Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anula napisał(a):
To ja na sam początek wyłożę pieniążki na karmę,niech maleństwo jedzie do DT.U Gabi79 będzie miała bardzo dobrze bo to przecież Anioł jest.

Ja również coś dorzucę dla malutkiej.Tak jak napisałaś,ciocia Gabi79, to prawdziwy Anioł i nie wahałabym się ani sekundy:smile:. Tylko czy ta wspaniała propozycja jest aktualna?

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dana napisał(a):
Ale ja przecież nie miałam nic złego na myśli :roll:, chciałam tylko wyrazić swoje uznanie dla Ciebie ....

Ja wcale tego nie odebrałam jako coś złego:lol:
malagos napisał(a):
Jest nadzieja! :multi:
Widzisz, Monika55, nawet założenie wątku to jakaś szansa dla psiaka! :lol: Jak dobrze, ze ją zauważyłaś w tym boksie.....

Kilkakrotnie spotkałam się z opinią, że samo założenie wątku na dogo i "hopanie" na pierwszą nic nie daje.
Nie zgadzam się z tym.
Ja na dogo wypatrzyłam mojego Kajtunia, a potem tymczasowiczkę Nutkę, która przesiedziała 6 lat w schronisku.

Anula napisał(a):
To ja na sam początek wyłożę pieniążki na karmę,niech maleństwo jedzie do DT.U Gabi79 będzie miała bardzo dobrze bo to przecież Anioł jest.

iwonamaj napisał(a):
Czyli Gabrysia chce wziąć malutką na DT? To wspaniała wiadomość, a Gabi ma szczęśliwa rękę :)...

Niepotrzebnie mnie tak chwalicie:oops:

Bogusik napisał(a):
Ja również coś dorzucę dla malutkiej.Tak jak napisałaś,ciocia Gabi79, to prawdziwy Anioł i nie wahałabym się ani sekundy:smile:. Tylko czy ta wspaniała propozycja jest aktualna?

Jak powiedziałam A to nie ma odwrotu. Tz poinformowany, że wypatrzyłam małą, wiedział że prędzej czy później taka sytuacja nastąpi.

Z wielu powodów miałam nie brać tymczasowiczów.
Między innymi dlatego, że rozstanie jest totalną tragedią, ale jak zobaczyłam małą, to było silniejsze ode mnie.
Tak samo, jak w przypadku Nutki.

Moja propozycja jest aktualna, ale nie wiem jak to wygląda w kwestii formalnej. Monika55 mi napisała, że jak będzie w schronie dowie się, czy wyrażają zgodę wydać małą do DT.

Czekamy więc na wieści od Moniki:lol:

Posted

Gabi79 napisał(a):
Ja wcale tego nie odebrałam jako coś złego:lol:

Cieszę się :lol:.

Gabi79 napisał(a):
Z wielu powodów miałam nie brać tymczasowiczów.
Między innymi dlatego, że rozstanie jest totalną tragedią(...)

Wiem coś o tym, mamy :D pięknego czarnego mixa z totalnym ADHD (z mojego podpisu) dla którego szukałam :D domku.

Gabi79 napisał(a):
Moja propozycja jest aktualna, ale nie wiem jak to wygląda w kwestii formalnej. Monika55 mi napisała, że jak będzie w schronie dowie się, czy wyrażają zgodę wydać małą do DT.
Czekamy więc na wieści od Moniki:lol:

Zatem czekamy na wieści od Moniki :lol:.

Posted

Jestem ,jestem. Niestety schronisko nie wyraziło zgody. Natomiast można pomóc innej kilkuletnie sunieczce z guzem sutka. Malutka będzie operowana i po operacji nie powinna wrócić do boksu.

Gabi, napisz mi coś o sobie na PW.

Posted

monika55 napisał(a):
Jestem ,jestem. Niestety schronisko nie wyraziło zgody. Natomiast można pomóc innej kilkuletnie sunieczce z guzem sutka. Malutka będzie operowana i po operacji nie powinna wrócić do boksu.

Niemożliwe..............

Posted

monika55 napisał(a):

Gabi, napisz mi coś o sobie na PW.

No cóż mówi się trudno.....

Niestety tej czarnej suni nie mogę przyjąć.
Mój Kajtuś panicznie boi się czarnych kudłaczków, bez względu na płeć.
Ostatnio był u mnie przez tydzień Czaki (zanim pojechał do BDT do Starachowic), bardzo do niej podobny i to była katastrofa.
Bardzo mi przykro:-( Nie mogę ryzykować

Posted

M&S napisał(a):
Do kitu to wszystko.....

Zgadzam się!!!

Naprawdę bardzo mi żal tej suni.
Jest bardzo podobna do Pimpka rodziców mojego TZ-a.
A mój Kajtuś jak jest z Pimpusiem w jednym pomieszczeniu to się chowa i trzęsie jak galareta.
Czakiego też się panicznie bał.

A ile lat ma ta sunieczka, popytam gdzie będę mogła

Posted

Nie rozumiem postępowania schroniska w stosunku do bohaterki wątku. Co schronisko jest w stanie zaoferować temu psu?!
Jak w schroniskowych warunkach ma ona dojść do zdrowia?! Wkurza mnie to:angryy:

Posted

Spróbuję wytłumaczyć dlaczego tak. Na sunię już są chętni. A ona jeszcze na kwarantannie. Jeszcze nie mogła mieć sterylki i szczepien, a bez tego schronisko nikomu suni nie wyda. No trudno, myślałam,że nikt nie pomoże, to wolałam wcześniej się za to zabrać.Czasem to trwa i trwa.

Posted

monika55 napisał(a):
Dlatego czeka. W boksie jest sama, mało ruchu ma i o to chodzi. Nie ma z kim biegać i skakać.

Przepraszam Cię za te dociekania, ale nie jestem zbyt oświecona w schroniskowych sprawach...