kiyoshi Posted May 1, 2013 Author Posted May 1, 2013 [quote name='gosia2313']Możesz, ale raczej stąd - są pomniejszone do wymiarów dogo https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/Korek114112BoksNr14 Jak coś to można mu odnowić ogłoszenia z tymi zdjęciami wrzucam więc przepiękne fotki Koreczka.. to pierwsze lubię najbardziej i chyba ono pójdzie do DZ a to może będzie promować ogłoszenia- cudne, kolorowe!! niezwykłe te zdjęcia...z całego serca dziękuje!! na dnich zrobię nowe ogłoszenia Korka z krótszym tekstem, i tymi zdjęciami...zobaczymy...w końcu musi się udać!! Quote
kiyoshi Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 dzisiaj rano podmieniłam zdjęcia Korka na te nowe na tablica.pl i juz 3 osoby pobrało numer z ogłoszenia!!!! błagam...zadzwońcie!!!! Quote
gosia2313 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 ehhh miałam telefon o Korka :roll: Ale jakoś nie powalił mnie na kolana... Pan mówił głosem jakby był półżywy, pierwsze co zapytał czy to aktualne i czy jest jakaś opłata. Powiedziałam, że 50 zł to spytał czy nie można tak całkiem za darmo, bo on teraz nie ma i mógłby 8.05 przyjechać z 50 zł do mnie po psa. Jest z Siemianowic Śl. W ogóle nie pytał nic o psa, jaki jest, jaki charakter, nic nie powiedział co ma do zaoferowania, tylko czy kosztuje :/ Ma przesłać adres na wizytę ale liczę, że tego nie zrobi:diabloti: Quote
Gabi79 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 gosia2313 napisał(a):ehhh miałam telefon o Korka :roll: Ale jakoś nie powalił mnie na kolana... Pan mówił głosem jakby był półżywy, pierwsze co zapytał czy to aktualne i czy jest jakaś opłata. Powiedziałam, że 50 zł to spytał czy nie można tak całkiem za darmo, bo on teraz nie ma i mógłby 8.05 przyjechać z 50 zł do mnie po psa. Jest z Siemianowic Śl. W ogóle nie pytał nic o psa, jaki jest, jaki charakter, nic nie powiedział co ma do zaoferowania, tylko czy kosztuje :/ Ma przesłać adres na wizytę ale liczę, że tego nie zrobi:diabloti: Cholera, żeby tylko nie chciał Korka na łańcuch, albo do kojca:placz:, ale na ewentualnej wizycie się wszystko wyjaśni Quote
kiyoshi Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 gosia2313 napisał(a):ehhh miałam telefon o Korka :roll: Ale jakoś nie powalił mnie na kolana... Pan mówił głosem jakby był półżywy, pierwsze co zapytał czy to aktualne i czy jest jakaś opłata. Powiedziałam, że 50 zł to spytał czy nie można tak całkiem za darmo, bo on teraz nie ma i mógłby 8.05 przyjechać z 50 zł do mnie po psa. Jest z Siemianowic Śl. W ogóle nie pytał nic o psa, jaki jest, jaki charakter, nic nie powiedział co ma do zaoferowania, tylko czy kosztuje :/ Ma przesłać adres na wizytę ale liczę, że tego nie zrobi:diabloti: cholerka...to rzeczywicie nie brzmi najlepiej:( dom bardzo nie pewny....nie wiem co mylec:( zobaczymy jak sie rozwinie sytuacja...zeby tylko nie trafil na lancuch...jak facet nie ma kasy 50 zl...to za co bedzie mu karme kupowal itd??? z drugiej strony...moze mial gorszy dzien...jest majowka;) wiecie o czym mysle;) eh.... Quote
gosia2313 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Nie wysłał adresu, więc niech się ... ;) Mam nadzieję, że w ogłoszeniach nie piszecie że jest w schronisku w Sosnowcu? Quote
