Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Pysia napisał(a):
To mądry dzieciak, tylko ciutkę nadpobudliwy ;)

Może dużo przeżył ....:( Taki malutki a już poznał hycla i nie wiadomo co wcześniej....:(

Posted

wanda szostek napisał(a):
Berek rozumie tez komendę zostań a dotyczyła zakazu wejścia do danego pomieszczenia i nie pchania się na siłę.

Mój Pączek ma ponad rok i wybiórczy słuch...Jak nie chce czegoś zrobić udaje głuchego....Jak wołam:"choć coś dam...zawsze słyszy...:)"
Skoro taki maluszek Berek reaguje na komendy to chyba dobry znak:)

Posted

witaj Beruś :)
dziś u nas sypie straszny śnieg...pogoda nie rozpieszcza..
ale ty się nie musisz martwić, ciepły dom i pełna miska, a do tego wielki czarny futrzak do towarzystwa:loveu:

Posted

ewu napisał(a):
Mój Pączek ma ponad rok i wybiórczy słuch...Jak nie chce czegoś zrobić udaje głuchego....Jak wołam:"choć coś dam...zawsze słyszy...:)"
Skoro taki maluszek Berek reaguje na komendy to chyba dobry znak:)

Kazdy pies ma słuch wybiórczy :) Moje też zawsze miały. Tylko że wtedy, kiedy czuły ze można. Jak wymagałam koniecznie to słuch był doskonały ;)

enia napisał(a):
witaj Beruś :)
dziś u nas sypie straszny śnieg...pogoda nie rozpieszcza..
ale ty się nie musisz martwić, ciepły dom i pełna miska, a do tego wielki czarny futrzak do towarzystwa:loveu:

Witamy :)
U nas od wczoraj regularn a zima. Śniegu sporo. Berek skacze jak króliczek po nim :)

an1a napisał(a):
Pysia, a jak mu sama zaglądasz do uszu, to też jest panika? Czy to tylko przed obcymi?

Wszystko zależy od sytuacji. Jak chcę jakby " na siłę" to chce mnie zjeść z warkotem. Jak czekam aż sie wyciszy i wtedy zaglądam, to nie jest źle. Ale panikarz jest, bo potrafi przewrócić się podczas zabawy i plakać jakby się conajmniej połamał :evil_lol:
On nie boi się obcych. Na razie kazdego człowieka traktuje tak samo- czyli biegnie za nim . Ale boi sie podnoszenia do góry gwałtowniejszego bo albo się kuli, albo reaguje agresją.
Widziałam takie szczenięta. Najczęściej ich mama była bardzo lękliwa suką.

Berek strajk głodowy robi dzisiaj. Wczoraj zjadł 2x tyle co zwykle i tera ledwo skubie.

Posted

U mnie Coffee odobraziła się na jedzenie po prawie 2 dniach :evil_lol: nie dawałam jej żadnych smakołyków i wreszcie karma wróciła do łask. Szczeniaki tych mniejszych "ras" mają chyba dużo mniejsze zapotrzebowanie... Ja jestem cały czas w szoku jak mało one jedzą, bo zawsze miałam duże psy.
Jeszcze masowanie uspokaja, tzn. takie mocniejsze głaskanie. Prędzej czy później :diabloti: się uspokaja i wycisza.

Posted

Ja też zawsze miałam duże psy i do tego kudłate ;) Żeby było weselej to zawsze były suczkami i maści czarnej najczęściej :) Berek jest pierwszym samcem w naszym domu oprócz miotowego Behemota, który tutaj przyszedł na świat ;)

Berek ma sie dobrze. Dzisiaj apetyt dopisuje pięknie. Qoopalonek wali co chwilkę, ale są ok. Przewód pokarmowy ma kaczki- z jednej strony łyka a z drugiej wychodzi :evil_lol: Czasu dla niego mam dużo mniej, bo wróciłam po L4 do pracy. Zaraz jadę do rodziców i znowu smark zostanie tylko ze Zmorką. Oczywiście przez taki obrót sprawy na dole domu miałam szambo. Berek załatwiać się musi, a nie miał go kto wypuszczać na dwór. Straszna szkoda bo do dzisiaj nie załatwił mi sie w domu. Na pewno nastąpi wycofanie w nauce czystości ;( Wielka szkoda.... Niestety ale pracować muszę i niestety moi rodzice wymagają opieki.
Teraz smark obgryza sobie smaczek z typową dla siebie zaciętością :) A Zmorka kombinuje jakby mu ten smaczek podprowadzić ;)

Posted

Z tym " sam" to bym polemizowała, bo Zmorka jest dla niego towarzystwem, "chłopcem do bicia", szarpakiem, gryzakiem i co komu przyjdzie do głowy.

Dzisiaj dzień szamania za inne dni. Jakby tak jadł codzien nie, to moze udałoby mi się z niego zrobić typowego szczeniaczka z grubosci. Sąsiadka też powiedziała, że Berek urósł. A widziała go w czwartek ostatnio. Może i ma racje bo takie szkraby rosną szybko ;)

Berek ma w głębokim poważaniu naukę przychodzenia na zawołanie. W dom u mu sie pięknie udaje, czyli wie o co chodzi. Natomiast po wyjściu na dwór po chwili głuchnie. Jak sie zajmie czymkolwiek, to nie przyjdzie za nic. Chocbym mu uciekała, cudowała itp. Jest uparty i koniec :evil_lol: Dodatkowo smaczki na dworze tracą moc i nie da się na nie skusić. Musiałabym mieć kabanosa, a tego mu nie dam bo zaraz rozwolnienia dostanie.

