Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hotelik za grudzień, odrobaczenie oraz szczepienie Baksika zostały opłacone z pieniędzy z facebook'a, na którym zostało 340 złotych, a więc na opłatę za niecały miesiąc styczeń.

Deklaracje, które wpłynęły od momentu opłacania hoteliku z pieniędzy z facebook'a zostaną oczywiście zsumowane i będą za nie opłacane kolejne miesiące z uwagi na to, że nie ma pełnej kwoty deklaracji stałych, a zaledwie 140 złotych. Z pieniędzy z facebook'a został opłacony listopad oraz grudzień, a więc 140 złotych deklaracji za listopad, 140 złotych deklaracji za grudzień oraz 140 złotych deklaracji za styczeń znajduje się na moim koncie. Łącznie daje to sumę 420 złotych + 70 złotych jednorazowych deklaracji = 490 złotych. Suma znajdująca się na koncie Baksika pozwala na opłacenie niecałych dwóch miesięcy w hoteliku (brakować będzie 120 złotych). Takie jest zabezpieczenie Baksika na ten moment. Właśnie trwa bazarek, który idzie niestety średnio, pomimo tego, że wydawało mi się, iż fanty są bardzo fajne, w związku z czym postanowiłam zrobić obniżkę o 25% i mam nadzieję, że jeszcze jakiś grosik wpadnie;)

W uwagi na to, że pieniądze Baksika znajdują się zarówno na facebook'u, jak i na dogomanii postanowiłam napisać takie małe wytłumaczenie jak wygląda sytuacja i mam nadzieję, że wszyscy zrozumieli. Jeśli nie, proszę pytać ;)

Posted

Paula wpisz mnie na stałe 30 zł/ miesięcznie dla Baksika.
I podeślij proszę nr konta bo gdzieś podziałam . W ten weekend niestety pracuję , ale w przyszłym tygodniu postaram się w końcu ruszyć z bazarkami .

Matko! Gosiu! Nie wiem jak Ci dziękować! (nie mam nadal emotikonek, więc nie mogę dać skoków z radości i buziaków ;))

Teraz trochę prywaty:P Gosiu, wstrzymaj się proszę z tym wydarzeniem dla kociaka, bo jutro ma do niego przyjechać rodzinka zainteresowana jego adopcją, która chce go poznać. Dam znać co z tego wyszło.

Paula, przepraszam, ale ostatnio  z niczym nie mogę się wyrobić.

Najpóźniej w piątek tekścik będzie gotowy

Gabrysiu, kochana, nic się nie przejmuj. Jak znajdziesz chwilkę czasu oraz Ci się będzie chciało, to wtedy napiszesz. Nie pisz tekstu Baksika kosztem czegoś :) Baksik ma sporo ogłoszeń i nic się nie stanie jak poczeka na tekst parę dni;)

Wpłynęło 15 złotych od asiuniab, dziękuję ślicznie!:)

Posted

Pauluś nie martw się, na pewno Cię wspomożemy z Agusią bazarkowo gdyby brakowało:)

Hotelik za grudzień, odrobaczenie oraz szczepienie Baksika zostały opłacone z pieniędzy z facebook'a, na którym zostało 340 złotych, a więc na opłatę za niecały miesiąc styczeń.

Deklaracje, które wpłynęły od momentu opłacania hoteliku z pieniędzy z facebook'a zostaną oczywiście zsumowane i będą za nie opłacane kolejne miesiące z uwagi na to, że nie ma pełnej kwoty deklaracji stałych, a zaledwie 140 złotych. Z pieniędzy z facebook'a został opłacony listopad oraz grudzień, a więc 140 złotych deklaracji za listopad, 140 złotych deklaracji za grudzień oraz 140 złotych deklaracji za styczeń znajduje się na moim koncie. Łącznie daje to sumę 420 złotych + 70 złotych jednorazowych deklaracji = 490 złotych. Suma znajdująca się na koncie Baksika pozwala na opłacenie niecałych dwóch miesięcy w hoteliku (brakować będzie 120 złotych). Takie jest zabezpieczenie Baksika na ten moment. Właśnie trwa bazarek, który idzie niestety średnio, pomimo tego, że wydawało mi się, iż fanty są bardzo fajne, w związku z czym postanowiłam zrobić obniżkę o 25% i mam nadzieję, że jeszcze jakiś grosik wpadnie;)

