lavinia Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 remi 333 proszę wyślij mi n pw Twój nr telefonu - ten, który podała mi Paola jest ciągle "wyłączony lub poza zasięgiem", więc może mam po prostu zły numer. dzięki ewentualnie zadzwoń do mnie - 0.889 509 903 Quote
diana79 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 tu jest strona Straży dla Zwierząt a Krakowie (najbliżej), może tam napisać lub zadzwonić i przedstawić całą sytuację, może będą wstanie coś z tym zrobić, a przynajmniej tam pojechać i sprawdzić to miejsce http://www.strazdlazwierzat.planty.pl/ CYTUJĘ ZE STRONY: TELEFON ALARMOWY + 48 0787 274 666telefon dyżurny +48 0698 888 065 tel. do Komendanta Okręgu [FONT=verdana]Przypadki zaniedbania i okrucieństwa wobec zwierząt należy również zgłaszać na adres e-mail lub numer gadu-gadu, podając opis zdarzenia, sprawcę, lokalizację i opis zwierzęcia, ewentualnie własne dane kontaktowe w celu zweryfikowania zgłoszenia: [email protected] [FONT=verdana][FONT=verdana]gg: 7673072 Quote
Isiak Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Taka "hodowla" narusza kilka paragrafów ustawy o ochronie zwierząt. Tylko jak zmusić policję i sądy do poważnego traktowania tego rodzaju przestępstw? :mad: Dla nich to ciągle fanaberie zwierzomaniaków, "czyny mało szkodliwe społecznie", a ustawa wydaje się martwym przepisem :angryy: Quote
iwop Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 lavinia ja na buldożkach sie nie znam... ale grzebiąc w stronach schronisk znalazłam suczke, ktora wydaje mi sie podobna do buldożka - zdjęcia niestety nie mozna przekopiowac więc wklejam link: http://www.schronisko.klomnice.pl/13.html Lena nr 489 Quote
Akitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 iwop napisał(a):lavinia ja na buldożkach sie nie znam... ale grzebiąc w stronach schronisk znalazłam suczke, ktora wydaje mi sie podobna do buldożka - zdjęcia niestety nie mozna przekopiowac więc wklejam link: http://www.schronisko.klomnice.pl/13.html Lena nr 489 jak dla mnie to ta Lena to bardziej pitbull czy amstaff. ;) Quote
Akitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 iwop napisał(a):no więc dlatego pisze, że sie nie znam...:oops: ależ nic się nie stało... ja też nie znam wszystkich ras świata. ;) Quote
Paola06 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Tosienka wyrażnie wraca do życia:) Dzisiaj o 3 nad ranem urządziła sobie imprezę:lol::lol: Obudzily mnie stukające o podlogę pazurki. Nasłu****ę... I słyszę chrumkania,bieganie,szelesty i dychawki. Oczywiście pomyslałam że znowu cos niedobrego-z ciężkim sercem wychodzę z pokoju i co widzę??? Toskę z głupkowatą minką,wywalonym w uśmiechu jęzorkiem-która w zajęczych susach uciekła do kuchni-ja za nią a tam sajgon-kołderka rozłożona -zgryziony chlebek który włożyłam do reklamówki na rano-dla ptaszków-no i oczywiście tarzająca się w kołderce szczęśliwa Tośka:lol: Taka sie z niej robi rozrabiara:) Te robale chyba ją strasznie męczyły:( Dzisiaj wizyta u weta-popołudniu zastrzyki i czyszczenie uszu. Doktor powiedział że uszy będą się goić nawet 2 miesiące i sam jest zdziwiony że już tak ładnie wyglądają-tak mówił w piątek. Akitko-jeżeli możesz to przetrzymaj kołderkę dla Tosienki-do czwarku:lol::lol: Quote
Akitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Paola06 napisał(a):Tosienka wyrażnie wraca do życia:) Dzisiaj o 3 nad ranem urządziła sobie imprezę:lol::lol: Obudzily mnie stukające o podlogę pazurki. Nasłu****ę... I słyszę chrumkania,bieganie,szelesty i dychawki. Oczywiście pomyslałam że znowu cos niedobrego-z ciężkim sercem wychodzę z pokoju i co widzę??? Toskę z głupkowatą minką,wywalonym w uśmiechu jęzorkiem-która w zajęczych susach uciekła do kuchni-ja za nią a tam sajgon-kołderka rozłożona -zgryziony chlebek który włożyłam do reklamówki na rano-dla ptaszków-no i oczywiście tarzająca się w kołderce szczęśliwa Tośka:lol: Taka sie z niej robi rozrabiara:) Te robale chyba ją strasznie męczyły:( Dzisiaj wizyta u weta-popołudniu zastrzyki i czyszczenie uszu. Doktor powiedział że uszy będą się goić nawet 2 miesiące i sam jest zdziwiony że już tak ładnie wyglądają-tak mówił w piątek. Akitko-jeżeli możesz to przetrzymaj kołderkę dla Tosienki-do czwarku:lol::lol: Nie ma problemu... ;) Przetrzymam do czwartku. Nie trzeba was kiedyś zawieźć do weterynarza? ;) Jakby coś, to daj znać. Masz mój numer. :cool3: Quote
maciaszek Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Jak miło czytać takie historie :) Od razu widać, że Tosiak w doskonałej formie. Super !!! Quote
Akitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 maciaszek napisał(a):Jak miło czytać takie historie :) Od razu widać, że Tosiak w doskonałej formie. Super !!! Właśnie... Z tego wszystkiego zapomniałam skomentować nocnego baraszkowania Tosi. :cool3: Po przeczytaniu tej historii stwierdzam, że Ola zajmuje się Tosią wspaniale :loveu: i nastąpiła wielka poprawa... :cool3: Olu przed Tobą również chylę czoła. :modla: Quote
Paola06 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Ciotki-dajcie spokój z tymi pochwałami-każdy z nas chce pomagać i to robi na tyle ile potrafi.Ale dziekuje za ciepłe slowa. Tosi pomógł i pomaga cały szereg ludzi z całej Polski i nie tylko-oni bardziej anonimowi ,ale wkład w ratowanie Tosi-choć ma inny charakter-dla mnie jest nieoceniony:calus::calus::calus: Wszyscy jesteście wspaniali-i moze tak jak śpiewał Cz.Niemen-,Dzięki ludziom dobrej woli-ten świat jednak tak szybko nie zginie.> Quote
_beatka_ Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 aż milo sluchać jak tosia wraca do zdrówka i wracają jej też checi do typowych bulwkowych glupawek:loveu: Quote
Akitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Pozbierałam trochę rzeczy w mieszkaniu i założyłam dla Tosi kolejny bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5570347#post5570347. Myślę, że przyda się na dalsze leczenie i na puszeczki z Royal Canina, które Tosia zajada. :cool3: Może ktoś coś znajdzie dla siebie... ;) Quote
Paola06 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Czekamy na wieści z odwiedzin:lol::lol: Na te najlepsze:lol::lol: Quote
Akitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Paola06 napisał(a):Czekamy na wieści z odwiedzin:lol::lol: Na te najlepsze:lol::lol: A o jakie wieści i odwiedziny chodzi? :cool3: Zdradź o co chodzi. :lol: Quote
Paola06 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 No oczywiscie że odwiedziny w domku u remi 333-ale taka cisza....:):):) Quote
Paola06 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Dawajcie wieści-bo nie wytrzymamamy-a skrzynka na PV-GORĄCA:):):) Quote
Akitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Paola06 napisał(a):Dawajcie wieści-bo nie wytrzymamamy-a skrzynka na PV-GORĄCA:):):) Proszę takich wieści nie ukrywać w prywatnych wiadomościach. Proszę się publicznie wypowiedzieć na wyżej wymieniony temat... :cool3: Czekamy. :razz: Quote
lavinia Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 jestem już... a byłam, byłam, wszystko sobie obejrzałam... Dom jest super. Kasia to bardzo rozsądna, odpowiedzialna i szalenie sympatyczna osoba. Mała Zoja to pieszczoszka, wychuchana, bardzo zadbana, grzeczna, wpatrzona w swą panią jak w obrazek. Uważam, że jesli dwie małe bulwki się dogadają, a powinny, bo Zoja jest grzeczną panną, to będzie to super dobry dom dla Tosi. Kasia mieszka w spokojnej, cichej okolicy, z mnóstwem zieleni, a w mieszkaniu mała Zoja ma nawet swój własny pokój !!!!!! Paola, szykuj się do rozstania...ja wiem, że to jeszcze nie teraz, ale wiem też, że Tosia już znalazła miejsce w Twoim sercu i będzie Ci ciężko...... Quote
Akitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 lavinia napisał(a):jestem już... a byłam, byłam, wszystko sobie obejrzałam... Dom jest super. Kasia to bardzo rozsądna, odpowiedzialna i szalenie sympatyczna osoba. Mała Zoja to pieszczoszka, wychuchana, bardzo zadbana, grzeczna, wpatrzona w swą panią jak w obrazek. Uważam, że jesli dwie małe bulwki się dogadają, a powinny, bo Zoja jest grzeczną panną, to będzie to super dobry dom dla Tosi. Kasia mieszka w spokojnej, cichej okolicy, z mnóstwem zieleni, a w mieszkaniu mała Zoja ma nawet swój własny pokój !!!!!! Paola, szykuj się do rozstania...ja wiem, że to jeszcze nie teraz, ale wiem też, że Tosia już znalazła miejsce w Twoim sercu i będzie Ci ciężko...... My też będziemy tęsknić za Tosiem... :loveu: Ale cieszymy się, że trafił jej się tak dobry domek. Myślimy, że u Kasi (bo wszystkie Kasie to fajne dziewczyny są :cool3:) będzie miała równie wspaniale jak u Oli. I tego Tosi życzymy, by jej było jak najlepiej... :cool3: Quote
Paola06 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Ale jak pisze takie newsy-Ciocia Lavinia-to wypada się tylko cieszyć. Nie bedzię skakanek-ale to super wieści.................. Malutka weteraranka-Tosinka ma szansę na super domek!!!!!!!!!!!! Bardzo się cieszę:cool2: Quote
_beatka_ Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 dziewczyny proszę po raz drugi, dajcie mi namiary na czyje konto robić wplaty na tosię:razz: Quote
Wiola.od.Gacka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Tośka czekamy w W-wie na Ciebie żeby Cię wyściskać pamiętaj, że masz przyjaciół Zuzę Gacka którzy chcą Cię zobaczyć. Bardzo jesteś dzielna i nawet nie wiesz, że będziesz miała swój dobry domek niczego Ci w nim nie zabraknie bądź zdrowa i szczęśliwa Tosiu należy Ci się to. Pozdrawiam Anka Quote
Recommended Posts