Pysia Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 Znajomy hodowc a królików tłumaczył mi, że nie ma miniaturek a to sprzedaja to oszustwo. Owszem- jest to miniaturka ale dopóki nie urosnie :evil_lol: Młody jest kociarzem. Jemu nie przeszkadza budzenie. Ale... On potrafi kota wychować. Nie wiem jak, ale potrafi. Na pewno nie używa do tego przemocy ;) Ma jakiś dziwny dar. Berek na ostatnim siq. Trochę się martwię, bo młody miał go karmić ale TZ w przypływie dobroci dla zwierząt byl szybszy. Karma Berka stoi jak byk na wierzchu w kubeczku specjalnie nasypana a on oślepł i polazł do pralni po żarcie Zmorki. I dal je Berkowi... Papu dla seniorów. A Berek delikatesik. Mam nadzieje że rewolucji nie będzie. Młody na ojca od razu naskarżył aby jakby co na niego nie było :razz: Quote
an1a Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Pysia, zerkniesz na te łapki? http://www.dogomania.pl/forum/threads/238469-Siedleckie-maluszki-ju%C5%BC-zdrowe!-szukamy-dom%C3%B3w-i-prosimy-o-wsparcie-w-OG%C5%81OSZENIACH!?p=20644508#post20644508 Potrzebuję opinii, czy one potrzebują czegoś dodatkowego :) Quote
Pysia Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 On jest u ciebie? Jak tak to zrób zdjęcie z boku łapek gdy stoją na podłodze ( rozumiesz? ). Popatrz też czy nie ma tzw " kurzej klatki" . Wymacaj bo tego ufocić sie już nie da ;) Tak czy siak smarki powinny dostawać karme z wysokiej półki i do tego dobry suplement dla maluchów. Progen Activ D byłby tutaj wskazany bo na rozwój kości wpływa. Zreszta nie tylko. Bystra miała początki tzw " miękkiej łapy" z braku witamin. Szybko się z tym uporałam, bo u smarków można szybciutko to naprawić. Czym później tym gorzej. Ale najpierw konieczne kompleksowe odrobaczenie. Jednorazowe to sobie można.... no ;) Bo one mają wzdęte brzuszki i kosteczki i na to mi się od razu czerwone światełko zaświeciło. Berek to chociaż był cały chudy jak przyjechał. Quote
ewu Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Pysia napisał(a):Znajomy hodowc a królików tłumaczył mi, że nie ma miniaturek a to sprzedaja to oszustwo. Owszem- jest to miniaturka ale dopóki nie urosnie :evil_lol: Młody jest kociarzem. Jemu nie przeszkadza budzenie. Ale... On potrafi kota wychować. Nie wiem jak, ale potrafi. Na pewno nie używa do tego przemocy ;) Ma jakiś dziwny dar. Berek na ostatnim siq. Trochę się martwię, bo młody miał go karmić ale TZ w przypływie dobroci dla zwierząt byl szybszy. Karma Berka stoi jak byk na wierzchu w kubeczku specjalnie nasypana a on oślepł i polazł do pralni po żarcie Zmorki. I dal je Berkowi... Papu dla seniorów. A Berek delikatesik. Mam nadzieje że rewolucji nie będzie. Młody na ojca od razu naskarżył aby jakby co na niego nie było :razz: No tak to jest tylko uszy miniaturowe zostają:) Moja królisia jest maleńka, waży 1,2 kg ale ona jest dzika i podobno wyjątkowo mała nawet jak na dzikuska:) Quote
an1a Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Klatkę ma w porządku, tylko chude to to :shake: postaram się zrobić mu takie zdjęcia. Może być ciężko, bo to szczeniaki z serii "rzep" :evil_lol: Będą odrobaczane drugi raz w weekend. Dzięki za pomoc :) Quote
Pysia Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 A ile ważą? Możesz zrobić w tanim stylu a dobrze: Kup wit. C ( najzwyklejszą), Calcium Phantodenicum , wit. w kropelkach A+D3. Maluchom przez 5 dni podawaj 2x dziennie po pół tabletki wit. C i Calcium. Wit. A+D3 dawkuj w/g zaleceń dla niemowląt. Jakby lały ile wlezie po wit. C to zmniej dawkę do 1/4 2x dziennie. Z wit. A+D3 uważaj, chyba że maluchy na dwór nie wychodzą bo w takim wypadku nie mają naturalnej. Berek jak to Berek. Prowadzi beztroskie życie przy boku mającej świętą cierpliwość Zmorki :) Koopalonka rano zrobił zwartego- ufff! Może Biogen-P daje rezultaty? Dostał już 3 dawki u mnie tego. Quote