W uwagi na to, że pieniądze Baksika znajdują się zarówno na facebook'u, jak i na dogomanii postanowiłam napisać takie małe wytłumaczenie jak wygląda sytuacja i mam nadzieję, że wszyscy zrozumieli. Jeśli nie, proszę pytać ;)

Posted

Pauluś nie martw się, na pewno Cię wspomożemy z Agusią bazarkowo gdyby brakowało:)

Eluś, dziękuję, ale ja raczej z tych, którzy nie znoszą robić sobie i innym długów, więc jak będę widzieć, że będę miała nieciekawą sytuację, od razu zacznę działać ;)
A tekst był gwoli wyjaśnienia, bo finanse Baksika są i na dogomanii i na facebook'u, dodatkowo przez ostatnie dwa miesiące inaczej rozliczane niż dotychczas i nie każdy może to ogarniać;)
Posted

Eluś, dziękuję, ale ja raczej z tych, którzy nie znoszą robić sobie i innym długów, więc jak będę widzieć, że będę miała nieciekawą sytuację, od razu zacznę działać ;)
A tekst był gwoli wyjaśnienia, bo finanse Baksika są i na dogomanii i na facebook'u, dodatkowo przez ostatnie dwa miesiące inaczej rozliczane niż dotychczas i nie każdy może to ogarniać ;)

To jak coś, daj znać ;)

Ktoś mi ostatnio pisał, że uparciuch ze mnie na wątku Lunki :) a co ja tu widzę... ;)

Posted

Paula, tekst poniżej, popraw proszę i dopisz o wizycie. 

Nie wiem też jak u Baksika z zachowaniem czystości i zostawaniem samemu w domu.

Baksik, kundelek o wielkim sercu marzy, by mieć swój dom i ukochanych ludzi.

Baksik to cichy, spokojny, grzeczny piesek średniej wielkości.

Ma około trzech lat, waży .... kg.

Został znaleziony z łańcuchem na szyi,wychudzony, brudny, przestraszony.

Zapewne nie zaznał w życiu nic dobrego.

Jego los odmienił się, gdy trafił do hoteliku dla psów.

Tam w domowych warunkach przekonał się, że można zaufać człowiekowi, że życie psa nie musi być koszmarem.

Przeszedł metamorfozę. Z wystraszonego, zalęknionego psiaka zmienił się w domowego kanapowca, który lubi

głaskanie, przytulanie i obecność człowieka.

Wobec psów zachowuje się neutralnie, za kotami nie przepada.

Mimo wspaniałego charakteru Baksik już kilka miesięcy przebywa w hotelu.

Pewnie gdyby był psem rasowym już dawno miałby dom.

Ale czy to jego wina, że jest niepozornym czarno-podpalanym kundelkiem, jakich wiele???

Przecież właśnie takie kundelki mają w sobie najwięcej uroku, 

Baksik, jak każdy piesek zasługuje na własny dom i kochających właścicieli.

Pragnie być szczęśliwy.

Czeka na kogoś kogo zauroczy swoimi ślicznymi oczkami, kogoś dla kogo będzie najwspanialszym i najpiękniejszym

psem na świecie.

Posted

Gabrysiu, dziękuję Ci ślicznie za super tekst! :)

Muszę tylko sobie zmienić wiek, bo Baksik jak trafił do Anetki miał 3 lata, a teraz już zbliża się wielkimi krokami do ok.5, no i u Anetki jest tyle, że w maju miną dwa lata, ale to żaden problem :)

• 2 weeks later...
Posted

Kolejny pakiecik dla Baksika:

olx.pl
adopcjapsa.pl
gumtree.pl
przygarnijzwierzaka.pl

morusek.pl
adopcje.org
adoptujemy.pl
pajeczyna.pl
pineska.pl
tusprzedaj.pl
neeon.pl
najpewniej.pl
petworld.pl
tlenek.pl
e-zwierzak.pl
eoferty.com.pl

alegratka.pl
ogloszenia.e-gratka.info
oglaszamy24.pl
ogloszenia.com
hiperogloszenia.pl
lento.pl
rozglos.net
cafeanimal.pl
zwierzaki.nasza-lista.com
bezrodowodu.pl

pupil.com.pl 
krakusik.pl 

Gabrysiu,czytałam teraz jeszcze raz tekst Baksika,kiedy go uzupełniałam i jest przepiękny....