupełnie wyleciało mi to z głowy:oops:
Jak pieniądze dotrą poproszę o potwierdzenie na wątku.

Posted

[quote name='Marysia O.']Co tam słychać u Mentosa?:)
Przelałam właśnie 220zł do Pani Anety (DT od 10.10 do 10.11). Przepraszam, za opóźnienie ale zupełnie wyleciało mi to z głowy:oops:
Jak pieniądze dotrą poproszę o potwierdzenie na wątku.[/QUOTE]

Mentosek łobuz ma się bardzo bardzo dobrze :) tylko z ogłoszeń cisza :( musimy ruszyc pełną parą. Damy ogłoszenie również w Dzienniku Zachodnim bo nam się łobuziak zasiedział.
Jak pieniążki dolecą dam znac :) Dziękuję :)

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Mentosek łobuz ma się bardzo bardzo dobrze :) tylko z ogłoszeń cisza :( musimy ruszyc pełną parą. Damy ogłoszenie również w Dzienniku Zachodnim bo nam się łobuziak zasiedział.
Jak pieniążki dolecą dam znac :) Dziękuję :)[/QUOTE]

Martiko może wykupić pakiet na jakimś bazarku ogłoszeniowym? Można też spróbować wyróżnić ogłoszenie np. na Tablica.pl ale ja nie wiem jak nigdy nie wyróżniałam i nie do końca wiem jak to się robi.
A i mam jedną małą uwagę w kwestii nowego tekstu, żeby zmienić przymiotnik niewielki np. na średniej wielkości czy coś podobnego bo niewielki jest w przypadku Mentosa trochę mylące;)

Posted

[quote name='Marysia O.']Martiko może wykupić pakiet na jakimś bazarku ogłoszeniowym? Można też spróbować wyróżnić ogłoszenie np. na Tablica.pl ale ja nie wiem jak nigdy nie wyróżniałam i nie do końca wiem jak to się robi.
A i mam jedną małą uwagę w kwestii nowego tekstu, żeby zmienić przymiotnik niewielki np. na średniej wielkości czy coś podobnego bo niewielki jest w przypadku Mentosa trochę mylące;)[/QUOTE]
No fakt :) chłopak nam aktualnie waży całe 14 kg ;) kawał z niego chłopa :) Trzeba koniecznie działać z ogłoszeniami. Oczywiście muszą być wyróżnione :)