ewu Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Pysia napisał(a):A ile ważą? Możesz zrobić w tanim stylu a dobrze: Kup wit. C ( najzwyklejszą), Calcium Phantodenicum , wit. w kropelkach A+D3. Maluchom przez 5 dni podawaj 2x dziennie po pół tabletki wit. C i Calcium. Wit. A+D3 dawkuj w/g zaleceń dla niemowląt. Jakby lały ile wlezie po wit. C to zmniej dawkę do 1/4 2x dziennie. Z wit. A+D3 uważaj, chyba że maluchy na dwór nie wychodzą bo w takim wypadku nie mają naturalnej. Berek jak to Berek. Prowadzi beztroskie życie przy boku mającej świętą cierpliwość Zmorki :) Koopalonka rano zrobił zwartego- ufff! Może Biogen-P daje rezultaty? Dostał już 3 dawki u mnie tego. Pysiu skąd Ty to wszystko wiesz, chylę czoła przed wiedzą:):):) Quote
an1a Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Nie wychodzą i przez co najmniej tydzień jeszcze nie będą. Ważą po 2200, tylko dziewczyna jest w lepszej formie. Zresztą zrobię zdjęcia chłopakowi i poproszę Cię jeszcze o ocenę :) w drugą stronę też nie chcę przedobrzyć. Tutaj znalazłam prawie wszystko w 1 preparacie http://amido.pl/products/mikita-fosforan-wapnia-a+d3-50-sztuk Quote
enia Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 an1a napisał(a):Nie wychodzą i przez co najmniej tydzień jeszcze nie będą. Ważą po 2200, tylko dziewczyna jest w lepszej formie. Zresztą zrobię zdjęcia chłopakowi i poproszę Cię jeszcze o ocenę :) w drugą stronę też nie chcę przedobrzyć. Tutaj znalazłam prawie wszystko w 1 preparacie http://amido.pl/products/mikita-fosforan-wapnia-a+d3-50-sztuk witaminę C musisz dołączyć do tego preparatu :) kurcze mały faktycznie kostki ma, że pożal się Boże... Quote
Pysia Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Mama chemik mi tłukła, że wit. D nie powinna być z fosfore. Zabijcie, ale nie wiem dlaczego.... Tzn w jednym preparacie ;) No ale ludzie podaja. Tylko że jak kosteczki krzywe to wapń a nie fosfor potrzebny. A aby wapń sie wchłaniał prawidłowo potrzebne jest wit. C koniecznie, bo bez niej można wapna podawać ile wlezie i nic z tego. Ale dawaj jak masz tylko z wit. C koniecznie ;) Spokojnie możesz dawć wit C najpierw przez trzy dni 2x dziennie po pół tabletki a potem 1x dziennie pół tabletki. Quote
Pysia Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 (edited) Berek poszalał, poznęcał się nad Zmorka a teraz śpi. A ja się szykuję do pracy. Fajny dzieciak sie z niego zrobił :) Liże po twarzy, potrafi się pięknie bawić misiami. Nawet sam mi misia przynosi jak nie pozwalam mu się gryźć. Wie, że misia wolno to biegnie po niego i przynoosi. A potem sie bawimy i misiu jest zagryzany a nie ja ;) Po Berka przyjeżdżają jutro rano pomiędzy 9-10tą :) Edited March 27, 2013 by Pysia Quote
enia Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 To jutro szczęśliwy dzień małego Berka :) hip hip hura!:multi: Quote
Pysia Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 Zmorka w końcu odpocznie bo n ją morduje jak nie wiem co. Nie ma na całym świecie psa o tak ogromnym pokładzie cierpliwosci jak ona. I nie przesadzam. Malawaszka może potwierdzic :) A Berek cffffaniak wie o tym. Jutro pakujemy walizki Berka i fruuuuuuuuuu :) Przyjechała do mnie złośliwa pirania a odjeżdza całkiem fajny szczeniak który jak już podgryza to delikatnie. I pięknie się wita z ludźmi. I cudnie przytula :) Oczywiscie nadal jest ruchliwy ;) Ale w tej chwili to twardziel smark tulaśny a nie sadysta smark :loveu: Quote
malawaszka Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 prawda i o Zmorce i o Berku :lol: bardzo fajny maluch z niego jest - będą mieli ludzie pociechę :loveu: Quote
