Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 657
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xxxx52 napisał(a):
Bylam ze skarga na hodowce, wystawiajacego na miedzynarodowych wystawach ,w ZK i uslyszalam od prezesa cyt.my wiemy ze to zly hodowca ,ale.......nic nie mozemy zrobic,gdyz wiele lat hoduje i moze 2x do roku sprzedawac raz z papierami drugi raz bez,a kontroli nie bedziemy robic ,i suczka jest stworzona do rodzenia"Koniec cyt

Który to zddział związku?
Z kim (nazwisko proszę) rozmawiałaś?
jesli hodowca "wypuszcza" miot bezpapierowy zostaje zawieszony.
W razie kumoterstwa wystarczy sprawę trochę nagłośnić i da się 'hodowcy narobić tyle kłopotów, by ograniczył swoją działalnosć.
Takie rzeczy powinny oczywiście być jakoś uregulowane prawnie...ale wszyscy wiemy, jakie mamy prawo i jego egzekucję (jesli chodzi o zwierzęta)

Posted

Toska napisał(a):
ponawiam pytanie !

Po konsultacji z Lavinią podaję numer mojego konta gdzie mozna wpłacac pieniadze na Tosię za które bardzo,bardzo dziękujemy:iloveu:

Bank Pekao SA 02 1240 2959 1111 0000 3176 5480 z dopiskiem:buldozka Tosia.

Jutro będe wiedziała przybliżony koszt jej leczenia i też niewiem ile jeszcze bedzie musiała być w lecznicy.

Posted

:lol:zaraz zrobię malutki przelewik :lol:

biedulinka Tosia -tyle cierpienia już przeszła , teraz będzie dobrzeć pod troskliwą opieką !
jak jeść nie może to co ? kroplówki ?
głaski dla laluni :loveu:

Posted

A moze by aukcje zwykla lub charytatywna na allegro wystawic z prosba
o wsparcie na ratunek Tosi wyrwanej z rak pseudohodowcy? Zamiescic te wszystkie zdjecia i przestrzec w ten sposob ludzi przed kupowaniem szczeniakow po kilkaset zlotych. Nie wierze, zeby taka aukcja pozostala bez odzewu.

Biedna Tosia tyle sie wycierpiala, a moze kolejna sunia jest juz na jej miejscu :angryy:

Posted

Na Allegro są juz cegiełki wystawione przez Fundację For Animals-dziekujemy:)

Jestem umówiona z doktorem o 15-narazie wiem tylko tyle że Tosia jest obolała i słaba-karmiona dożylnie -ugotowałam wolowinkę z warzywkami-zmieliłam-ale narazie musi poczekać:(Dowiem się też wstępnie o koszty:(

Jutro w ogólnopolskim Fakcie-opis historii Tosi buldożki z pseudohodowli:placz::placz:

Posted

Paola06 napisał(a):
Na Allegro są juz cegiełki wystawione przez Fundację For Animals-dziekujemy:)

Jestem umówiona z doktorem o 15-narazie wiem tylko tyle że Tosia jest obolała i słaba-karmiona dożylnie -ugotowałam wolowinkę z warzywkami-zmieliłam-ale narazie musi poczekać:(Dowiem się też wstępnie o koszty:(

Jutro w ogólnopolskim Fakcie-opis historii Tosi buldożki z pseudohodowli:placz::placz:

Paola, podaj prosze link do aukcji allegro dla Tosienki. Dam w swoim podpisie. Sama tez kupie cegielki, zeby zachecic innych allegrowiczow.

Dobrze, ze Fakt opisze ta historie. Ta gazete czyta wiele osob.

Posted

jestem wreszcie! miałam dzis jechać z Paolą do Tosi ale gorączka mnie unieruchomiła!
to jest straszne jak mogli dopuscic do takiego stanu jej uszka!i jeszcze bezczelnie się nie boja i ją sprzedają! szok! tylko polskie realia!
zero kary!:angryy: :angryy: :angryy:
Tośka 3maj się! jutro Cie odwiedze i zrobimy sesje!:loveu:

Posted

Paola06 napisał(a):

jakoś nie lubię tej gazety, ale chyba zmienię o niej zdanie :fadein:

Posted

Jakie wieści z lecznicy ????

Paola, przepraszam, ale taka kołomyja była dziś w pracy :shake: , że nie pogadałam z "szefową" o Twoim pomyśle :oops: Ale w razie czego Cię wesprę :)

Posted

A ja musze sie pochwalic ze dzis spotkalam w lecznicy najpierw Amikat ktora to mala Tosie wziela na krotki spacerek, a niedlugo pozniej zjawila sie Paola. Tosia to wspaniala sliczna dziewczynka, uszka juz zoperowane ale wyglada to jeszcze nie ciekawie jak po operacji, za to taka odwazna i ruchliwa ze ledwo co Paola mogla ja utrzymac. Bo nie chciala siedziec w miejscu tylko spacerowac, dlatego mysle ze zyje juz bez bolu a to przeciez najwazniejsze. Paola postaram sie rowniez cie wspomoc troszeczke finansowa ale o tym napisze ci na PW. Zdrowiej mala Tosienko.

Posted

Zabieram dzisiaj Tośkę do domku-będzie miała podawany środek p/bólowy w domu i antybiotyk.Skłamałabym gdybym napisała że mam pewne obawy-bo uszy wyglądają nadal tragicznie:placz::placz:
Doktor powiedział że poprawa nastąić może dopiero po 2miesiącach intensywnego leczenia:placz::placz:
5razy dziennie czyszczenie-zmywanie-smarowanie.+antybiotyk+dieta/aty-alergiczna:placz:
Krtań obrzęknieta:placz:za 2tygodnie do kontroli-koszta będą podsumowane jutro:(
Prosimy o pomoc!!!!!!!!!!