Posted

Nic to nie da. Berek jest zbyt podniecony światem, aby zwracał uwagę na papu ;)

Ogólnie Berek przeszedł na inną karme i widać mu ona lepiej smakuje ;)

Dzisiaj go wyczesałam, bo już był "piękny inaczej". Przebywajac cały czas w domu Berek był czysciutki. Teraz wychodzi często na dwór i nurkuje do każdej dziury na podwórku. Nabrał wiec koloru ziemistego ;) Już sie zastanawiałam czy go nie wyprać, ale najpierw postanowiłam wyczesać. Wił sie jak piskosz, ale dałam rade. I na pewno wygląda lepiej. Ale bielutkie łapinki nadal brudne. W życiu białego psa!

Posted

an1a napisał(a):
U mnie Coffee odobraziła się na jedzenie po prawie 2 dniach :evil_lol: nie dawałam jej żadnych smakołyków i wreszcie karma wróciła do łask. Szczeniaki tych mniejszych "ras" mają chyba dużo mniejsze zapotrzebowanie... Ja jestem cały czas w szoku jak mało one jedzą, bo zawsze miałam duże psy.
Jeszcze masowanie uspokaja, tzn. takie mocniejsze głaskanie. Prędzej czy później :diabloti: się uspokaja i wycisza.

Ja mam średnie psy i małe ale jedzą różnie... Pączek wpiernicza sporo,Tonia i Kretka z wiekiem mniej.
Miałam też sunię-anorektyczkę.... Co to były za cyrki ,żeby zjadła:) Od szczenięcia taka była, żyła ponad 17 lat ale karmienie stanowiło koszmar.....

Posted

Łobuziak ;)

Berek teraz wcina aż mu się uszka trzęsą. Nawet dał mi się przespać po nocnej zmianie. Cieszy mnie to, bo wczoraj spałam przez niego półtorej godziny. Dzisiaj " szarpnęłam" 5 a to już full wypas.
Mam ochotę pójść z nim do weta zważyć go, bo wydaje sie cięższy. Niby wet nie jest daleko, ale nie chce mi sie go nieść...

Posted

Przed nim miałam Ashe- idealnego szczeniaka i Pysie- idealną malutką dorosłą suczkę. Bilans musi się zgadzać, więc przyszła kolej aby los mi sprawił tymczasowego ancymonka.
Berek właśnie po raz pierwszy zainteresował się butami. Natycmiast wszystkie zostały schowane.
Jest coraz brudniejszy. Pogoda sprzyja nabieraniu dziwnych kolorów ;) Czy go wyprać czy udawać że wszystko ok? W sumie po praniu będzie w kilka dni taki sam.... Na dworze błoto.

Posted

Witam wszystkich a najbardziej Berka Puchatka. :lol:
Nawet nie wiedziałam, że jest jego wątek i trafiłam tu z wątku Malawaszki.:cool3: Bo na FB jestem.
"Śledziłam " Ashe to i jego śledzić będę. :diabloti:

Pysiu, mam prośbę: podsyłaj mi linki Twoich psiaków bo świetnie o nich piszesz ..no i cudne szczeniorki są. :lol:

Posted

Szczeniorkom stanowczo mówimy NIE :angryy: Nie jest to moja ulubiona forma psa ;) Jakoś tak z demonami przeszłości lepiej sobie radzę niż z piraniami! Jakieś pół godziny temu miałam napisać, że Berkowi aureolka urosła. Ale to było pół godziny temu.... Teraz wypróbowuje cierpliwość moją i Zmorki. Utopić czy wypchać- oto jest pytanie :roll:

Malawaszka straszy mnie ciągle sznupami- że takie niby niedobre. Chyba jej Berka podrzucę na tymczas :diabloti:

Berek jest najfajniejsszy jak jest śpiący. Pozwala się głaskać i zamyka oczka. Wtedy człowiek by w ogień za nim wskoczył. Ale jak sie obudzi... :mad:
I tak jest dużo spokojniejszy niż był ;)

Posted

Pysia napisał(a):
Łobuziak ;)

Berek teraz wcina aż mu się uszka trzęsą. Nawet dał mi się przespać po nocnej zmianie. Cieszy mnie to, bo wczoraj spałam przez niego półtorej godziny. Dzisiaj " szarpnęłam" 5 a to już full wypas.
Mam ochotę pójść z nim do weta zważyć go, bo wydaje sie cięższy. Niby wet nie jest daleko, ale nie chce mi sie go nieść...

a to co on teraz wcina z takim smakiem?

Posted

Forza10 dla szczeniąt. I mu służy, bo w końcu zacvzyna wyglądać jak normalny szczeniak a nie jak zagłodzony :) Dzisiaj zjadł już 200 g i to akurat jest chyba nawet bardzo dużo jak dla szczyla. Ale na razie zapasienie mu nie grozi ;)