Pysia Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 Dokładnie :) Teraz nie tylko jest śliczny, ale też fajny :) Z czystością tez coraz lepiej. Teraz już wie, ze na dworze się robi co należy. Zaraz jak wychodzi to biegnie na trwakę :) Oczywiscie ze wpadki są, ale przecież to dzieciaczek i jeszcze utrzymać długo nie umie. Ale wpadki ostatnio są raczej przez to, ze ja pracuję a młodzi nie bardzo go mają ochote pilnować. Chociaż syn i tak stwierdził dzisiaj ze teraz to chociaż jest to normalny szczeniak i jeszcze trochę a bylby w stanie go polubić :evil_lol: Quote
enia Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Gdyby było kilku chętnych na Berka to można by i tego malca pokazywać, jest z tego samego miejsca co Beruś....znaczy nadal tam siedzi. [IMG]http://www.siedlce.pl/data/images/psy/03_2013/03,2013-Mone-Cassino_m.jpg[/IMG] Quote
Pysia Posted March 28, 2013 Author Posted March 28, 2013 Czekam na pana Berka własnie. A maluch głodny kundzi ile wlezie :mad: Drzwi mi podgryza, szuflade, ściane.... Co się pod ząbki nawinie bo głód dokucza grubaskowi :) Bo on okrąglutki teraz :) I ciężki. Na pewno ponad 4 kg waży. Nie wiem czy nie 4,5 kg. I urósł. Quote
Pysia Posted March 28, 2013 Author Posted March 28, 2013 No i pojechł :) Pan przesympatyczny. Jego córka tez. Bardzo pozytywni i ciepli ludzie :) Zmorka nareszcie może odpocząć ;) Tylko dlaczego łazi nieustannie? Czyżby jej brakowało smyka? Jestem zdziwiona... Quote
an1a Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Tych najbardziej dających popalić zawsze brakuje :evil_lol: Ja też Nera nie rozumiem, że tęskni najbardziej za tymi, które przeganiał ;) Quote
Pysia Posted March 28, 2013 Author Posted March 28, 2013 Zrobiłam dzisiaj rano Berkowi kilka fot. Słoneczko świeciło więc przemogłam się i byle jak cyknełam. Po to, abyście zobaczyły jak ten malec się zmienił i urósł :) [IMG]http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/2299cz1l12-25_zps10ce92bb.jpg[/IMG] [IMG]http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/2299cz1l15-28_zps822ec15b.jpg[/IMG] Tylko 2 tyg. u mnie był :) [IMG]http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/2299cz1l19-23_zps17940d12.jpg[/IMG] W tujach :) [IMG]http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/2299cz1l28-14_zpscabe13cc.jpg[/IMG] I tp " berkowe" spojrzenie [IMG]http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/2299cz1l29-16_zps74a38592.jpg[/IMG] Quote
enia Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Normalnie jak Szpic:loveu: wypiękniał bez dwóch zdań, dzięki Tobie Pysiu!!!!!:multi: ciekawe jak mu minęła pierwsza nocka w nowym miejscu? Quote
an1a Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Można się oszukać, że to takie puchowe milutkie, ale spojrzenie go zdradza :diabloti: Super jest! Nie macie już śniegu...? Quote
Pysia Posted March 29, 2013 Author Posted March 29, 2013 [quote name='enia']Normalnie jak Szpic:loveu: wypiękniał bez dwóch zdań, dzięki Tobie Pysiu!!!!!:multi: ciekawe jak mu minęła pierwsza nocka w nowym miejscu?[/QUOTE] Prawda ze on ciut podpada pod szpica miniaturowego? Tylko że już jest od niego większy ;) Uszka mu stanęły i ciałka nabrał :) A do tego codziennie wyczesywany aby się nauczył tej trudnej sztuki ;) [quote name='an1a']Można się oszukać, że to takie puchowe milutkie, ale spojrzenie go zdradza :diabloti: Super jest! Nie macie już śniegu...?[/QUOTE] Teraz to on normalny szczeniak :) Wcześniej to pirania atakująca z wargami na wierzchu ;) Wczoraj mieliśmy wiosne. Dzisiaj mamy regularną zine. Przez noc napadała taka masa śniegu, że aby wjechać z podwórka trzeba się za łopate złapać :( Mam już totalnie dość zimy! Quote
Recommended Posts