Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gusiaczek napisał(a):
Taj ..... podoba mi się :)
w górę Pieseczki :)

Mi też i pasuje do niego. Mam nadzieję, że jego strach to tylko strach i nie jest dziki chłopak.

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Ewciu, nie zapomnij, że jedna stówa ode mnie zostaje z sunią:-)

Tak, zrobiłam taką uwagę w poście rozliczeniowym i pięknie dziękujemy. Sunia z Kokotą na spółkę dojedzą karmę po szczeniaku i kupimy wtedy nową :-).

Posted

mdk8 napisał(a):
dotarłam tu z bazarku. Stałej już nie mogę ale na początku września wspomogę grosikiem. Poproszę nr. konta.

Grosik bardzo się przyda :-). Dziękujemy:loveu:

Posted

mysza 1 napisał(a):
Czy do Murki ma jechać tylko Taj czy Taj i Bastek, zamiast suni? Była taka opcja i wstępne deklaracje były na 2 psy dlatego pytam.

Chwilowo nie ma funduszy aby hotelować dwa psy dlatego sunia zostaje u mnie. Zaproponowałam Bastka, ale funduszy dalej nie ma. Nie podejmę się z takim zapleczem finansowym hotelowania 6 psa - w tej chwili odpowiadam za Wielkiego Szu (460 zł m-c pomimo dużych deklaracji na FB Szu utrzymują zupełnie inne osoby), Farta (około 400 zł), dwa psy w dt - Pako i Iskierka(muszę kupować karmę) i sforę psów u siebie. To dużo.
Deklaracji stałych jest kilkadziesiąt złotych.....
Myślę o Bastku, ale nie jestem żadną instytucją, organizacją, fundacją. Nie ma też chętnego do przejęcia finansów tego wątku i wcale mnie to nie dziwi.

Posted

mestudio napisał(a):
Chwilowo nie ma funduszy aby hotelować dwa psy dlatego sunia zostaje u mnie. Zaproponowałam Bastka, ale funduszy dalej nie ma. Nie podejmę się z takim zapleczem finansowym hotelowania 6 psa - w tej chwili odpowiadam za Wielkiego Szu (460 zł m-c pomimo dużych deklaracji na FB Szu utrzymują zupełnie inne osoby), Farta (około 400 zł), dwa psy w dt - Pako i Iskierka(muszę kupować karmę) i sforę psów u siebie. To dużo.
Deklaracji stałych jest kilkadziesiąt złotych.....
Myślę o Bastku, ale nie jestem żadną instytucją, organizacją, fundacją. Nie ma też chętnego do przejęcia finansów tego wątku i wcale mnie to nie dziwi.

Rozumiem, sama także nie jestem żadną instytucją, organizacją, fundacją. Ale mam puste subkonto udostępnione przez fundację i fanpage :), dobre i to ;) No nic, będę mu dalej szukać DT, może zdarzy się cud i ktoś się zlituje.
W sumie i mnie nie dziwi, że nikt nie chce się podjąć zbierania pieniędzy, na dogomanii jest najwięcej fanów stukania w klawisze i wyrażania zachwytów, gorzej z realną pomocą.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Rozumiem, sama także nie jestem żadną instytucją, organizacją, fundacją. Ale mam puste subkonto udostępnione przez fundację i fanpage :), dobre i to ;) No nic, będę mu dalej szukać DT, może zdarzy się cud i ktoś się zlituje.
W sumie i mnie nie dziwi, że nikt nie chce się podjąć zbierania pieniędzy, na dogomanii jest najwięcej fanów stukania w klawisze i wyrażania zachwytów, gorzej z realną pomocą.

Tak, ale jest też grupa ludzi odpowiedzialnych i chętnych wspomóc i na nich zawsze można liczyć:loveu:

Ja też myślę o Bastku, szukam.
Liczę na Olę Jolę i niejaką myszę 1 bo bardziej medialne są.

Posted (edited)

mysza 1 napisał(a):

Nie można tak uogólniać.

Edited by Olena84
Posted (edited)

Kruszynka ma od wczoraj ponad 70 wejść na tablicy i 3 pobrania telefonów po dzisiejszej nocy, żeby jeszcze ktoś zadzwonił w sprawie malizny.

Spacerkowo w ogrodzie, nie odstępuje mnie na krok, ma jakiś emocjonalny problem bo rzadko siusia, trzeba dopilnować żeby na spacerze się wysikała bo inaczej w nocy przedpokój pływa.....dziś tak zrobiła panna więc będzie miała dodatkowe indywidualne spacery na smyczy.

A ja mam potem całą kuchnię i jadalnię do sprzątania rano bo koty biegają po domu w nocy i strasznie roznoszą siuśki.

Edited by mestudio
Posted

Ładnie się goi ranka,a sunia nie kombinuje więc po kąpieli już została bez fartuszka.
Własnie zaliczyliśmy konflikt bo wróciliśmy z łąki po dużym spacerze, a panna w domu mi kuper zaczęła wystawiać, więc przegoniłam jak muchę na dwór. Myślę, że jak parę razy ją tak przetestuję to załapie w końcu :-).
A tak na poważnie to niefajny problem bo ludziska nie chcą takich psów.

Posted

mestudio napisał(a):
Ładnie się goi ranka,a sunia nie kombinuje więc po kąpieli już została bez fartuszka.
Własnie zaliczyliśmy konflikt bo wróciliśmy z łąki po dużym spacerze, a panna w domu mi kuper zaczęła wystawiać, więc przegoniłam jak muchę na dwór. Myślę, że jak parę razy ją tak przetestuję to załapie w końcu :-).
A tak na poważnie to niefajny problem bo ludziska nie chcą takich psów.

Ja mam taki problem ze swoim tymczasikiem Tuptusiem tylko że on już ma swoje lata, jedni weci mówili że ma 8 lat, inni że 13 (ząbków z przodu brak mordka robi się biała)ja oporostu sprzątne, nie przyłapałam go niestety ale pokazuje mu paluszek to schodzi do poziomu podlogi, i tak do natępnego razu....

Posted

Mam nadzieje że uporacie się z tym sikaniem.
Biedna, niewiadomo gdzie była, może poprostu tak się nauczyła że się siura gdzie się stoi.
To młoda sunia,więc liczmy że szybko załapie nowe zasady ;)