Toska Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Toska napisał(a): napiszcie , gdzie można wplacić jakis grosik , wiele nie mogę , ale choć troszkę ...... ponawiam pytanie ! Quote
anhan1 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 xxxx52 napisał(a):Bylam ze skarga na hodowce, wystawiajacego na miedzynarodowych wystawach ,w ZK i uslyszalam od prezesa cyt.my wiemy ze to zly hodowca ,ale.......nic nie mozemy zrobic,gdyz wiele lat hoduje i moze 2x do roku sprzedawac raz z papierami drugi raz bez,a kontroli nie bedziemy robic ,i suczka jest stworzona do rodzenia"Koniec cyt Który to zddział związku? Z kim (nazwisko proszę) rozmawiałaś? jesli hodowca "wypuszcza" miot bezpapierowy zostaje zawieszony. W razie kumoterstwa wystarczy sprawę trochę nagłośnić i da się 'hodowcy narobić tyle kłopotów, by ograniczył swoją działalnosć. Takie rzeczy powinny oczywiście być jakoś uregulowane prawnie...ale wszyscy wiemy, jakie mamy prawo i jego egzekucję (jesli chodzi o zwierzęta) Quote
Paola06 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Toska napisał(a):ponawiam pytanie ! Po konsultacji z Lavinią podaję numer mojego konta gdzie mozna wpłacac pieniadze na Tosię za które bardzo,bardzo dziękujemy:iloveu: Bank Pekao SA 02 1240 2959 1111 0000 3176 5480 z dopiskiem:buldozka Tosia. Jutro będe wiedziała przybliżony koszt jej leczenia i też niewiem ile jeszcze bedzie musiała być w lecznicy. Quote
Paola06 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Stan Tosi stabilny,jeść nie będzie mogła przez parę dni z powodu szytego podniebienia:placz::placz::placz: Quote
Toska Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 :lol:zaraz zrobię malutki przelewik :lol: biedulinka Tosia -tyle cierpienia już przeszła , teraz będzie dobrzeć pod troskliwą opieką ! jak jeść nie może to co ? kroplówki ? głaski dla laluni :loveu: Quote
lavinia Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Biedna mała, wymęczona dziewczynka... teraz bedzie już tylko lepiej Quote
Paola06 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Dobranoc Tosieńko-niech anioly czuwają nad tobą-malutka:iloveu: Jutro się zobaczymy(troche się boję) Quote
lavinia Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Paola, o której będziesz u małej ?? daj znać natychmiast, proszę... Quote
Ulka18 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 A moze by aukcje zwykla lub charytatywna na allegro wystawic z prosba o wsparcie na ratunek Tosi wyrwanej z rak pseudohodowcy? Zamiescic te wszystkie zdjecia i przestrzec w ten sposob ludzi przed kupowaniem szczeniakow po kilkaset zlotych. Nie wierze, zeby taka aukcja pozostala bez odzewu. Biedna Tosia tyle sie wycierpiala, a moze kolejna sunia jest juz na jej miejscu :angryy: Quote
monita Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Jakie biedne psiątko :shake: Jak ona się czuje ?? A to, co powiedział pan z ZK, to sie w głowie nie mieści :shake: Quote
Paola06 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Na Allegro są juz cegiełki wystawione przez Fundację For Animals-dziekujemy:) Jestem umówiona z doktorem o 15-narazie wiem tylko tyle że Tosia jest obolała i słaba-karmiona dożylnie -ugotowałam wolowinkę z warzywkami-zmieliłam-ale narazie musi poczekać:(Dowiem się też wstępnie o koszty:( Jutro w ogólnopolskim Fakcie-opis historii Tosi buldożki z pseudohodowli:placz::placz: Quote
lavinia Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Tosiuniu, dziewczynko, trzymaj się, będzie dobrze Paola, wkrótce wpłynie kasa z forum bulwkowego, nie martw się, nie zostawimy Cię samej :lol: Quote
Ulka18 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Paola06 napisał(a):Na Allegro są juz cegiełki wystawione przez Fundację For Animals-dziekujemy:) Jestem umówiona z doktorem o 15-narazie wiem tylko tyle że Tosia jest obolała i słaba-karmiona dożylnie -ugotowałam wolowinkę z warzywkami-zmieliłam-ale narazie musi poczekać:(Dowiem się też wstępnie o koszty:( Jutro w ogólnopolskim Fakcie-opis historii Tosi buldożki z pseudohodowli:placz::placz: Paola, podaj prosze link do aukcji allegro dla Tosienki. Dam w swoim podpisie. Sama tez kupie cegielki, zeby zachecic innych allegrowiczow. Dobrze, ze Fakt opisze ta historie. Ta gazete czyta wiele osob. Quote
amikat Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 TO JEST LINK DO AUKCJI TOSI!!! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=193938588 Quote
Ambra Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 jestem wreszcie! miałam dzis jechać z Paolą do Tosi ale gorączka mnie unieruchomiła! to jest straszne jak mogli dopuscic do takiego stanu jej uszka!i jeszcze bezczelnie się nie boja i ją sprzedają! szok! tylko polskie realia! zero kary!:angryy: :angryy: :angryy: Tośka 3maj się! jutro Cie odwiedze i zrobimy sesje!:loveu: Quote
Ulka18 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Kupilam 3 cegielki. Mam nadzieje, ze inni allegrowicze sie dolacza. Quote
monita Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Paola06 napisał(a):Jutro w ogólnopolskim Fakcie-opis historii Tosi buldożki z pseudohodowli:placz::placz: jakoś nie lubię tej gazety, ale chyba zmienię o niej zdanie :fadein: Quote
iwop Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 :-( dopiero na allegro doczytałam, ze tosia jest głucha... Quote
maciaszek Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Jakie wieści z lecznicy ???? Paola, przepraszam, ale taka kołomyja była dziś w pracy :shake: , że nie pogadałam z "szefową" o Twoim pomyśle :oops: Ale w razie czego Cię wesprę :) Quote
Ada-jeje Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 A ja musze sie pochwalic ze dzis spotkalam w lecznicy najpierw Amikat ktora to mala Tosie wziela na krotki spacerek, a niedlugo pozniej zjawila sie Paola. Tosia to wspaniala sliczna dziewczynka, uszka juz zoperowane ale wyglada to jeszcze nie ciekawie jak po operacji, za to taka odwazna i ruchliwa ze ledwo co Paola mogla ja utrzymac. Bo nie chciala siedziec w miejscu tylko spacerowac, dlatego mysle ze zyje juz bez bolu a to przeciez najwazniejsze. Paola postaram sie rowniez cie wspomoc troszeczke finansowa ale o tym napisze ci na PW. Zdrowiej mala Tosienko. Quote
Paola06 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Zabieram dzisiaj Tośkę do domku-będzie miała podawany środek p/bólowy w domu i antybiotyk.Skłamałabym gdybym napisała że mam pewne obawy-bo uszy wyglądają nadal tragicznie:placz::placz: Doktor powiedział że poprawa nastąić może dopiero po 2miesiącach intensywnego leczenia:placz::placz: 5razy dziennie czyszczenie-zmywanie-smarowanie.+antybiotyk+dieta/aty-alergiczna:placz: Krtań obrzęknieta:placz:za 2tygodnie do kontroli-koszta będą podsumowane jutro:( Prosimy o pomoc!!!!!!!!!! Quote
Paola06 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Ambra-daj znac -jutro jedziemy po Tosię-i weż aparat:):( Quote
Recommended Posts