kiyoshi Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 (edited) gosia2313 napisał(a):Nie wysłał adresu, więc niech się ... ;) Mam nadzieję, że w ogłoszeniach nie piszecie że jest w schronisku w Sosnowcu? to chyba i ja się cieszę... chociaż powiem Ci, że przynajmniej raz bardzo mocno się pomyliłam co do osoby podczas pierwszej (adopcyjnej) rozmowytelefonicznej... oczywiście w ogłoszeniu jest podane tylko, że Korek jest w schronisku, nie wspominam w którym, zwykle ogłoszenia robię na Katowice lub Dąbrowe Górniczą... biedny KOrek:( taką miałam nadzieje:( edit, właśnie spojrazłąm na tablice i kolejne 3 osoby pobrały numer z ogłoszenia!! Edited May 3, 2013 by kiyoshi Quote
kiyoshi Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 dziś znów zajrzałam na tablice i w sumie już 9 osób pobrało numer z ogłoszenia Korka!!! Gosiu....musisz, naprawde MUSISZ mieć dobre wieści dla nas;) czy ktoś normalny zadzwonił?????? Quote
gosia2313 Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Nie, oprócz tego dziwnego "słabego" Pana nikt nie dzwonił w spr Korka Quote
kiyoshi Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 gosia2313 napisał(a):Nie, oprócz tego dziwnego "słabego" Pana nikt nie dzwonił w spr Korka strasznie to wszystko dziwne:( gdzie ten domek:( Quote
kiyoshi Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 (edited) o Myszka wróciła;) mam nadzieje, że długi weekend był udany:) chociaż pogoda chyba u Was nie dopisała... z tego Pana nici...nie odezwał sie więcej i całe szczęście dla Korka... na 9 osób które pobrały numer z jego ogłoszenia w ten weekend, zadzwonił tylko ten Pan...:( edit. robię właśnie nowe ogłoszenia dla KOrka z takim tekstem "Korek jest pięknym ok. 2 letnim psem średniej wielkości. Niezwykle wrażliwym, uległym i łagodnym. Uwielbiającym towarzystwo ludzi i innych psów. Wielką radość sprawiają mu spacery z wolontariuszami, potrafi ładnie chodzić na smyczy, na wybiegu puszczony luzem wraca na zawołanie, reaguje na każde słowo opiekuna. Wydaje się być bardzo inteligentnym i pojętnym psem, który przy odrobinie pracy nauczyłby się wielu komend i sztuczek. Korek przebywa obecnie w schronisku dla zwierząt. Trafił tutaj ok. 2 miesiące temu po tym jak został znaleziony w parku. Z utęsknieniem wypatruje nowych opiekunów. Jest zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany. Przy adopcji obowiązuje wizyta przed- i poadopcyjna a także podpisanie umowy adopcyjnej. Podaruj dom Korkowi- pokoloruj jego świat!" nic nie wspominam o lękach Korka skoro to się uspokoiło, jednak myślę, że jak ktoś zadzwoni Gosiu, to warto o tym wspomnieć;) Edited May 6, 2013 by kiyoshi Quote
AgusiaP Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 gosia2313 napisał(a):Nie wysłał adresu, więc niech się ... ;) Mam nadzieję, że w ogłoszeniach nie piszecie że jest w schronisku w Sosnowcu? Kucze może zmienić treść w ogłoszeniach i nie pisać, że Koreczek jest w schronisku...? Quote
kiyoshi Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 AgusiaP napisał(a):Kucze może zmienić treść w ogłoszeniach i nie pisać, że Koreczek jest w schronisku...? Aguś...ja zawsze daje na inne miasto np. na Katowice albo Dąbrowe Górniczą..i piszę jednak, że jest w schronisku... widzę, że i Ty wróciłaś po długim weekendzie?:) jak było?? Quote
AgusiaP Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 kiyoshi napisał(a):Aguś...ja zawsze daje na inne miasto np. na Katowice albo Dąbrowe Górniczą..i piszę jednak, że jest w schronisku... widzę, że i Ty wróciłaś po długim weekendzie?:) jak było?? Wiem, wiem kochana :) Tak bym chciała, żeby Koreczek do dobrego domku trafił ... Kochana ja nie wróciłam ;) Od maja co roku przeprowadzamy się na Pogorię... teraz do końca sierpnia internet będę miała tylko w pracy ...:-( Quote
