Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=arial]Doris to duża suczka, mierzy 56 cm w kłębie i waży 41 kg, ma ok. 5 lat. Do schroniska trafiła ze sporą nadwagą, trzeba ją odchudzić. Pomimo swojej wagi, Doris jest energiczną i wesołą sunią, uwielbia spacery oraz ładnie aportuje. Doris to usłuchana sunia, trzyma się zawsze blisko opiekuna i przybiega na każde zawołanie. W stosunku do człowieka jest bardzo przyjazna, uwielbia głaskanie i zabawy. W stosunku do innych zwierząt jest przyjazna. Sunia dotychczas przebywała w mieszkaniu, załatwia się na dworze. Jest idealnym kompanem dla dzieci. Ma piękne, gęste futerko, które wymaga wyczesania raz na jakiś czas. Potrafi siadać i podawać łapki na komendę. Sunia przebywa w Katowicach.[/FONT]
[FONT=arial]Kontakt: [/FONT]
[FONT=arial]692269457
[/FONT]
[FONT=arial]
Oto Doris [/FONT]
:lol:

Edited by madzia.uje93
  • Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest bardzo ładna. Obawiam się tylko, że taką dużą i kudłata sunie będą chciali ludzie adoptować na podwórko :( A jak mieszkała wczesniej w domu to będzie to dla niej krzywda.
Urodę ma niebanalną :)

Posted

[quote name='maciaszek']Doris powędrowała na katowicki wątek i stronę fundacji. Niebawem zawita też na stronie schroniskowej.
dziękujemy :loveu:

Jest bardzo ładna. Obawiam się tylko, że taką dużą i kudłata sunie będą chciali ludzie adoptować na podwórko :-( A jak mieszkała wczesniej w domu to będzie to dla niej krzywda.
Urodę ma niebanalną :smile:

Niestety jej przeszłości nie znamy, mogę tylko domniemywać że tak było, ale ostatnio zauważyłam, że jak do niej kucne, to ma ochote wskoczyć mi na kolana :D albo przynajmniej oprzeć się przednimi łapkami. Nie wygląda też, żeby kiedyś była źle traktowana, wręcz odwrotnie :D tylko dlaczego nikt jej nie szuka? :shake:

Posted

Dzisiaj odbył się kolejny spacerek :D tym razem Doris bardzo się ucieszyła, gdy zobaczyła, że otwieram drzwi boksu :)od razu z niego wyrwała (a już myślałam, że nie będzie tak robiła) i na dwór! Po spacerku wybieg, ona kocha biegać za zabawkami! myślę, że jakby schudła, byłaby bardzo żywiołowym psem, teraz niestety szybko się męczy, ale widać, że bieganie sprawia jej frajde :razz: no i ogromnym plusem Doris jest całkowite ignorowanie zaczepek innych psów, mam nadzieję pfu pfu, że żaden diabeł w nią nie wstąpi :D
Do soboty!

Posted

taaak, przytulać się i bawić, to ona uwielbia :D

dzisiaj się dowiedziałam, że Doris została znaleziona na ul. Ułańskiej, razem ze smyczą... czyli najprawdopodobniej się zgubiła, tylko czemu nikt jej nie szuka? :shake:
poza tym dzisiaj miałyśmy 3 godzinny spacer :D niestety zapomniałam wziąc aparatu, ale na czwartek już na pewno wezmę :D Doris jest bardzo pojętna, lubi się uczyć,;) siadać i podawać łapki umiała już gdy trafiła do schroniska, dzisiaj uczyłyśmy się warowania i właściwie w ciągu 10 min w miare opanowała to ćwiczenie :D oczywiście jak na razie wszystko za smaczki, bo to żarłok :D poza tym Doris bardzo ładnie się słucha, wypuszczona wraca na moje zawołanie :) świetny byłby z niej kompan zarówno do osoby starszej jak i do normalnej rodzinki... jutro biorę się za ogłoszenia :)

Posted

mnie też się wydaje, że ona komuś uciekła ... nie wiem czy ludzie są tacy nieprzytomni, czy nieporadni, że nie wpadną na to aby do schroniska przyjechać i pooglądać psy... bo jeśli pytali telefonicznie - to raczej się spodziewam, że wcale nie musieli uzyskać rzetelnej informacji ...

Posted

pralinka94 napisał(a):
myślicie, żeby porozwieszać ogłoszenia w na os tysiąclecia? równie dobrze mogła przywędrować z Chorzowa, bo to blisko...

zawsze można spróbować. ona mi na wędrowca nie wygląda ;)

Posted

Nie wiem jak to się stało że ja jeszcze do Chudzinki nie dotarłam:oops:
Kochana z niej sunia, na spacerku taka grzeczna, ładnie trzyma się Pauliny:Da na wybiegu to jakąś tam kondycję ma:diabloti: