madzia.uje93 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 (edited) [FONT=arial]Doris to duża suczka, mierzy 56 cm w kłębie i waży 41 kg, ma ok. 5 lat. Do schroniska trafiła ze sporą nadwagą, trzeba ją odchudzić. Pomimo swojej wagi, Doris jest energiczną i wesołą sunią, uwielbia spacery oraz ładnie aportuje. Doris to usłuchana sunia, trzyma się zawsze blisko opiekuna i przybiega na każde zawołanie. W stosunku do człowieka jest bardzo przyjazna, uwielbia głaskanie i zabawy. W stosunku do innych zwierząt jest przyjazna. Sunia dotychczas przebywała w mieszkaniu, załatwia się na dworze. Jest idealnym kompanem dla dzieci. Ma piękne, gęste futerko, które wymaga wyczesania raz na jakiś czas. Potrafi siadać i podawać łapki na komendę. Sunia przebywa w Katowicach.[/FONT] [FONT=arial]Kontakt: [/FONT][FONT=arial]692269457 [/FONT][FONT=arial] Oto Doris [/FONT]:lol: Edited January 13, 2014 by madzia.uje93 Quote
maciaszek Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Doris powędrowała na katowicki wątek i stronę fundacji. Niebawem zawita też na stronie schroniskowej. Quote
Pysia Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Jest bardzo ładna. Obawiam się tylko, że taką dużą i kudłata sunie będą chciali ludzie adoptować na podwórko :( A jak mieszkała wczesniej w domu to będzie to dla niej krzywda. Urodę ma niebanalną :) Quote
pralinka94 Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 [quote name='maciaszek']Doris powędrowała na katowicki wątek i stronę fundacji. Niebawem zawita też na stronie schroniskowej. dziękujemy :loveu: Jest bardzo ładna. Obawiam się tylko, że taką dużą i kudłata sunie będą chciali ludzie adoptować na podwórko :-( A jak mieszkała wczesniej w domu to będzie to dla niej krzywda. Urodę ma niebanalną :smile: Niestety jej przeszłości nie znamy, mogę tylko domniemywać że tak było, ale ostatnio zauważyłam, że jak do niej kucne, to ma ochote wskoczyć mi na kolana :D albo przynajmniej oprzeć się przednimi łapkami. Nie wygląda też, żeby kiedyś była źle traktowana, wręcz odwrotnie :D tylko dlaczego nikt jej nie szuka? :shake: Quote
pralinka94 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Dzisiaj odbył się kolejny spacerek :D tym razem Doris bardzo się ucieszyła, gdy zobaczyła, że otwieram drzwi boksu :)od razu z niego wyrwała (a już myślałam, że nie będzie tak robiła) i na dwór! Po spacerku wybieg, ona kocha biegać za zabawkami! myślę, że jakby schudła, byłaby bardzo żywiołowym psem, teraz niestety szybko się męczy, ale widać, że bieganie sprawia jej frajde :razz: no i ogromnym plusem Doris jest całkowite ignorowanie zaczepek innych psów, mam nadzieję pfu pfu, że żaden diabeł w nią nie wstąpi :D Do soboty! Quote
saphira18 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 widziałam jak kruszynka dzisiaj siedziała przednimi łapkami na Paulinie:razz: Quote
ania91sc Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Widziałam jak ładnie bawiła się z Tobą na wybiegu :D Quote
pralinka94 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 taaak, przytulać się i bawić, to ona uwielbia :D dzisiaj się dowiedziałam, że Doris została znaleziona na ul. Ułańskiej, razem ze smyczą... czyli najprawdopodobniej się zgubiła, tylko czemu nikt jej nie szuka? :shake: poza tym dzisiaj miałyśmy 3 godzinny spacer :D niestety zapomniałam wziąc aparatu, ale na czwartek już na pewno wezmę :D Doris jest bardzo pojętna, lubi się uczyć,;) siadać i podawać łapki umiała już gdy trafiła do schroniska, dzisiaj uczyłyśmy się warowania i właściwie w ciągu 10 min w miare opanowała to ćwiczenie :D oczywiście jak na razie wszystko za smaczki, bo to żarłok :D poza tym Doris bardzo ładnie się słucha, wypuszczona wraca na moje zawołanie :) świetny byłby z niej kompan zarówno do osoby starszej jak i do normalnej rodzinki... jutro biorę się za ogłoszenia :) Quote
Romina_74 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 mnie też się wydaje, że ona komuś uciekła ... nie wiem czy ludzie są tacy nieprzytomni, czy nieporadni, że nie wpadną na to aby do schroniska przyjechać i pooglądać psy... bo jeśli pytali telefonicznie - to raczej się spodziewam, że wcale nie musieli uzyskać rzetelnej informacji ... Quote
ania91sc Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Hmm... a może mieli ją jacyś starsi ludzie i po prostu nie do końca wiedzą jak ją odszukać... sama nie wiem... Quote
pralinka94 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 myślicie, żeby porozwieszać ogłoszenia w na os tysiąclecia? równie dobrze mogła przywędrować z Chorzowa, bo to blisko... Quote
Romina_74 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 pralinka94 napisał(a):myślicie, żeby porozwieszać ogłoszenia w na os tysiąclecia? równie dobrze mogła przywędrować z Chorzowa, bo to blisko... zawsze można spróbować. ona mi na wędrowca nie wygląda ;) Quote
saphira18 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 pralinka94 napisał(a):myślicie, żeby porozwieszać ogłoszenia w na os tysiąclecia? równie dobrze mogła przywędrować z Chorzowa, bo to blisko... dobry pomysł :) Quote
madzia.uje93 Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 Nie wiem jak to się stało że ja jeszcze do Chudzinki nie dotarłam:oops: Kochana z niej sunia, na spacerku taka grzeczna, ładnie trzyma się Pauliny:Da na wybiegu to jakąś tam kondycję ma:diabloti: Quote
Romina_74 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 madzia.uje93 napisał(a):jakąś tam kondycję ma:diabloti: he he - to dobre :) Quote
Recommended Posts