Ellig Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='malagos']Zagladam i pozdrawiam![/QUOTE] [quote name='Gusiaczek']Witaj Saruniu:)[/QUOTE] Witamy serdecznie, Sara ma sie coraz lepiej, jestesmy dobrej mysli :) Quote
anica Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='Ellig']Witamy serdecznie, Sara ma sie coraz lepiej, jestesmy dobrej mysli :)[/QUOTE]...ja byłam od samego początku!... od kiedy się dowiedziałam, że jest pod Waszą opieką:loveu: lepiej już nie mogła trafić, przecież:p ... no może troszeczkę się obawiałam... że przez te upały może się rana trochę słabiej goić! bo to sprzyja... ale jednak, pod taką opieką , nawet upały nie są straszne:) Quote
Zimek Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Cześć Skarbie ciągle śledzę co u Ciebie słychać, choć w dalszym ciągu walczę z klawiaturą więc z pisaniem jest problem... Strasznie ta Sarunia grzeczniutka, jak na jamniczkę...a może ona jakaś podmieniona? albo nie przez jamnika wychowana?:) Pozdrowienia la Wszystkich! Quote
malagos Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Wczoraj moja znajoma w rozmowie o psach powiedziała, że nie lubi jamników, bo tylko szczekają i kopią doły... Ale jak potem dodała, wcale nie lubi psów ... Już nie jest moją znajomą :diabloti: Quote
Zimek Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 ...nie lubi jamników, bo tylko szczekają i kopią doły... No no no faktycznie znawczyni...a ja myślałam, że jamniki to raczej wygryzają doły a łap używają do czyszczenia zębów:). Choć moja dziewczynka przynosiła też do domu czarnoziem i czyściła ząbki o narzutę na łóżeczku:), no widok bezcenny:evil_lol: p.s ja też już nie mam znajomych co to psów nie akceptują. Quote
malagos Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Taaa, człowiek się nauczył dzielić ród ludzki na tych, co są normalni (wiemy, JAK normalni) i resztę. Tej reszcie mówimy NIE :) Quote
Ewa Marta Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 A ja tej reszcie po prostu współczuję..... tyle tracą... Nie poczują nigdy tej miłości, nie zobaczą tak szalonej radości z ich powrotu do domu, nie przytulą się do sierściuszka. Szkoda mi ich;-) Quote
Zimek Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='Ewa Marta']A ja tej reszcie po prostu współczuję..... tyle tracą... Nie poczują nigdy tej miłości, nie zobaczą tak szalonej radości z ich powrotu do domu, nie przytulą się do sierściuszka. Szkoda mi ich;-)[/QUOTE] Żeby było sprawiedliwie to i inne atrakcje też są: Moja jamniczka,żeby wyeliminować NOWĄ...wtedy maleńką, bokserkę usiłowała nas przekonać o tym, że NOWA to zło wcielone. Podkładała jej do legowiska pogryzione buty, kurtkę skórzaną ba nawet torebkę mamy, też oczywiście nadgryzioną :)- Panna Dżamniora została przyłapana na gorącym, oczywiście zrobiła te jamnicze oczy, że to niby nie ona choć ma właśnie w ryjku tę rzecz i siedzi w cudzym legowisku...No przekombinowała po prostu...dziś wspomnienia wspaniałe, wiem jak to jest beczkę soli z psem wtranżolić. Wtedy...rozpacz, bo chyba z 10 par butów mi nadkąsała, a czasy były fatalne dla zakupów kobiecych...no, w Polsce to chyba tylko relaksy można było kupić, oczywiście po znajomości i w kolejce. Aż łza się kręci w oku...tyle lat, a ja ciągle za nimi tęsknię...i nie o czasach myślę. Quote
Zimek Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Wiecie co, wk... się potwornie. Znalazłam ogłoszenie : [url]http://tablica.pl/oferta/oddam-za-darmo-w-dobre-rece-labradora-ID3kSzL.html#99d2b5b0dd[/url], dałam cynk do Primy od Labków i dziś dostałam odp. treści: Witam, w chwili obecnej nie posiadamy wolnych Domów Tymczasowych, aby móc pomóc suni. Z drugiej zaś strony, pies jest własnością osoby prywatnej, a Fundacja pomaga psom nie mających dachu nad głową. Ręce mi opadły. Dzwoniłam i z miłym panem rozmawiałam, że jeśli sami nie mogą to niech puszczą w obieg, bo mają kontakty, bo dziewczynka na bank trafi do pseudo... Tym bardziej, że swojego czasu oferowałam się jako tymczas...ale bez reakcji, nikt nie odpowiedział. Na ofertę adopcji, też nikt się nie odezwał, nawet ankiety nie przesłali. Nie wiem co myśleć. Może to ja jestem jakaś przewrażliwiona... Przepraszam, że zaśmiecam ten wątek sprawami obcymi ale cóż, emocję górą. Quote
yunona Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Tak przyznam, że dziwne, ponieważ Fundacja SOS dla Jamników, pomaga nie tylko jamnikom, i oczywiście również psiakom, które z ważnych przyczyn muszą być oddane, a jeśli nie znajdą domu, to skończą w schronisku (mówie o poważnych przyczynach). I tak ostatnio znaleźliśmy domki kilku jamnikom właśnie osieroconych (osoby zmarłe lub bardzo ciężko chore). Po co dopuszczać do tego, żeby psiak lądował w schronie, tam łapał traumy, choroby, a potem wydawać kasę na leczenie? Prościej jest właśnie pomóc tym ludziom, którzy nie mają innego wyjścia i chcą oddać psiaka w dobre ręce a nie do schronu. Psiakom bezdomnym chorym pomagamy w pierwszej kolejności, ale też staramy się udzielać pomocy tym , które tracą go. Quote