kiyoshi Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 AgusiaP napisał(a):Wiem, wiem kochana :) Tak bym chciała, żeby Koreczek do dobrego domku trafił ... Kochana ja nie wróciłam ;) Od maja co roku przeprowadzamy się na Pogorię... teraz do końca sierpnia internet będę miała tylko w pracy ...:-( wow...Agusia! tylko pozazdrościć tej Pogorii;) nawet internetu by mi żal nie było wcale;) Quote
AgusiaP Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 kiyoshi napisał(a):wow...Agusia! tylko pozazdrościć tej Pogorii;) nawet internetu by mi żal nie było wcale;) Ja też się cieszę :) Quote
madziakato Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Wierzę, że znajdzie dobry domek, nie ma innej opcji!:lol: Quote
Mysza2 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 kiyoshi napisał(a):o Myszka wróciła;) mam nadzieje, że długi weekend był udany:) chociaż pogoda chyba u Was nie dopisała... Tak Magduś:) mimo pogody był udany:) Tekst dla Korka bardzo fajny. Szkoda że nikt "normalny" nie dzwoni. Ciężko o domy dla dużych psiaków Quote
kiyoshi Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 Mysza2 napisał(a):Tak Magduś:) mimo pogody był udany:) Tekst dla Korka bardzo fajny. Szkoda że nikt "normalny" nie dzwoni. Ciężko o domy dla dużych psiaków Myszko kochana, jak już to Izuś;) a KOreczek nie jest wcale duży...raczej typowy średniak, taki do 20 kg... Quote
Mysza2 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 kiyoshi napisał(a):Myszko kochana, jak już to Izuś;) a KOreczek nie jest wcale duży...raczej typowy średniak, taki do 20 kg... No widzisz jaka skleroza ze mnie (same Magdy mnie ostatnio otaczają i mi się pozajączkowało:oops:) Dla niektórych to już duży, te 10 kg mają większe szanse Quote
Gabi79 Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Zaglądam do Koreczka i nieustannie mu kibicuję:lol: Quote
AgusiaP Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 kiyoshi napisał(a):Myszko kochana, jak już to Izuś;) a KOreczek nie jest wcale duży...raczej typowy średniak, taki do 20 kg... Ja sobie tak porównuję z Czakusiem on waży około 11kg więc Koreczek to taki większy średniak :) Quote
gosia2313 Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Dziewczyny, dzwoniła dzisiaj do mnie babka z Dziennika Zachodniego z Dąbrowy. Mówiła, że ogłoszenia Korka na ten weekend nie da rady już wcisnąć. A poza tym, żeby nie ograniczać się do ogłoszeń na Zagłębie, tylko puścić na cały Śląsk. Na weekendowe wydanie na Śląsk ogoszenie kosztuje 39,37 ,- Pani na już dała ogłoszenie Korka darmowe do jarmarku i motojarmarku oraz na tablicę. Mam numer do tej Pani - nie wiem kto to załatwiał, napiszcie to podam numer na PW i zaklepiecie ogłoszenie dla niego. Quote
kiyoshi Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 Gosiu, ja to załatwiałam... jako że jestem teraz w Anglii i pracuje od 9-17 nie mam jak zadzwonić:( dlatego wysłałam maila z prośbą o umieszczenie ogłoszenia i podanie numeru konta... pani chyba myślała, że numer z maila to mój numer, dlatego zadzwoniła do Ciebie... napisze do niej jeszcze raz pod koniec tygodnia i może uda się go umieścić w kolejny piątek, jak nie w ten... wybacz zamieszanie... na tablicy zablokowali mnie i nie przyjmują juz ogłoszeń Korka:( nie wiem dlaczego...masakra... Quote
Recommended Posts