Bjuta Posted April 16, 2014 Author Posted April 16, 2014 Artemida mówi, że Bondzio powolutku się starzeje. Czasem czeka na przysmak i jak się go upuści, to on nadal czeka. Nie widzi za dobrze. A tak wogóle to nie opowiedziałyśmy Wam z Artemida o mega akcji, która się wydarzyła jak był u nas... Artemida była wtedy jeszcze totalnie unieruchomiona, ja w pracy, dzień był piękny i moi rodzice wzięli całą 4 psów i pojechali na ogródek. Tam pilnowali Gaji, bo to taka mała, że się wszędzie wciśnie, żeby pod siatką gdzieś nie nawiała. Psy grzały się na słońcu, rodzice ogarniali ogródek i nagle się zorientowali, że nie ma Bonda... Tata wsiadł w auto i zaczął objeżdżać okolice, mama zdarła gardło od nawoływania. Po 40 minutach wrócił. Bardzo z siebie zadowolony. Odwiedził wtedy chyba wszystkie komposty na ogródkach... No i tak sobie nagrabił u moich rodziców. Już go więcej nie wzięli na ogródek... Quote
jotpeg Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 czyli Bond był na gigancie :evil_lol: (współczuję nerwów rodzicom, a to gnojek jeden)! Quote
asiuniab Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 [quote name='Bjuta']Artemida mówi, że Bondzio powolutku się starzeje. Czasem czeka na przysmak i jak się go upuści, to on nadal czeka. Nie widzi za dobrze. A tak wogóle to nie opowiedziałyśmy Wam z Artemida o mega akcji, która się wydarzyła jak był u nas... Artemida była wtedy jeszcze totalnie unieruchomiona, ja w pracy, dzień był piękny i moi rodzice wzięli całą 4 psów i pojechali na ogródek. Tam pilnowali Gaji, bo to taka mała, że się wszędzie wciśnie, żeby pod siatką gdzieś nie nawiała. Psy grzały się na słońcu, rodzice ogarniali ogródek i nagle się zorientowali, że nie ma Bonda... Tata wsiadł w auto i zaczął objeżdżać okolice, mama zdarła gardło od nawoływania. Po 40 minutach wrócił. Bardzo z siebie zadowolony. Odwiedził wtedy chyba wszystkie komposty na ogródkach... No i tak sobie nagrabił u moich rodziców. Już go więcej nie wzięli na ogródek...[/QUOTE] no czasu nie oszukamy, Bondziu z dnia na dzień będzie coraz starszy, ale za to bierze teraz pełnymi garściami, chodzi, zwiedza ect... Quote
Ingrid44 Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Wspolczuje rodzicom bo pewnie najedli sie strachu a maly poszedl na zwiedzanie kompostow. Dobrze ze wrocil I wiedzial gdzie . Quote
paula_t Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Bondzik na gigancie:evil_lol: Wolę nie myśleć co przeżyli Twoi rodzice... Quote
jotpeg Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Bondzikowi życzę dobrego domku i ludzi z sercem!!! Quote
Artemida Posted April 20, 2014 Posted April 20, 2014 (edited) Trening czyni mistrza :D a tutaj filmik: :D [video]https://plus.google.com/u/0/photos/101034251687345742014/albums/5916845011547972769/6004333478392073938?pid=6004333478392073938&oid=10 1034251687345742014[/video] Edited April 20, 2014 by Artemida Quote
asiuniab Posted April 20, 2014 Posted April 20, 2014 Bond Ty jesteś the beściak; super filmik:) Quote
jotpeg Posted April 20, 2014 Posted April 20, 2014 faktycznie, raz zrobił i już wie, zdolniacha!!! :p Quote
paula_t Posted April 22, 2014 Posted April 22, 2014 Jaki zadowolony z siebie:razz: Co prawda trzeba mu było troszkę pomóc, ale koniec końców się udało ;) Quote
Aimez_moi Posted April 22, 2014 Posted April 22, 2014 Ale chlopak madry jest........:):) Jeszcze troche i bedzie sie przedstawial.....jestem Bond......james Bond......:):) Quote
Bjuta Posted April 23, 2014 Author Posted April 23, 2014 Imponujące!!! :) :) :) Ciekawe czy moje by dały radę... A do Artemidy przyjechała teraz Mama (którą kiedyś b. mocno ugryzł) i stosunki są (tfu... tfu...) bez zarzutu! Bondzio szybko się nauczył, że jak jest Mama to należy jej się jego miejsce na łóżku i bez szemrania idzie spać na fotel! Teki gentleman się zrobił! Quote
Bjuta Posted April 30, 2014 Author Posted April 30, 2014 Zainwestowaliśmy 45 zł (bez 5 gr) w obróżkę Bayera Ciltix, bo pomimo kropelek sabunolu, Bondziu zbierał kleszcze jak odkurzacz. Quote
asikowska Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 [quote name='Bjuta']Zainwestowaliśmy 45 zł (bez 5 gr) w obróżkę Bayera Ciltix, bo pomimo kropelek sabunolu, Bondziu zbierał kleszcze jak odkurzacz.[/QUOTE] no ja Nesce też muszę kupić bo tak samo łapie mimo że krople zawsze działały w tym roku podobno jest duży problem z kleszczami, Quote
Naklejka Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 Kiltix nie na każdym psie działa, moje na nim kleszcze łapały. Foresto ponoć jest lepsze. Czasem kropli trzeba dać więcej niż zalecane dawkowanie, tym bardziej jeśli pies ma długi włos. Obroże na długowłosych psach nie zawsze się sprawdzają. Quote
Aimez_moi Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 Podobno Foresto jest antyalergiczne........ Quote
Artemida Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Od czasu założenia obroży nic jeszcze nie przynieśli. Tak poza kleszczami to moja mama strasznie przekonała się do Bonda i stqierdzila ze Bond jest milszy niz ta mala złośńica. Zaczęła go głaskać, wychodzi z nim na dwór, zachowują się jak kumple.(co najważniejsze wybaczyła mu to ugryzienie) Nawet chłopak mi mówił że widać zmianę u niego. Także teraz w 100℅ można być z Bondzia dumnym:-) Quote
Ingrid44 Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 No to teraz jestesmy bardzo dumni ze Bondzio taki fajny chlopak sie okazal :klacz: Quote
Naklejka Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Moich rodziców też nie pożarł, gdy wpadli w odwiedziny :cool3: Bond jest bardzo grzecznym psem. Quote
Bjuta Posted May 5, 2014 Author Posted May 5, 2014 Artemida i Naklejka, zdają dziś maturę! Trzymajmy kciuki!!! [quote name='Artemida'] moja mama strasznie przekonała się do Bonda i stqierdzila ze Bond jest milszy niz ta mala złośńica. Zaczęła go głaskać, wychodzi z nim na dwór, zachowują się jak kumple.(co najważniejsze wybaczyła mu to ugryzienie) [/QUOTE] Sama słyszałam, jak mówiła do niego "wnusiu" :evil_lol: Quote
jotpeg Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 [quote name='Bjuta']Artemida i Naklejka, zdają dziś maturę! Trzymajmy kciuki!!![/QUOTE] trzymam mocno!!!!! Powodzenia!!! [quote name='Bjuta']Sama słyszałam, jak mówiła do niego "wnusiu" :evil_lol:[/QUOTE] bomba!!! :lol: Quote
Recommended Posts