Ewa Marta Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 [quote name='Zimek']Wiecie co, wk... się potwornie. Znalazłam ogłoszenie : [URL]http://tablica.pl/oferta/oddam-za-darmo-w-dobre-rece-labradora-ID3kSzL.html#99d2b5b0dd[/URL], dałam cynk do Primy od Labków i dziś dostałam odp. treści: Witam, w chwili obecnej nie posiadamy wolnych Domów Tymczasowych, aby móc pomóc suni. Z drugiej zaś strony, pies jest własnością osoby prywatnej, a Fundacja pomaga psom nie mających dachu nad głową. Ręce mi opadły. Dzwoniłam i z miłym panem rozmawiałam, że jeśli sami nie mogą to niech puszczą w obieg, bo mają kontakty, bo dziewczynka na bank trafi do pseudo... Tym bardziej, że swojego czasu oferowałam się jako tymczas...ale bez reakcji, nikt nie odpowiedział. Na ofertę adopcji, też nikt się nie odezwał, nawet ankiety nie przesłali. Nie wiem co myśleć. Może to ja jestem jakaś przewrażliwiona... Przepraszam, że zaśmiecam ten wątek sprawami obcymi ale cóż, emocję górą.[/QUOTE] Załamka... w ogłoszeniu ktoś pisze, że sunia nierodowodowa, nie jest sterylizowana i może mieć szczeniaki:-( Quote
Mattilu Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Jestem wreszcie i przesylam pozdrowienia dla Sary, pani Ani i zolwicy oczywiscie:loveu: ciesze sie, ze Sara dobrzeje! Quote
Ellig Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 [quote name='Mattilu']Jestem wreszcie i przesylam pozdrowienia dla Sary, pani Ani i zolwicy oczywiscie:loveu: ciesze sie, ze Sara dobrzeje![/QUOTE] Z przyjemnoscia powtorzę i przkaze pozdrowienia:) Quote
Isadora7 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 A ja pozwolę sobie zaprosić do DOMU AUKCYJNEGO, częśc fantów jest ze wskazaniem dla Sary (aparat fotograficzny, perfumy DIOR). Fantów będzie przybywać. [HR][/HR] [SIZE=4][FONT=arial black]DOM AUKCYJNY - Jamniki & Partnerzy[/FONT][/SIZE] Zapraszamy serdecznie, fantów będzie przybywać. Piękne obrazy, aparat "półlustrzanka" nowy wywoławcza to połowa ceny rynkowej, biżu i wiele innych rzeczy. [URL]https://www.facebook.com/events/638262866185881/[/URL] [URL="https://www.facebook.com/events/638262866185881/"] [IMG]http://img689.imageshack.us/img689/9103/n1lq.jpg[/IMG][/URL] Quote
Ellig Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 [quote name='Isadora7']A ja pozwolę sobie zaprosić do DOMU AUKCYJNEGO, częśc fantów jest ze wskazaniem dla Sary (aparat fotograficzny, perfumy DIOR). Fantów będzie przybywać. [HR][/HR] [SIZE=4][FONT=arial black]DOM AUKCYJNY - Jamniki & Partnerzy[/FONT][/SIZE] Zapraszamy serdecznie, fantów będzie przybywać. Piękne obrazy, aparat "półlustrzanka" nowy wywoławcza to połowa ceny rynkowej, biżu i wiele innych rzeczy. [URL]https://www.facebook.com/events/638262866185881/[/URL] [URL="https://www.facebook.com/events/638262866185881/"] [IMG]http://img689.imageshack.us/img689/9103/n1lq.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Zagladajcie na aukcje i licytujcie:) Quote
Zimek Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Cześć Maleńka, mam nadzieję, że Twoje samopoczucie już znacznie się polepszyło, w końcu tydzień już stuknął. Buziaki dla Ciebie i całej gromadki!!! Quote
Ellig Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Sara czuje sie bardzo dobrze, juz nie pamieta o operacji:) Quote
anica Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 [quote name='Ellig']Sara czuje sie bardzo dobrze, juz nie pamieta o operacji:)[/QUOTE]:multi: Jamnicze sunie, to chodzące ideały!!!!!!!:eviltong: Quote
Zimek Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Świetne wiadomości, milej czas leci do weekendu!!!:multi::buzi::multi: Quote
Gusiaczek Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 [quote name='Isadora7']się weekendowo wybieram do dziewczyn[/QUOTE] Przekaż, proszę, ode mnie moc serdeczności :) Isadoro, wydoroślałaś nieco ;) Quote
Mattilu Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 [quote name='Isadora7']się weekendowo wybieram do dziewczyn[/QUOTE] Ooo, to beda fotasie :) Quote
Zimek Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Witajcie Skarby czterokopytne... i Miłe Opiekunki/owie również. Mam nadzieję, że dziewczynka nie zamordowana upałem? Chyba jeszcze za wcześnie na plumkanie w wodzie, prawda? a szkoda... pozdrawiam Quote
Recommended Posts