Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiecie co? tak o tym wszystkim myślę i może Bondowi też by się przydały profilaktyczne badania krwi? co Wy na to? 

Nie spałam pół nocy bo miałam wrażenie że ją słyszę nawet Bond jakoś posmutniał...szukam już kolejnej małej suni, bo im dłużej będę zwlekać tym gorzej będę się czuła...

Nasze ostatne wspólne zdjęcie, nasze ostatnie wspólne chwile..i całe 10 lat wspaniałych przeżyć. Była dzielna do końca, najukochańszą i najsłodszą wrednisią jaką znałam i taka pozostanie w moim sercu...

11407257_987110394656754_486536294084172

Posted

tak więc Bond ma nową towarzyszkę, zero podobieństwa do Gajuni...ale nawet lepiej, nie będę ich porównywała. Akceptują się ale jeszcze szału nie ma. Oczywiście sunia z psitula, pierwotnie nazywała się Alusia ale jakoś tak bardziej do niej nam pasuję Nina i tak zostało :)

Oto i ona.

http://psitulmnie.pl/zdom.php?pid=4532&statusid=2&animaltype=0&virtual=0&senior=0

a co do Gai, to dziś rano z przyzwyczajenia zaczęłam szykować jej leki a wieczorem miałam wrażenie że ją słyszę...

Posted

Poznałam ją. Jest słodką przutulanką! Połowa Bonda (też długa, ale strasznie chuda i niższa). Urocze ma to kłapnięte uszko. Bardzo łatwo się zaprzyjaźnia. Bond chyba już ją zaakceptował.

Posted

Bond nad jeziorem odpoczywa po bardzo męczącym tarzaniu się w szyszkach :D

10418436_10203943829185672_7498745694934

Że co Ty mówisz? woda jest zimna?

11538032_990784474289346_901634954500643

Czasem odruchowo wołam na Ninę Gaja...wieczorami jak wchodzę do pokoju to uważam żeby jej nie podeptać bo zawsze leżała na rogu..często o nie myślę. Nina jest przeciwieństwem Gajuni, ale w sumie każdy pies jest inny..

• Upvote 1
Posted

dopiero teraz przeczytałam ostatnie wieści. Bardzo, bardzo szkoda Gajuni.
Bondzik i Gajunia - to taka cudo-para była.
za to Nina wygrała los na loterii.
Artemida - świetny Ludź z Ciebie!
co do ostatnich fot, to przecież szyszki kłują w łapki!!!

Posted

Artemida, potwornie mi przykro z powodu Gajuni, bo widać, że była między Wami niesamowita więź:( Cieszę się, że kolejna psina dostała szansę na dobry dom u Ciebie.

Bond prawdopodobnie będzie miał okazję popływać w morzu :D

Bondzik, widzę, że spędza lepiej wakacje, niż ja ;)

• 4 weeks later...
Posted

Bond z Niną przeszli na suchą karmę i są nawet z tego zadowoleni, bardzo im smakuje, Bjuta zamówiła Brita z jagnięciną. :) Cały czas odliczamy dni do wakacji, jestem bardzo ciekawa jaka będzie reakcja psów na taki ogrom wody. Jutro na 19 jedziemy z Bondem na wizytę kontrolną, jako że takiemu u starszemu Panu się należy a dwa martwią mnie jakieś jego dziwne zgrubienia po szczepieniu, które było miesiąc temu...

A właśnie jeszcze będziemy musieli pochwalić się nowymi szelkami :>

Posted

Wróciliśmy wczoraj od weterynarza. Pan doktor mówił że tym guzkiem mam się bardzo nie przejmować bo  jest bardzo mały i bardzo twardy, nie wygląda mu na nowotwór ani na żadnego tłuszczaka. Sugeruje że to jest jakieś zwapnienie albo jakaś mineralizacja. Żeby to dokładnie zbadać trzeba mu zrobić dokładne rtg pod narkozą a w jego wieku to ryzykowne. I lekarz też mi mówił że jakby miał wybierać to raczej by to obserwował a nie robił tego rtg ze wzg na ryzyko. Bardzo ta rozmowa mnie uspokoiła bo martwiłam się o niego. A i Bodo dostał pochwałę! Był bardzo grzeczny i do tego Pan doktor powiedział mi że dawno nie wiedział psa tak starego ale w tak dobrej formie. :) A co do wakacji to ruszamy dopiero 8 sierpnia w nocy. Myślę nad transporterem dla Bonda...bo wiadomo on to jest jednak humorzasty a w przedziale sporo osób. Tylko nie wiem gdzie szukać taki duży :O

• 2 weeks later...
Posted

Mysz bezwłosa. Pracuję w zoologu i była tam już bardzo długo..nie dogadywał się z innymi myszorami..więc postanowili że znajdą mu dom i padło że ja zostałam mamusią :) Bond bardzo lubi mu się przyglądać ale z daleka hahah

• Upvote 2