asiuniab Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 bardzo Wam współczuję, Gaja była dzielna, pokonała ją być może niekompetencja weta; Gajunia do zobaczenia za TM Quote
Artemida Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Wiecie co? tak o tym wszystkim myślę i może Bondowi też by się przydały profilaktyczne badania krwi? co Wy na to? Nie spałam pół nocy bo miałam wrażenie że ją słyszę nawet Bond jakoś posmutniał...szukam już kolejnej małej suni, bo im dłużej będę zwlekać tym gorzej będę się czuła... Nasze ostatne wspólne zdjęcie, nasze ostatnie wspólne chwile..i całe 10 lat wspaniałych przeżyć. Była dzielna do końca, najukochańszą i najsłodszą wrednisią jaką znałam i taka pozostanie w moim sercu... Quote
asiuniab Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 na pewno Mu nie zaszkodzą badania, a warto wiedzieć co w środku siedzi; masz całkowitą rację, ból po stracie psa, może tylko ukoić inny pies; Quote
Artemida Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 tak więc Bond ma nową towarzyszkę, zero podobieństwa do Gajuni...ale nawet lepiej, nie będę ich porównywała. Akceptują się ale jeszcze szału nie ma. Oczywiście sunia z psitula, pierwotnie nazywała się Alusia ale jakoś tak bardziej do niej nam pasuję Nina i tak zostało :) Oto i ona. http://psitulmnie.pl/zdom.php?pid=4532&statusid=2&animaltype=0&virtual=0&senior=0 a co do Gai, to dziś rano z przyzwyczajenia zaczęłam szykować jej leki a wieczorem miałam wrażenie że ją słyszę... Quote
ania75 Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 No to Ninka wygrała los na loterii - to Gaja nad nią czuwa ..... Quote
Bjuta Posted June 13, 2015 Author Posted June 13, 2015 Poznałam ją. Jest słodką przutulanką! Połowa Bonda (też długa, ale strasznie chuda i niższa). Urocze ma to kłapnięte uszko. Bardzo łatwo się zaprzyjaźnia. Bond chyba już ją zaakceptował. Quote
Artemida Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Bond nad jeziorem odpoczywa po bardzo męczącym tarzaniu się w szyszkach :D Że co Ty mówisz? woda jest zimna? Czasem odruchowo wołam na Ninę Gaja...wieczorami jak wchodzę do pokoju to uważam żeby jej nie podeptać bo zawsze leżała na rogu..często o nie myślę. Nina jest przeciwieństwem Gajuni, ale w sumie każdy pies jest inny.. 1 Quote
Ingrid44 Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Sliczne foteczki. Nineczka teraz dopiero zaczela piekne zycie :) :) :) Quote
jotpeg Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 dopiero teraz przeczytałam ostatnie wieści. Bardzo, bardzo szkoda Gajuni. Bondzik i Gajunia - to taka cudo-para była. za to Nina wygrała los na loterii. Artemida - świetny Ludź z Ciebie! co do ostatnich fot, to przecież szyszki kłują w łapki!!! Quote
Artemida Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Bond prawdopodobnie będzie miał okazję popływać w morzu :D Quote
jotpeg Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Bond prawdopodobnie będzie miał okazję popływać w morzu :D ciekawe, czy mu się spodoba ;) Quote
paula_t Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Artemida, potwornie mi przykro z powodu Gajuni, bo widać, że była między Wami niesamowita więź:( Cieszę się, że kolejna psina dostała szansę na dobry dom u Ciebie. Bond prawdopodobnie będzie miał okazję popływać w morzu :D Bondzik, widzę, że spędza lepiej wakacje, niż ja ;) Quote
Ingrid44 Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Ale bedzie zaskoczony ze woda jest słona. :) Quote
Artemida Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Bond z Niną przeszli na suchą karmę i są nawet z tego zadowoleni, bardzo im smakuje, Bjuta zamówiła Brita z jagnięciną. :) Cały czas odliczamy dni do wakacji, jestem bardzo ciekawa jaka będzie reakcja psów na taki ogrom wody. Jutro na 19 jedziemy z Bondem na wizytę kontrolną, jako że takiemu u starszemu Panu się należy a dwa martwią mnie jakieś jego dziwne zgrubienia po szczepieniu, które było miesiąc temu... A właśnie jeszcze będziemy musieli pochwalić się nowymi szelkami :> Quote
Ingrid44 Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Dobrze ze Im smakuje nowa karma. Czekamy na wieści z wakacji. :) Quote
Artemida Posted July 17, 2015 Posted July 17, 2015 Wróciliśmy wczoraj od weterynarza. Pan doktor mówił że tym guzkiem mam się bardzo nie przejmować bo jest bardzo mały i bardzo twardy, nie wygląda mu na nowotwór ani na żadnego tłuszczaka. Sugeruje że to jest jakieś zwapnienie albo jakaś mineralizacja. Żeby to dokładnie zbadać trzeba mu zrobić dokładne rtg pod narkozą a w jego wieku to ryzykowne. I lekarz też mi mówił że jakby miał wybierać to raczej by to obserwował a nie robił tego rtg ze wzg na ryzyko. Bardzo ta rozmowa mnie uspokoiła bo martwiłam się o niego. A i Bodo dostał pochwałę! Był bardzo grzeczny i do tego Pan doktor powiedział mi że dawno nie wiedział psa tak starego ale w tak dobrej formie. :) A co do wakacji to ruszamy dopiero 8 sierpnia w nocy. Myślę nad transporterem dla Bonda...bo wiadomo on to jest jednak humorzasty a w przedziale sporo osób. Tylko nie wiem gdzie szukać taki duży :O Quote
Ingrid44 Posted July 17, 2015 Posted July 17, 2015 Bardzo sie ciesze ze Bondzio jest zdrowy I nie boi sie weta . Fajny z niego psinek :) :) :) Quote
asiuniab Posted July 17, 2015 Posted July 17, 2015 też się cieszę, oby zdrowie Mu dopisywało jak najdłużej:) Quote
Artemida Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Bond z Niną mają nowego kolegę...Wacusia :) 1 Quote
Artemida Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Mysz bezwłosa. Pracuję w zoologu i była tam już bardzo długo..nie dogadywał się z innymi myszorami..więc postanowili że znajdą mu dom i padło że ja zostałam mamusią :) Bond bardzo lubi mu się przyglądać ale z daleka hahah 2 Quote
elficzkowa Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Nigdy takiej myszy bezwłosej nie widziałam. A Bondzio tak dla bezpieczeństwa przygląda się z daleka czy troszkę się boi ? Quote
asiuniab Posted July 28, 2015 Posted July 28, 2015 nie mów, że nie było amatorów na taką ciekawą myszkę? Quote
Recommended Posts